evlenen çiftleri görüpte sinir olan kaç kişiyiz?

turkusever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
78
0
36
Konya
selam millet ben şu yeni evlenenlere sinir oluyorum yahu offffffffff.
bir kere ben şöyle başlayım yazıma biz köy kökenliyiz akrabalarımın çoğu köylü ya da köyden gelme öyle okumaya yazmaya pek önem verdikleri de yok.sülalemiz çok geniş olmasına rağmen okuyan kız sayısı 5-6 falandır e düşünün artık liseye başlayıp okulu bırakan kızlarımız da var onu da es geçmeyelim tabi.
gelelim benim canımı sıkan asıl konuya yahu sinir oluyorum herkes 18-19-20 yaşlarına geliyor görücü usulüyle koca buluyor sonra evleniyor hayatları hep aynı.:89: evlen en az 3 çocuk yap ev temizle günlere git offffffffff.çok çok çok sıkıcı ben böyle olmak istemiyorum ya.
hadi bana teselli verin lütfen bu konuya çok sıkılıyorum ben 20 yaşındayım yaşıtlarım hep evlendi benim aklımda hiç evlenmek yok daha üniversite okuyorum bitsin hayırlısıyla evlenirim.
AMA ONLARA NİYE SİNİR OLUYORUM NİYE KISKANIYORUM NİYE NİYE?

Bende aynı durumdayım Berbat lanet bir duygu seni çok iyi anlıyorum. Sadece 1 bekar arkadaşım kaldı, ben daha 21 yaşındayım üstelik. Kaç arkadaşım doğurdu, 17lerinde evlenmeye başladılar... Hayır dertleri ne, o yaşta neden evlenirler anlamam. Birde küçük yerlerde 21-22 yi geçersen evde kalmışsın demek oluyor. Onlarda bulup gidiyorlar. Boşver bakmayalım biz onlara....

bende bakmak istemiyorum onlara umursamıyorum da onları çünkü hayatları hep aynı ye,iç eğlen doğur.ben çalışan bir kadın olmak istiyorum kendine güvenen kendini kanıtlamış ezik olmayan,ama bir taraftan da sinir oluyorum onlara offff diyorum ne kadar görücü usulü olsa da bu ble koca buldu.

kedi uzanamadıgı cigere mundar dermiş.sendeki de o hesap olmuş arkadaşım
sende kompleks oluşmuş.
evlenmekk kariyer yapmana yada okumana engel degil.
ayrıca evlilik hiçde sıkıcı degil.önemli olan sosyal evli bi kadın olabilmen.
flört etmek cok heyecanlı, nişanlı olmak apayrı güzel bi duygu,evlilik hazırlıkları ve dügün telaşı
sonra evleniyon ufak tefek tartışmalar oluyor arkasından sarılıp barışmak.
kaynana görümce dertleri filan son derece heyecanlı ve ekşın oluyor
sonra hamile kalıyorsun bebegini doguruyorsun onunla ilgileniyorsun bunlar harika şeylerr

bekarlık cok sıkıcıı aslında.ben 27 yaşımda evlendim.eşimi 18 yaşımda tanısaydım ozamanda evlendirdim.
önemli olan hayatı paylaşacagın dogru insanı nezaman bulacagındır.ben gec buldum ama degdi.
inşallah sende gönlüne göre hayırlı bi eş bulursun istedigin zaman

evlenen arkadaşların mutlularsa ,sanada onların mutluluguyla mutlu olmakk düşüyor.

kelimesi kelimesine katılıyorum arkadaşım sana...

arkadaşıma cevap : eşimle çok büyük sorunlar yaşadığımız dönemler de oldu. ama ben şimdilerde iyi ki evlenmişim diyorum ve iyi ki hayatımda... kocamı çok seviyorum herşeye rağmen... bir daha dünyaya gelecek olsam yine evlenirdim ::))

etrafında küçük yaşta evlenenler çoğunlukt olduğu için kendini evde kalmış ve istenilmeyen kız olarak görüyorsun içten içe

herkesin hayatı farklıdır çünkü seçimleri farklıdır:79:

üniversiteye gidiyorsun sanırım... o zaman arkadaş çevrende senin gibi düşünen ço fazla insan vardır... onlara daha çok şey paylaşabilirsin eğer yaşı 20lerde olup evlenmiş arkadaşlarınla paylaşacak birşeylerin kalmadıysa... çok kafana takmaya değmez...

önemli olan başkalarının seni nasıl gördüğü değil senin hayatta ne yaşamak istediğin... ama tabii başkalarının hayatlarını da kınamak ya da kıskanmak yerine ; kendi hayatında öveneceğin şeyler yapmak en güzeli... daha çok gençsin ; dilerim istediğin güzelliklere kavuşursun :)

işin doğrusu şu canım beni isteyen çok allah var ama benim gönlüme göre istediğim biri yok.şu an kimseyi de istemiyorum onu da belirteyim kompleks meselesine gelince ben onları kendimden küçük görmüyorum ama şu da ver hayatlarında ilk defa gördükleri erkeğe aşık oluyorlar babasının bulduğu adama bütün ömürleri boyunca hertürlü dayak,küfür,aldatma aşağılanma v.s gibi şeylere de katlanıyorlar parasız kalıyorlar geçim sıkıntısı zaten başta ama buna rağmen herşey onlar için tozpembe yeter ki kocaları baba evine göndermesin açıkçası aşk çok kısa sürüyor onlarda gerisi katlanma.
AYRICA BEN ÇOK GÜZEL BİR KIZIM BİLEN BİLİR BENİ ÜZEN VE HATTA SİNİR EDEN NİYE GÜÇLÜ İNSANLAR YOK ETRAFIMDA GÜÇLÜ KADINLAR.:88:

sen zor olanı seçmişsin: onlardan biri olmaya çalışmıyorsun, anlamaya çalışıyorsun o kadınları.
bir yandan da onların öyle hemencecik birini bulup beğenip her şeyi doğal karşılamaları duygusu sende olmadığı için kıskanıyorsun.
ben de yıllardır çalışıyorum, zor ve kolay her şartta çalıştım, sabah 6 larda evden çıkmak kolay değil her gün. bazen derim uleyn ev kızı olup hemen evlendirilseymişim, sıcacık yatağımda uyurdum, kocam para getirirdi filan diye. :))) tab bu düşnce bikaç saniyede yok olur. çünkü paranı kazanmak ve istediğin kişiyi seçebilme özgürlüğüne sahip olmak kadar güzeli yoktur emin ol.

aynen öyle canım imzamı atarım bu sözlerin altına.benim kendimden yana sıkıntım yok,ama bazen üzülüyorum da onlara çocuk olmasa erkeğe bağlayan şey yok onları

hiç de böyle şey duymadım,evlenenlere sinir mi oluosun
evlendikten sonra ikinci üniversitemi okudum ben.
sıkılmaya da vaktim yok şu an,aksine evlilik harika bişey bence.
bekar arkadaşlarım için de cok ama çok üzülüyorum.

garip walla....

çok klişesin be canım.ama tabi herkesin hayatta tercihi farklıdır saygı duyarım aa ben kendimce etrafımdaki bozuk yapıyı dillendirdim onlar adına.
yanıma gelipte "feride sen en doğrusunu yapıyorsun keşke bizde senin gibi okusaydık özgür olsaydık" diyenleri duysaydın böyle söylemezdin

sinir olmak diil de gıptayla bakıyorum valla.ben de evlenirim inşallah:))))

Evlenenleri kıskandığın için mi sinir oluyorsun yoksa onları aptal bulduğun için mi sinir oluyorsun..
Karmakarışık duygular içindesin bence..sen bile ne istediğini bilmiyorsun..
Okuyorsan oku kendine okuyorsun akrabalara mı okuyorsun.niye kendini akrabalarınla kıyaslıyorsun ki okuldakilerle kıyasla onlar da mı evli..?
ben ünideyken sınıfta sadece bir kız evliydi ki o da bizden 2 yaş büyüktü o zaman..

doğru galiba.ama ben aöf okuyorum.

alan memnun satan memnun size niye bu kadar tasası siniri düştü ki ..fark etmediğin kompleksin olabilir mi acaba evli mutlu çocuklu olayı sen onları düşünüp de boşuna sinir olma bence millet kocasıyla çocuğuyla mutlu mesut yasayıp gıdıyodur

değil mi ama sende haklısın şunu belirteyim 21yaşında 1,63 boyunda beyaz tenli 52 kilo zarif tatlı şeker bir kızım çok şükür isteyenim çoktur,ayrıca niye kompleks yapıyım ki benim böyle ara ara krizlerim tutar bazen acaba millet niye iyi üniversite okuyor da ben aöf okuyorum,millet niye marka giyiniyor diye düşünürüm mesela mesela aslında daha ço,k elim boş olduğunda yapacak birşey bulamadığımda böyle şeyler düşünürüm niye niye niye diye.
vardığım sonuç şudur ;aman be feridem herkesin hayatı kendine,sanane bunlardan bırak boşver sen onlara sinir olurken belki de herkesin gıpta edeceği bir hayata sahip olacaksın.
şunu da söylüyorum bazen, etrafımda çoğu insan aynı şeyi öylüyor istiyor ve yapıyorsa demek ki istenilen şey ulaşılamaz değil aslında herkesin ulaşacağı türden bişey onun için salla gitsin deyip geçiyorum.ve ekliyorum evlenmek çocuk doğurmak kolay asıl zor olan okuyup hayatını düzene oturtup evlenmek.herkes evlenir çocuk doğurur ama herkes okuyamaz.
şuda var ben istediğim hayatı elde ettiğimde belki geriye bakıp belki de etrafımdaki kızlar asla 3 çocuktan aşağısını doğurmaz 4.5. çocuğunu doğurduğunda bunlara gülüp geçeceğim.yani dediğim gibi
özetin özeti:elim boşalınca ne düşüneceğimi şaşırırıyorum yarın derhal örgü örmeye başlayacağım.
2.özet herkesin istediği şey sıradandır ama o sıradan şeyi özel ve güzel hale getiren insandır.
ÖZÜNDE MODERN GÖRÜŞLÜ DÜŞÜNÜRÜM.

beraber güzel vakitler geçirdiğinizi, birlikteyken mutlu olduğunuzu, çok fazla ortak yönlerinizin olduğunu bilip beraber yürümek gerçekten çok güzel. tabi bunun garantisi de yok. bazen çok zor zamanlar da geçiriyorsunuz. ama yine beraber atlatabilmek, engelleri birlikte aşmak çok çok güzel.

gerçekten tanımak boş laf olur ben bir insanı tamamen tanımanın imkansız olduğunu düşünüyorum. çünkü değişim gelişim sonsuz, devamlı yeni yönlerini keşfediyorum eşimin. ama yine tamamen olamasa da yeterince tanıdığına emin olduğu zaman, yeterince vakit geçirdikleri ve artık bir ömür birlikte yaşayacağına emin olduğu zaman evlilik hiç de korkulacak ciddi bir müessese değildir, aksine eğlencelidir

ayrıca okumaya yazmaya çalışmaya uyumaya şuna buna da hiç bir engeli yok. sadece çocuk sahibi olmadan önce ek sorumlulukların geleceği bilincine iyi varmak gerek. çocuğa vakit ayırabilmek gerek. diğer alışkanlıklardan hobilerden bir nebze kısıp da yeni hayata zamanından biraz vermek gerek. bebeğin kokusu gülüşü sesi bakışı ise bu kadar kötülük nefret kin gibi duygular dünyanın etrafını sarmışken hala onun dönebilmesini sağlıyor.

ve daha önceki mesajları da okudum konuyu açan arkadaşın tavrı biraz sert olsa da bazı önemli noktalara değinmiş. bizim genç kadınlarımız hemen ilk tanıştıkları kişiyle evleniyorlar bu beni de çok üzüyor. bugüne kadarki gözlemlerim -hem kendimden hem çevremden- hep bir sonuca çıkıyor. ilk erkeğin doğru kişi olabilme ihtimali gerçekten de çok düşük. ilk ilişki tecrübesiz oluyor, sınırlarını çizemiyorsun ve genelde erkeğin istekleri zevkleri hoşlandıkları senin isteklerin zevklerin hoşlandıkların hobilerin oluyor. toplumumuzda malum erkeklerde inanılmaz bir özgüven bir erkek olduğu için kendisiyle gurur duyma huyu olduğundan kadınlarımızı eziyorlar. hemen ilk tanıştığımız kişiyi çok fazla tanıyamıyoruz onun en iyisi olduğunu sanıyoruz falan filan... hepiniz biliyorsunuz işte aynı şeyler

görücü usüllerine, işi gücü hobilerini zevklerini bırakıp da erkeğe ve çocuklara adanmış bir hayata ben de karşıyım. bu zaten bir evlilik değildir. erkeğin evindeki bir boğaz fazlalığa neden olan bir hizmetçi... ne yazık ki... gerçi bizim neslimiz biraz daha bilinçli. eminim çocuklarımız daha şanslı olacak torunlarımız daha daha şanşlı olacak. ben asıl annelerimize anneannelerimize üzülüyorum. neler neler çekmişler

Son düzenleme:

tanımadığım insanlara neden sinir oluyum ki evlendiler diye yada onlara niye kızıyım kimsenin evlenmesi beni ilgilendirmez er yada geç benimde başıma gelecek ayrıca çok da isterim fakat benim yaklaşımım sizinkinden biraz farklı ben felsefik düşünüyorum ama kendimce hayata bir kez gönderilmişsem neden sıradan bir ömür sürüyüm ki bence çok yanlış herşeyin bir anlamı ve amacı olmalı.şunu da inanarak belirtmeliyim ki aslında benim bu kıskanıyorum bilmem ne gibi söylemlerim inan ki geçici şu an biri çıksa karşıma evlenelim dese ya ertelerim onu ya da yaşım geç der terslerim.
AMA ŞUNU İNKAR EDEMEM SIRADAN OLMAK İSTEMİYORUM,BENİM EVLİLİK HAYATINA BAKIŞIM DA FARKLI.AMA KENDİ ÇEVREMDEKİ İNSANLAR NEDENİYLE SİNİR OLUYORUM HİÇ TANIMADIĞIM ADAMLARIN KADINLARIN HAYATI ÖNEMLİ DEĞİL BENİM İÇİN BANANE ONLARDAN.
ZATEN BENİM ÇEVREMDEKİ KADIN VE ERKEKLER GÜÇLÜ DONANIMLI İNSANLAR DEĞİL Kİ,KENDİ SORUNLARINI KENDİLERİ HALLEDEMEZLER,KENDİLERİNE HAKİM TİPTE DEĞİLDİRLER,KOCALARI KENDİLERİNİ ALDATSA BUNA SES ÇIKARMAZLAR STRES ATIYOR DER GEÇERLER.ONLARI BOŞANMAYA İTEN ŞEY ÜSTÜNE KUMA GETİRİLMESİDİR.
HA ŞUDA VAR BİZ SOSYAL İNSANLARIZ DİYE TUHAFIMA GİDİYOR KARŞIMIZA BİRİ ÇIKSA HEMEN AŞIK OLMAYIZ İNCE ELER SIK DOKURUZ BİR SÜRÜ AŞAMADAN GEÇİRİRİZ ONU,AMA BİZİM ORDA YANİ KÖYLERDE KIZ VEYAHUT ERKEK GÖRÜCÜ GELDİĞİ GÜN BİRBİRİNE AŞIK OLUR.SONRA DA BİR AŞKTIR Kİ SORMAYIN GİTSİN,GÖZLERDE PARILTI YOKTUR AŞK ADINA AMA OLSUN ADI AŞKTIR İŞTE.GERÇİ BUNLARDAN BANANE AMA BENDE BİR TOPLUM İÇİNDE YAŞIYORUM ÜSTELİK SOSYOLOGUM ELEŞTİRMEK ZORUNDAYIM.İNANIRMISINIZ BİLMEM AMA SONUMUN ONLAR GİBİ OLMAMASI İÇİN ÇOK DUA ETTİM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…