• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi kuzey-doğu cepheli olanlar lütfen yardım!

femina

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
73
2
286
Adana
Merhaba Arkadaşalr,
öyle karışık duygular içerisindeyimki anlatamam.

Niğdeye taşınmamız gerekiyor yeni görevime başlayabilmem için. Eşim kesinlikle kirada oturmak istemiyor. Kredi çekip ev alacağız. Birkaç ev dolaştık şansımıza hep kuzey-doğu cepheli evler vardı. Bir tanesini çok beğendik. Fakat maalesef hem son kat hemde kuzey doğu cepheli. Eşim evi alalım diyor, çok fazla taşındığımızdan dolayı eşim, kirada oturmayalım ilerde satarız demekte ısrar ediyor. Arkadaşlarım ise karasal iklimde kuzey-doğu cephesi çok zor ısınır ayrıca cepheden dolayı yani güneş alamicağından rutubet nem hatta küf bile olabilir diyorlar. Şu an çok umutsuz hissediyorum. Korkuyorum hemen taşınmamız gerekiyor ama yanlış bir seçimden yaşanabilecek pişmanlıklardan çok korkuyorum. Lütfen bana bir tavsiye verin. Çok kötüyüm

canım kuzey cephe güneş almaz ev zor ısınır doğu cephede ise sabah güneşini alıyor tercih ediceğin cephe kesinlikle güney cephe olmalı...eğer yeni ev ise çatı sisteminde izolasyon yapıyorlar son kat olması pek sorun olmuyor tabii genede almayı düşündüğünüz ev için sorun böyle bir uygulama yapmışlarmı

canım kuzey cephe güneş almaz ev zor ısınır doğu cephede ise sabah güneşini alıyor tercih ediceğin cephe kesinlikle güney cephe olmalı...eğer yeni ev ise çatı sisteminde izolasyon yapıyorlar son kat olması pek sorun olmuyor tabii genede almayı düşündüğünüz ev için sorun böyle bir uygulama yapmışlarmı

canım maalesef baktığımız evlerin hepsi kuzey doğu cepheli güney cepheli alabilmek içinde herhalde temelden filan girmek girmek gerekiyor. Bizim maalesef zaman sorunumuz var. Sürekli ev taşımaktan eşim artık çok yoruldu. Kira istemiyorum diyor. Diğer yandan bi türlü istediğimiz semtte güney cephesi daire bulamıyoruz. Ne yapacağımı bende şaşırmış durumdayım. 2 yaşında bir bebeğim var. Evin güneş almaması onu hasta edermi yada doğudan alacağı güneş yeterli olurmu acaba? kuzey doğu cephede oturupta memnun olanlar varmı acaba???

ben kuzeydoğuda oturuyorum ve 2yaşında bebeğim var,şuanda tek katla geziyor evde,hiç sorun yaşamıyorum,evimde gayet sıcak,gündüz biraz soğuk ama sorun olmuyor,üstelik yeni aldığım evde kuzey doğu,güneyde kazrulmaktansa daha iyi

hem kuzey hem son kat bence hiç düşünmeyin hele ki niğde gibi memlekette.
biraz daha bakın ama kuzey cephe ve son kat hiç düşünmeyin benim tavsiyem.

Back
X