evlatlık olmak

Canım farzetki seni evlatlık almışlar bunu ogreneceksin peki senin gözünde yada anne babanın gözünde ne değişecek onlara sevginmi sayginmi minnetinmi
Değişecek gerçek anne babanın arayıp bulup ne yapacaksın inan bazı şeyleri bilmemek daha iyidir
O anne babanın kıymetini bil onların yaptıklarını gerçek ana babalar yapmıyor
Aklını bulandirma hayatına devam et derim ben Belliki boyle bisey varsa onlarda seni kaybetmekten korkuyorlar

canım aynı durumu yakından tanıdığım bir aile yaşıyor
kızları evlatlık, bunu herkes biliyor o bilmiyor, ona da çok ima edenler oldu, o da şüphelendi bir ara, sonra bıraktı

burada soru şu
tut ki evlatlıksın
bu senin için neyi değiştirir?
bugüne kadar ben senin annenim, ben senin babanım diye çıkan oldu mu karşına?
bugüne kadar çıkmamış insanlar, bugünden sonra onları arayıp bulmak ister misin?
bulup hesap mı soracaksın beni neden verdiniz diye? bu senin canını daha çok acıtmaktan başka işe yarar mı?
şu anki aileni suçlayacak mısın bana neden söylemediniz diye?

şu anki ailen, seni çok seviyor anladığım kadarıyla
bazen, gerçekleri bilmek en doğru seçim değildir

önce buna bir karar ver, eğer evlatlıksan neyi değiştireceksin hayatında?

birşeyi değiştirmeyeceksen herşeyi olduğu gibi kabullensen?

sana o mesajı gönderen de, yalan söylüyor, itiraf etmek zorunda falan değil
bile bile yapıyor
gerçekse, canın yansın diye, gerçek değilse fesatlık olsun diye
neticede kötü! bir insan:KK62:

seninle aynı anda, hemen hemen aynı şeyleri yazmışız

Şüphelenmekte haklısın. Bende benzer seyler yasadım. Ama öğrenincede hiçbir sey değişmedi.
Bosver bence babanın dediği gibi.
Ama hakta veriyorum sana için içini yiyordur

Güzel kardeşim, diyelim ki sana söylenenler doğru. Sen başka bir anne babadan dünyaya gelmişsin. Bu illa ki sende bazı değişiklikler gösterecek. Peki durum buysa ne yaparsın? Aileni öğrenmek mi istersin? Görmek mi istersin? Bunları istemen çok doğal. 23 yaşında olduğun için sende derin psikolojik etkiler yaratacağını düşünmüyorum. Ailenin de bunu senden saklamaları haklı bir davranış. Hem rahatsızlığın sebebiyle üzülmeni istemezler, hem de onlardan soğuyabileceğin ihtimali sebebiyle. Ben olsam sanırım ben de kızımın öğrenmesini istemezdim. Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan ve sonuç bu şekildeyse, buna da hazırsan şansını zorlayabilirsin. Ailene böyle bir şüphen olduğunu, gerçeğin söylenen şekilde bile olsa onların senin daima öz annen ve baban olacağını vurgulayıp rahatlatabilirsin. Onlara da kolay değil. Seni kaybetmekten korkabilirler. Ama eğer zaten gerçek değilse, havuçluğun çooook eskileren gelen genlerle ilgilidir. Etrafına baktığında anne babasından çok farklı çocuklar olduğunu görebilirsin. Benim yakın arkadaşımın çocukları öyle çünkü. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

dna testi yaptırmaktan başka şansın yok bence..
bebeklik fotoğrafların kaç ayına kadar var?
5 li yaşlarımdan itibaren var ama benden önceki evlatlik bakılan çocuğun her anı var sanırım bir tane de 1 yaşındayken var ama siyah saçlı bir bebek bense dediğim gibi tabir i caizse tam bir havuç kafayım

sen kendin anlatıyorsun ailem benim için her türlü fedakarlığa katlandı diye

açık açık değil de gizli bir dna testi yaptırsan.

bu devirde öz anneler babalar doğurup doğurup sokağa atıyor

o yüzden evlatlık edinip kendi çocuğu gibi bakanlara büyük saygım sevgim var kalpleri kırılmasın.

5 li yaşlarımdan itibaren var ama benden önceki evlatlik bakılan çocuğun her anı var sanırım bir tane de 1 yaşındayken var ama siyah saçlı bir bebek bense dediğim gibi tabir i caizse tam bir havuç kafayım

canım havuç kafa olmana takılma,kuzenim eve eşi esmerler çocukları bembeyaz tenli ve kızıl saçlı daha da 3 yaşında.yani bir tek bu kuşkulandırmasın seni.

Gercekten cok ilginc ve bilmen hakkin.
Herkesin bildigini senin bilmemen cok kötü bir durum.
Nasil ogrenirsin bilmem ama ogrenirsen de lutfen buraya da yaz..

Arkadaşlar öncelikle kısa bir şekilde anlatabileceğimi sanmıyorum baştan uyarıyorum baya uzun, okuyanlara teşekkürler.

Her gün ayrı bir olay ayrı bir şeyle uyanıyorum bunu daha iyi anlayabilmeniz için size bir kaç bilgi vermek istiyorum. Ben ailemin tek kızıyım ve 18 yıl sonra uzun tedaviler sonucu doğdum.
Annem babam esmer bense doğuştan havuç gibiyim sülalede benim gibi bir tane bile yok hatta herkes dalga geçer sen numuneliksin diye. 23 yaşındayım bu yaşıma kadar bana annene ya da babana benziyorsun diyen olmadı aksine ailemi gören herkes şok olur.
Fiziksel den çıkarsak eğer karakter olarak ta kendi sülalemden benden bir örnek daha yok herkes der bunu.
Ben hep derim ki dünyaya bir daha gelsem ne olursa olsun kendi ailemi isterdim çektiğim sıkıntıda rahatlıkta onlarla birlikte başımın tacıdır asla bir dediğime iki demediler ama benim küçüklüğümden beri hep şüphelerim vardı.
Örneğin annemin hiç hamile fotoğrafı yok ya da benim küçüklük resmim yok anneme soruyorum,eskiden fotoğraf makinemiz yok diyor ( ama annemin nişan evlilik resimleri var) babama soruyorum sen çok hastaydın senin için ölecek dediler üzülürüz diye çekmedik diyor ( annem babm ayrı)
Diğer yandan annem çok anne ruhlu bir kadındır bir çiçeği bile evladı gibi sever ve benden önce bir ailenin çocuğunu alıp bakmışlar durumu müsait değilmiş o ailenin durumlar düzelince geri vermişler o kızın her anının resimleri var ama ne hikmetse benim resimlerim 5yaşımdan sonra.
Bundan yıllar evvel (6 yıl önce) çok uzaktan bir akrabam beni beğemış sevgilim olmak istemiştı o küçük yaşta böyle bir şeyin olmayacağını söyleyip ona çocuk aklımla hakaret edince bana " söylemeyecektim ama madem sen beni kırdın bende seni kırarım sen evlatlıksın " demişti.
Buna benzer çok kişi bana böyle şeyler söyledi ama hep gülüp geçtim öyle bile olsa ben annem den vazgeçmem dedim ama bu sabah bu mesajla uyandım (ekteki resim)

Baya bir konuştuk şahısla beni gerçekten tanıyor bir arkadaşım değil bu kesin.
Çünkü sadece ailemin içinde olan bir kaç şeyi bana söyledi.
İddia ettiğine göre benim yeğenim bildiğim şahsın da benim öz kardeşim olduğunu söylüyor ( kendisi ceza evinde yeğenim olan şahıs ) bu kişi bana ben vicdanımı rahatlatmak için sana söyledim istersen babana sor bana böyle böyle mesaj geldi de dedi ve bende sordum babamla konuşmamizsa şu

-baba böyle böyle bir mesaj geldi

- boşver kızım ya takma böyle şeyleri

- savcılığa gideceğim artık sıkıldım

- yok yok sakin gitme sen öğrenmeye çalış ağzından laf al, teşekkür ederim söylediğin için de kim olduğunu öğren savcıligi bulaştırma

- ya ne demek bulaştırmada baba biliyorsun zaten okkb hastasıyım şu an bu benim takıntılarımi tetikliyor huzursuzum

- senin şüphen mı var kızım

- neyden baba

- bizim sana olan sevgimizden

- hayır yok

- olmasın zaten ben nefes alıyorsam sen varsın diye boşver doğru mu yalan mı ne yapacaksın iftira de geç

- e baba neden yıllardır başka iftira değilde bu, sonuçta ben bir kızım ve başka türlü de iftira atabilirler çamur atsalar izi kalır neden illa bu konu

- boşver kızım böyle şeyleri sil geç

Dedi harfi harfine bunu söyledi.
Annemse bunu duyduğundan beri benim iki ay ömrüm kalmış gibi davranıyor bana bir ilgi bir şefkat bunlar gittikçe beni şüpheye atıyor.

En son dayanamayıp polisi aradım pazartesi bilişim suçlarına şikayette bulunmamı söylediler.
Şimdi bana bir akıl verin şu olaya dışarıdan bir bakın dostlarım ablalarım belki benim aklımın almadığı bir şey vardır bu olayda bana yardımcı olun akıl verin.
Direk söylemek yanlış olur ama gelişen olaylar bir terslik olduğunu görteriyır ne deyim bilemedim ki

öncelikle evet gerçekten zor bir durum ama inanın bir o kadar da şanslı bir evlatmışsınız..sizi seven-değer veren insanlar var çevrenizde, allah eksikliklerini göstermesin. gelelim tavsiyelerime:

1. öncelikle asla ve asla size o msjı atan o insanla temasa geçmeyin, hesabını engelleyin ve bir daha yazarsa savcılığa gideceğinizi yazın, net olarak bunu yapın lütfen... insanların hayatları birilerinin oyun alanı değildir. kimse kimsenin hayatına canı sıkılıyor diye girip al üst edemez. her yazdığına güvenmeyin ama dediğim gibi iletişime geçmesini engelleyin ! aksi takdirde cidden başınıza kötü şeyler getirebilir, ben hiç iyi elektirik almadım.

2. anne-babanın tavırları şüphe içeriyor. belki de uygun bir zaman bekliyorlardı açıklamak için bilemeyiz. ancak mutlaka DNA testi yaptırın. teste gitmeden önce uzun uzun kendinizi dinleyin, gerekirse prof.yardım alın ve testi yaptırın.

3. testin sonucuna göre diyelim ki şu anki aileniz sizin aileniz değil, sakin ve mantıklı bir içimde ailenizle paylaşın.. asla ama asla yabancılarla değil, o psikolojiyi kullanacak insanlarla da değil...ilk olarak ailenizle..

4. söyleyecekleri şeylere lütfen inanın.. gerçek aileniz başka insanlar ise, ve tanımak isterseniz de öncelikle haklarında bir şekilde bilgi toplamaya çalışın. iletişime geçip sonrasında çok pişman da olabilirsiniz.. o nedenle kendiniz onları bir miktar araştırmaya çalışn.

5. bu durumdan mümkünse profesyonel eğitimli insanlar dışında (ve hatta bizler de dahil) psikolojik yardımlar almayın. hi birimiz bu durumda size empati geliştiremeyiz yeterince ancak ben, size o msjı atan kişi ve o yakınınız ile ilgili hiç de iyi şeyler hissetmedim. üzgünüm..

Canım farzetki seni evlatlık almışlar bunu ogreneceksin peki senin gözünde yada anne babanın gözünde ne değişecek onlara sevginmi sayginmi minnetinmi
Değişecek gerçek anne babanın arayıp bulup ne yapacaksın inan bazı şeyleri bilmemek daha iyidir
O anne babanın kıymetini bil onların yaptıklarını gerçek ana babalar yapmıyor
Aklını bulandirma hayatına devam et derim ben Belliki boyle bisey varsa onlarda seni kaybetmekten korkuyorlar

canım aynı durumu yakından tanıdığım bir aile yaşıyor
kızları evlatlık, bunu herkes biliyor o bilmiyor, ona da çok ima edenler oldu, o da şüphelendi bir ara, sonra bıraktı

burada soru şu
tut ki evlatlıksın
bu senin için neyi değiştirir?
bugüne kadar ben senin annenim, ben senin babanım diye çıkan oldu mu karşına?
bugüne kadar çıkmamış insanlar, bugünden sonra onları arayıp bulmak ister misin?
bulup hesap mı soracaksın beni neden verdiniz diye? bu senin canını daha çok acıtmaktan başka işe yarar mı?
şu anki aileni suçlayacak mısın bana neden söylemediniz diye?

şu anki ailen, seni çok seviyor anladığım kadarıyla
bazen, gerçekleri bilmek en doğru seçim değildir

önce buna bir karar ver, eğer evlatlıksan neyi değiştireceksin hayatında?

birşeyi değiştirmeyeceksen herşeyi olduğu gibi kabullensen?

sana o mesajı gönderen de, yalan söylüyor, itiraf etmek zorunda falan değil
bile bile yapıyor
gerçekse, canın yansın diye, gerçek değilse fesatlık olsun diye
neticede kötü! bir insan:KK62:

Güzel kardeşim, diyelim ki sana söylenenler doğru. Sen başka bir anne babadan dünyaya gelmişsin. Bu illa ki sende bazı değişiklikler gösterecek. Peki durum buysa ne yaparsın? Aileni öğrenmek mi istersin? Görmek mi istersin? Bunları istemen çok doğal. 23 yaşında olduğun için sende derin psikolojik etkiler yaratacağını düşünmüyorum. Ailenin de bunu senden saklamaları haklı bir davranış. Hem rahatsızlığın sebebiyle üzülmeni istemezler, hem de onlardan soğuyabileceğin ihtimali sebebiyle. Ben olsam sanırım ben de kızımın öğrenmesini istemezdim. Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan ve sonuç bu şekildeyse, buna da hazırsan şansını zorlayabilirsin. Ailene böyle bir şüphen olduğunu, gerçeğin söylenen şekilde bile olsa onların senin daima öz annen ve baban olacağını vurgulayıp rahatlatabilirsin. Onlara da kolay değil. Seni kaybetmekten korkabilirler. Ama eğer zaten gerçek değilse, havuçluğun çooook eskileren gelen genlerle ilgilidir. Etrafına baktığında anne babasından çok farklı çocuklar olduğunu görebilirsin. Benim yakın arkadaşımın çocukları öyle çünkü. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

bir de varsayalım ki evlatlıksın ben anne ve babanın sana olan sevgisi ve ilgisine hayran kaldım.bunu da belirtmeden geçmek istemedim.
yorumlarınız için çok teşekkürler halkı buluyorum sizi ve inanın eğer gerçekten başka anne baba varsa benim hayatımda şu değişecek kendi anne babama daha çok değer vereceğim çünkü onların olmayan bir çocuğu bu denli üstüne titreyerek yetiştirdikleri için daha çok saygı duyacağım büyük konuşmak gibi olmasın ama asla zaten sırf beni doğurmuş olduğu için gidip ona anne demem ben hastayken şimdiki anne babam başımda nöbet tuttu bir çikolata istedim diye karda yağmurda gecenin 2 sinde benim babam çıkıp bulup getirdi

Bence annenle konuşmalısın. Düşüncelerini söyle, böyle bir şey varsa benden saklamayın de, bilmem size karşı hislerimi, sevgimi değiştirmeyecek de. Bu konuda onları ikna et, bence seni daha fazla üzmemek adına itiraf edeceklerdir.

arkadaşlar bakın
bilmemek çok kötü bir durum değil
izmir'de bir aile biliyorum
bu ailenin kızını, öz annesi istememiş mesela, çok çocuğu varmış, yine hamile kalmış, verecek yer aramış vs vs
ya bu konu da böyleyse? mutlu bir durumu varken böyle bir durumu bilmesi konu sahibini üzmekten başka ne işe yarar ki?

Ola ki olumsuz bir sonuç alırsan, onlardan soğur musun, ne bileyim kızar mısın, nefret eder misin?
Onlar benim annem ve babam her koşulda, diyorsan eğer, kimseye söylemeden bir dna testi yaptır gitsin.

X