Evime alışamıyorum

Daha önce konu açmıştım kızlar. Kötü bir muhitte babamın 30 yıllık evine taşındım kiradan. Şuan bedava oturuyoruz. Kiradaki evim çok güzeldi. Bu ev baya eski ve mutfak çok kötü halde. Dolapları ve fayansları eski ve biçimsiz bir şekli var. Balkonu pimapenle kapatmıştı babam ve oraya masa sandalye koyduk uzun ince bir mutfak ve çok şekilsiz duruyor. Banyo yine idare eder de mutfağı kırdırıp yenilesem mi diye düşünüyorum. Planımız burda 4 yıl oturmak birikim yapıp ev peşinatı oluşturmak sonrasında şehir değiştireceğiz. Ancak mutfağa harcama yapsam bir yıllık kira bedeli olcak. Hatta belki daha fazlası. Sadece mutfak dolabı taktırsam oda yetmez. Çok kararsızım sizce 4 yıl böyle oturuyum mu yoksa tadilat mı yaptırıyım. Para biriktirmek için buraya taşındık. Çok kararsızım kızlar..
Hazır kalıp mutfaklar var, ikea-koçtaş gibi yerlerde. Oralara bakın, bütçenizi çok yormayacak şekildeyse alın. 4 yıl az değil. Sonrasında ne olacağını bile bilemiyorsunuz. Yani kesin çıkacaksınız diye bir kayıt yok , belki planlanandan uzun kalacaksınız. Belki ömrünüz yetmeyecek. 4 yıl gibi büyük bir zamanda mutsuz eden şeylerle durulmamalı bence. Ama dediğim gibi büyük büyük masraflarla değil, minik yormayacak şekilde ilerleyin.

Back