• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde bulduğumuz muska

jandark27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2016
4
0
1
36
Muskaymış ??

Şaşkınım:110:

Ne olduğu hakkında bir fikri olan var mı acaba ?? Ne için olduğunu gerçekten çok merak ettim. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Edit**

Konuya daha iyi açıklamak adına ,

Bu yazılı kağıt yıllardır evimizde. Kiremit rengi bir kumaşa sarılı düğme kutusunun içinde duruyordu. Aynı kutu içinde bebeklerin kundağına konulan ufak kuranı kerim, birde benzer şekilde nazar duası (felak nas sureleri olan) bir üçgen kağıt daha vardı.
Merak edip büyüklere sordum bebekliğimde çok nazar değer ağlarmışım bunun için köyden bunlardan birini göndermişler. Ama hangisi gelen bilmiyoruz.
Bende merak edip ikisini de açtım. Birinden hakikaten felak nas suresi nazar duası çıktı.
Diğerinden ise bu aşağıdaki kağıt.

Ne olduğunu bilmiyorum. Ama merak ediyorum.

IMG248.webp
IMG249.webp

Son düzenleme:
Muska olduğunu kim söyledi?
Ve nerden buldunuz.
Sadece merakk

Üçgen kiremit rengi bir kumaşın içerisinde sarılmıştı. Muska diye nitelendirmek istemiyorum, konuyla alakalı bir bilgim olmadığı için. Sadece ne olduğunu merak ediyorum.

ben bunlardan evimde cook buldum sonrasindada garip sekillendirilmiş taslar geldi devamında..megerse eşimin annesi yapiomuş evliliğimizin bitmesi ve esimin isinin bozulup kendisine muhtaç kalması için yapmış tabi biz onun yaptığını bilmeden ona soruoduk o da aaa bu devirde varmi onlar hala atın gitsin çope derdi meğer kendisi yapıomus sebebide esim ve ben birbirimizi cok seviyoruz onu kıskanmiß ayrilmızi istemis biz mutlu olmayalim diye:(( buyukler onları akar suya atın derler sizde öyle yapin bol bol ayetel kürsi nas felak okuyun Allaha inann

mim hargi mutlulugu simgeler. cami hocanin a okutabilirsin

Şöyle anlatayım hatta konuya da bir edit atayım.

Bu yazılı kağıt yıllardır evimizde. Kiremit rengi bir kumaşa sarılı düğme kutusunun içinde duruyordu. Aynı kutu içinde bebeklerin kundağına konulan ufak kuranı kerim, birde benzer şekilde nazar duası (felak nas sureleri olan) bir üçgen kağıt daha vardı.
Merak edip büyüklere sordum bebekliğimde çok nazar değer ağlarmışım bunun için köyden bunlardan birini göndermişler. Ama hangisi gelen bilmiyoruz.
Bende merak edip ikisini de açtım. Birinden hakikaten felak nas suresi nazar duası çıktı.
Diğerinden ise bu yukarıdaki kağıt.

Ne olduğunu bilmiyorum. Ama merak ediyorum.

Bu forum aktif olduğu için bir bilgisi olan birileri çıkar diye düşündüm.

Fikirler için teşekkürler.

mrb arkadaşlar bir arkadaşım evinde muska bulmuş hocaya götürmek istiyor adanada bildiginiz iyi bir hoca varmı lütfen ayrdımcı olun

Back
X