Evlenecek bayanlar için bütçe hakkında fikir?

MaryDaisyDinkle

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
24
4
286
İstanbul
Arkadaşlar bu yaz sonu nişan ve önümüzdeki yaz evlilik düşünüyoruz erkek arkadaşımla. Ben bugünden itibaren evim için alacaklarımı ve nişanım için aileme yardımcı olmak için gerekli parayı biriktirmeyi düşünüyorum. Sizlerden ricam şudur;

Ev için bir bayanın alacakları bellidir. Sizler de almışsınızdır bunları. Mutfak eşyaları, tekstil ürünleri, elektrikli eşyalar, yatak odası... vs. Bunlar için ne kadar para harcadınız hatırlayan, bir kenara not edeniniz var mı? Her ay kenara bir miktar para koyup bunları almam gerektiği zaman zorluk çekmek istemiyorum. 1 yıl içinde biriktirmem gereken para ne kadar?

Yardımcı olursanız çok sevinirim kızlar :)

tatlım valla bu soruya cevap vermek zor aslında çünkü alacağın kaliteye göre değişiyor .birde para biriktirip aldığında indirimlerden yararlanamayabilirsin. benimde 2 sene var düğünüme şimdiden bitirdim gibi bişey elektrikli süpürgem , ütüm ve günlük yemek takımım kaldı suana kadar 7 bin tl harcamışımdır hatta dahada fazla olabilir ama herşeyin kalitelisini iyisini almaya çalışıyorum hiçbişey aklımda kalsın istemiyorum evim eksik kalmasın hiçbirşeyden herşeyimi özenle ve tek tek alıyorum. ben para tutarım diyorsan bilmem ama ben yavas yavas 1 yılda tamamladım bukadarını indirimleri hep takip ederek aldım herşeyimi tabiki toplu yaptığım alışverişimde oldu 5 bin tl kadar ana eşyalarımı küçük bi züccaciyeden aldım toplu olarak büyük indirim oldu sende öyle yapabilirsin. ama ben bukadar para harcayamam diyorsan önce alacağın ürünlerin bi listesini çıkar fiyatlarını araştır teker teker ancak öyle net bir fiyat bulabilirsin. inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Teşekkür ederim canım. Aslında teker teker almak da mantıklı ama sonra zevkim değişir ya da aldıklarım birbirine uymaz diye korkuyorum :) Anneme de bir şey aldırmadım hiç sonra beğenmem belki diye :) Para biriktirebilirim güzel para tutma huyum vardır :) Belki iki ayağım bir pabuca giricek ama şu nişan falan hepsi bitsin de o zaman alırım herşeyi diyorum. Fiyat hakkında fikir verdiğin için teşekkür ederim canım. Aşağı yukarı 7-10 arası bişey olacak heralde.

almayı düşündüğün yada eksik olan nelerin var canım
aylık belli bi gelirin var mı
mesela annem bana epey bişi aldı taksitle
ben de arada harçlığımla taksitlendirip alıyorum bişileri
sen de öyle yapabilirsin..uymaz beğenmem telaşına düşme iyisini ve güzelini alırsan aklında kalmaz bunlar
hem para biriktirmek yerine dediğim gibi her ay ödeyeceğin miktarı bilerek
şimdiden küçük küçük almaya başlayabilirsin
ben mesela küçük ev aletlerimi tek bi yerden aldım ve markaydı ona rağmen senetle aldım
her ay mesela 100tl ödeyeceğimi biliyordum gelirin varsa bu en rahatı

Eksik olan nelerim var ımm hiç bişeyim yok şuan eheh :) Annem bi kaç bişey aldı tabi bide danteller falan var. Onun dışında çatal bıçak seti tabak seti aldı sanırım bi tane. onun dışında hiçbirşeyim yok. Simdiden yapma taraftarı degilim cunku daha aileler bile tanışmadı ortada ghiçbirşey yok anlıcagınız :) ama bizim 5 yıllık bi ilişkimiz var artık hazırız evlilige ailelerin de haberi var. Tam resmileşmeden nişandan önce bişey alma taraftarı degilim. İşten de yeni ayrıldım ama bu hafta yeni bi yere başlıcam. Simdiye kadar biriktiremedim yeni işimle birlikte her ay kenara 500-750 civari koymayı planlıyorum

canım öyle düşünme ya eni sonu evleneceksin
şimdiden alıp dizmenin bi sakıncası yok ki
ha tabi sonradan zevklerim değişebilir dersen hak veririm
inanki ben kaç senedir dizdim çok az bişiler kaldı
neredeyse mobilyam yada bikaç beyaz eşyam diyebilirim
bu arada biz de sizin gibi uzun süredir birlikteyiz evet bu da etkili oldu bişileri yapmama
ama inanki şu tarihte evlenicez diye almadım hiçbirini hepsi hazırda olsun diye
bide gerekiyor kız çocuğu için ondan aldım şimdiden
ama zevkim pek değişmez sanıyorum çünkü hepsini özenle seçtim sen de öyleysen bekleme derim

kuzum ben sana yazıorum yastık yorgan nevresim tk yatak örtüsü pike tk derken 1500-2000 tl arasında bişey gider .
yemek tk tencere tk çbk tk sağan seti caydanlık cevze kahvaltı tk günlükler derken 4000 tl gider .
geriye elektrik süpürge sac kurutma mak tost mak kettle blender vs kalıyor onlara da 750 gider .
havlular bornoz vs içinde 500 dielim .
ayrıca bohça için de yaptığın aldığın ürünlere göre 1000 tl gidiyor.

ben geç başladım ailem yardımcı oluyor inan zor bişey diil hersey para ve zamana bakıyor. 1 haftasonuna bir sürü şey sıkıştırabiliyor insan 1-2 sene uzatıp evi doldurmak pek mantıklı gelmiyor bana,4-5 aydır bişeyler alıyorum ev doluyor ve bikaç sene bu sekilde yaşayanlara şaşıyorum , Allah hepimize kolaylık versin ..

Ben de senin gibi nişandan önce bişey almam diyenlerdendim. Ama sen mantıklı olanı yapıp kenara para atabilirim diyorsan ne ala:) Herşeyi abartmadan canımın istediği şeyleri alarak 5000'e falan çıktım sayılır ama hala almaya devam ediyorum. Şimdi evi tuttuk, aslında evi tutunca almak da çok eğlenceli oluyor mutfağına göre değişik şeyler alabiliyorsun. Şansıma büyük bir mutfak denk geldi ve düşündüğümden çok daha fazla şeyi alıp duruyorum. Büyük kalemleri de tamamladığım için bütçemi de çok yormuyor. Ortalama 5.000-10.000 arası düşünebilirsin kısacası.. Şimdiden hayırlı olsun

bence de para biriktirip düüğüne yakın alman en mantıklısı. tabi sende benim gibi para biriktirebiliyorsan. çünkü zamanla aldığın şeyleri bepenmeyebilirsin veya yeni modeller çıkar. mesela ben para biriktirmiştim ve alacağım şeylerde nakit olunca çok indirim yaptırmıştım. ytaksitle alınca pahalı oluyo. mesela ben 750 lira olan yemeh takımını nakit alcam diyerek 350 ye kadar düşürmüştüm ve tabi bu markalı bir yemek takımıydı. ve bunun gibi biçok şey.

para birikmiyor vallahi. ben herşeyimi aldım aşağı yukarı cnm özellikle öğrenmek istediğin şeyleri yazarsan yaklaşık fiyat bildirebilirim sana

O kadar indirim yaptılar mı sahiden, ben hiç pazarlık yapamam, tebrik ediyorum sizi O fiyata düşüyorlarsa ne kadar kar ediyor bunlar orası da ayrı konu tabi Nerden aldınız peki, bazı yerler fiyatlarımız sabit diyip geçiyor

Kızlar çok teşekkür ederim hepiniz cevap yazmışsınız gerçekten çok yardımı dokundu bunların. Aklımda fiyat oluştu toplamda ne kadar biriktirmem gerektiği. Bunları almaya başlamama daha bir kaç ay var ama nişan ve eşyalar konusunda da aileme yardım etmek onları zora sokmamak istiyorum. Şimdi neye ne kadar para gerektiği kafamda oturuyor yavaş yavaş. Şimdiden fiyat araştırmaya ucuzunu nereden bulabilirim diye araştırmaya başlıcam. Kazıklanmamak lazım para kolay kazanılmıyor :)

Şu ana kadar 4000 tl gibi bir para harcadım ve eksiklerim hala var.
hisar , philips , sarev gibi hep bilindik markalardan aldım herşeyimi hepside öyle içime sindi ki...
evlenmeme muhtemelen bi 2 sene fln var ilk parçaları 2 sene kadar önce almaya başladım. acele etmeden birinin borcu bitince birini alıyorum. :)
2 nevresim tk , 1 pike tk, battaniye, mikser , tost makinesi, günlük yemek tk , misafir için yemek tk, çatal bıçak tk, düdüklü tencere,tencere seti (çelik & teflon) , çaydanlık, cezve vs...

benimde 2 sene falan var 2 sene sonra niyetliyiz ama 2 nevresim 1 battaniye haric birseyim yok malesef
universite ogrencisiyim ailem anca beni okutabiliyor okul masraflarim ev masrafi kenara birsey kalmiyor
hangi parayla olacak hepsi bilmem yavas yavas bende almaya baslasam diyorum alabildigim kadar, harcliklarimdan biriktirebilgim kadar
ilk neleri alsam kizlar?
en sona neler kalmali?
ah ahh Allah tum evlenen evleneceklere yardimci olsun:)

Ben ilk hisar çeyiz setimi aldım.
Ama tabii ben çalışmaya başladığımda başladım çeyize.
Öğrencilik dönemi hem öğrenciye hem aileye çok sıkıntılıdır bilirim. :)
O yüzden bana kalırsa nevresimlerini pikelerini hallet şimdi. her ay 1 nevresim alsan o bile kardır.
Çalışmaya başladığında alırsın büyük parçalarını.

yeni evli olmadığım için vereceğim fiyat yanıltıcı olur.
alacağın eşyaların markasına göre fiyatlar çok değişir. temel bir kaç öneri yazayım.
her şeyden az - öz al. hiçbir şeyi abartma. sonra evin eşya doluyor.
nevresim takımı 2-3 tane yeter mi yazmışsın, yeter bence. kaliteli marka almaya çalış. uzun yıllar yepyeni görünümde kullanırsın.
kesin kullanırım dediğin eşyalardan ufak ufak almaya başla. kararsız olduklarını en sona bırak.
çok yer kaplayanları sona bırak, evde yer kaplamasınlar. yemek takımı-tencere seti-uyku seti-yatak örtüsü vs sona bırakılmalı bence.
bazı şeylerden hediye çok geliyor, klasik hediyeliklerden alma veya birer tane al.

para biriktirme konusuna gelince, biriktirebildiğin kadar biriktir. 3 hesaplarsın, 5 harcarsın. veya tersi olur. fazlasını kenara koyarsın, eksiğin olursa onları da taksitlerle tamamlarsın.

netten evlilik listesi arat. listede çok gereksiz şeyler de oluyor. sana gerekli gelenlerin yanına ortalama fiyatları yazarak -düşündüğün markalara göre- bir değer bulabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…