Evinin balkonunu kış bahçesi yapan var mı?

esraberat

zeynep*elif*ikra
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2008
773
17
yeni evimde geniş bi balkonum var ve kış bahçesi yapmayı çok istiyorum..cambalkon yaptırdıktan sonra tabi..hayalimde yeşil çim halı, bambu koltuklar falan var ve bir sürü de çiçek..bu şekilde blkonu olan varsa resimlerini bekliyorum..bayanssulusmile

tam benim aklımdakileri yazmışsın canım. ama ben de henüz yapmadım, birkaç ay sonra kendi evime geçince yapacağım. balkona cam kapattırıp, bambu stor perde, yere çim halı, bambu sandalyeler, renkli saksılara dikilmiş çiçekler...eminim seninki de benimki de çok güzel olacak.

hayal etmesi bile güzel di mi? kahve keyfi süper olur ben de masrafların azalmasını bekliyorum ancak seneye yaptırabilirim heralde şimdiden başladım araştırmalara:p..çim halının temizliği nasıl olcak balkon yıkanabilcek mi çim halı delikli oluyo silinmez ama yıkanabilir mi,gerçek bambu mu plastik olanlar mı daha kullanışlı gibi sorular var aklımda..inşallah fikir vercek birileri vardır..

bende çok istiyorum kış bahçesini, burası yazın çok sıcak oluyo malum antalya, balkonu kapatırsak eşim sıcaktan patlayabileceğimizi söyledi, evimiz küçük, balkon oturma odası tarafında, ama ben yinede yarısını kapattırmayı düşünüyorum, çok güzel hayali bile...

cufi bende antalyada yaşıyorum ilerki zamnlarda bende terasımı kış bahçesi gibi dizayn etmeyi düşünüyorum inşallah.eğer cam balkon ile kapatırırsan çok sıcaklarda tamamen katlayarak açabiliyorsun onu.pvc doğaramalrda öyle bir imkanın yok ama cam balkonun her parçası katlanıyor hem temizliği daha kolay hem manzaranı kapatmıyor hemde istediğin zaman komple açıp balkon niyetinede kullanabilirsin.henüz benim için çok zaman var bu fikri hayata geçirmeye o yüzden hiç araştırma yapmadım ama birkaç yıl sonra inşallah bende yaptırmayı düşünüyorum

cnmm bi örnek resim ekliycem...bence kış bahçesi yaparken fazla bitki ile bogma balkonu az öz olsun..
söyledigin gibi çim halııı ,hasır sandalye masa ,güzel saksılar içinde büyüklü küçüklü bitkilerrr..bide bu bitkileri balkonun bi köşesinde kulan heryere koyarsan göz kalabalıklıgı yaparrr...ahşap hasır süs eşyaları kulan çok sevimli duryor...yalnız balkonu rahat yıkamak istiyorsan komple yeri çim halı ile kaplama küçük olsunn heran kaldırıp yıkayabilirsin..masa sandalyelerde alırken kullanışlı olmasına dikaet et:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bir çoğumuzun ortak hayali bu.
Ben de balkonumu panel camla kapatıp kullanmak isteyenlerdenim.
Gördüğümde , tamam kesin hemen yaptıracağım diyorum ama sonradan vazgeçiyorum.
Hem cam silmek zor geliyor hem de kışın soğuk olacağı için içerideki çiçeklerimi zaten çıkaramam.
Karar vermek çok zor gerçekten...

X