Evililik kararı?

Alkol almak başka bişey.
Alkol bağımlısı olmak çok başka bişey. Sadece arada alkol alıyorsa hiç sorun değil . Ama bağımlıysa koşarak kaç. Çok net söylüyorum hayatınız kararır.
Yani kontrollüyse arada istediğinde içiyorsa ağzıyla içmeyi başarıyorsa sorun Değil.
İşi gücü var mı. Düzenli para kazanıyor mu. Sizden daha az kazanıyorsa falan bunları takıntı yapmayın. Çalışkan olması önemli.
Günümüzde ne üniversiteler var cidden ben pek fark görmüyorum ünü mezunu lise mezunu.
Size kolay gelsin. Sırf evlenmek için evlenmeyin. Biliyorum benim de yaşım 32 anlıyorum sizi.
Ama kötü bir evlilik yapsanız daha kötü.

Alkol aldığında sarhoş olup kendini kaybetmiyor yada çevresine zarar vermiyor gidip uyuyor sadece. Maddi olarakta iki işte çalışıyor sorumluluğunu bilir ama evi yok, cahil bir insandır diyemem bazen resim çizer bazen şiir okur bazen tarih kitapları okur hakkını yiyemem bu konuda. Ama ben ona göre çok ince düşünceleyim ve çok hassasım ondanda benim yapıma göre davranmasını kalbimi kırdığında gönlümü almasını bekliyorum ama bunu güzel bir şekilde yapamıyor arar sorar vazgeçmez benden ayrılmaz ama alttan almaz.

Herseyden önce sizi bu derece mutsuz etmesi sebebiyle uzak durun.Saniyor musunuz ki ilerde mutlu edebilecek, mutluluğunuz için fedakarlık yapabilecek?
Alkol alınabilir ama zor zamanlarında miktarını arttırarak bağımlı olma ihtimali var. Çaba göstermek,birşeyler yapmak,işe yaramak yerine alkol alıp uyumayı tercih eden heleki gönül almaktan bihaber bir adamla evlenmek istemeniz intihar olur. Şartlarınız, hayatı yaşayış şekliniz ve böyle bir adam.. Bünyenizin bunu kaldirabileceğini düsünmüyorum.
Alkol/sigara kullanmayan biri icin alkol/sigara kokusu işkence haline gelebiliyor.Uzaklasıp, soğursunuz eşiniz de olsa.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Lojistik departmanında çalışan bir personelime iş çıkışı vermek zorunda kaldım. Alkollü şekilde trafik polislerine yakalandığı icin.
Ehliyetini kaptırmıştı çünkü.
Alkolün ayarını, dengesini bulabilene pek rastlamadım.Karsı degilim ama tercih de etmiyorum.Siz de mecbur değilsiniz.
Sorumluluk sahibi, yaşayış bicimiyle size uygun biriyle olmanızı tavsiye eder, duygusal davranmayın derim..
Hayat bu.. Üzerine kumar oynamaya gerek yok.

Son düzenleme:
Kötü evliliktense çok güzel bir bekarlık derim ben evliliğin kötüsü çok kötü çok iyi düşünün o yüzden şimdi daha evli değilken bile gönlünuzu almıyor üzerine küsüyor :/

Bu adam agresif ve asi evlenirsen böyle kabul et düzeltirim deme çok sorunlar çıkar bir insan başta nasılsa öyle devam ediyor ama evlenme derim doğru insanı bulduğunda evlen derim yaşın önemi yok kuzum

Sizin hikayeniz bana gençlik dizilerini ve kitaplarını anımsattı. Hani serseri çocuk vardır, esas kızla aşık olurlar ve kız çocuğu düzeltir.
Ama bu gerçek hayatta böyle olmaz. Aşk sevgi güzel şeyler ama asıl önemli olan denklik. Siz birbirinize denk değilsiniz.
Bir süre sonra sizin baskılarınızdan dolayı gizli içmeye ve size yalan söylemeye de başlayacak.
Sizi seviyordur tabi ama bırakmamasının asıl nedeni sizinde sevdiğinizi ve kafa karışıklığınızı bilmesi.
Sözlerin gelip geçtiğini unutmayın.

Hayırlı kararlar alırsınız inşallah.

Bak kardeşim elle tutulur bir yanı yok bu adamın. Siz farklısınız. Uyumlu değilsiniz. Hele hele alkoldü vs. Öyle cart diye bırakmıyorlar haberin olsun.

Babamın küsme huyu vardı. Rahmetli annem çok çekti. Bu huy o kadar kötü ki, annem çok üzüntü çekerdi.

Yakma başını. İnan ki kendine uygun birini bulursun. Evlenmek için evlenme.

Genç arkadaşım,bir evliliği yürütmek için sevgi,
tek başına yetmiyor.
Denklik çok önemli evlilikte.
Bu adamla,sizin hayata bakışınız ve yaşam tarzınız belli ki çok farklı.
Sırf 'seviyorum,yaşım da geçmeden evleneyim' diye evlenirseniz,yürütemezsiniz.
Eğitim farkı ve maddi konular da önemli ama asıl sorun kafa yapılarınızın çok farklı olması.

Babanızın eksikliğini kapatacak erkeği değil size eş ve hayat arkadaşı olacak erkeği arayın.
25 yıllık evli bir büyüğünüz olarak tavsiyem;
yol yakınken bu ilişkiyi bitirmeniz yönünde.
Elbette hayat sizin,karar sizin.
hakkınızda hayırlısı olsun.

Evlenip yuva kurmak bir gereklilik değildir, hele ki alkolik bir adamla hiç değildir..

Sonra artık boşanmam gerekiyor dersiniz, ama kucağınızda çocukla.

Bir de ben alkol bagimliligi olan adamla kendimi yaksam, çocuklarımı düşünür, o sebepten bile bağımı koparirim.

Alkolik olan kayinpederimle çocuğumu aynı ortama sokmuyorum ben, kendini bilmiyor çünkü.
Eşim olsa tiksinirdim.

Kendinizi ateşe atmayın.

Ayrıca isterseniz tabi ki çalışın, hatta mutlaka çalışın.

Ama şimdiden sizin çalışmanızi pazarlık konusu yapması da çirkin.
İnşallah doğru karar verirsiniz...

Yatıp uyuduğunu nerden biliyorsunuz, kaç kere aynı evde kaldınız.
Eğer alkol bağımlisiysa o evden hayır gelmez, bugün yatar uyur, yarın küfür eder, başka bi gün şiddet..
Bunlar olabilir...

Ayrıca sadece yatıp uyusa bile her gece alkol alıp uyuyan bir adam mı hayaliniz, böyle bir evlilik mi...

Olmaz bence eğitimlisin inançlısın. O bırakmaz alkolüi

Kayınpederim de nişanlıyken kayınvalidemin kapılarında yatmış bıraktım bırakacam vs diye sonuç: 30 yıldor içiyor. Max 15 gün ara veriyor bi de Ramazanda içmez sağolsun.. Ama gerçekten pamuk gibi bi adam değişik yani. Tabi bu süreçte evleri satıldı borçlara gitti kv sğrekli çalışıyor evi geçindirmek için çünkü kp maaşı sürekli içkide ve borçta... Karar sizin

Ya Allah aşkın güvenmediğin adamla yaşın 31 diye mi evlenmeyi düşünüyorsun. 35ine gelincede (Allah korusun ama) çocuğumla baba evine döndüm boşanıyorum eşim beni dövüyor alkol sonrası diye konu açarsın yapmayın bunu. Evlenmek bi kıstas değildir hele ki böyle adamlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…