evimizi pireler basti yardim kizlar

sebbo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2014
3.192
6.328
34
her sene balkonumuza kumrular misafir olur yuva yaparlar yavrularını büyütür giderler bu senede öyle oldu ama annemgil tatildeydi o süreçte eve gelince yuvayı temizledi kaldırdı ama evi pireler bastı sürekli balkon kapısı açık 'ya ordan geldi eve ya da annemin üstünden eczaneden ilaç aldık evi ilacladik başka ne yapabiliriz herşeyi yıkamak mi gerekiyor fikri olan varmı

Ev
her sene balkonumuza kumrular misafir olur yuva yaparlar yavrularını büyütür giderler bu senede öyle oldu ama annemgil tatildeydi o süreçte eve gelince yuvayı temizledi kaldırdı ama evi pireler bastı sürekli balkon kapısı açık 'ya ordan geldi eve ya da annemin üstünden eczaneden ilaç aldık evi ilacladik başka ne yapabiliriz herşeyi yıkamak mi gerekiyor fikri olan varmı
Evet her yeri önce çamaşır suyu sonra sirkeli su ile yıkayıp silin. Sildiğiniz yerlerin kapısinı kapatin bir süre sonra tekrar bakin yaşayan tek tük pire varsa tekrar silin. Annemin başına gelmişti aynısı bu sekilde kurtuldu. Tabi annemin alerjisi olduğu için Dojtora gidip vücut losyonu da almıştı.

Şimdiden kolay gelsin.

Bizim de arka balkona açık üst rafa valiz koymuştuk, gelmiş oraya girmiş yuva yapmıştı. Dokunmadık, yumurtalarını bırakmıştı. Kıyamadım, bir süre misafirimiz oldu ama balkonum rezil oldu. Kuş pisliğinden kullanılamaz hale geldi valiz, attım. Bit pire gibi bir şeyler dolanıyordu valizde. Ben de tüm balkonu duvarlar dahil çamaşır suyuyla yıkadım, sirkeyle sildim. Geçti sonra hiç görmedim.

ilaçlama yeter bence. ama ilaçladıktan sonra evden çıkmak gerek diye biliyorum dikkat edin zehirlenmeyin

kumrudan geldi iste sorun o değil o halledilir onları evden kovmak mesele cnm
Hane halkinda bir kasinti durumu yoksa çok iyi .Onun dışında yikayabildiginiz herşeyi yıkayın ,çamaşır suyu ve sirke kullanın . Biz böyle yapmıştık ama annem çok hasta oldu kumru besleyecegim diye . İlaçlama yapmışsınız zaten hala görürseniz pireleri tekrar edin .

Kurban Bayramından sonra eve kedimiz taşımıştı
Üç gün boyunca sürekli ev süpürüp ilaçladık.
Sirkeli suyla banyo yapmama rağmen benim kaşıntım geçmeyince tarağıma lavanta yağı sürüp saçlarımı taradım.
Son kalan pire yarı baygın şekilde koluma çıkınca hemen yok ettim ve lavantaya tekraren aşık oldum.

Kumrulardan gelen bit midir pire midir nedir bilmiyorum ama tamamen kurtulmak cok meşakkatli.
İnternette arastirin goreceksiniz. İlaçlama şart.
Gecmis olsun

Çok tedirgin oldum bu konuyu görünce. Benim de pencereme yuva yapmışlardı, 4-5 ay kaldılar, iki defa yavru büyütüp uçurdular. Sonra gittiler, yuvayı temizledim, pire de yoktu. Ama birkaç gündür sabahları yine oraya konmaya başladılar, hayvancıkları kovmak da istemiyorum, isim bile verdim onlara. 😞

Gorumceden akrabadan iyidir pirelerin basmasi.
Bence hiç dert değil 😂😂😂😂😂😂

Çok tedirgin oldum bu konuyu görünce. Benim de pencereme yuva yapmışlardı, 4-5 ay kaldılar, iki defa yavru büyütüp uçurdular. Sonra gittiler, yuvayı temizledim, pire de yoktu. Ama birkaç gündür sabahları yine oraya konmaya başladılar, hayvancıkları kovmak da istemiyorum, isim bile verdim onlara. 😞
bişey olmaz bence ya. pire basmaz hemen öyle ve her kumruda evi pire basacak diye bişey yok

Ilaçlama şirketiyle görüşün, bize de olmuştu, öyle yapmıştık, geçmişti.

Çok tedirgin oldum bu konuyu görünce. Benim de pencereme yuva yapmışlardı, 4-5 ay kaldılar, iki defa yavru büyütüp uçurdular. Sonra gittiler, yuvayı temizledim, pire de yoktu. Ama birkaç gündür sabahları yine oraya konmaya başladılar, hayvancıkları kovmak da istemiyorum, isim bile verdim onlara.
asla kovma zatn giderler bir kaç gune yanlız onlar gidince eldivenle güzelce temizle orayi temizledikten sonra üstünü değiştir yika birşey olmaz bizimki biraz dikkatsiz davrandı ondan oldu birazda balkon kapatmadık hic ondan oldu

Evi günlük 2-3 kere supurun ve süpürgeyi bir poşete dikkatli boşaltıp ağzını sıkı kapatıp konteyner atin bunu düzenli yapın benimde böyle bir problemim oldu çok zor kurtulduk
Sürekli ilaçlama ve düzenli temizlik günlük birkaç kez

bende kaşıntı durumu var biraz yarın ise gitsem başka insanlara bulasirmi acaba

X