evimi güveler bastı a dostlar!

Sare Lavinya

En az 3 çocuk, Gökay & Aden & Kayra
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
5.988
9.571
evet kızlar başlıkta belirttiğim gibi bi kaç gündür evde uçuşan kelebekler görüyorum, tabi bilmediğimden normal kelebek sanıyordum cam kapı açık malum. ta ki bakliyat dolabımı açana kadar. dolapta un (ağzı açık kalmış), pirinç, bulgur vs var. un poşeti açık kalmış, diğerleri cam kavanozda zaten. hepsini balkona çıkardım, unun içine baktım görünür bişi yok un güvelense görünür mü dışardan bakınca? internette yumurtayı nereye bırakmışsa orda çoğalır dezenfekte edin diyor, ama bu güveler mutfakta heryerde. ben şimdi dolapları deterjanlı suyla silsem kurtulurmuyum? ilaçlatmama gerek varmı?

Guve nasil birseydi ay benim bildigim guve hayvanlara yada haliya duser kelebekse deterjanla guzelce temizle unun icinde varmi birsey

unda görünür bişi yok samire, ama atıcam tabi hayatta kullanamam da böle kımıl kımıl kelebekler bayılcam valla. yumurtaları heryerdeyse deterjanla kurtulurmuyum ki?

unda görünür bişi yok samire, ama atıcam tabi hayatta kullanamam da böle kımıl kımıl kelebekler bayılcam valla. yumurtaları heryerdeyse deterjanla kurtulurmuyum ki?
Unu kullan demiyorum zaten bence iyi deterjanla guzelce sil sen simdi nerden guve oldugu kanaatine vardin

Maalesef erzaklarınızı atmanız gerekiyor. Öyle de illet bişey bu, git deyince gitmiyorlar.
Evinizde otlar var mı? Ihlamur, hatmi çiçeği, nane vs. gibi.
Poşette iseler onlar da böceklenme yapabiliyor.
Ramazanlıkta eşimin bitkisel otları böceklenmişti, bağrış çağrış attım, iki gün aç tuttum orucumu mide bulantısından.
Ben temizledikçe onlar geldi..
Bütün evi dip köşe temizleyin, özellikle mutfağı. Buzdolabı, bulaşık makinesi çekin hepsini.
Birde böcek öldüren ilaç almıştım, dolap altlarına falan sıktım.

ay bayılıcaktım kanikey, ayak parmaklarıma kramp girdi okadar tiksinirim yani. çamaşır suyu çözermi? yoksa mutfağı komple ilaçlatsammı?
yok kuzum güzelce boşalt dolabını erzaklarını gözden geçir,ummadığın bişeyede düşmüş olabilir.Çamaşır sulu suyla silersen hiç bişeycik kalmaz

Maalesef erzaklarınızı atmanız gerekiyor. Öyle de illet bişey bu, git deyince gitmiyorlar.
Evinizde otlar var mı? Ihlamur, hatmi çiçeği, nane vs. gibi.
Poşette iseler onlar da böceklenme yapabiliyor.
Ramazanlıkta eşimin bitkisel otları böceklenmişti, bağrış çağrış attım, iki gün aç tuttum orucumu mide bulantısından.
Ben temizledikçe onlar geldi..
Bütün evi dip köşe temizleyin, özellikle mutfağı. Buzdolabı, bulaşık makinesi çekin hepsini.
Birde böcek öldüren ilaç almıştım, dolap altlarına falan sıktım.
ay demeee, kavanozdakilere bişi olmuşmudur? ot ıhlamur falan yok şükür. yani o dolpata yok ama güveler o dolapta. poşetteki tüm unları attım, dolabıda silerimde, makinaları çekememki. ayyy ya heryeri sarmışlarsa. öğğ

Bakliyatlarda ya da unda vardır çok fazla değilse atın. Tekrar aldığınız un du bakliyattı cam kavanozlara bir diş kabuğunu soymadan sarımsak koyun içine işe yarıyormuş. Birde Erkan Şamçı yaz güvelere karşı koruma Gülben Ergenin programıymış belki işine yarar.

Bizimde olmuştu biara bakliyat dolabındaki herşeyi attık
Birdaha görmedim
Ondan sonra bakliyatları artık az az alıyorum kısa sürede tüketince birşey olmuyor
Uzun süre kalınca bir tanesi olunca diğerlerinede geçiyor hemen malesef

Bizimde olmuştu biara bakliyat dolabındaki herşeyi attık
Birdaha görmedim
Ondan sonra bakliyatları artık az az alıyorum kısa sürede tüketince birşey olmuyor
Uzun süre kalınca bir tanesi olunca diğerlerinede geçiyor hemen malesef
yahu 2 kişiyiz ama 3 kg un almışım, ne yapacaksam? attım onu pirinç falan kavanozda onlara gelmemiştir heralde dimi? onlarıda mı atayım?

Bakliyatlarda ya da unda vardır çok fazla değilse atın. Tekrar aldığınız un du bakliyattı cam kavanozlara bir diş kabuğunu soymadan sarımsak koyun içine işe yarıyormuş. Birde Erkan Şamçı yaz güvelere karşı koruma Gülben Ergenin programıymış belki işine yarar.
attım attım hepsini, korkum şu baktım una falan görünmüyor bişi görünmezmi? yoksa farketmediğim başka bişimi güvelendi?

Nefretlik birşey sırf kelebek yoktur büyük ihtimalle kurtta vardır dikkatli bakın :/
bende hala tam anlamıyla kurtulamadım
tüm erzak dolabımı attım çöpe çamaşır suyuyla da sildim ama
arada bi tane bi tane görüyorum baygınlık geçircem iyice

ay demeee, kavanozdakilere bişi olmuşmudur? ot ıhlamur falan yok şükür. yani o dolpata yok ama güveler o dolapta. poşetteki tüm unları attım, dolabıda silerimde, makinaları çekememki. ayyy ya heryeri sarmışlarsa. öğğ
Siz riske almayın atın hepsini :)
Sarıveriyorlar her yeri.

Nefretlik birşey sırf kelebek yoktur büyük ihtimalle kurtta vardır dikkatli bakın :/
bende hala tam anlamıyla kurtulamadım
tüm erzak dolabımı attım çöpe çamaşır suyuyla da sildim ama
arada bi tane bi tane görüyorum baygınlık geçircem iyice
hiii gitmiyormu bunlar yaa.. peki eczanede ilaç falan varmıdır komple kurtulsam?

X