Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları evladı olanlar anlar ;yardım sever anneler okusun

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
358
Diğer
okul fobısı sorunu yasıyan yokmu hıc ben cok cektım ve korkuyorum bır anne olarak kızımla bu fobıyı bende yasadım onun sayesınde benımde okul zamanı gelınce ellerım tıtrıyodu kedım gıbı mıdem bulanıyorudu cunku ck zor anlar yasadım 5 yasındakı kızım o yasına kadar hıc aglamadıgı kadar agladı hıc kusmadıgı kadar kustu hıc benden sert gormedıgı kadar gordu Allah kımsenın basına vermesın yasıyan bılır 10 kabus dolu gun yasadım cocugun yalvarıyor sana bakısıyla aglamasıyla gonderme benı okula dıye sende onun yasadıgını yasıyosun 10 gun dayandımn pes ettım ogretmenımız destek olmadı hıc ugrasmak ıstemedı devlet anaokuluydu olmuyor olmaz dedı ben tek ugrastım kusuyodu hep kabus goruyodu gece sadece okula gıtmek ıstemedıgı ıcın yapıyodu bunları benden ayrılmak onu korkutuyodu kendını guvende hıssetmıyodu sımdı evde hep okul oyunu oynuyor 5 tane bebgı okul arkadası 1 ı ogretmenı ben bebgını topla dedıgımde o okul arkadasım dıyor ve kendını buna ınandırıyor
kızım nasıl bırımı guler yuzlu paylasımcı ıyı nıyetlı melek gıbı aynı zamada kaygılı korkak utangac ama uyumlu arkadas canlısı herkese uzulen dusunen 5 yasında olmasına ragmen hayır kelımesını az kullanan kırmadan reddeden bır cocuk
napacam bılmıyorum bu sene anasınıfına gıdecek napacam bırakıp gelecemmı yoksa beklıycemmı ogretmen ılgılenmezse ne gıı haklarım var yasayan duyan varsa ıkı satır bıle yazzsa cok rahatlatacak benı sevgıyle kalın

Arkadasim allah bagislasin yavrunu...iyi günlerini göstersin sana insallah...:Saruboceq:

Bence henüz okula baslamadan hemen önlem almak icin bir cocuk piskologundan yardim al....bu senin tek basina basa cikabilecegin bir sey degil..
Resmen fobi...Muhtemelen sana cok bagli oldugu icin ayrilma korkusu yasiyor...

Okula baslamadan ögretmeni ilede bunu konus...belki ilk günler sende derse girebilirsin kizin alisana kadar...

Allah yardimciniz olsun..:Saruboceq:zor bir durum tabiki...burda bir anne olarak sen ondan daha fazla üzülüyorsundur...evlat iste hicbirseye benzemiyor...:1hug:

Gececek insallah arkadasim..üzme kendini...:teselli:

canim benim seni cok zor anladim sanirim 5 yasinda bir cocugun var ve ana okuluna bslayacak nasil okula birakacagim ne yapacagim diyorsun yaniliyorsam ? daha acik yazarsan yardimci olmaya calisirim gene..
anladigim kadariyla . canim ben yurt disida yasiyorum ben cocuklarimi 2 bucuk yasinda ana okuluna biraktim okulun yolunda gecti gunlerim :) ama sonra cocukda alisiyor annede alisiyor ama sakin cocugunu alma okuldan buyuk yanlis olur

anlaşaılan okula hazır değil canım çocuğun ..aynı yaşta her çocuk okula başlıcak diye bişi ve çok fena olmuş kızın bu güne kadar piskolağa götürüp destek almamakla hata yapmışın bence..

evet canım 5 yadında kızımı gecen donem bası anaokulua gondermeye calsıtım ılk ıkı gun ben sınıfa bırakıp ındım asagı bahceye cıkıs saatıne kadar hıc benı sormadı 2. gun bırakıp gıttım yıne cok guzeldı hersey 3. gun bıraktım yarım saat sonra ogretmen aradı bırden aglamaya basladı sonra sızı sordu goremıyınce susmadı 3 defa kustu hala aglıyor gelın dedı gıttım ve 10 gun sınıf kapısında bekledım benı gozettı kapı aralıgından konustum 10 gun ıkna etmek ıcın kızdım durttum vurdum .8hayatımda hıc vurmamıstım ama ınsan kontrolu kabedıyor cok pısmanım) her seyı denedım ama olmadı ogretmende agladı gunden ıtıbasren basından alısmayan hıc alısmaz dedı usut kapalı okuldan alın demek ıstedı ama devam ettım yın e ogretmen ılgılı gıbı gorundu mesela tum gun boyu hadı kızım gel bak arkadasslarınla oyna dedı annen asagıda beklesın kızım yo kdıyınce hemen dondu gıttı yanı hıc emek vermedı kızıma devlet okulu ya tıcarı kaygısı yok ya sallamadı

Canim bana gore cocugun verdigi tepki cok dogal butun cocuklar boyle yapabilir senin davranisinda cok dogal bir anne olarak cocugun icin endiselenmen kapilarda beklemen anlaminda (cocuga baskici davranman yanlis) ama ordaki ogretmenin simdiye kadar alismadiysa hic alismaz seklinde davranisi cok sacma bu mantik varmi ya:bbo: o orda ogretmense o cocugu oraya alistirmak ve gorevini yapmakla sorumlu valla dedigim gibi iki bucuk yasinda biraktim 3 tane cocuk buyutdum ilk zamanlar cok agladilar ama ordaki ogremenleri sevgiyle alistirdilar
( ustelik ogretmenin lisanindanda anlamazlardi ,cocuklarimin ana dileri turkce tabi turkceyi daha yeni yeni konusmaya baslamislar ogretmen baska dil konusuyor ne buyuk zorluk! ) ama 1 ay sonra alismislardi

saniyorum cocugunuzla ayri kalmadiniz daha önce pek fazla... bu gibi durumlari yasamamak icin cocuklari cok erken yaslarda hazirlamaya baslamak gerek. cocugu kendine güveni olan bir birey olarak yetistirmek, zaman zaman onu siz olmadan baskalariyla yanliz birakmak, cocuk parklarinda uzaktan izleyerek kendine haline birakmak, kendi arkadalarini kendisinin secebilmesine firsat vermek ve diger cocuklarla sizi düsünmeden zaman gecirmesini saglayarak baslanabilir...

bu konuda sadece ögretmende hata görülmesini dogru bulmuyorum... siz de demissiniz zaten ilgilenmis.. ama unutmayin ki sinifta sadece sizin cocugunuz yok. sirf onunla ilgilenmeye kalkarsa diger cocuklarin önüne gecemez. sonucta 5 yas grubundan bahsediliyor. tek bir cocuga odaklanmak diger cocuklari cok etkiler. sonra hepsi birden ilgi cekmek icin ayni seyleri yapmaya baslar ve bu ögretmen icin icinden cikilmaz hal alir...

bu tür durumlarda tek tarafli hata ya da ilgi olmaz... veli ögretmen ikilisi icinde hallolur... anne üzerine düseni yaparak cocugu hazirlayacak.. ögretmen de yardimci olacak.

cocugunuza bagirmak, vurmakla cok büyük hata yapmissiniz. onu daha da korkutup ürkütmüssünüz. simdi asil korkusu beni tekrar okula götürecek, sonra ben agliycam istemiycem, sonra annem bana yine kizip bagiracak. en iyisi ben hic gitmiyim.... onu herhangi bir okul bhcesine götürün. tenefüste kosup oynayan cocuklari gösterin.. ne kadar güzel arkadaslari olduklarini gösterin... kendisinin de onlar gibi arkadaslariyla oynayabilecegini anlatin... magazalara götürün... okula baslayinca ona alacaginiz cicili bicili kalemleri silgileri, defterleri gösterin... aslinda okula gitmenin ne güzel seyler getirdigini gösterin ona....

bunlar ilk anda aklima gelenler... umarim ise yarar... minnosu benim icin öpün ve hic üzmeyin :)

Merhaba canım. İnan bana seni en iyi anlayanlardan biri kesinlikle benim. Çünkü bende oğlumla ilgili aynı sorunları yaşadım. Devlete bağlı bi ilkokulun anasınıfına verdim oğlumu 5 yaşında. İlk dönemin bitmesine az bi süre kalana kadar herşey çok güzeldi. Diğer arkadaşları 6 yaşında benim oğlum 5 yaşında. Ben o zamanlar bunu çok kafama takmamıştım. Ama 1 yaş küçük olmak benim için değil ama oğlum için çok önemliymiş... Bizimde öğretmenle ilgili sorunlarımız oldu. Benim oğlum kendini ordaki çocuklarla kıyasladı. Anne arkadaşlarım çok güzel resim yapıyo ben niye yapamıyorum gibi. Çocuklar arasında gerçekten bırak 1 yaşı ayların bile farkı var gelişim açısından... Neyse biz en son pedogogla görüştük ve oğlumu 2.dönem özel bi anasınıfına aldık. Ve herşey çok güzel. Bence kızın o okula gitmek istemiyorsa özel bi anasınıfına ver ve okuldan soğumasını önle...Allah yar ve yardımcın olsun...

kızlar konuyu acalı bayagı oluyor ama bugun yasadıgım bır deneyım tekrar gozumu korkuttu sımdı okula hazır oldugunu soyluyor ıstıyor gıbı ama bugun babaannesının bahcesınde oynarken dedesıyle babaannesıde oturuyodu benım gıtmem gerektı esımle gıttık babaannesıde sagolsun yuruyuse gıtmıs sımay gormeden dedesıne bırakmıs bızımkı ever gırıp babannesını goremıyınce aglama krızı gecırmıs dedesı aradı cagırdı gıttık eller buz hıckıra hıckıra aglıyor babaannem yoktu kımse yoktu evde yanlız kamıstım dıye hakbukı dedesı vardımıs ama dedelerının yanında da guvende hıssetmıyor anneanne babaanne teyzelerı sadece ne yapacam bılmıyorum cok uzuldum yıne aynı seylerı yasıyacam sanırım hazır sanıyodum ınandırmıstı benı dedesının yanında durmayan okulda dururmu

canım sagıl uzun uzn yazmıs vakıt ayırmıssın ogretmenımız hıc ılgılenmedı problemsız olan cocuklardan bır adım faz en azından 10 gun ılgılenebılırdı hatta dıgerlerındende az ılgılendı ugrasmadı dıgebılırım.dedıgın gıbı anne ogretmen uyumu lazım o olmadı ıste sert davranma konusunda hemfıkırım hıc tarzım degıl ama yaptım psıkolojım bozuldu saglam duramadım ıste kontrolu kaybettım o an

Benim kızımda bu yıl devlet okulunun anasınıfına başlayacak. Az çok yaşadıklarınızı anlaya biliyorum . Siz en kısa zamanda pedegogla görüşün çocuğu daha fazla yıpratmayın. Birde onun yaşadıklarını düşünün. Canım sıkıldı gerçekten Allah yardımcınız olsun.

slm canim benim golum ana okuluna basldaiginda 3 yasini 4 ay gecmisti,3 bucuk bile degildi burda o sekilde oluyor ilk ve yasi küyük oldugu icin sadece haftada iki gün ve en fazla 2,5 saat oluyor.biraz agladi
birakinca sonra eve geldim ögretmeni tel acti agliyor daha susmadi gel götür diye.
ikinci gün yine gittik ve yine aglamis beni ögretmeni aradi gittim getirdim.
yine ana okuluna gitcektik.anne dedi sen birak ben aglayinca ögretmen seni arar sen gelirsin:)
bende ögretmenine söyyledim bunun aklina yer etmis aglasin beni arama dedim.cünki o yil mutlak alismasi lazim bir yil sonra yarim günlügüne baslamasi lazim ki orda ana okulu gibi olmuyor daha kati kurallari oluyor.sonrada alisti.
sende kizin alisasiya yaninda kal bir hafta alisir hic alismaz deme ben cok cocouk gördüm ne zorluk cikariyorlardi.ögretmende destek olmasi lazim ne demek basta alismayan hic alismaz hic de öyle olmuyor-ögretmen ugrasmak ilgilenmek istememis.cocugu sende hirpalama yazik.mutlaka yaninda bulun.sonra hoslanacak okuldan.güzel konus bak ne güzel seyler yapiyorsunuz,bir sürü arkadasin oluyor diye.

ablacım benım cocugum yok ama nacızane fıkırlerımı paylasmak ıstedım.okul fobısı genelde bırcok cocukta oluyo ozellıkle anneden ayrılmak cok zorluyo cocukları .benım kuzenım ıcın teyzem nerdeyse 1 sene boyu okuda bekledı onu tenefuslerde gordu hep buyudukce anlıyo vs zamanla kendısı gelmesını ıstemıyo dıger arkadaslarının velılerı gelmedıgı ıcın tabıkı ogretmenede gorev dusuyo burda cocugu okula alıstırmakta cok buyuk payı var .ama bana kızınız daha kucuk gıbı geldı madem korkuyo yollamayın bır sure daha ılkokula baslamasına az bır zaman kaldıgındada okuldan bahsedın bakınız hala aynı tepkılerle karsılasıyosunuz o zaman psıkıyatrıden destek alın derım .ama suanda daha 5 yasındaymış kızınızda annecı bır cocuksa cok normal boyle davranması .ınsallah kısa zamanda alısır.sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…