• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evi ne zaman tutalım sizce

tmzklp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
3.498
0
0
İstanbul
benim düğünüm nisanda kızlar en geç nisan ayının başına bütün işlerim bitmiş olmalı evi ne zaman tutalım sizce kiraya çıkıcam ne kadar zaman alıyo acaba yardımcı olursanız sevinirim

o işler hiçte belli olmaz ama için rahat etsin istiyorsan şubatın sonunda mart başında tut, eşyalarınızı falan ancak hazırlarsınız...bir ay fazladan para vermiş olursun....çokta erkenine gerek var mı bilmem...bu konuda çokta tecrübeli sayılmam..bir de bunu yaşamış arkadaşlardan dinleyelim..ben eşimin bekar evine gelin geldim....

cnm bence 1 ay önce tutman yerleştirmen ve eksikleri tamamlaman için yeterliii

canım biz bir buçuk ay öncesinden tutmuştuk
ben çalışan biri olmama rağmen hazırlıklar çok da rahat yetişti:nazar:
daha önceden tutup hem fazladan kira vermemiş olursunuz
hem de önümüzdeki sene de erkenden kiranız artmamış olur
malum evlilik dönemi çok masraf oluyor herşeyi düşünmek lazımCADIARZU

canım ben şubatın 1 inde evleniyorum daha tutmadık evi ocak başı gibi tutacağız bence fazladan 1 ay kira verme çok rahat yetişir.

bir ay yeterlidir bence de..
keyifli dizaynlar şimdiden..
en sewdiğim süreç bu..yeni eşyaları
yerleştirmek..yorucu ama oldukça keyifli..
hayırlı olsun ..

verecegim 2 aylık kira beni işler yetişmedi sıkıntısından kurtardıgı için gönlüm rahat
2 ay önceden tut
evin temizligi badanası
eşyalrın seçimi gelmesi yerleşimi
kendi özel hazırlıkların alışveriş gelinlik provaları gibi
tatlım sen işini garantiye al
hem için sine sine yaparsın hep çok yorulmazsın
yoksa iki ayagın bi pabuca girer

bencede 1 ay öncesınden tutmak daha mantıklı bende mayıs onu gıbı evlenıcem mayıs bası evı tutmus olucam.1 ay fazladan kıra vermek mantıksız bana göre:)

ben haziran ayında evlendim.nisan başında tutmuştuk evi ancak yerleştik yetiştik.
çünkü evin içinde tadilat oluyor badana boya oluyor işinde ustanın hızına kalıyor sonra.bazen olmadık hesapta olmayan tadilatlar çıkıyor usta bekliyosun falan falan...
biz evi tutmadan eşyalarımızda almamıştık ev tutulduktan sonra aldık hepsini.zaten tadilat boya bitiyor evi temizliyosun eşyaların geliyor onlar gelince tekrar temizlik oluyor sonra çeyiz falan derken zaten zaman kalmıyor.
kısacası bence en az 1,5 ay önceden tutmak gerekiyor

Cnm,işlerin yetişmeme kısmını riske atmamak için 2 ay öncesinde tutmalısınız derim.Bende nişanlıyım,Ocak sonu nikahım var biz epey erken tuttuk 50 gündür oturuyorum ben.Sebebide hem istediğimiz semtte olması hemde evin güzel olmasıydı.Sonuç;şartlar elveriyorsa iki ayağının bir pabuca girmemesi açısından 2 ay öncesi iyidir.Mutluluklar dilerim

1 ay öncesinden tutman yeterli bence, ama tam 1 ay kala ev bulabilecekmisin o meçhul, ev bulunur bulunmasına ama sana göre değildir belki, yada kirası çoktur, bence 2 ay kala aramaya başla gönlüne göre bişey bulursan hiç kaçırma.

ev hazır da var da sizin içine girmeniz için boş mu bekliyor?

eğer ev arama durumları falan da varsa en az 2 ay önceden bakmaya başlayın bence.
belki ilk baktığınız evi çok beğenirsiniz ama bir de kafanıza göre ev bulamadığınızı farzedin. bu sefer de zaman daraldıkça stres yapacaksınız. en fazla 1 kira fazladan vermiş olursunuz ama kafanız rahat olur.

ben eylül ayında evlenmiştim. haziran ayında öyle düşeş bi ev bulmuştum ki hem fiyat açısından hemde kullanımı falan, hemen tutmuştuk.

canım fazladan kira verme bencede,1 ay kala herşeyini yetiştirirsin.benimde tam 1 ay önce ev boşaldı.mutlaka eksikler çıkıyor zaten gerek yok öncesinden tutmana,badana,boya,temizlik,eşyalar geldikten sonra sana sadece evin temizliği,çeyizlerin yerleştirilmesi düşüyor.1 ay fazladan vereceğin paraya bir ihtiyacını görürsün,düğün zamanı çok ihtiyacın oluyor,göze görünmeyen o kadar şey çıkıyor ki :delphin:

ben nişanlıydım evlenme falanda yoktu ortada ama eşyalarımızı almıştık. hazırdı yani taksit ödeyip rahat etmeyi planlamıştık. ani bir kararla ekimin ortasında karar verdik aralık sonuna gün aldık. 1 günde ev bulduk nerden istediğimize karar vermiştik zaten. herşeyi boya falan hepsini kendimiz yaptık eşyaların gelmesi için herkese aynı tarihi verdik beyaz eşya mobilya koltuklar aynı gün geldi hemde aynı saatte biraz zor oldu ama önemli olan çeyiz götürmeden 1 hafta önce eşyaların evde olması çünkü aksilik olursa 1haftada çözülebilsin diye. kısaca 1ay yeter hemde herşey için. eşyaları nişanlanınca hemen almaya başlayın her zaman rahat edersiniz evlenincede hazırlıklarda da

Back
X