evlenince adet sancım geçti diyenler bizle paylaşabilir mi.

ben bekarken oyle fazla agri cekmiyordum, evlendim her adetimde oyle agrim olurduki aglardim bile. dogum yaptim, bi sene sonra adetim basladi. ozamandan beri hic agri cekmedim Allaha sukur)))

canım normal doğum mu yaptın bitanem normal doğum yaptıysan rahım genişleme yaptıgından ağdet olduğunda rahim daha iyi dönme yapar buda sana sancı vermez.

ben raim filmine karşıyım arkadaşlar rahim çok hassas bir organ en ufak bir zarar da çok kötü hastalıklar olur bu benim düşüncem tabi ama rahim filmi çektiren arkadaşım anlattı çok canı yanmış rahim kanalları açık olmasına ragmen bebeği olmadı. doktor iyi olursa bence filmede gerek yok bunlar benim düşüncem canlarım ama dilerim size de nur topu gibi evlatlar verir rabbim filme gerek kalmaz.

Amin canım inşallah tanı içinde gerekli ama ben narkozla çekildim agrım olmadı tıkalı çıktı çekilmesem bilemezdim neden çocugum olmadığını..

ben bekarım.. ama dediginiz gibi inanılmaz acillere gidecek gibi bi adet agrım olur 7gün önce baslar ve adetimin ilk günü ölsem daha iyi derim temmuzun sıcagında soba bulup yaktırdıgımı bilirrim.. ölüyorum resmen doktora gittim dogum kontrl hapı verdi ama alıp kullanmadım . kaslarımın yapısından kaynaklanıyormus darmıs o yüzden umarım evlenince gecer ama bi 5 yıl ufukta evlilik yok cekicem yani.. bu arafda annemde aynı benim gibiymis evlendikten sonra özellikle dogumdan sonra agrı nedir unutmus

Ah desene kader arkadaşıyız .. BENİM 3 SENEDİR YOK AMA ..
evt cnm.ben 7 senelik evliyim ama şurda 2 seneye kadar istemiyordum ama korunmuyordum da bana bebek uzak geliyordu hamilelik falan.şimdi istiyorum ama olmuyor.karışık duygular içindeyim ne istediğimi bende bilmiyorum.herşeyin bir zamanı var herelde diyorum bakalım.bu arada çiğdem arkadaşa katılıyorum bende bu rahim filmine onay veremiyorum.vee çektirmedim çektirmicemde.:20:

arkadaşlar evlenince ağrı geçer derler.sanırım kızlık zarından dolayı . doğru mu geçti mi ağrınız evlenince.

Hayatımda böyle cahillik ve saçmalık duymamıştım, bir yaşıma daha girdim...:82:

Adet sancısının kızlıkla ilgili hiç bir tıbbi verisi, ilgisi, doğruluğu yoktur...

Bu eskilerin,eski toplum kültürümüzün uydurduğu bir masaldan başka bir şey değildir.

Şikayetleriniz ileri derecedeyse iyi bir jinekoloji uzmanına başvurun...

Geçmiş olsun...

13 yasinda regl oldum o gunden beri de agrimadan regl gecirdigimi hic hatirlamiyorum.. agrilarim bir hafta evvelinden baslar.. olacagim gun tavan yapar resmen,, mide bulantisi karin agrisi, halsizlik.. hepsi bir arada.. ilac bile icemem bulantilardan dolayi..
cok gezdimm doktor doktor, dogum kontrol hapi verdiler, kullandim hafifledi hatta gecti,, ama birakinca bir kac ay icerisinde agrilar geri geldi..
doktor en son olarak, ne evlensen ne de cocuk dogurursan gecer senin yapin bu kabullen dedi.. rahime giden sinirlerle alakali birsey bu dedi.. istersen ameliyatla o sinrleri kesebiliriz dedi.. kabul etmedim..
agrilarin baslamadan agri kesici icmeye basla belki biraz hafifletir dedi..
annemin 45 yasinda hala regl agrisi cektigini bilirim..
malesef ki durum bu kizlar..
isyerimde herkes bilir regl gunumu benim, ilk gunu izin verirler eve gonderirler hatta beni..

ben raim filmine karşıyım arkadaşlar rahim çok hassas bir organ en ufak bir zarar da çok kötü hastalıklar olur bu benim düşüncem tabi ama rahim filmi çektiren arkadaşım anlattı çok canı yanmış rahim kanalları açık olmasına ragmen bebeği olmadı. doktor iyi olursa bence filmede gerek yok bunlar benim düşüncem canlarım ama dilerim size de nur topu gibi evlatlar verir rabbim filme gerek kalmaz.

Doktorum mahfetti beni zaten sagolsun bişey demiyorum ona...İnşallah canım Mevle isteyen herkese hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin..

baslıgı görünce yazmak istedim bende hep su kelimeyi duyardım evlenince gecer dediler ne gecti nede baska bişe....
şimdide duydumki normal dogum yapınca gecer diolar bakalım rabbim nasip ederse normal düşünüom ve inşallah bu defa bu adet sancısından kurtulurum....
inanınki çok feci oluyodum bende ilk gün illa sıcak su torbasını koyucaktım kasıklarıma ve terleyip soguyodum inşşş gecer herkese acil şifalar dilerim.....

Son düzenleme:
baslıgı görünce yazmak istedim bende hep su kelimeyi duyardım evlenince gecer dediler ne gecti nede baska bişe....
şimdide duydumki normal dogum yapınca gecer diolar bakalım rabbim nasip ederse normal düşünüom ve inşallah bu defa bu adet sancısından kurtulurum....
inanınki çok feci oluyodum bende ilk gün illa sıcak su torbasını koyucaktım kasıklarıma ve terleyip soguyodum inşşş gecer herkese acil şifalar dilerim.....

bende aynıyım bıktım adet sancısından evlenincede geçmedi..sıcak su torbası sakın karnına koyma cnm tehlikleli ayaklarına ve beline koy ben de yapyorum aynı şeyi

ben bekarım.. ama dediginiz gibi inanılmaz acillere gidecek gibi bi adet agrım olur 7gün önce baslar ve adetimin ilk günü ölsem daha iyi derim temmuzun sıcagında soba bulup yaktırdıgımı bilirrim.. ölüyorum resmen doktora gittim dogum kontrl hapı verdi ama alıp kullanmadım . kaslarımın yapısından kaynaklanıyormus darmıs o yüzden umarım evlenince gecer ama bi 5 yıl ufukta evlilik yok cekicem yani.. bu arafda annemde aynı benim gibiymis evlendikten sonra özellikle dogumdan sonra agrı nedir unutmus

yok be cnm geçmiyor evlenincede ben de aynen soba ütü saç kurutma makinası vs hep deniyorum

Ben evlenmeden once adet gunlerim hep siradan gunler gibi gecerdi..agrisiz sizisiz..Ama evlendkten sonra iskenceye dondu resmen..Allahtan smdi hamileyim'de adet derdim yok:21:

kızlar hep annemler oyle derdi bana evlenince geçer diye ama geçmedi sımdı de cocuk olunca gecer dıyolar ama bakalım onu henüz deneyemedim yalnız bir de su var eger benim gibi rahminiz tersse geçmiyor arkadsslarım hep agrı hep agrı her ay hastanelerdeyim vala :(

size adet ağrınız için çok kolay ve güvenilir bir yöntem deneyin ben denedim farkını gördüm. bir çay bardağı sıcak suya bir tatlı kaşığı yada yemek kaşığı balı karıştırıp için bütün kaslarınız gevşiycek rahatlama gelicek...:81:

ben evlenmeden öncede çok şiddetli ağrılarım olurdu bulantım olurdu banada aynısını diyorlardı evlenirsen geçer,çocuk yaparsan geçer diye bende derdim evleninceye kadar dayan ama hepsi cahillikmiş saçmalıkmış şuan evliyim 2 yıl olcak hiç bir düzelme yok aynı şiddetli ağrılar aynı bulantılar hiç azalmadı bile ,daha çocuğum yok bakalım çocuk yapınca geçicekmi dicem oda yalan geçmiyor ablamın arkadaşıda benim gibiydi hatta benden daha kötü olıyormuş 2 tane normal doğum yaptı fakat yine düzelme yokmuş sanırım kişiden kişiye değişen veya vücutla alakalı olan bişey bazı kişelerde hiç ağrı çekmiyor .doktorada gittim ağrılar için önerdiği tek çözüm doğum kontrol hapı onuda verdi ama kullanmadım.

annemin menopaza girinceye kadar sürdü..2 çocuğu var ve ikisi de normal doğum..
ben şimdi evli değilim ama evliyken de geçmemişti..şu anda da artık en üst noktada ağrım var..beçlamadan 1 hafta önce başlıyor,tüm adet dönemi sancı devam..hem de son sürat ve bittikten sonra da 3 gün daha sancı..
hemen hemen bütün doğum kontrol haplarını içtim,nafile..bir etkisi olmadı..
menopaza gireceğim günü iple çekiyorum yani o kadar..
herkes bilir evde ne zaman olduğumu ,rezalet yani..:50::50:

benimde ilk gün çok sancılı geçiyor bütün gün kusuyorum mideme vuruyor ağrı doktara gittim ultrasonda normal çıktı herşey kilo almamı söyledi ve de dediki anneme evlendir geçer :1:

evlendikten sonra geçme değilde, bir artış olabilir. benim bir tek agrı sancı değil, kist vs. gibi sorunlarda oluşmaya başladı....

Back