• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat edinen ya da koruma aile olarak sorumluluk üstlenilir mi??

Ceylan

BiHüzünSaklı ve BinUmutla
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.871
15
208
Kütahya
Merhaba arkadaşlar..
Lisedeyken hep çocuk esirgeme kurumuna gider çocuk ziyaret ederdim her defasında çok etkilenirdim.İlerde evlendiğimde Çocuğum olsa dahi böyle sorumluluk üstlenmek isterdim gel zaman git zaman evlendim.Şükür mutluyum..4 aydır uğraşıyoruz Allahın izniyle elbet nasip edecek ama geçen doktora gittiğimde polikistik gördü biraz zaman alabilir gebe kalman dedi.Aklım iyicene yoğunlaştı ama kendi çocuğum olmadan bu sorumluluğun üstünden kalkabilir miyim diye tereddütlerim başladı.Çünkü evlenince herşeyin daha zor olduğunu anlıyorum her geçen gün
Yardımlarınıza ihtiyaçım var..Deeyimlerinize:1hug:

kendi çocuyun oluncak insallah evlat edinme derim ama koruyucu aile ğerçekten hepimizin yapması ğereken bir olay diye düşünüyorum bir çocuyu sağlıklı bir aile ortamında topluma kazandırabilirsek ne mutlu bize seni de tenrik ederim düşüncenden dolayı

biraz inceledim koruma aileye uygunuz sizlerin yorumları da benim için çok önemli yada acaba koruma aile olup bana öğüt verebilecek varmı?Çünkü deneyimsiziz çocuk yetişme konusunda 1.5 yıllık evliyiz..Bir çocuğun sorumluluğunu alırken herşeyi sağlamak imkanları vermek ve iyiyi kötüyü öğretmem gerektiğini de farkındayım ve çalışan bayanım..Saol sardunyacım..

biraz inceledim koruma aileye uygunuz sizlerin yorumları da benim için çok önemli yada acaba koruma aile olup bana öğüt verebilecek varmı?Çünkü deneyimsiziz çocuk yetişme konusunda 1.5 yıllık evliyiz..Bir çocuğun sorumluluğunu alırken herşeyi sağlamak imkanları vermek ve iyiyi kötüyü öğretmem gerektiğini de farkındayım ve çalışan bayanım..Saol sardunyacım..

Canım bu duyarlılığın için öncelikle tebrk ediyorum seni...Benimde hep akılımın bi köşesinde olupda bi türlü hayata geçiremediğim planlarımdan biridir bu...Şu anda içinde bulunduğun durumu,uğraştığın çabaladığın konuyu çok iyi bildiğim için biraz daha bekle derim ben,çünkü anne olmak için verdiğin çabaların mücadelelerin içinde o alıcağın çocuk kaybolup gider ondan sonrada vicdan azabı çekersin.Tabiki ona çok iyi bakacağından eminim ama kafan karışık ve alacağın o çocuk yeni bebekde olmayacak sonuçta bazı şeylerin bilincinde olarak gelecek...karar senin tabiki güzelimkaydirigubbakcemile5

bu duyarlılığın çok güzel..benim dayım da evlatlık aldı ama taa kaç yaşında aldı..
herşeyin olması gerekiyor diye biliyorum mal mülk dikkat ediyorlar..dayım evlatlık aldığına göre herseyi bilmem gerekiyor ama bilemiyorum çünkü benim bildiğimi bilmiyor..tek bildiğim genç anne babalara verilmiyor..Allah gönlüne göre versin

bızde amasyadaykenn çok ıstemıştık bı arkadasla hatta her gece yaptıgımda planlarını bıle yapıyodum sunu yedırırım sunu alırım gıbı 5 aylıkta hamıleydım gezer tozarız dıyodum hepberaber ben çocuk hastasıyım hergece alalım çocuk bakalım umıdıyle yatıp kalkıyodum ve he göz yası dökuyodum en sonunda esım tmm aldık baktık 1 sene sonra tayıncıyız alışınca nasıl ayrılcaksın 4 ay sonrada kendı çocugun olucak ona nasıl bakıp ılgılenıceksın bunları duşun ve çocugun buyuyunce tekrar bakıcı aıle oluruz hemde oglumuza arkadas olur demıştı

Allah gönlüne göre versin arkadaşım hemen gerçekleştir düşünceni evlatlık almanın prosedürleri daha zor koruyucu aile olmak daha kolay hem bir sabi ekmek yesin sevgi bulsun hem sen anneligi tadarsın hem de evlat aldıktan sonra çocugu olan zengin olan RAbbimin yürü ya kulum dedigi iki kişi biliyorum
elin gavuru itine bile amek harcarken biz yaşlımıza kimsesiz çocuklarıma bakmıyoruz keşke benim eşim de ikna olsa benim küçükten beri hayalimdir benımkiyle buluştugumuz ilk gün konuştuk bu konuyu :'hayır olmaz benim evime nasibime yabancı dahil olamaz ' demişti haa çok üzüldüm bu da O'nun görüşüdür

benimde sevgilim 7 yıl evli kalmış ve çocukları olmamış.hayatta en çok istediğim şey anne olmak ama hiç düşünmedim bile çocuğum olmazsa diye.belki canımdan bir parça olmaz ama evlat edindiğim çocuğu canım gibi sevebilirim. oda allahın emaneti doğurduğumda allahın emaneti..allah bana güç kuvvet versin çocuğum olsun olmasın evlat ediirim ben.bir çocuğa iyi eğitim ve güzel bir hayat vermek ..bundan güzel ne olabilir. umarım allah bana nasip eder ...))

Son düzenleyen: Moderatör:
hem çalışıp, hem de gebe kalma mücaadelesi verirken koruyucu olarak himayene alsan da o çocukla çok fazla ilgilenemzsin.
koruyucu aile yerine gönüllü anne olmanı tavsiye ederim...hafta sonları 1 çocuğu evinde misafir edeiliyorsun. tavsiyem budur güzel yüreklim.

Saol canım benim..Gönüllü anne olarak bilmiyordum saol arkadaşım güzel önerin için araştıracağım canı gönülden istiyorum çünkü..a.s.

Allah gönlüne göre versin arkadaşım hemen gerçekleştir düşünceni evlatlık almanın prosedürleri daha zor koruyucu aile olmak daha kolay hem bir sabi ekmek yesin sevgi bulsun hem sen anneligi tadarsın hem de evlat aldıktan sonra çocugu olan zengin olan RAbbimin yürü ya kulum dedigi iki kişi biliyorum
elin gavuru itine bile amek harcarken biz yaşlımıza kimsesiz çocuklarıma bakmıyoruz keşke benim eşim de ikna olsa benim küçükten beri hayalimdir benımkiyle buluştugumuz ilk gün konuştuk bu konuyu :'hayır olmaz benim evime nasibime yabancı dahil olamaz ' demişti haa çok üzüldüm bu da O'nun görüşüdür

Canım benim ilkdefa ben eşime bişey demeden o da üstü kapalı dedi çünkü 4 ayda çok üzülmeye başladım çok erken ama çocukları çok seviyorum o yüzden kucağıma sağlıklı evladımı almak istiyorum ama ne olursa olsun illa birtanede yuvadan koruyucu aile olarak alacağım Allahın izniyle..Çünkü milletime ve vatanıma bir hayırlı evlat daha büyütüyüm ne güzel olur Saolun kızlar..

canım düşüncen çok güzel benimde 11 aylık bir kızım var biraz büyüsün bende düşünüyorum bu konuyu hatta ilerde 2. çocuğum olsa bile bir çocuğu evlat edinip büyütmek istiyorum Allah kısmet ederse.

geçen gün bir arkadaşla bu konuyu konuştuğumuzda koruyucu aile olmak daha kolay ama bir süre sonra o çocuğu senden alıp başkasına evlatlık verebiliyorlar çok üzülürsün sonra demişti.

ayrıca 2-3 gün önce gazetede okudum bir aile 11 aylıkken bir çocuğa koruyucu aile olmuş ve 2,5 yaşına kadar bakmışlar kendi evlatları gibi benimsemişler daha sonra sosyal hizmetler çocuğu başka bir aileye evlatlık vermiş.kadın evladımı benden aldılar,gözüm gibi baktım büyüttüm ben onu, evime geldiğinde daha bebekti diye hüngür hüngür ağlamış,resimleri vardı , çocukta çok zor ayrılmış onlardan.

bilgin olsun diye söyledim canım,çok üzülmüştüm okuyunca bu olaya..
Allah gönlüne göre versin,inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.(Amin)

canım düşüncen çok güzel benimde 11 aylık bir kızım var biraz büyüsün bende düşünüyorum bu konuyu hatta ilerde 2. çocuğum olsa bile bir çocuğu evlat edinip büyütmek istiyorum Allah kısmet ederse.

geçen gün bir arkadaşla bu konuyu konuştuğumuzda koruyucu aile olmak daha kolay ama bir süre sonra o çocuğu senden alıp başkasına evlatlık verebiliyorlar çok üzülürsün sonra demişti.

ayrıca 2-3 gün önce gazetede okudum bir aile 11 aylıkken bir çocuğa koruyucu aile olmuş ve 2,5 yaşına kadar bakmışlar kendi evlatları gibi benimsemişler daha sonra sosyal hizmetler çocuğu başka bir aileye evlatlık vermiş.kadın evladımı benden aldılar,gözüm gibi baktım büyüttüm ben onu, evime geldiğinde daha bebekti diye hüngür hüngür ağlamış,resimleri vardı , çocukta çok zor ayrılmış onlardan.

bilgin olsun diye söyledim canım,çok üzülmüştüm okuyunca bu olaya..
Allah gönlüne göre versin,inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.(Amin)

Saol arkadaşım o yönünü hiç düşünmemiştim zaten yardım istemimin sebebi buydu beni anca sizler gerçeklerle yüzleştirebilirsiniz.Hele ben birine bağlandım asla kopamam bu derinden beni mahveder en iyisi sardunya34 arkadaşımızın dediği gibi gönüllü anne olarak bu eğilimimi başlayıp zaman gösterir bilinmez..Allah inşallah hem bebeğimi hemde büyütmek istediğim yafrumu bana nasip eder..
Bi de gurbetteyim Oyüzden burda işlemler nasıldır bilmem bugün itibariyle ayrıntılı şekilde araştırıyım.İstanbuldayken işleyişleri biliyordum..
Rabbim Herkese Herşeyin Hayırlısını Versin..
a.s.

Amin canım..

İnşallah rabbim herkesin gönlüne göre versin,evlat hasreti çekenlerin hasreti en kısa zamanda dindirsin..

aynen bende senin gibi birine bağlandığım zaman kopamam kolay kolay hele ki bu bir çocuksa evlatlık bile olsa (ki kendi çouğumdan hiçbir fakı olmaz sevgi yönünden ) mahvolurum ayrılamam o yüzden koruyucu aile olmayı ne kadar istesemde yapamam kendi evladım gibi bakıp büyüttüğüm öpüp kokladığım evladımı veremem kimselere vallahi zindan olur dünyam..

bu arada bende bebeğe karar verdiğimizde ilk 4 ay hamile kalamamıştım,korkmaya başlamıştım biraz ama çok şükür 5.ayda hamile kaldım..

İnşallah sende yavrunu kucağına alırsın sağlıkla..

Back