Evimizi Gümüşcün (Gümüş böcekleri) sardı yardım lütfen..

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar uzun süredir bu gümüş böcekleriyle müdahale etmeye çalışıyorum ama çok hızlı ürüyorlar ve neredeyse her taşın altından çıkmaya başladılar...onlarla ilk karşılaştığım yer marketten satın aldığım nar torbasından çıkmalarıyla başladı herşey....
babam durumu bildiği gördüğü halde evi profesyonel ilaçlatma konusuna yanaşmıyor...gördüğümüz yerde sprey sıkacağız başka çaresi yok diyor...eve başkasını sokmak istemiyor...bu böceklerle kendi başımıza nasıl müdahale edebiliriz ?
lütfen bildiğiniz yöntemler varsa paylaşın...işin içinden çıkamıyorum...en azından nelerden hoşlanmadıklarını bilmem bile yeterli...bugüne kadar tek farkettiğim şey kartonları çok sevmeleri o yüzden karton kutu barındırmamaya çalışıyorum evde.....uyurken yatağın içine bile girmeye başladılar offfff:18::18:

Son düzenleme:
- Gümüş Böceği Ne Zaman Görülür?
Gümüş böceği en çok sıcak ve nemli yerlerde bulunur. Gümüş böceği evlerimizde sıcak yaz aylarında ve sonbahar mevsiminde görülür. Evlerin mutfak, banyo ve tuvalet kısımlarında daha çok görülürler. Kış aylarında ve soğuk günlerde yuvalarına çekilirler ve ortalıkta görünmezler.

- Gümüş Böceği Ne Yer?
Gümüş böceği beslenmesinde evdeki, duvar kâğıdı, kâğıt havlu, kitap ve mecmua, defter, her türlü kâğıt türü maddeleri elbise ve kıyafetleri, kaşmir ve kumaşları, gıda maddelerini, naylon, pamuk ve yün eşyaları, un, sabun, tutkal, macun ve nişasta gibi maddeleri yerler. Gümüş böceği evde açıkta bırakılan her türlü yemeklerden de beslenir.

- Gümüşçün Evin Neresinde Bulunur?
Gümüş böcekleri özellikle nemli ve rutubetli alanlarda barınır. Evde bulunan gümüş böcekleri genellikle mutfak, mutfak dolapları, banyo, banyo dolapları, su borusu etrafında, lavabo etrafında, tuvaletlerde, kitaplıklarda bulunurlar.

- Gümüş Böceği İnsanı Isırır mı?
Gümüş böceği beslenmesinde insan ve hayvan kanını kullanmaz ve beslenmesinde böcek ve diğer haşereleri de yakalayıp yemez bu bakımdan hiçbir canlıyı ısırmaz ve sokmaz. Gümüşçün sadece insanların besinlerine ve eşyalarına zarar verir.

-Gümüşçün İle Bireysel Mücadele Yeterli mi?
Gümüş böceği ilaçlama ve diğer haşereleri ilaçlamada kesinlikle ilaçlama firması ile çalışın. Çünkü bireysel mücadelede kullanılan yanlış ilaç ve ilaçlama yöntemi sağlığınızı tehlikeye sokar ve size ciddi sıkıntılar verir. Gümüş böceği ile ferdi mücadele hem daha palı hem de çok tehlikelidir.

-Gümüşcün Nasıl Ürer?
Gümüş böceği beslenmesini tamamladıktan sonra çiftleşir ve en kısa zamanda yumurta bırakmaya çekilir. Gümüşçünde diğer haşereler gibi yumurta ile çoğalır. Gümüş böceği (gümüşçün ) her seferde 100 den fazla yumurta bırakır. Ev ortamına gelen gümüşçün çok çabuk çoğalır. Yumurtadan çıkan gümüşçün beyaz renktedir. Gümüş rengini daha sonra alır.

kolay gelsin. Babanızı razı etmekten başka yol yok gibi görünüyor..

umarım kısa zmanda kurtulursunuz cnm.
içini ferahlatır mı bilmiyorum ama insan ve diğer hayvanların kanından beslenmiyorlarmış.o yüzden zarar vermiyormuş..
cnm firma gelmesini istemiyorsa kendiniz alın şu güçlü ilaçlar var ya onlardan,eve pompa ile sıkılıyor...evi kapatın çıkın ilaçlayıp kalsın birkaç saat..sonra girer dip köşe temizliğini yaparsın.ve kurtulursun inş.hem bayram temizliğin aradan çıkar.:27:

Ah bu gumus bocekleri! 6 yildir benimleler. Ailecek alistik evimizi paylasip birlikte yasamaya. Bireysel ilaclama yaptim ara sira, hic bir sekilde cozum olmadi. Artik ben de bir firmadan yardim almak istiyorum. Bir de bir kac gundur gumus boceklerine benzeyen ama daha iri ve inanilmaz sayida daha fazla bacagi olan boceklere rastladim evde. Kafayi yiyebilirim.:52:

bu boceklerden kurtulmak icin ornegin encok firin ve ocak ustunde gezerler dimi kucuk ekmek posetlerinin icine bir tane buyuk cig patatesi ikiye kesin yikamayin nisastasi kalsin ustunde torbaya koyun encook gorulen yerlere koyun sabah kalktiginizda o sevimsiz davetsiz gelen konuklarin cogunu torbanin icinde bulursunuz .
ben haftada bir iki kez denedim suan evimde koloni olarak bulunan yaratiklardan hic kalmadi diyebilirim birde yerleri cok kuru silin bu bocekler sicak ve nemden hoslanirlar
simdiden kolay gelsin

- Gümüş Böceği Ne Zaman Görülür?
Gümüş böceği en çok sıcak ve nemli yerlerde bulunur. Gümüş böceği evlerimizde sıcak yaz aylarında ve sonbahar mevsiminde görülür. Evlerin mutfak, banyo ve tuvalet kısımlarında daha çok görülürler. Kış aylarında ve soğuk günlerde yuvalarına çekilirler ve ortalıkta görünmezler.

- Gümüş Böceği Ne Yer?
Gümüş böceği beslenmesinde evdeki, duvar kâğıdı, kâğıt havlu, kitap ve mecmua, defter, her türlü kâğıt türü maddeleri elbise ve kıyafetleri, kaşmir ve kumaşları, gıda maddelerini, naylon, pamuk ve yün eşyaları, un, sabun, tutkal, macun ve nişasta gibi maddeleri yerler. Gümüş böceği evde açıkta bırakılan her türlü yemeklerden de beslenir.

- Gümüşçün Evin Neresinde Bulunur?
Gümüş böcekleri özellikle nemli ve rutubetli alanlarda barınır. Evde bulunan gümüş böcekleri genellikle mutfak, mutfak dolapları, banyo, banyo dolapları, su borusu etrafında, lavabo etrafında, tuvaletlerde, kitaplıklarda bulunurlar.

- Gümüş Böceği İnsanı Isırır mı?
Gümüş böceği beslenmesinde insan ve hayvan kanını kullanmaz ve beslenmesinde böcek ve diğer haşereleri de yakalayıp yemez bu bakımdan hiçbir canlıyı ısırmaz ve sokmaz. Gümüşçün sadece insanların besinlerine ve eşyalarına zarar verir.

-Gümüşçün İle Bireysel Mücadele Yeterli mi?
Gümüş böceği ilaçlama ve diğer haşereleri ilaçlamada kesinlikle ilaçlama firması ile çalışın. Çünkü bireysel mücadelede kullanılan yanlış ilaç ve ilaçlama yöntemi sağlığınızı tehlikeye sokar ve size ciddi sıkıntılar verir. Gümüş böceği ile ferdi mücadele hem daha palı hem de çok tehlikelidir.

-Gümüşcün Nasıl Ürer?
Gümüş böceği beslenmesini tamamladıktan sonra çiftleşir ve en kısa zamanda yumurta bırakmaya çekilir. Gümüşçünde diğer haşereler gibi yumurta ile çoğalır. Gümüş böceği (gümüşçün ) her seferde 100 den fazla yumurta bırakır. Ev ortamına gelen gümüşçün çok çabuk çoğalır. Yumurtadan çıkan gümüşçün beyaz renktedir. Gümüş rengini daha sonra alır.

kolay gelsin. Babanızı razı etmekten başka yol yok gibi görünüyor..

:53::53::53: aman allahım ben nasıl kurtulucaz bunlardan bu gece bana uyku yok:43::43::43:

Kurtulan varsa nasıl kurtuldu

Kurtulan varsa nasıl kurtuldu
arkidişler,en kestirme yolu gidin bi tarım ılacı satılan yere soleyın bocek turunu bı ılac verıyor,camsıl kabında suyla karıştırıp dolaşabılecegı yerlere pıslatıyorsun(mutfak kaplarına değil tabı,kapı arkası dolap arkası,eşikler vb.)sonra neredeyse aynı gun kurtuluyorsun:)
bana da bı arkadasım kalorıfer boceklerı ıcın demiştı,8 tl yemı oyle bırseye aldım.markettekı satılan urunler falan hıc bır ıse yaramıyor.tarım ılacı lazım.

arkidişler,en kestirme yolu gidin bi tarım ılacı satılan yere soleyın bocek turunu bı ılac verıyor,camsıl kabında suyla karıştırıp dolaşabılecegı yerlere pıslatıyorsun(mutfak kaplarına değil tabı,kapı arkası dolap arkası,eşikler vb.)sonra neredeyse aynı gun kurtuluyorsun:)
bana da bı arkadasım kalorıfer boceklerı ıcın demiştı,8 tl yemı oyle bırseye aldım.markettekı satılan urunler falan hıc bır ıse yaramıyor.tarım ılacı lazım.
Uzun zaman olmuş konu açılalı ama sormak istiyorum bu dediğiniz ilaç diğerleri gibi insanlara zararlı mı yani ilaçlama yapınca evden çıkmak gerekiyor mu?

Back
X