Hem eltinin bazi problemleri olabilecegini ima ediyor hem de nisanda kavga ediyorsunuz. Onun nisani daha guzel olsa (olmasa da) ne olmus yani
Agir ol molla desinler diye bir laf vardir siz asil sessiz ve yapici olsaydiniz; ya da politik diyelim, kaleyi icten fethetmek varken kardesleri kusturen gelin olmussunuz.. Zor bu saatten sonra
Aile içinde kavgaya hoş görüm yok , mesafe koyabilirsin çünkü aileler hep hayatınız içinde olacak, düğünde, sünnette, bayramda aileye gelin gidiliyor olgun olunmalı ne öyle çocuk gibi kavga tartışma , buna izin vermemeliydiniz, politik olup tartışmamalıydınız bize de buna benzer çok olaylar denk geldi ama politik bir hareket ile savuşturduk ve ilahi adalete teslim olduk , çocuk gibi tartışmalar, küsmeler onaylamıyorum
Herkese Merhaba arkadaşlar ben 1 senelik daha yeni evliyim ancak eşimin aile konusu yüzünden evimde aşırı huzursuzluklar var .Size konuyu kısaca özetliyim.Eşimle aramda anlaşma bakımından sevgi açısından hiçbir problem yok birbirimizi tamamlıyoruz.Eşim 6 kardeş 3 erkek kardeş ve 3 kız kardeşler.Ailedeki herkes evli eşim ailenin 5. çocugu ve saydıgım görümcemler kaynımlar kayınvalidemler hepsi farklı yerde oturuyor.2 sene önce benim nişanım olucaktı ,eşimin kendinden küçük kardeşide o zaman nişanıma sevgilisiyle geldi yani şuanki eltimle onların nişanıda bizden 2 ay sonra olucaktı.Eltimi ilk defa kendi nişanımda gördüm ben 23 yaşındaydım ve o 30.sanırım kızda 30 yaşıma kadar evde kaldım tribi var ve o günde beni kıskandı ve elbiseme pastama takılarıma abuk sabuk şekilde laf attı ilk defa gördügü insana ve o gün tartıştık benim nişanımda birdahada görüşmedim.2 ay sonra onların nişanına tartıştıgımız halde kayınpederimin ısrarı zorundan gittim ordada bana laf attı işte benim nişanım daha güzel oldu seninkinden diye ordada bagır çagır son kavgamızı ettik.Eşimle konuştum birdaha kardeşinle görüşürsen ben giderim dedim ve kaynımında nişanlısı aynı şekilde kaynıma eşimle birdaha görüşmemesini söylemiş. O gün tamamen küstüler ve dügünümüze kesinlikle gelemezler dedim birdahada yüz yüze gelmiycez dedim.onların dügünü oldu bizim oldu o gün bugündür birbiririmizi ne görür ne ararız 2 yıl oldu. Ancak ailedeki kardeşler eşimin abisi görümcemler bu olaylardan taraf gibi birşey aldı ve diger gelinle yalandan bana nispet yapmaya çalışıp bir yandanda eşime beni seviyormuş izlenimi veriyorlar ama hepsi yalan. Eşimin büyük abisi desen benim dügünüme gelip benle selamlaşıp tebrik bile etmedi sözde 2 kardeşi ben küstürmüşüm gibi ama küçük kardeşinin dügününde eglencenin dibine vurup sürekli internette fotograflar falan paylaştılar.şimdi konu şu ben eşime hergün onlarla hiçbiriyle konuşmamasını yoksa aramızın kötü olucagını söylüyorum oda bana kızıyo çünkü onlar onu umursamasada onlara çok düşkün.Israrla beni sevmediklerini anlatıyorum ona kaynanamında aynı şekilde beni sevmedigini ve onların hepsini sil desemde mesafe koy desemde hergün görüşüyorlar .Allahışkına napmam lazım tavsiye verin
Onu eşin bilir, çoğu erkek ailesine mesafe koymaz ama gelinler koyabilirBenim demek istedigim biz tartıştık ve dügünüme kücük kardes gelmedi diye tüm ailenin nikahımda kinamda dügünümde oturup somurtup oturmalari ve günümü mahfetlemeleri yüzünden kinim. Ama kücük kardesin dügününde eşim gitmedi diye eminimki hiçbirinin umrumda olmadı gülüp oynadılar çünkü eşime deger vermiyorlar bunu onu anlatmaya calisiyorum araya mesafe koysun diye
Haksızsınız.
Adamın tüm ailesiyle bağını koparmasını istiyorsunuz. Bende eşimin annesiyle sorun yaşadım görüşmedim uzun süre ama asla sende bağını koparacaksın gibi hadsiz bir cümle kurmadım. Altından kalkamayacağınız beklentilere girmeyin.
herkesin icinde dugunume ssokmam demek hic hos degil. bence bi mahremiyet olmali, alem sizin takismalarinizi gulerek izlemistirBenim eşimin kızdıgı olay onlarin nişanında 2.kez kavga ettigimizde olay sesli oldu bende bagirarak herkesin icinde dedimki dügümüme sokmam sizi ne ölümüze ne dirimize.sonra apar topar toplandik arabamıza binip eve geldik. Eşimin dedigi nokta kardesiyle arasını açan mevzu herkesin icinde bunlari bagirmammiş ama haklıydım. Diger kardesleri bana tepki verince onlarla muhattap olmasınıda istemedim dogal olarak cünkü onlarda eşime deger vermiyor
Ne hakla eşinizi kardeşinden koparma hakkı görürsünüz kendinizde?Biz iki elti birbirimizi hayatımızda 2 kere görüp birbirimize girdik zaten ama cidden ben kaynaklı degil beni nişanımda ilk defa görüp elbiseden takıya pastaya kadar laf etmesi yüzünden. Eşimle kardeşide 2 senedir görüşmedigi için hiç dügünlerimizdede birbirimize hiç gitmedigimiz için zaten artık bir araya gelsek bile eskisi olmaz aramız ama beni diger kardeşlerimdende koparamıycaksın diyip bana yükleniyor. Halbuki ben ona deger vermeyen insanlardan onu koparmak istiyorum ve ileride çocugumun dahi eşimin kardeşini kavga ettigimiz amca vs görmesini istemiyorum
Ne hakla eşinizi kardeşinden koparma hakkı görürsünüz kendinizde?
Eş oldunuz diye aile arası ilişkilere ayar veremezsiniz. Siz ne yapıyorsaniz yapın eşinize karışmayın.
Sonra huzursuz oluyoruz olursunuz tabi.
Hiçbirsey eşinize ailesiyle görüşmeme baskisi yapmanızı hakli çıkarmaz. Bunlar tamamen iletişimi kesmek için sebep değil ayrıca.Arkadaslar zaten aile bastan basa sıkıntılı. Biz nişanda kavga ettigimizde kendi şehrimize dönerken görümcemlerle bana sen haklısın, tilki rahat durmadı laf soktu diyolar.2 ay sonra tilki dedikleri kızın dügününde canim gelinim modunda takılıp iki yüzlülük yapiyolar. Büyük abi desen bana gelince kardes küstüren surat bin karış çünkü benim yaşım ailedeki en kücük alttan alır nasılsa kafasında karşı taraf 30 yaşında kendi yaşlarında diye beni kışkırttıgı halde onun özel gününde eller havada modundalar. Büyük abinin karısı eltim desen büyük olan bana sürekli eşinle kavga edersen bize gelirsin burasi senin evin diyo fitneyle sırf fesatından eşimde bunu iyi niyetlerine yoruyo. Eşim bu kadar insanı hala toz pembe görüyo hepsi sıkıntı
Şöyle şunu biliyorumki ileride çoluk çocuk olsa dahada vıcık kıvam alcaklar bende göstermek muhattap olmak istemiycem eşim baştan herşeyi keser yılda 1 ararsa konusursa kendiliginden samimiyet biter hiç birbirimizi duymaz bilmeyiz hepsi iyiliktenHiçbirsey eşinize ailesiyle görüşmeme baskisi yapmanızı hakli çıkarmaz. Bunlar tamamen iletişimi kesmek için sebep değil ayrıca.
Eşiniz size yapsa aynısını kardeşlerinle görüşme dese ne dersiniz?
Ne hakla ve akılla görüşme diye baskı yaparsınız hala anlamıyorum.
İyilikten değil kötülükten çok açık.Şöyle şunu biliyorumki ileride çoluk çocuk olsa dahada vıcık kıvam alcaklar bende göstermek muhattap olmak istemiycem eşim baştan herşeyi keser yılda 1 ararsa konusursa kendiliginden samimiyet biter hiç birbirimizi duymaz bilmeyiz hepsi iyilikten
Arkadaşım iyilik deyip duruyorsun da iyi ya da kötü onlar eşinin ailesi önce bunu anla ilerde çocuğun olunca dmat ya da gelin de sana çocuğunu göstermezse anlarsın nasıl oluyormuş.Şöyle şunu biliyorumki ileride çoluk çocuk olsa dahada vıcık kıvam alcaklar bende göstermek muhattap olmak istemiycem eşim baştan herşeyi keser yılda 1 ararsa konusursa kendiliginden samimiyet biter hiç birbirimizi duymaz bilmeyiz hepsi iyilikten
Sizin tepkiniz çok yanlış. Ondan aile size daha tavırlı. Elitiniz kışkırtsa dahi orada tepki vermeyip sonrasında konuşmalıydınız. Ayrıca o düğün tek sizin düğününüz değil, eşinizin de düğünü. Ona gelme demeye de o ortamda hakkınız yok. Siz gelme dedikten sonra kalan aile üyelerinin surat asması normal, kovulmuşlar. Bu kısma kadar siz de hatalısınız. Sevmemek için gerekçeleri çok.
Ben de eşimin ailesiyle sorun yaşıyorum. Geçende hatta konu açtım. Ama eşime asla görüşme demediğim gibi çocuğumu koparmamak için gidiyordum. Bundan sonrasında ben görüşmeyeceğim eşim oğlumuzla gidip gelecek. Görüşme deme hakkına sahip değilim. Hatalısınız. Eşinize bu konuda karışamazsınız
Tanımadığı kişinin nişanına, şununa, bununa laf etmek ayrı değişik, laf edenin nişanına gidip mahalle kavgası yapmak ayrı değişik geldi . Hani hep kocalar için diyoruz aslında gerçek yüzünü göstermiş diye bu olayda da iki elti gerçek yüzünüzü göstermişsiniz ailenin ocağına incir ağacı dikersiniz siz bu ne böyle. Insan ailesine sokmaz istemez bu kadar kavgacı, ortalık karıştırıcı kişileri ama demek ki kocalarınız sizi çok seviyor kıymetlerini bilin .Siz mümkünse konuşmayın görüşmeyin zaten aile ile ama eşinize de müdahale etmeyin çünkü erkeklerde bir eşik var o eşikten sonra pek karısını çocuğunu gözü görmüyor, ille de ailem diyor. Ha bir de henüz ortada olmayan çocuk üzerinden plan kurmayın bari . Asla çözüm odaklı değilsiniz hem kendi kininizi besliyorsunuz hem de kocanıza aşılamaya gayret ediyorsunuz .
Fark etmez.Bakın benim eşim çok saftır yani herşey iyilikle güzel kafa yapısına sahip bugün yüzüne taş atsanız yarın pişman olsanız direk affeder ama ben herkes hakettigini alsin iyi iyi kötü kötü kafasındayım. Bu düşünce yapısıdan ötürü çok sömürüyo aile. Nişandan beri 2 senedir kardeşiyle görüşmüyodu annesi kocamı aradı hatrıma bir kere görüşün demiş eşim kardeşini aramış kardeşi o kadar kindarki ben istemiyorum demiş ona ragmen annesi üzülmesin diye görüşmek istemiyorum diyen adamin ayagına gitti görüştü annesi üzülmesin diye evde kıyamet kopardım yani o derece saf
Adam saf olduğu için kardeşiyle görüştü diye kıyamet koparabiliyorsunuz zaten. Normal birine kardeşiyle görüştü diye laf etseniz alırdınız cevabınızı otururdunuz.Bakın benim eşim çok saftır yani herşey iyilikle güzel kafa yapısına sahip bugün yüzüne taş atsanız yarın pişman olsanız direk affeder ama ben herkes hakettigini alsin iyi iyi kötü kötü kafasındayım. Bu düşünce yapısıdan ötürü çok sömürüyo aile. Nişandan beri 2 senedir kardeşiyle görüşmüyodu annesi kocamı aradı hatrıma bir kere görüşün demiş eşim kardeşini aramış kardeşi o kadar kindarki ben istemiyorum demiş ona ragmen annesi üzülmesin diye görüşmek istemiyorum diyen adamin ayagına gitti görüştü annesi üzülmesin diye evde kıyamet kopardım yani o derece saf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?