Evinizin Düzenli Hali-OKUMADAN GEÇMEYİN LÜTFEN

İ
ben birde ikeaya bakayım ama benim kendi evim hani olmuşken iyi birşey olsun istiyorum
3,30 yaptırcam dolabın boyutunu çok uygunmuş valla giidp bakayım
istediğiniz büyüklükte yapıyorlar, bir sürü farklı modül var; bu dolabı sadece ben kullandığım için 4 kapılı yaptırdık, yeterli oldu. Siz 6 kapı yaptırabilirsiniz bu durumda. O da 3000 falan tutar heralde bu modelde.

o fincanlar düşmüyor mu ?
yooo
bana boyle daha kullanıslı gelıyor sureklı mısafırım var nerdeyse hergun kullanılıyor pek yerınde durmaya vaktı olmadıgından ıstesede dusemıyor :)

ne güzel bir konu olmuş dün okadar inceledikten sonra gaza geldim. eve gidince gardolabımda ne var ne yok hepsini çıkardim geri yerleştirdim az giydiklerimin hepsinide kaldrdım rahat ettim :) fotosunu çekseydim keşke

Cnm isim yazmali ayakkabi kutularini nerden ne kadara aldin

Kumaşla kaplamak zor olmuştur, kendinden yapıştırmalı renk renk, desen desen kağıtlar var, rulo şeklinde satılıyor metresine göre 3,5 - 5 TL filan. Onlarla daha rahat kaplanabilir.

İyi günler hanımlaar. Benim bir sıkıntım var Evlenene kadar hep çalıstım ev hayatı temizlik yemek işi görmedim. Evlendim mutfak konusunda kendimi geliştirdim yemeklerim herkesce begenilir. Fakat temizlik konusunda takıyorum. Heryeri dip köse süpürge tutuyorum siliyorum. Sehpa masa ünite tozunu alıyorum diyelim. Ertesi gün wc banyo temizligi yapıyorum. Diger gün hiç evde olmuyorum. Bakıyorum banyo wc temiz ama salon odalar yine süpürülüp toz alınması lazım. Yani evin heryeri aynı anda temiz olmuyor. Bir yeri yapıyorum mutfak kalıyo. Mutfagı yapıyorum bakıyorum. Ütü birikmiş. Heryeri temizle 2 gün sonra hiç silinmemiş süpürülmemiş gibi oluyor. Ben mi yavasım elim mi agır bilmiyorum.temizlik cok nankör yaw. Bir arkadasa gidiyorum evin heryeri bugün dizilmiş gelin evi gibi kendimi kötü hissediyorum. Cok titiz takıntılı falan kesinlikle degilim bu arada. Severek degil mecburiyetten yapıyorum

Al bendende okadar formulu soruyorum ama olmuyor kesen sirlarini anlatmiyrlar

C candygirl3322 , NAVLEE
Arkadaşlar, bunun genel bir sırrı varmıdır biliyorum ama bir takım şeyler etkili oluyor sanırım. Mesela evin konumu,cadde kenarı veya çok tozlu hareketli bir sokak, ışık alma durumu toz gösterme de belirleyici olabiliyor. Bunun yanında mobilyaların ve döşemelerin renkleri, madde yapıları, cilaları vb. Diğer yandan evde ki insan sayısı, hareketlilik (özellikle çocuklu evler), evde gün içinde çeşitli dokumaların taşınma sıklığı ve kullanımı, öğreğin: battaniye vb., yatılıp kalkılması gibi hareketler tozlanmayı arttıran faktörler. Tozlanmayı geciktirmek için, mikrofiber toz bezleri kullanılabilir, buharlı temizlik araçlarının tozlanmayı geciktirdiğini anlatanlar olmuştu. En son da çok az miktarda vazelinle mobilyaların tozlarının alımının etkiliği olduğu söylendi, bir deneyin isterseniz..

kendinizi hiç kötü hissetmeyin bence. hemen hemen aynı durumdayız :) ben de hep ya okudum ya çalıştım ya da hem okuyup hem çalıştım. öğrenci evimde bile çok fazla kendim iş yapmadım. şimdi de evime haftada üç kez yardımcı geliyor, ben de işe ara verdiğim için sürekli evdeyim ve birşeyler yapıyorum ama yine de yetişmenin imkanı yok! elimin ağır olduğunu da düşünmüyorum. sadece bence alışkın olanlar artık bir kere sildiklerinde temiz olduğunu bildikleri halde biz defalarca silmeden rahat edemediğimiz için oluyor :) yani kadın gelip yarım saatte mutfağı püri pak yapıyor, ben de aynı hızla temizlediğim halde iki saatten önce çıkamıyorum işin içinden :) çünkü onun lafın gelişi iki dk da duruladığı tencereyi ben litrelerce suyla durulamadan bırakamıyorum :)))) sanırım biraz daha rahat olsak çok daha çabuk bitecek işler :)

kolay gelsin, sevgilerimle :)

Buzdolabını Temiz ve Düzenli Tutmanın Yolları

Buzdolabını Temiz ve Düzenli Tutmanın Yolları, 28/12/2015

Çalışan bir kadınsanız zaman sizin için çok önemlidir. Bunun içinde her zaman düzenli olmanız gerekir. Düzen ve temizlik gerektiren işlerin başında buzdolabı gelir. Buzdolabı temiz ve düzenli olursa o zaman hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz. Peki bu düzeni nasıl sağlamalısınız? İşte ipuçları:

1. Herşeyi sepetlerde tutun. Bu sepetler sayesinde düzeni sağlamak daha kolaylaşır.
  1. Sepetleri etiketleyin. Eğer unutkan iseniz, sepetlere etiket koyun, böylece aradığınız ürünün hangi sepette olduğunu bilirsiniz.

1. Buzdolabının kapısına yazın. Buzdolabında bulunan ürünleri, hangisinin öncelikli kullanılması gerektiğini yazabilirsiniz. Kullanacağınız kalemi özenli seçin, istediğiniz zaman silebilesiniz.

1. Süt ve süt ürünlerini buzdolabı kapağında tutmayın. Kapı çok açılıp kapandığı için ısı değişim bu ürünlerin hızlı bozulmasına neden olur.
  1. Salatayı kavanozda saklayın. Yıkadığınız salatayı daha sonra yemek istiyorsanız, cam kavanozların içinde saklayın. Böylece bir hafta salatayı diri tutabilirsiniz.
  1. Yiyeceklerin veya etlerin sularının damlamaması için iyice sardığınızdan veya ağzını kapattığınızdan emin olun. Böylece raflarını daha az kirlenecektir.
  1. Çocuklarınıza buzdolabını nasıl kullanmaları gerektiğini öğretin. Kapısınn uzun süre açık kalmamasını, süt ve süt ürünlerinin nerede durması gerektiği gibi bilgileri verin.
  1. Bozulabilir yiyeceklerin listesini tutun. satın alma tarihi ve raf ömrünü yazın böylece hangi ürünü ne zaman kullanmanız gerektiğini bilirsiniz.
  1. Bazı ürünleri buzdolabında saklamak gerekmez. Patates, soğan domatesi buzdolabı dışında serin bir yerde saklayabilirsiniz. Böylece buzdolabında size yer açılır.
  1. Yiyeceklerin saklayacağınız kaplara renk kodu yapabilirsiniz. şeffaf ya da yeşil kutuda bayatlayacak şeyleri saklayın, kesilmiş meyveler için kırmızı rengi tarcih edebilirsiniz.
  1. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka buzdolabına göz atın. Böylece gereksiz, buzdolabında bulunan bir yiyeceği yeniden satın almamış olursunuz.
  1. Buzdolabının kokusunu tazeleyin. Buzdolabının kötü kokusunu yok etmek için aktif karbon bulundurun. Aktif karbon kabartma tozu ile birlikte mükemmel sonuç verir.
hayatkolay.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…