Allah bağışlasın cocuklariniziÇocuklu ev sürekli ister istemez dağılıyor,benimde iki tane afacan oğlum varöncelikle gece onları uyuyunca mutlaka evi toparlarım oyuncak v.s bırakmam bulaşık zaten anında makineye konur sabahta kahvaltıdan sonra mutlaka elektirik süpürgesi çalışır (yataktan kalkar kalkmaz yataklar kapatılır) silinmesi gerekiyorsa silinir toz alınır çamaşır makinesi günlük çalışır ütü günlük yapılır
Ama çalışırken bunları yapmak çok zor ben çalışmıyorum sabah 7 den gece 2 ye kadar ayaktayım gün yine de yetmiyor
Allah yardımcın olsun canım
Aslında cevabı kendiniz vermişsiniz. :) Mesela alınan şey anında yerine yerleştirilirse,çamaşır kuruduğu gibi biriktirmeyip hemen katlanıp yerine konursa,yerlerde kırıntı görüldüğünde hemen süpürgelenirse ve -en önemlisi belki de- evdeki fazlalıklardan kurtulup,sadece ihtiyaç dahilinde olan eşyalara yer verilirse bence düzenli kalmayacak ev olmaz.bir de her yer birden dağılıyor sanirim zamanında el atmadığım için.
Ben de başkalarının konularını açıp okuyordum arada motivasyonum artsın diyeminimalizm candır, az eşya, az kirlilik, az dağınıklık. ben de sitedeki bir topicten gaza gelmiştim minimalizm konusunda.
Öncelikle işinize yaramayan ıvır zıvırlları atın yada ihtiyacı olan birilerine verin az olsun temiz olsun evinizi süpürüp silemesenizde biriktirmeyin çocuğunuz bişiy döktüyse hemen orayı alıverin böylece düzenli kalırBen de başkalarının konularını açıp okuyordum arada motivasyonum artsın diyegenelde eşyalar olması gerektigi kadar ama bazi ıvır zivirlar çok bizde.. Çok teşekkür ederim, dikkate alacağım
2 küçük çocuğunuz var ve akşam saat 6 da evde oluyorsunuz.
Bence kendinize fazla yüklenmeyin ve ev halkından yardım isteyin.
Ben tek başına bir kadının evde bu düzeni sağlamasını adaletsiz buluyorum.
O evde yaşayan herkesin görevleri olmalı belli rutinler vs.
Çocuklar küçük yaştan itibaren oyuncak toplama yatağı düzeltme gibi görevlerle sorumluluk sahibi olmalı mesela.
Tabi yaşlarına uygun sorumluluklar.
Esinizde öyle sizinle iş bölümü yapmalı belli rutinleri onun yapmasını isteyebilirsiniz
Dikkate alacağım, çok teşekkür ederimÇocuklu kadına şunu yap bunu yap diyecek degilim. Benim çocuğum yok, zorluğunu bilmem. Ama önemli olan iş biriktirmemeye çalışmak.
Çamaşır yerleştirirken çekmecenin bozuk oldugunu görünce düzeltin, bulaşıkları toplarken makinenin kenarindaki lekeyi silin. Boyle boyle iş yükünüz azalır.
Imkaniniz varsa robot süpürge alın.
Elinizin yavaş olduğunu farkettiğiniz anda bilinçli olarak hızlı yapın.
Belki işe yarar bu öneriler.
Ev ve düzen aynı cümlede kullanılıyor muymuş ya?
Bilmiyordum
Genel temizliğe gelen kişiyi rutin olarak çağırmaya devam edemez misiniz?
Haftada 1, olmadı 2 haftada bir yarım bile iyi.
Hem iş, hem bebek, hem ev çok yorucu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?