evlenen çiftleri görüpte sinir olan kaç kişiyiz?

canım yazdıklarımı anlamamışsın bir daha oku istersen farklı şeylerden bahsediyoruz

tanımadıoğın insanlara sinir olma falan öyle bir şey yazmadım ben

dikkatli oku bak

arkadaş gardını almış gözlerini kapatmış paldır küldür koşuyor saya saya

aksine ben yukarda seni destekledim çok önemli bir konuya parmak bastığını belirttim, evliliğin çok güzel olduğunu, bir kişiyle hayatı paylaşmanın bebeklerin çocukların mükemmel olduğunu ama senin dediğin gibi evlenmek demenin her şeyi bir kenara fırlatıp da erkeğe bağlı bir hayat olmadığını bunun sadece bir hizmetçilik olduğunu anlatmak istedim

neyse aynı şeyleri yazmaya gerek yok istersen önce bir yukarıyı okursun.

ayrıca ben de biraz felsefik düşünüyordum ama ayrıca ben de felsefeciyim

Son düzenleme:
AÖF'den onlarda cok rahat okuyabilirler evliliklerine mani olmaz. Erken yasta evlenenlere bende bazen kızıyorum hele ki simdiki zamanda olanlara. Bir arkadasım, 15 yasındayken sözlendi kendi secimiydi 2 sene sonra nisanlandı gene 1-2 sene sonra evlendi. Cok basarılı bir ögrenciyken, liseye gitmeyi reddetti bir anlam verememistim meger bundanmıs.

Benim iliskim de aldı basını gidiyor bakalım ne zamana kadar böyle gidecek!!

canım ben aslında genel bir cevap yazmak istedim.galiba yanlış anlaşıldı söylemim.yani kısaca sana bende katılıyorum.evlilik güzel ama zamanı geldiğinde güzel bana göre şimdi değil.

Allah sızın gibi insanlardan korusun bizleri..

baskalarının mutluluguyla üzülüp dahası kıskanıp ama kıskandığını bi turlu egosuna yediremeyip evlenen bayanlara çamur atma derdinde oldugunuz için asıl ben size üzülüyorum!!

herkesin hayatı kendine göredir ayrıca kısmet denilen bir olguyu da yok saymamak gerek..

son olarak sizin katılmadıgınız yorumlara büyük harfle yazarak sizin istediğiniz gibi düşünmelerini sağlayamazsınız..ayrıca büyük harfle yazmak kurallara aykırı bilginiz olsun istedim..

Büyük harf kullanmamaya dikkat edelim...

AYRICA BEN ÇOK GÜZEL BİR KIZIM BİLEN BİLİR BENİ ÜZEN VE HATTA SİNİR EDEN NİYE GÜÇLÜ İNSANLAR YOK ETRAFIMDA GÜÇLÜ KADINLAR.:88:

Etrafınızda güçlü kadın olmayışı sizi "sinir etmesin" siz güçlü kadın olup örnek olun...

Ayrıca "güçlü kadın" imajı kişiden kişiye değişir... Erken yaşta evlenip yıllar sonra üniversiteyi bitiren, eşinden yüksek mevkiilere gelen kadınlar tanıdım. Bana göre erken yaşta evlenip tüm imkanları elinden alınan, kocasnın eline bakmaya zorlanan bir kadının bunu başarması, ailesinin desteğiyle okuyan bir kadından "daha güçlü" yapar onu...

Kanser olmaktan korkup ilerleyen yıllarda kanserle mücadele eden, kendinden kısa adamla evlenmeyeceğini söyleyip eşine yukarıdan bakmak zorunda kalan, aldatılan arkadaşına üzülüp "Allah başa vermesin" dedikten sonra evliliği ihanetle noktalanan insanlar bol... Bahsettiğiniz kimseler gibi olmamak için dua etmektense hayırlısını dilemeniz daha yerinde olacaktır... Hayırlısını ve onların da mutluluğunu dilemek... Bizim "Vah yazık" dediğimiz birçok insan kendi çatısının altında, kendi vicdanında bizden çok daha huzurlu olabiliyor, sosyal manada bizden daha prestijli, Allah katında daha iyi bir kul... Bunları biz bilemeyiz... Başkaları gibi olmak/olmamaktan ziyade kendi elimizden gelenin en iyisi olmaya azmetmek bizi daha iyi neticelere götürür sanırım...

kısaca tekdüze ve birbirine benzeyen bir hayat yaşamak istemiyorum tam yerine üye olmuşum kadınlar kulubü bana göre kızlar kulubü olmalıymış.

siz daha devam edin tartışmaya ben kendi kafamda konuyu çözdüm ve karara bağladım bile benim açımdan bir sorun kalmadı.

ne demek evlenip evde oturanlar ezik mi simdi?? dogurmak da mi eziklik? ne sacma bisey yazmissin oyle. buna ragmen de kiskaniyorsun. peki niye kiskaniyorsun anlamadim? evlenipte okuyabilirsin, evlenipte calisabilirsinde... onemli olan istemek, imkansiz bisey yoktur. Calismak, kendi ayaklar uzerinde durmaklada saygi kazanamssin. ben ne cok kadin gordum calisip para kazaniyorlar ama kocalarindanda dayak yiyorlar. Allah sana iyi bir es nasip etsin, seni ezmicek, uzmicek birisi. yoksa nekadar calisirsan calis seni ezen yine ezer

vay be öylesine yazdığım bişrşey ne kadar sorun oldu allah mutlu etsin sizleri sözüm yok.allah bana da hayırlı bir eş nasip etsin,ama bu kadar dallandırmaya gerek yoktu ben kendi köyümden bahsetmiştim sadece.o kadınların değişmeyen kaderinden ama salladım gitti.sorun yok yani herşeyin bir vakti ve saati var allah bilir hayırlısını.

kesinlikle katılıyorum. ben de okudum, kariyerimi de yetirince yaptığıma inanıyrum. evlendim de çocuum da oldu ve haka okuyorum da biryandan. önemli olan ne istediğini bilmektir hayatta. ne istediğini bilip hedefler belirleyip ona göre hayatını ilerletmek. arkadaşların da belki hayatlarını bunun üzerine kurmuşlardır ve mutludurlar. evlilik işi de kesinlikle nasip işi. ben 26da evlencem derdim. 23de nasıl oldu nasıl bitti bilmiyorum. sevdim ve evlendim. Allah isteyen herkese mutlu huzurlu yuvalar nasip etsin inş.

evlenmek zor birşey mi ya.ne kadar saçma insan evlenmek isterse ali veli çok.

evlenmek zor birşey mi ya.ne kadar saçma insan evlenmek isterse ali veli çok.

valla kendi yazdığım yazıdan şüphe edip defalarca okudum ama evlilik zor iş diye bir cümle bulamadım. evlenmek için ali vei de çok evet ama sırf evlenmek iin evlenmek olur böylesi. önemli olan severek evlenmek mutlu olacağın ali veliyi bulmak. ben zaten msjımda inş herkes evlenebilir felan da demedim. İNŞALLAH HERKES İSTEDİĞİNDE HAYIRLI BİRİYLE MUTLU HUZURLU YUVA KURAR. diyorum ben. benm düşüncem kesinlikle sıf evlenmek için evlenmemek tabiiki.

Son düzenleme:
bu arada benm de en yakın arkadaşım 17sinde evlendi 18de anne oldu şuanda 22 yaşında ve 2. çocuğu da oldu. liseyi bitirmedi. tamamen kendi isteği. köyde yaşıyor. şehirde büyümüştü. kocasını çok seviyor. çookk da mutlu olduğuna eminim. eşiyle birlikde didinip ilçede ev yaptılar yerleştiler. arabalarını aldılar. arkadaşım çalışmıyor çok az bi maaşla yaptılar bunları. birbirlerine de hep destekler. yani ben biraz da bundan dolayı söylüorum belki gerçekten de mutludurlar diye. kocalarını gerçekten seviolardır belki de...

umarım okur ve istediğin yerlere gelirsin canım.
seni çok iyi anlıyorum.
ben lisede öğretmenim ve 15 yaşındaki kızlarımız koca bulmaya takmış durumdalar...
farklı bir hayat, düşünce, amaç için yaşayan çok az.
kendini geliştirmenin mutlulukla eşdeğer olduğunu anlayabilmeleri için yılların geçmesi gerek.
ama o yıllar kocasız geçemiyor. hemen gidiveriyorlar.

geçenlerde bir veli geldi, adam kızını okuldan alacakmış.
nedeni de 60 lira burs alıyormuş kızı, o bursu kesmişler verenler.
adam evde onu mu besiycem dedi kızı için, tartıştık biraz.
napayım çözümü ne diyor adam.
çözüm evlenmek, bir boğaz eksiliyor.

sen çocuğunu boğaz olarak görüyorsan neden doğurtuyorsun?
hayat evlenip çoğalmaktan ibaret midir?

senin mutlu ve başarılı olacağına inanıyorum ben yazdıklarından canım.
başarılar sana...

Son düzenleme:

teşekkür ederim size burda beni anlayan sadece birkaç kişiden birisiniz.benim kastettiğim tam da buydu üstüne yorum yapmaya gerek bile duymuyorum.

ne güzel allah mutlu etsin onları umarım kocasıyla hep mutlu olurlar,zaten hayatta kocadan ibaret değil mi?

cok yanlıs dusunuosun bence bnd 20 yasındayım ve evlıyım yenı cok yenı ama suan askerr yolu beklıorum amaaaa ıyıkıde evlenmısım ıyıkı o bnm kocam mukemmel bı sey evlılık her ınsan yasamalı bu duyguyu hele dogru duzgun bırıyle karsılasırsan cok guzel duygular yasıosun sevmeyı sevılmeyı paylasmayı herseyı onla yasıosun bnce ayrıca hem unı mezunuyum hem calısıorum yanı karıyerde yaparım cocuktaaaa

arkadasa tam katiliyorum ayrica evlenip cocuk yapmak eziklikse sen hicbir zaman evlenmezsin ozaman kompleksinin oldugu kesin yoksa dis gorunusunu bahsetmene gerek yoktu burda herkesin hayati kendine okuyup calisip yinede kocadan dayak yiyen cok kisi var eger kendi dusuncelerini dogru sayiyorsan hic konu acmana gerek yoktu zaten Allah hakkinda hayirlisini versin.....

ne güzel allah mutlu etsin onları umarım kocasıyla hep mutlu olurlar,zaten hayatta kocadan ibaret değil mi?

burada konu koca olduğu için bu şekilde anlattım. hatta hayat kocadan ibaret değil diye evlerini aldılar, arabalarını aldılar dedim. beraber yaptılar. ya ne kadar seviyorsunuz söylenenleri çarğpıtmayı. hayat tabiiki kocadan ibaret değil ama feministliğin de alemi yok. kimi sevdiği insanla yaşamaktan zevk alır kimi erkeklerden nefret eder. kimi çocuk için yanıp tutuşur kimi asla bana göre değil der. kimi illede kariyer der kimi de aman uğraşamam der. demek istediğim bu. yani arkadaşların da belki senin için diyolardır aman ne uğraşıo yaa rahat evde oturmak varken diye arkandankonuşuolardır. belki de sandığından daha mutlu huzurludurlar diyorum.herkesin hayattan beklentileri ve zevk aldıkları şeyler farklıdır. bunu algılamakta neden zorlanıyprsunuz ki. herkes okusa ev temizliğine çocuk bakıcılığına kim gelicek. herkes okusa çöpleri kim toplıycak. herkes çok çalışıp patron olsa işçi kim olucak. demek istediğim bu. kimi insan ondan kimisi de bundan hoşnut olur.

tabiiki haklısınız burada. sizin yazdıkalrınızdan sonra da benm yazdıklarım çok yanlış gibi görünüyor ama benim demek istediğim de bu zorla evlndirmek zorla okuldan almak tabiiki yanlış hem de çok yanlış. benm arkadaşım da okulu bıraktığında uzun süre konuşmadım kızdığım için. hatta evlendiğinde inanaın hergün bekledim kötü bişi desin de kendin ettin kızım diyim diye ama olmadı işte. yani herkes bir olmuyor. yaptığı tabiiki yanlış. şimdi kendisi de diyo yaşadıklarım çok gzldi çok memnunum herşeyden ama tek eksiğim okumak dedi keşke okusam dedi. ama işte herkes aynı olmuo. okumadığı için mutsuz olsa da yaşadıklarıyla mutlu oluyor kimisi. eğer okumayanları hemen evlenenleri destekleseydim kendim okuyup belli bi kariyer yapmazdım. hatta hala ikinci üniyi bitirmeye çalışmazdım 1 çocukla. benim de düşüncem tabiiki okumak ve ayaklarının üzerinde durabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…