selamlar arkadaşlar.. nasip olursa mayısta evleneceğim..ve ben kendi aileme yakın bir evde yaşamak istiyorum..nişanlıma da söyledim bir sorun olmaz diyor ama ben yine de sorun çıkar diye korkuyorum.. kayınvalidem bu duruma içerleyip nişanlımı dolduruşa getirir mi ya da nişanlım sık sık ailemle iç içe olmamı onun ailesine uzak kalmamızı problem eder mi bilemedim :18:
canım benimm biz senle sanırım hep aynı sorunları yaşıyo olucazaçıkcası ben şöyle düşünüyorum ne kendi annenlere ne de kv pek fazla yakın olma mümkünse ikisinin ortasında olsun benim ailem ne kadar bize yakın olsun desede ben he he deyip geçiyorum çünkü kime yakın olursan ol elbet bir sorun çıkar şu mantıkla bakarsan evet anneler bize yakın olsa elimiz ayağımız yardımcımız meleğimiz olucaklar ama zırt pırtta sürekli olması eşini rahatsız edebilir mi? benim fikrim 2 ailenin ortası olmasıı
Kız için annesi kurtarıcısıdır. Oyüzden imkanın fırsatın varsa yakınında otur. Ailen eşini seviyorsa eğer merak etme eşinle ailen arasında hiç bir sıkıntı yaşanmaz. Her ailede ufak tefek sorunlar olur ama sonuçta üstesinden gelinir. Ama kayınvalidene yakınlık konusunda açıkcası desteklemem. Biz bayanlar biraz naif oluyoruz en azından ben öylryim. Kayınvalidemin istem dışı bile söylediği ters bişeyi unutmam pek mümkün olmaz. Anneme gelince canım benim bak şimdiden kışlık konservelerimi hazırladı yaprağımı peynirimi zeytinimi herşeyimi her gidişimde arabaya yerleştirir. Evimde ne var ne yok kontrol eder. Eksiğimi bilir. Kayınvalidem aç kalsam haberi olmaz :) bu işler böyledir. annenden vazgeçme :)
anne gibi yar olmuyor..bak ne güzel örneklerle açıklamışsın..ben kayınvalide konusunda çok çok tedirginim önceden yaşadığım olumsuz deneyimden dolayı..(daha önceki eş adayımın annesiyle yaşadığım şeyler) o yüzden anneme yakın olunca daha huzurlu olacakmışım gibi hissediyorum..hayırlısı olur inşallah eğer tatsızlık olacaksa en en uzakta olalım..
selamlar arkadaşlar.. nasip olursa mayısta evleneceğim..ve ben kendi aileme yakın bir evde yaşamak istiyorum..nişanlıma da söyledim bir sorun olmaz diyor ama ben yine de sorun çıkar diye korkuyorum.. kayınvalidem bu duruma içerleyip nişanlımı dolduruşa getirir mi ya da nişanlım sık sık ailemle iç içe olmamı onun ailesine uzak kalmamızı problem eder mi bilemedim :18:
Yaşıyorsun zaten. benim kayınvalidem ile annemler birbirine çok yakın iki şehirde oturuyor şöyle söyliyim 40 dakikalık bir yol. ve bende eşimin işinden dolayı kayınvalideme yakın oldum. - ki başından beri hiç istemedim- henüz 1 yıllık evliyim ve nerdeyse 7 aydır görüşmüyorum. bir an öncede annemlerin old. şehire taşınmak istiyorum. bakalım hayırlısı? Madem eşinde ılımlı sakın ailenden uzağa gitme gitme ki eşinde eşinin ailesi de her zaman her daim senin arkanda kale gibi duran bir ailen olduğunu bilsin inan bana en iyi erkek de olsa en iyi erkek ailesi de olsa o kız tarafının duruşu var ya o herşeyi değştiriyor. Bak bu sabah annemin yanından geldik eşimin eline kocaman bir koli tutuşturdu annem eşim eve geldiğimizde koliyi mutfağa koydu ve "annem yine dötürmüş bizim için bir sürü şey" dedi :) bu çok önemli bir şey. Allah uzun ömür versin annelerimize babalarımıza. Başımızdan eksik etmesin onları
Edebilir. Yani bir süre etmese bile eninde sonunda edecektir. Ben de kayınvalideme yakın oturuyorum. Kendi ailemle haftada 1 onun ailesiyle hergün görüşüyoruz. Fenalık geldi artık. Tabii bebeğimizin de bu olayda etkisi var. Hamileyken haftada 2-3 kere görüşüyorduk. Bence arada bir yer düşünün.
amin... artık sizin eşini kendi ailesiyle , sizin aileniz arasındaki farkı anlamıştır ailene yakın olsanız bile bunu problem yapmaz..çünkü her şey ortada..hayırlısı olur inşallah..
bu mantık hep var bir kuralmış gibi evlenen kız kayınvalidesine yakın bir yerde oturur ben buna çok karşıyım..neden onlara yakın oturacağım.. o yüzden ben kendi aileme yakın olma konusunda teklifte bulundum nişanlımda kabul etti ama bu da çözüm değil işte..onun ailesine yakın olunca ben sıkılacağım,benim aileme yakın olunca o sıkılcAK en iyisi eşit mesafede olmak
tabiki anlıyor.
Anlıyorlar. Diyorum ya eğer kız tarafının ailesi de damada düşkün oluyorsa onu seviyorsa ki genelde de damatlar sevilir. O zaman damatlar da kız ailelerini kendi ailelerinden bile daha çok tutarlar. bu genelde de böyledir aslında. Ben bu konuda çok hassas davranmaya çalışıyorum. evet benım sıkıntılarım oldu buna rağmen eşimi görüşmesi arayıp sorması için teşvik ediyorum ama yok yaa erkekler çocuk gibi oluyor sevgiyi ilgiyi nerde görürse oraya hemen kayıyor.
Kayınvalideme yakın oturmayı ben istemiştim çünkü ailem Avrupa ben Anadolu yakasında oturuyorum. Kayınvalidemler de Anadolu yakasında. Biz çocuk düşündüğümüz ve ben çalıştığım için kv'ye yakın olsun dedim bari. Şimdi sorguluyorum doğru mu yaptım diye. Kız çocuk için annenin yeri başkadır. Ben normalde annemle anlaşamam. Ama farklı işte, anlatılacak bir duygu değil, bilirsin sen de zaten. Kv ile hep bir mesafe var. Eşimle çok kavga ettik annem yüzünden. Çok arıyormuş, herşeye karışıyormuş vs . Her hafta bize geldiklerini başıma kaktı hep... Şimdi onun ailesi her işimizde bizimle. Geniş aile olduk. Kendisi de farkında, doğum yaptıktan sonra kavga da ettik bol bol. Ama yine aynı yine aynı. O yüzden arada bir yerde olmak daha iyi. En basitinden artık bir düğünde eşimle fotoğraf bile çektiremiyorum. Hep beraber olmak zorundayız. Bunların hepsi batıyor ama üstünde durmuyorum. Sadece gözümde farklı konuma geldiler. Neyse içim çok dolmuş.
ayy canım Allah yardımcın olsun..işte erkeklerin çoğu böyle kızın annesi karışınca problem kendi annesi karıştığında aman idare et diyorlar..tamam ne benim annem karışsın ne onun annesi karışsın..annemin çok karıştığı yerde ben müdahale ederim anne sen karışma derim de kendi annesine diyebilir mi acabaaaaa???
İşte önceden kestiremiyorsun. Ben hep alttan aldım. Şimdi öyle değilim. Annem derdi zaman insanı arsız yapar diye. Gerçekten öyle. Yaşadıkça artık insanlara karşı arsızlaşıyorsun. Çünkü alttan aldıkça üstüne binen çok oluyor. Şimdi ailesi çok gelmiyor, eşim ailesine gerekli uyarıyı yaptı çünkü. Allahtan o açıdan adaletli biri. Ama zamanında çok kırdı beni , ailemi. Şimdi aynı şeyi onun ailesi yapıyor. Ben de susmuyorum. Kayınvalidemin kayınpederimin hakkını asla ödeyemem. Doğumumda annemden çok kv yardım etmiştir. Yemeğimi pişirmiş evimi temizlemiştir. Onun başına bir şey gelse düşünmeden koşarım. Ama herkesin bir hayatı var. Bu kadar iç içe yaşamak bunalttı beni. Eşimin tavırları da etkili oldu bunda.
Ne olursa olsun evlilik zor. Keşke herşey sevgiliyken olduğu gibi olsa...
Her iki aileye de, uzak olmakta fayda var bence.Biz, yıllarca annemin annesine (anneanneme) yakın oturduk.Annemin söylediği tek şey "biz hatayı yakınlarına gelerek yaptık" oldu.Evet, bazı şeylerde anne desteğini hissetmek isteyebilir insan, ileride çocuk olduğunda vs. ama, evlenirken annelerimize güvenerek evlenmiyoruz, biraz huzur için biraz mesafe iyidir bence.
benim Kayın valıdem kayın pederım cok karsı cıktılar ne yazıkkı kavga dövüş 9 ay sonra annemlere yakın yerde evlerı vardı oraya geldım
ama hala huzurum yok cunkı bu devırde gelın erkek tarafına yakın oturmak zorundaymıs gıbı hıssettrılıyor! her nedense
ben cok cektım hala cekıyorum ınan pskolojım bozuldu
umarım sen boyle seyler cekmezsın baştan konus derim
benimde eşim başta kbl etti ama sonrası babasına annesıne boyun egdı hamılelıgımı ogrendıklerınde bıle
ev taşıma mevzusu ortaya cıktı sebep ne bılıomusun ananneye bebek daha yakın olacak dıye mantıga bakarmısın ya
taşınalı 5 ay oldu neredeyse kendı annemler 1 kere hayırlı olsuna geldıler kayınvalıdemler cok sukur telefonla yetıyorlar
bende nişanlımla sık sık bu konuyu konuşuyorum..söylüyorum ileride annen sıkıntı yaşatmasın diye o da annemi tanıyorsun öyle biri değil diyor ama yine de aslaaa emin olunamıyor..dediğiniz gibi toplumun genelinde gelin kaynanasına yakın bir yerde oturur mantığı var!! evet çocuk olunca işler daha da kızışıyor çünkü erkek tarafı bebeği sadece kendi torunlarıymış gibi görüyordüğüne 7 buçuk ayımız daha var..inşallah doğru kararı veririz :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?