Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

evet canım benimki daha 1 aylık değil ve sadece iki gün gördüm, ama ayrılırken gözlerim dolmuştu :KK50:
ve ablama ben bunu nasıl şımartmıcam, diye sorduğumu hatırlıyorum.
henüz bebişe bir şey almadım, benim sağlık takıntım olduğundan sağlıklı şeyler alıyorum ve ablamı bunaltıyorum:KK1:
şimdilik ateş ölçerini aldım, kıyafetlerinin yıkanacağı deterjanı, bulaşık deterjanı ve rezene çayı aldım.
ateş ölçer ne işe yarar? bebişin ateşi çıkınca bakacaklar. ama ilk kullanımı ablam üzerine olmuş:KK9: hamileler doğumdan sonra bir ay içinde genelde yüksek ateşli birkaç gün geçiriyormuş, o günlerde kullanmışlar.
çamaşır deterjanı? bebişkomun çamaşırlarının fosfatlı, ee' şeylerle yıkanmasına içim razı olmuyor.
bulaşık deterjanı? bulaşıklardaki kötü maddeler anneye, ordan da bebişe geçebilir :KK50:
rezene çayı? bebişe süt yapsın diye ablamın memeleri :KK1:

ha bir de fedakar bir teyze olarak :KK14:, :KK9:
"sağlıklı bebek yetiştirme rehberi" kitabını okudum, ablamın okumayacağını bildiğimden. zaten onun dediği de "sen oku, bana anlat" oldu :KK1:
kitap süper, çeyize alabilirsiniz :KK52: zaten sağlıklı çeyiz topiğimde önermiştim:KK31:

Ben önce bebek odasından başlamış aklına gelebilecek herşeyden almıştım vaktinde sonra frenledim kendimi

harikasın :KK9::KK9::KK9::KK9:

bunu dalisteme ekliyorum :21:

hayat paylaşınca güzel gerçekten :KK16:

kitabı okuyunca kesinlikle bana dua edeceksin :KK16:
müthiş ötesi bence, ama araştırmaya da gireceksin bunalacaksın :KK50:
o sebepten diyorum ya, düşünmesek bile hamileliğe şimdiden alışıp bilgilenmeliyiz:44:
mesela biberon, emzik, vs bpa sız ve silikon olmalıymış. ben hiç bilmiyordum öncesinde :KK50: evi bile bebeklere göre hazırlayabilirsiniz kendi evinizse, yerler bambu olabilir, bunda voc kullanıyor musunuz diye sorarsınız, pvcsiz zemin kaplamaları bakarsınız vs vs. ben ev yaptırırsam battık:44:

oya bak bunu diyorum. üst kata okunan kitaplar, alt kata çiçekler, miss :KK16:

Eki Görüntüle 639554

çağla, ben yazınca boş boş bakışların anlamlı oldu değil mi :KK9:

bana ikea yolları görüldü:26:
uzak muzak gitmeliyim :KK31:
zaten raf da almam lazım :KK31:
işte alsam nasıl getiricem onları:KK50:
arabamız da yok:KK50:
altında düştü zaten araba da alamayız:KK50:
nakliye de çok fazla :KK50:

kocişinle gidersen kurulmamıs sekilde alacagın için getirebilirsiniz diye düsünüyorum...cok bişey almıcaksan tabi:26:

ya ikea kurulumsuz gönderiyor, kargo çok tutar mı ki :44: bir siteden alır gibi yapsan? ama görerek almak daha güzel tabi:44:

bu taburenin izmire nakliye ücreti on liraymış canım, alır gibi yapınca görünüyor. ben izmir diye işaretledim, yanlış bilmiyorumdur umarım :44:

kitabı okuyunca kesinlikle bana dua edeceksin :KK16:
müthiş ötesi bence, ama araştırmaya da gireceksin bunalacaksın :KK50:
o sebepten diyorum ya, düşünmesek bile hamileliğe şimdiden alışıp bilgilenmeliyiz:44:
mesela biberon, emzik, vs bpa sız ve silikon olmalıymış. ben hiç bilmiyordum öncesinde :KK50: evi bile bebeklere göre hazırlayabilirsiniz kendi evinizse, yerler bambu olabilir, bunda voc kullanıyor musunuz diye sorarsınız, pvcsiz zemin kaplamaları bakarsınız vs vs. ben ev yaptırırsam battık:44:

Kriz söylediğin şekilde yapmam için kral faysalla evlenmem lazımdı. Bütçe lazım bana onun için:KK50:

Oyam bak 25 Mayıs K.Çekmecedesin uzak dersen külahları değişiriz.:KK4:

kocişinle gidersen kurulmamıs sekilde alacagın için getirebilirsiniz diye düsünüyorum...cok bişey almıcaksan tabi:26:

işte zaten en büyük problem kocişle gitmek :KK5:
hiç sevmez kendisini zora sokmayı :KK31:

düğünden önce koltuğu almaya gittiğimizde iki üç parça birşey getirmiştik, dilinden kurtulamamıştım.

parça başı kargo ücreti. gördüğümüz ürünlerin her demonte parçası bir parça sayılıyor.
kargo bedava günlerine denk getirmek lazım.
koltuğu öyle almıştık :KK31:

bu taburenin izmire nakliye ücreti on liraymış canım, alır gibi yapınca görünüyor. ben izmir diye işaretledim, yanlış bilmiyorumdur umarım :44:

:KK53:
netten daha uygun demekkkiiiiiiiiii:KK53::KK53::KK53:
istanbuldayım daha uygundur herhalde :KK52:
diyeceksin ki istanbulda ikea nasıl uzak kalıyor diye :KK52:
valla benim kocişle işte uzak :KK5: eli boş dönersek sorun yok :KK31:

işte zaten en büyük problem kocişle gitmek :KK5:
hiç sevmez kendisini zora sokmayı :KK31:

düğünden önce koltuğu almaya gittiğimizde iki üç parça birşey getirmiştik, dilinden kurtulamamıştım.

parça başı kargo ücreti. gördüğümüz ürünlerin her demonte parçası bir parça sayılıyor.
kargo bedava günlerine denk getirmek lazım.
koltuğu öyle almıştık :KK31:

o zaman takipte kal Oyacım :KK31::KK31:

:KK53:
netten daha uygun demekkkiiiiiiiiii:KK53::KK53::KK53:
istanbuldayım daha uygundur herhalde :KK52:
diyeceksin ki istanbulda ikea nasıl uzak kalıyor diye :KK52:
valla benim kocişle işte uzak :KK5: eli boş dönersek sorun yok :KK31:

istanbul yazınca ilçe de soruyor. sen sitesinden alır gibi yap, daha ucuza gelecek bence. yol parası yerine kargo verirsiniz :KK31:

aksama yemek yapmıcammm.yani yemek denmez....sıkma yapcammmm...yanına da ayran...belki yayla corbası da yaparımmm...ohhhhh....peynirli patatesli, sıkmalarrrr:KK56::KK56::KK56:

Son düzenleme:
aksama yemek yapmıcammm.yani yemek denmez....sıkma yapcammmm...yanına da ayran...belki yayla corbası da yaparımmm...ohhhhh....peynirli patatesli, sıkmalarrrr:KK56::KK56::KK56:

sıkma nedür?:44:
bizi de görümcem çağırmış :KK76: mantı yapıyormuş :KK76:

Sanırım bu akşam çoğumuz yemek derdinden kurtulduk :KK56:

sanırım kuzuummm:KK34::KK34:yogunmusun görünmüyosun da:26::26:

sıkma nedür?:44:
bizi de görümcem çağırmış :KK76: mantı yapıyormuş :KK76:

$deryadanlezzetlersikma6pw0.jpg Eki Görüntüle 639653

bak canım sıkma bu...hamur yoguruyosun küçük bezeler yapıp açıyosun ilk fotoda oldugu gibi...içine de sadece yag sürüp yiyebilirsin ama ben pataes ve peynir koycam...mesela patatesleri haslayı ezcem sogan yag salca baharat kavurcam...peyniri de maydonoz pulbiberle sigara böregi içi gibi hazırlayabilirsin...acıp pişirdigin hamurun içine koy sar..al sana sıkma....ayranla süper olurrrr:KK16::KK16:

sanırım kuzuummm:KK34::KK34:yogunmusun görünmüyosun da:26::26:

Evet canım cuma böyle oluyor.Son 2 saatim sonra haftasonumuz bizi bekler.
Yarın akşama da misafirlerim var nikah şahidi olan arkadaşlarımız yemeğe gelecek.
Köfte , bulgur pilavı , patates püresi ve semiz otu salatası yapıcam.Bir de tatlı uydurdummu yeter kanımca. :KK31:

Evet canım cuma böyle oluyor.Son 2 saatim sonra haftasonumuz bizi bekler.
Yarın akşama da misafirlerim var nikah şahidi olan arkadaşlarımız yemeğe gelecek.
Köfte , bulgur pilavı , patates püresi ve semiz otu salatası yapıcam.Bir de tatlı uydurdummu yeter kanımca. :KK31:

ohhh yeter de artar bile...tatlı olarak da bol cevizli tavuk gögsü güzel olabilir....:KK31::KK31:

mügenin menü neydi acaba :44:

bende hatrlayamadım simdi....offf sıkıldım yaaa..işi gücü de bitirdim....bucuk olsa da cıksam....yarın da calısıyom zati...kociş evdeeee...bide whatsapp dan yazmaz mı bana.film izliyom cips yiyom sunu yapıom bunu yapıom diye...deli oluyommmmm:KK47::KK47:bi gün de temzlik yapıom yemek yapıom desene be adammmm:KK52::KK52::KK52:

X