evinizdeki, ayda yılda bir kullanılan yada hiç kullanılmayan eşyalar....

gelbebegim2

BağrımaTaşBastırmaAllahım
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
524
2
66
Bursa
kızlar fazlalık eşyalarınızı ne yapıyorsunuz..
insan ne atmaya kıyabiliyor..
ne koyacak yer bulabiliyor..
bir odamın yarısı ıvır zıvır doluuu :43:

Hiç sevemem fazlalık eşyayı
Ama annemle babamsa benım tam zıttım.

Evde eşyadan adım atamaya yer yok.Birde temizlik zor oluyor.
Elimden gelse gümüşlük denilen o saçma parçaları atarım önce:37:

Ama tabi atamıyorum.bende ufak tefen ne işime yaramıyorsa ne kalabalıksa atarım annem elimden kapıp kurtarabildiğini kurtarır tabi :9:

fazlalık olacak eşyaları almama taraftarıyım.
ama aldıysam da işime yaramıyorsa ya atarım ya da kömürlük gibi bir depo alanı oluşturur.
evden evden fazlalıkları çıkarırım. ihtiyacı olan varsa onlara verebilirsin.

Kullanmayacağım eşya almamaya özen gösteririm, zamanla kullanmaktan sıkıldığımız eşyalar olabilir, eğer kullanılacak durumdaysa, ayıplı değilse kullanacak birilerine vermek gayet mantıklı olur, temiz kullandığım ama artık evimde tutmak istemediğim herşeyi dağıtıyorum, kıyafetlerde dahil, yıpranmış, eski, kötü olanlarıda çöpe atıyorum.

Atarım ben; hiiç elim titremez , zevkle atarım.

Kullanmadiğım elbise, çanta, ayakkabı, ev eşyası, boş kutular, okunmuş dergiler, gazeteler, kitaplar, takımı bozulmuş fincanlar, tabaklar, tencere, tava...

Bütün bunları belirli ya da belirsiz aralıklarla atarım.

Atarım dediysem gelişigüzel çöpe bırakmam tabii ki; hepsi kullanılabilir durumda olduğu için benim bıraktığım yerden başkası devam eder kullanmaya.

Şimdi çok zengin olduğumu düşünenler yada beni müsrif ve savurgan bulanlar çıkabilir.

Şu an olmasam da birgün zengin olacağım inşaallah:))))

Sürekli alışveriş yapıp, eskilerini oraya buraya sokuşturup koyduğu yeri bile unutanlarin yaninda en birinci tutumlu olduğumu da iddia ediyorum:)))))))
Kullanmadığım eşyamı evden cikarinca sirtimdan dunyanin yuku kalkiyor; hafifliyorum,

Tavsiye ederim.

kendı evımde salonda koca bı yemek masam var

ne sınır oluyorum ona ya ıkı kışı yaşıyoruz zaten ne gerek var koca masaya sadece arkadaşlarımız gelınce ıyı oluyor

o masa yemek harıç herşey ıçın kullanıldı :52:

gücüm yetse camdan fırlatcam bı gün ama şımdılık öylece mısafır beklıyor :52::52:

Valla benim de mutfakta ne var ne yok atasım var.Sonra israf diye elim gitmiyor .Şimdiki aklım olsa yemek odasını almazdım.
Ya bide işin kötüsü eskisini atmadın mı yenisini alamıyorsun

fazla eşyaları vakti zamanında çok bıktığımız bir anda atalım dedi ailem, o esnada aklıma eşyaya ihtiyacı olan arkadaşlarım geldi ki üniversite öğrencisiyiz... kol kısımları kırık, duvara dayanmadan duramayan koltukları bile aldılar bir de öyle güzel düzdüler ki evlerini :))) ne varsa kabul ettiler, çiçekli perdeler, kasaları olmadığı için ortada kalan koltuk minderleri vs...

kesinlikle tavsiye ederim hem çok sevap olur, ihtiyacı olan öğrenciler mutlaka vardır bir araştırıp öyle elden çıkarın derim ben...

anneannemse fakir bir çifti evlendirmişti eski eşyalarıyla, öyle yokluktaydılar ki onlara bile gözlerinin içi parladı, sonra sonra kendi kendilerine toparlandılar onlar da...

ben eski eşyaların böyle değerlendirmesi taraftarıyım, ihtiyacı olan mutlaka oluyor araştırın bence...

Fazla eşya,hem görsel karışıklığa neden olur,hem de zihni bulandırır bence..Zaten sakin bir zihin için,kullanım için de mümkün olduğunca az eşya olmalı bence,eşyaya bağımlılık da böylece en aza inmiş oluyor..Ben de ev eşyası açısından,kullanabileceğim ve onun dışında vazgeçmediğim birkaç parça dışında çok az eşyayla yaşıyorum..Gerekli olan herşey var tabi ama fazlalıklar yok..Elbise benzeri konularda da aşırılığı sevmem,ama tabi o konuda biraz çeşit olmalı..Hiç giymediğim veya uzun zamandır sakladığım düzgün birşey varsa,onu elden çıkarırım ,köşede beklemesi çok gereksiz geliyor bana..İhtiyacı olan biri o anda giyecek belki..Ev eşyalarında da zaten fazladan pek birşey ben de almam,arada bir evin bazı karışık yerlerini ,ufak tefek ıvır zıvırların olduğu bölümlerini elden geçirip,işe yaramayan herşeyi atarım,kafam daha rahat oluyor böyle olunca..Fazla eşya bana göre hiç değil..

Fazlalığı, ıvır zıvırı hiç sevmem :50: Hele şu vitrin ve yemek odası takımı sevdasını hiç anlamam.. Dizilir bardaklar falan sanki satılığa çıkartılıyor.. Yahu ne gerek var hiç anlamam.. Temizliğide cabası... Kendi evim inşallah son derece sade olucak. Sadece ihtiyacım olan beğendiğim şeyleri alıcam. Az ve öz olsun yeterli benim için :51:

Tam bnim konu... Valla fazlalık eşyalar vitrin mitrin hepsi beni bunalıma sokucakti... Sattım , salonu bı güzel yeniledim rengini fln hep değiştim , hertarafi mobilyada doldurmadım ,salonum gayet ferah duruyo... Herkese tavsiye ederim

Evimde,yemek odası takımı ve vitrinlerim yok.Almadığıma şimdiye kadar hiç pişman olmadım.Gerek yokmuş gerçekten diyorum.Fazla eşya bana göre değil,fazla olduğunu düşündüklerimi ihtiyaç sahiplerine veririm.Çeyiz eşyalarımın bile bir çoğunu anneme bıraktım.Ama kıyafet konusunda malesef ki gerekli gereksiz,ihtiyacım olmasada çok alıyorum.Atmaya da kıyamıyorum.Kıyafetlerdeki fazlalığın önüne geçemiyorum.:26:

kızlar fazlalık eşyalarınızı ne yapıyorsunuz..
insan ne atmaya kıyabiliyor..
ne koyacak yer bulabiliyor..
bir odamın yarısı ıvır zıvır doluuu :43:

Bir kere giyilip gardrobun derin sularında kaybolmaya yüz tutmuş elbiseleri yıkar ütüler ihtiyac sahiplerine gönderirim. Annem belirler kimlere verileceğini aşağı yukarı iki ayda bir sevindiririz ihtiyacı olanları. Ayakkabıları da babam mahalledeki ayakkabıcıya götürür tamir ettirir boyatır yine aynı şekilde veririz birilerine.

İşe yaramayan seyleri atıyorum. Kalabalıktan nefret ediyorum.

Fazla olan kıyafetler yıkanıp ütülenip ihtiyaç sahiplerine verilebilir.

Kitap, dergi, gazeteler geri dönüşüm kutularına atılır.

Fazlalıklar mobilya, ev eşyası gibi şeylerse eğer öğrencilere verilebilir.

hiç sevmem kalabalık eşya,ıvır zıvır ...az olsun öz olsun benim için... hayatımın en önemli kararıydı kocaman salon takımı ,vitrin türü şeyler almamak,
ne kadar yer olursa kalabalık artıyor ,fazlalık varsa ,kırık dökükler varsa hiç acımam atarım,
kıyafetlerden de temiz ,küçülmüşler ,kullanmadıklarımı ihitiyaç sahiplerine veririm,kötüler gene çöpe...
içime sinmeyen bir şeyi asla evimde tutmam.

hiç sevmem kalabalık eşya,ıvır zıvır ...az olsun öz olsun benim için... hayatımın en önemli kararıydı kocaman salon takımı ,vitrin türü şeyler almamak,
ne kadar yer olursa kalabalık artıyor ,fazlalık varsa ,kırık dökükler varsa hiç acımam atarım,
kıyafetlerden de temiz ,küçülmüşler ,kullanmadıklarımı ihitiyaç sahiplerine veririm,kötüler gene çöpe,kullanmadığım eski ders kitapları,defterler geri dönüşüme...
içime sinmeyen bir şeyi asla evimde tutmam.

Evde kalabalıktan nefret edenlerdedim. Hem temizliği zor oluyor, hem de gözü yoruyor, bir çok insanın bazasının altı tıklım tıklım doluyken benim bazamın altı bile bomboş, sadece bir tane orta boy halı var.

Kendimce gereksiz bulduğum eşyalarıda kıyafetleride atmam, ihtiyacı olan birilerine mutlaka ulaştırırım.

Back