- Konu Sahibi turkusever
-
tanımadığım insanlara neden sinir oluyum ki evlendiler diye yada onlara niye kızıyım kimsenin evlenmesi beni ilgilendirmez er yada geç benimde başıma gelecek ayrıca çok da isterim fakat benim yaklaşımım sizinkinden biraz farklı ben felsefik düşünüyorum ama kendimce hayata bir kez gönderilmişsem neden sıradan bir ömür sürüyüm ki bence çok yanlış herşeyin bir anlamı ve amacı olmalı.şunu da inanarak belirtmeliyim ki aslında benim bu kıskanıyorum bilmem ne gibi söylemlerim inan ki geçici şu an biri çıksa karşıma evlenelim dese ya ertelerim onu ya da yaşım geç der terslerim.
AMA ŞUNU İNKAR EDEMEM SIRADAN OLMAK İSTEMİYORUM,BENİM EVLİLİK HAYATINA BAKIŞIM DA FARKLI.AMA KENDİ ÇEVREMDEKİ İNSANLAR NEDENİYLE SİNİR OLUYORUM HİÇ TANIMADIĞIM ADAMLARIN KADINLARIN HAYATI ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN BANANE ONLARDAN.
ZATEN BENİM ÇEVREMDEKİ KADIN VE ERKEKLER GÜÇLÜ DONANIMLI İNSANLAR DEĞİL Kİ,KENDİ SORUNLARINI KENDİLERİ HALLEDEMEZLER,KENDİLERİNE HAKİM TİPTE DEĞİLDİRLER,KOCALARI KENDİLERİNİ ALDATSA BUNA SES ÇIKARMAZLAR STRES ATIYOR DER GEÇERLER.ONLARI BOŞANMAYA İTEN ŞEY ÜSTÜNE KUMA GETİRİLMESİDİR.
HA ŞUDA VAR BİZ SOSYAL İNSANLARIZ DİYE TUHAFIMA GİDİYOR KARŞIMIZA BİRİ ÇIKSA HEMEN AŞIK OLMAYIZ İNCE ELER SIK DOKURUZ BİR SÜRÜ AŞAMADAN GEÇİRİRİZ ONU,AMA BİZİM ORDA YANİ KÖYLERDE KIZ VEYAHUT ERKEK GÖRÜCÜ GELDİĞİ GÜN BİRBİRİNE AŞIK OLUR.SONRA DA BİR AŞKTIR Kİ SORMAYIN GİTSİN,GÖZLERDE PARILTI YOKTUR AŞK ADINA AMA OLSUN ADI AŞKTIR İŞTE.GERÇİ BUNLARDAN BANANE AMA BENDE BİR TOPLUM İÇİNDE YAŞIYORUM ÜSTELİK SOSYOLOGUM ELEŞTİRMEK ZORUNDAYIM.İNANIRMISINIZ BİLMEM AMA SONUMUN ONLAR GİBİ OLMAMASI İÇİN ÇOK DUA ETTİM.
canım yazdıklarımı anlamamışsın bir daha oku istersen farklı şeylerden bahsediyoruz
tanımadıoğın insanlara sinir olma falan öyle bir şey yazmadım ben
dikkatli oku bak
arkadaş gardını almış gözlerini kapatmış paldır küldür koşuyor saya saya
aksine ben yukarda seni destekledim çok önemli bir konuya parmak bastığını belirttim, evliliğin çok güzel olduğunu, bir kişiyle hayatı paylaşmanın bebeklerin çocukların mükemmel olduğunu ama senin dediğin gibi evlenmek demenin her şeyi bir kenara fırlatıp da erkeğe bağlı bir hayat olmadığını bunun sadece bir hizmetçilik olduğunu anlatmak istedim
neyse aynı şeyleri yazmaya gerek yok istersen önce bir yukarıyı okursun.
ayrıca ben de biraz felsefik düşünüyordum amaayrıca ben de felsefeciyim
AYRICA BEN ÇOK GÜZEL BİR KIZIM BİLEN BİLİR BENİ ÜZEN VE HATTA SİNİR EDEN NİYE GÜÇLÜ İNSANLAR YOK ETRAFIMDA GÜÇLÜ KADINLAR.:88:
AMA ŞUNU İNKAR EDEMEM SIRADAN OLMAK İSTEMİYORUM,BENİM EVLİLİK HAYATINA BAKIŞIM DA FARKLI.AMA KENDİ ÇEVREMDEKİ İNSANLAR NEDENİYLE SİNİR OLUYORUM HİÇ TANIMADIĞIM ADAMLARIN KADINLARIN HAYATI ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN BANANE ONLARDAN.
ZATEN BENİM ÇEVREMDEKİ KADIN VE ERKEKLER GÜÇLÜ DONANIMLI İNSANLAR DEĞİL Kİ,KENDİ SORUNLARINI KENDİLERİ HALLEDEMEZLER,KENDİLERİNE HAKİM TİPTE DEĞİLDİRLER,KOCALARI KENDİLERİNİ ALDATSA BUNA SES ÇIKARMAZLAR STRES ATIYOR DER GEÇERLER.ONLARI BOŞANMAYA İTEN ŞEY ÜSTÜNE KUMA GETİRİLMESİDİR.
HA ŞUDA VAR BİZ SOSYAL İNSANLARIZ DİYE TUHAFIMA GİDİYOR KARŞIMIZA BİRİ ÇIKSA HEMEN AŞIK OLMAYIZ İNCE ELER SIK DOKURUZ BİR SÜRÜ AŞAMADAN GEÇİRİRİZ ONU,AMA BİZİM ORDA YANİ KÖYLERDE KIZ VEYAHUT ERKEK GÖRÜCÜ GELDİĞİ GÜN BİRBİRİNE AŞIK OLUR.SONRA DA BİR AŞKTIR Kİ SORMAYIN GİTSİN,GÖZLERDE PARILTI YOKTUR AŞK ADINA AMA OLSUN ADI AŞKTIR İŞTE.GERÇİ BUNLARDAN BANANE AMA BENDE BİR TOPLUM İÇİNDE YAŞIYORUM ÜSTELİK SOSYOLOGUM ELEŞTİRMEK ZORUNDAYIM.İNANIRMISINIZ BİLMEM AMA SONUMUN ONLAR GİBİ OLMAMASI İÇİN ÇOK DUA ETTİM.
ne demek evlenip evde oturanlar ezik mi simdi?? dogurmak da mi eziklik? ne sacma bisey yazmissin oyle. buna ragmen de kiskaniyorsun. peki niye kiskaniyorsun anlamadim? evlenipte okuyabilirsin, evlenipte calisabilirsinde... onemli olan istemek, imkansiz bisey yoktur. Calismak, kendi ayaklar uzerinde durmaklada saygi kazanamssin. ben ne cok kadin gordum calisip para kazaniyorlar ama kocalarindanda dayak yiyorlar. Allah sana iyi bir es nasip etsin, seni ezmicek, uzmicek birisi. yoksa nekadar calisirsan calis seni ezen yine ezer
kedi uzanamadıgı cigere mundar dermiş.sendeki de o hesap olmuş arkadaşım
sende kompleks oluşmuş.
evlenmekk kariyer yapmana yada okumana engel degil.
ayrıca evlilik hiçde sıkıcı degil.önemli olan sosyal evli bi kadın olabilmen.
flört etmek cok heyecanlı, nişanlı olmak apayrı güzel bi duygu,evlilik hazırlıkları ve dügün telaşı
sonra evleniyon ufak tefek tartışmalar oluyor arkasından sarılıp barışmak.
kaynana görümce dertleri filan son derece heyecanlı ve ekşın oluyor
sonra hamile kalıyorsun bebegini doguruyorsun onunla ilgileniyorsun bunlar harika şeylerr
bekarlık cok sıkıcıı aslında.ben 27 yaşımda evlendim.eşimi 18 yaşımda tanısaydım ozamanda evlendirdim.
önemli olan hayatı paylaşacagın dogru insanı nezaman bulacagındır.ben gec buldum ama degdi.
inşallah sende gönlüne göre hayırlı bi eş bulursun istedigin zaman
evlenen arkadaşların mutlularsa ,sanada onların mutluluguyla mutlu olmakk düşüyor.
kesinlikle katılıyorum. ben de okudum, kariyerimi de yetirince yaptığıma inanıyrum. evlendim de çocuum da oldu ve haka okuyorum da biryandan. önemli olan ne istediğini bilmektir hayatta. ne istediğini bilip hedefler belirleyip ona göre hayatını ilerletmek. arkadaşların da belki hayatlarını bunun üzerine kurmuşlardır ve mutludurlar. evlilik işi de kesinlikle nasip işi. ben 26da evlencem derdim. 23de nasıl oldu nasıl bitti bilmiyorum. sevdim ve evlendim. Allah isteyen herkese mutlu huzurlu yuvalar nasip etsin inş.
evlenmek zor birşey mi ya.ne kadar saçma insan evlenmek isterse ali veli çok.
umarım okur ve istediğin yerlere gelirsin canım.
seni çok iyi anlıyorum.
ben lisede öğretmenim ve 15 yaşındaki kızlarımız koca bulmaya takmış durumdalar...
farklı bir hayat, düşünce, amaç için yaşayan çok az.
kendini geliştirmenin mutlulukla eşdeğer olduğunu anlayabilmeleri için yılların geçmesi gerek.
ama o yıllar kocasız geçemiyor. hemen gidiveriyorlar.
geçenlerde bir veli geldi, adam kızını okuldan alacakmış.
nedeni de 60 lira burs alıyormuş kızı, o bursu kesmişler verenler.
adam evde onu mu besiycem dedi kızı için, tartıştık biraz.
napayım çözümü ne diyor adam.
çözüm evlenmek, bir boğaz eksiliyor.
sen çocuğunu boğaz olarak görüyorsan neden doğurtuyorsun?
hayat evlenip çoğalmaktan ibaret midir?
senin mutlu ve başarılı olacağına inanıyorum ben yazdıklarından canım.
başarılar sana...
bu arada benm de en yakın arkadaşım 17sinde evlendi 18de anne oldu şuanda 22 yaşında ve 2. çocuğu da oldu. liseyi bitirmedi. tamamen kendi isteği. köyde yaşıyor. şehirde büyümüştü. kocasını çok seviyor. çookk da mutlu olduğuna eminim. eşiyle birlikde didinip ilçede ev yaptılar yerleştiler. arabalarını aldılar. arkadaşım çalışmıyor çok az bi maaşla yaptılar bunları. birbirlerine de hep destekler. yani ben biraz da bundan dolayı söylüorum belki gerçekten de mutludurlar diye. kocalarını gerçekten seviolardır belki de...
Allah sızın gibi insanlardan korusun bizleri..
baskalarının mutluluguyla üzülüp dahası kıskanıp ama kıskandığını bi turlu egosuna yediremeyip evlenen bayanlara çamur atma derdinde oldugunuz için asıl ben size üzülüyorum!!
herkesin hayatı kendine göredir ayrıca kısmet denilen bir olguyu da yok saymamak gerek..
son olarak sizin katılmadıgınız yorumlara büyük harfle yazarak sizin istediğiniz gibi düşünmelerini sağlayamazsınız..ayrıca büyük harfle yazmak kurallara aykırı bilginiz olsun istedim..
ne güzel allah mutlu etsin onları umarım kocasıyla hep mutlu olurlar,zaten hayatta kocadan ibaret değil mi?
umarım okur ve istediğin yerlere gelirsin canım.
seni çok iyi anlıyorum.
ben lisede öğretmenim ve 15 yaşındaki kızlarımız koca bulmaya takmış durumdalar...
farklı bir hayat, düşünce, amaç için yaşayan çok az.
kendini geliştirmenin mutlulukla eşdeğer olduğunu anlayabilmeleri için yılların geçmesi gerek.
ama o yıllar kocasız geçemiyor. hemen gidiveriyorlar.
geçenlerde bir veli geldi, adam kızını okuldan alacakmış.
nedeni de 60 lira burs alıyormuş kızı, o bursu kesmişler verenler.
adam evde onu mu besiycem dedi kızı için, tartıştık biraz.
napayım çözümü ne diyor adam.
çözüm evlenmek, bir boğaz eksiliyor.
sen çocuğunu boğaz olarak görüyorsan neden doğurtuyorsun?
hayat evlenip çoğalmaktan ibaret midir?
senin mutlu ve başarılı olacağına inanıyorum ben yazdıklarından canım.
başarılar sana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?