- 24 Şubat 2020
- 2.812
- 7.679
- 88
- Konu Sahibi damaged lemon
-
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz içinMaalesef evlendikten sonra aile mahkemesine dava açmamız gerekiyor. Süreç aslında basit bir dilekçeyle çözülebiliyor teoride ve bir gerekçe göstermemiz gerekmiyor ama mevcut muhafazakar iklim sebebiyle biraz süründürülen davalar da varmış. Bence maddi durumunuz elveriyorsa feminist bir avukatla görüşün, yoksa da eminim kadın derneklerinden bu konuyu takip eden kızkardeşlerimiz vardır. Lütfen gelişmeleri ara sıra buradan da paylaşın
Ben de şurdan biliyorum bir arkadaş anlatmıştı, arkadaşı evlenme başvurusu yapmış nikah günü babası zorlamış dilekçe ver soyadın kızlık soyadın kalsın diye. Nikah günü bir de babasının kaprisi yüzünden dilekçe vermişti.En son seda sayan dava açmıştı. Öyle hatırlıyorum.
Son uygulamayı bilmiyorum. Kızlık soyadının kalıp kalmayacağını soruyorlardı önceden öyle işlem yapılıyordu.Ben de şurdan biliyorum bir arkadaş anlatmıştı, arkadaşı evlenme başvurusu yapmış nikah günü babası zorlamış dilekçe ver soyadın kızlık soyadın kalsın diye. Nikah günü bir de babasının kaprisi yüzünden dilekçe vermişti.
Nasıl olacağını bilmiyorum fakat niçin bu kadar katısınız bu konuda onu merak ettimEvlendikten sonra eşimin soyadını almak istemiyorum. İki soyadı kullanmak da istemiyorum, sadece kızlık soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu evlilik başvurusu sırasında dilekçe vererek yapabiliyor muyuz yoksa illa evlendikten sonra dava filan mı açmam lazım? Nasıl yapabiliriz?
Bu dilekçe olayı iki soyadını kullanmak için oluyor diye okumuştum, emin misiniz? Yani sadece kendi soyadımı kullanmam için de yetiyor mu dilekçe?Ben de şurdan biliyorum bir arkadaş anlatmıştı, arkadaşı evlenme başvurusu yapmış nikah günü babası zorlamış dilekçe ver soyadın kızlık soyadın kalsın diye. Nikah günü bir de babasının kaprisi yüzünden dilekçe vermişti.
Erkeğin malı olmadığımı düşündüğüm için olabilir.Nasıl olacağını bilmiyorum fakat niçin bu kadar katısınız bu konuda onu merak ettim
Soyadını alanlar erkeğin malı mı oluyor? O zmn annenizde babanızın malıErkeğin malı olmadığımı düşündüğüm için olabilir.
Mal biraz agır olmadı mı sonucta bı kesimde esının soyadını kullanıyor mesela ben..Erkeğin malı olmadığımı düşündüğüm için olabilir.
Malı olmuyor ama devlet öyle gördüğü için erkeğin soyadına geçiliyor maalesef. Kadını erkeğin malı olarak görmeseydi zaten öyle bir yasa olmazdı en başta.Soyadını alanlar erkeğin malı mı oluyor? O zmn annenizde babanızın malı
İki soyadı kullanabilirsiniz. Yada bekar kalarak kimsenin malı olmazsınız.
Emin değilim ama eminlik seviyem 78 diyelimBu dilekçe olayı iki soyadını kullanmak için oluyor diye okumuştum, emin misiniz? Yani sadece kendi soyadımı kullanmam için de yetiyor mu dilekçe?
Ben nikah başvurusu sırasında dilekçe verdim, halloldu. :)Evlendikten sonra eşimin soyadını almak istemiyorum. İki soyadı kullanmak da istemiyorum, sadece bekarlık soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu evlilik başvurusu sırasında dilekçe vererek yapabiliyor muyuz yoksa illa evlendikten sonra dava filan mı açmam lazım? Nasıl yapabiliriz?
Başlıkta kızlık demiştim ama yanlış bir tabir olduğunu sonradan fark ettim. Bekarlık*
Sadece kendi soyadin için dilekçe yetmiyor diye biliyorum benBu dilekçe olayı iki soyadını kullanmak için oluyor diye okumuştum, emin misiniz? Yani sadece kendi soyadımı kullanmam için de yetiyor mu dilekçe?
Bana memur sordu çift soyad istedim ama eşim sorun yaptı tekrar e devletten başvuru yaptım sadece eşimin soyadını kullanmak için ilk önce bunu esinle konuşup karar ver.Evlendikten sonra eşimin soyadını almak istemiyorum. İki soyadı kullanmak da istemiyorum, sadece bekarlık soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu evlilik başvurusu sırasında dilekçe vererek yapabiliyor muyuz yoksa illa evlendikten sonra dava filan mı açmam lazım? Nasıl yapabiliriz?
Başlıkta kızlık demiştim ama yanlış bir tabir olduğunu sonradan fark ettim. Bekarlık*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?