- Konu Sahibi Fotosentez
-
ben ailelerin çok ekstra bir durumu yoksa düğünde bişeyler yapmak zorunda olduğunu düşünüyorum taamam evlendikten sonra herkes kendi ailesini geçindirecek bizde bunun zorunluluğunu taşıyoruz ama manevi konularda ataerkilsek kimse kusura bakmasın maddi konularda da öyle olacağız
kaldı ki benim mantığımla -gücüm yettiği- sürece ben bu çocukları yaptıysam yuvasını kurana kadar her desteği sağlamak benim görevim düğününü yapmak zorundayım
not : kendi düğünümüzü kendimiz yaptık... eşim ailem yapamaz dediğinde o zaman ne seninkiler ne de benimkiler yapmayacak dedim evimde kv nin ik yorgan 4 yastıktan başka hiçbişeyi yok hal böyle olunca annemlere de ben yaptırmadım ona rağmen halı vs aldılar
onu da kendi geldiğinde yatsın diye yaptırmıştır kuzum
harikasın yaaa :))) ama ona iki yorgan 4 yastık asla yetmezzzz anlatılmaz yaşanır
iki lafından biri ben anneyimmm aslan gibi üç tane erkek evlat yetiştirdimmm
noluyomuş erkek olunca kız saksıda mı yetişiyo onu da annesi binbir emekle yetiştiriyo hoş
Dert mi değil mi tam bilmiyorum, ama başıma geleceğini düşündüğüm ve burda hep aksi oldugu için için sizlere danışmak istedim. Amacım kimsenin düşüncesini lekelemek ve yanlış demek değil, lütfen yanlış anlamayın. Ben sadece farklı düşünceleri anlamaya çalışıyorum.
Burda açılan bir çok konuda, bir çok bayan evlenirken eşlerinin ailesinin yardım etmek istemediğini söylediğinde, eşim ve ailesi bize yardım etmedi kendimiz yaptık, etmek zorundalar mııııı zorundalar mııııı, onlara güvenip de mi evlendinizzzz deniliyor.
Ben bu mantıgın tamamen dışında yetiştim büyüdüm.
Bizim burda, kız olsun erkek olsun, her iki tarafın ailesi de, karınca kararınca, edebildikleri kadar yardım eder evlenecek çiftlere. Ev kurmak zordur denir, sadece onlarda değil aile bireyleri de sorar eksiğiniz ihtiyacınız var mı diye. Her iki tarafın destiğyle ev kurulur.
Kiminin evi olur diğer taraf eşya alır kimin ailesi eve yardım eder, kiminin hiç bişeyi yoktur ailesinin ama evinde 3 yorgan varsa 1 ini evli çifte verir. Yani anlayacağınız para değil mal mülk değil, destek yardım anlamında. Herkes ne yapabilirse, ne verebilirse onu yapar evli çifte yardım eder.
Ama bu bir Türkiye gerçiğymiş herhalde ben burda gördüm. Herkes bu konu geçtiğinde zorunda değiller onlara mı güvendiniz diyor. Ya elbette eşşek kadar adam olmuşuz. Babam yapar diye evlenilmez de, hiç mi ana baba desteği olmaz.
Bir bayan yazıyor, annemler acayip zenginler hiç destek vermediler, diğer bayan, kayınpederimin bir dolu evi var malı var iğne bile almadı. Ya ben anlayamıyorum bunlar nası normal geliyor?
Ben demiyorum adam en baştan ev alsın dizsin araba alsın versin elbette olmaz, bazı şeyler gençlere kalmalı ki o evin barkın değeri olsun. Ama iğne de alınmaz mı be kardeşim? Biz millet olarak yeni ev alana bile hediyeyle giden insanız. Evlenenlere altın takan, çocuklara altın takan hastaya kolanyayla giden insanız. Herkes adetlerimiz diye tutturken, efendim çocuğu olur gelenektir kayınbaba adı koyulsun, bayramda adettir önce erkeğe gdilsin vs vs gibi adetlere bu kadar düşkünken, neden evlenen çiftlere yardım konusunda zorundalar mıııı zorundalar mııııı diyoruz?
İş zorundalık değil elbett. Zor olur ama sıfırdanda kurulur ev bark. Ama evlada destek, ki sadece maddi değil manevi destek de, evladın arkasında duruldugunu göstermez mi? Buna da cevap bu yaşa kadar büyütmüş oluyor. Ama bu zaten yapılması gereken birşey değil mi? Ben çocuk doğursam onu okutsam bu marifet mi? Ben zaten doğurduğum çocuğa bilinçli bi ana babaysam bunu yapmak zorunda değil miyim?
Ha birde işin ana baba boyutu var. Senin evinde ekmeğin var, cebinde paran var. Ama kızın aç. Oğlun aç. Yada eksik, yarım. Sıkıntıda. Durumu siz düşünün, bi ana baba olarak evinizde tok yatar mısınız? rahat olur musunuz? benim tırnağıma taş gelse annemin canı yanar. Ben bu sıkıntılarla olsam nası uyur ki bir anne baba?
Ha imkan olmamak ayrı. Dedim ya ben ev dizsin demiyorum asla, bir şeyin sadece erkeğe yada sadece bayana atılması da aynı derece yanlış. Çok yanlış. Ama elinde ne varsa birazını kendi öz çocuğuna vermek neden zorundalık gerektiriyor?
Ben kendimi onların yerine de koyuyorum. Mesela benim 2 tane evim var, param var emekliyim kendimi rahat dönderiyorum maddi anlamda. Ama benim kızım / oğlum sıkıntıda. bin lira maaşı 400 tl kirası var. Ya ben neden yardım etmeyeyim ki çocuğuma imkanım varken?
Mesela benim ailemde şu vardır, mesela benim evleneceğim adam ayda 50 bin maaş ta alsa, yada benim bırakın evi şatomda olsa, karşı taraftan oğullarına maddi manevi bir desteğin gelip gelmediğine çok dikkat ederler. Tekrar ve tekrar diyorum, size ev alalım 10 bine mobilya alalım değil. Dedim ya, sende 3 yorgan vardır, 1 ini verirsin. Yada kıt kanaatsındır, manevi anlamda kızın erkeğin yanında olursun. Elbette destek sadece maddiyatla olmaz.
Dedim ya ben böyle büyümedim, bana bu mantık acayip geliyor. Siz farklı düşünüyorsanız anlamak istedim. Ciddi bir ilişkiye sahibim, çok şükür benimde erkek arkadaşımın da ailesinin maddi durumu iyi biz ailelerimizin vereceği maddi yardımları, tv buzdolabı vs gibi kabul etmeyip toplu para alıp en başta peşin alıp ev almak istiyoruz, içini kendi imkanımızla döşemek istiyoruz.
Bunu düşünmek yanlış mı? Hiç mi bir şey beklememek lazım?
Edit; Arkadaşlar çok yanlış anlatmışım derdimi. Ben zorundalar anlamında yazmadım. Çocuga yardım etmeyi anne baba mecburiyet olarak görür mü, çocuğuna olan sevgisinden yapmaz mı anlamında söyledim. Yoksa zorundalar demedim.
Aileye göre değişiyor bence anne babanın insanlığıyla ilgili bu durum biz evlenirken eşimin ailesi elinden gelen yardımı yaptı eşimi okutmuşlar ve kazancına karışmamışlar birikimi vardı sıkıntı yaşamadık allah razı olsun onlardan benim ailem okutmadı lise bitirdim sadece çalıştım tüm kazancımı verdim durumları çok iyi hiiiç bir desteklerini görmedim ne evlenirken ne evlendikten sonra bu konuda çok kırgınım onlara kayınvalidemlerde biizim kazancımız onlardan iyi olmasına rağmen hala destekler bize yapmayın dediğimiz halde alır gelirler dediğim gibi etmeliler ama kendi insanlıklarıyla alakalı 5 evi olup yardım etmeyen aile benim ailem bu arada:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?