Evi olmaması ne kadar sorun ?

Başkalarının ne dediğinden çok sizin bu söylenenlere ne tepki verdiğiniz önemli. Yazdıklarınızdan içten içe sizin de cevap vermekte zorlanıp da ezildiğinizi anlıyorum.

Ben iyi bir üniversiteden mezun oldum ve bir üniversitede çalışıyordum. Eşim işsizken tanıştık, tam nişan zamanı ise girdi. Kredi ve bedelli askerlikten de 30 bin borcu vardı. Şimdi evliyiz 3 aylik. Ikimiz de çalışıp ödemeye çalışıyoruz. Hatta düğünde takılanların çoğu borca gitti. Bana da ailem uyarılarda bulundu ama işi olmaması konusundaydı ki o da nişan zamanı halloldu çok şükür.

Bunları şunun için anlattım. Bu tüm nişan ve evlilik sürecinde bana da çevremden söylendi. Ama sonuçta sen dur ve kendini dinle. Bu söylenenler ve evinin olmaması senin için ne kadar önemli? Bu söylenenlere içten içe hak veriyorsan kendine dürüst ol.

Mal canın yongası ama ben hep insan olsun beni sevsin bir yuvam olsun diye düşündüm. Ve karakterine dinine ahlakına baktım. Bu yönlerden beni tatmin ettiği için de ve kendim de eğitimli olduğum için birlikte çalışır el birliği ile yaparız her şeyi diye düşünüp hareket ettim. Çok şükür pişman da değilim..

Sizin için de hayırlısı olsun

bende uzun yıllık bir ilişkimin ardından evlendim. üniversite bitti ikimizde ise başladık. daha o ilk maaşlarımızla (ilk maaşın azlığı ) eşim kredi çekti ve ev aldı. bir sene çalışırken ödedi kalan maaşınıda biriktirdi. ikimizde ailelerimizle yaşadığımız için kişisel ihtiyaç dışında bir harcamamız olmadı zaten.
sonuç olarak ev sahibi olduk. şuanda da kira verir gibi kredi ödüyoruz.ikimizde çalıştığımız için geçim de sağlıyoruz. böyle birşey düşünebilirsiniz. illede ev alıcaz derseniz.
ha almak zorunda mısınız? tabiki hayır.
alıp tum maaşı krediye verip evliliğin ilk zamanlarında geçim sıkıntısı çekecekseniz, gezip eğlenemiyecekseniz, tatile gidemeyecekseniz ne anladık o evden. önce huzurunuz önemli sizin. mal mülk zamanla olur

senin varsa sorgula yoksa ne sen sorgula ne de sorgulat. sevgiline evi değişeceksende onu bırak başkasını bul. anlayamıyorum böyle çevreyi sanki kız kralın kızı kusura bakma seni aşağılamıyorum ama herkes piremses değil yani sende varsa istemeye bir nebze hakkın olur yoksa sorgulamayada hiç hakkın yok

Ev mutluluk verir mi bir insana? KIRACIDA olsan kendi evinde olsa. O evin içindeki huzur mutluluk saadet mühim olan. Işte bunlar parayla malla mulkle satın alınamayacak şeylerdir. Boşverin insanların ne dediğini. Siz kendinizi gönlünüze bakın. O ne diyor..

Saçma tabii ki de.
Hiç kimse anasının karnından ev ile doğmuyor.
Benim annem - babam bile ev sahibi olana kadar ne zahmetler çektiler.

Back