- Konu Sahibi CennetKokulum
-
canim benim seni cok zor anladim sanirim 5 yasinda bir cocugun var ve ana okuluna bslayacak nasil okula birakacagim ne yapacagim diyorsun yaniliyorsam ? daha acik yazarsan yardimci olmaya calisirim gene..
anladigim kadariyla . canim ben yurt disida yasiyorum ben cocuklarimi 2 bucuk yasinda ana okuluna biraktim okulun yolunda gecti gunlerim :) ama sonra cocukda alisiyor annede alisiyor ama sakin cocugunu alma okuldan buyuk yanlis olur
evet canım 5 yadında kızımı gecen donem bası anaokulua gondermeye calsıtım ılk ıkı gun ben sınıfa bırakıp ındım asagı bahceye cıkıs saatıne kadar hıc benı sormadı 2. gun bırakıp gıttım yıne cok guzeldı hersey 3. gun bıraktım yarım saat sonra ogretmen aradı bırden aglamaya basladı sonra sızı sordu goremıyınce susmadı 3 defa kustu hala aglıyor gelın dedı gıttım ve 10 gun sınıf kapısında bekledım benı gozettı kapı aralıgından konustum 10 gun ıkna etmek ıcın kızdım durttum vurdum .8hayatımda hıc vurmamıstım ama ınsan kontrolu kabedıyor cok pısmanım) her seyı denedım ama olmadı ogretmende agladı gunden ıtıbasren basından alısmayan hıc alısmaz dedı usut kapalı okuldan alın demek ıstedı ama devam ettım yın e ogretmen ılgılı gıbı gorundu mesela tum gun boyu hadı kızım gel bak arkadasslarınla oyna dedı annen asagıda beklesın kızım yo kdıyınce hemen dondu gıttı yanı hıc emek vermedı kızıma devlet okulu ya tıcarı kaygısı yok ya sallamadı
saniyorum cocugunuzla ayri kalmadiniz daha önce pek fazla... bu gibi durumlari yasamamak icin cocuklari cok erken yaslarda hazirlamaya baslamak gerek. cocugu kendine güveni olan bir birey olarak yetistirmek, zaman zaman onu siz olmadan baskalariyla yanliz birakmak, cocuk parklarinda uzaktan izleyerek kendine haline birakmak, kendi arkadalarini kendisinin secebilmesine firsat vermek ve diger cocuklarla sizi düsünmeden zaman gecirmesini saglayarak baslanabilir...
bu konuda sadece ögretmende hata görülmesini dogru bulmuyorum... siz de demissiniz zaten ilgilenmis.. ama unutmayin ki sinifta sadece sizin cocugunuz yok. sirf onunla ilgilenmeye kalkarsa diger cocuklarin önüne gecemez. sonucta 5 yas grubundan bahsediliyor. tek bir cocuga odaklanmak diger cocuklari cok etkiler. sonra hepsi birden ilgi cekmek icin ayni seyleri yapmaya baslar ve bu ögretmen icin icinden cikilmaz hal alir...
bu tür durumlarda tek tarafli hata ya da ilgi olmaz... veli ögretmen ikilisi icinde hallolur... anne üzerine düseni yaparak cocugu hazirlayacak.. ögretmen de yardimci olacak.
cocugunuza bagirmak, vurmakla cok büyük hata yapmissiniz. onu daha da korkutup ürkütmüssünüz. simdi asil korkusu beni tekrar okula götürecek, sonra ben agliycam istemiycem, sonra annem bana yine kizip bagiracak. en iyisi ben hic gitmiyim.... onu herhangi bir okul bhcesine götürün. tenefüste kosup oynayan cocuklari gösterin.. ne kadar güzel arkadaslari olduklarini gösterin... kendisinin de onlar gibi arkadaslariyla oynayabilecegini anlatin... magazalara götürün... okula baslayinca ona alacaginiz cicili bicili kalemleri silgileri, defterleri gösterin... aslinda okula gitmenin ne güzel seyler getirdigini gösterin ona....
bunlar ilk anda aklima gelenler... umarim ise yarar... minnosu benim icin öpün ve hic üzmeyin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?