Eve yardımcı kadın alma hakkında

Aslında benim önceliğim yemek. Genel temizlikte sil,süpür sadece. Ben de çok bimediğim için fikir alayım istedim.
Yani hergun gelsin diyorsaniz bu fiyat zor gibi ama ulkede issizlik de var , insallah butcenize gore iyi birini bulursunuz
 
Benim bir tanıdığım Ankara’nın merkezinde temizlik işi yapıyor. Yarım gün 80 tl olarak çalışıyor, temizlik, ütü, yemek,çamaşır..yetiştirebildiği işleri yapıyor..yukarda damdan hesaplamış, fiyat olarak bulursunuz bence..hem bazı kadınlar çok yorulmamak ve günlerini tüketmemek adına da yarım gün tercih edebilir.
 
yarim gun temizlik en son 75-80 arasiydi. 3 yarim gune 75 den haftalik 225 olsa dediginiz rakamlara bulunur birisi evet.cevrenizden komsulardan falan bulmaya calisin. bir ara ben de alt komsuma teklif edecektim sadece yemek icin. alt komşumun temizligine guveniyordum. hatta konu da acmistim ben de ne kadar ucret olmali diye. herkes fiyattan cok iyy herkesin yemegi yenir mi falan turevi islevsiz cevaplar almistim. sonra neden vazgectim hatirlamiyorum ama imkaniniz varsa iyi olur.
 
Merhaba, 8 aylık bebeğim var, çalışmıyorum ama bebeğime koşturmaktan yemek yapamama gibi bir sorunumuz oluyor. Her gün dışardan sipariş ediyoruz, bilirsiniz sulu ev yemeği olmayınca olmuyor. Haftada üç gün yemek, temizlik işinde sadece sil,süpür ve az bir ütü işimizi halledecek bir yardımcı arıyorum. Yarım gün yeterli benim için. Maaşları bilmesem de 1.200-1.500 tl ye halledebilir miyim? Yardımcı kadını olanlar ne işler yaptırıyor? Kaç paraya anlaşıyor ya da bu işi isterken belli başlı önemli noktalar var mı? Nereden bulabilirim bir fikriniz var mı? Ya da bu konuda söyleyecek her hangi bir sözünüz varsa lütfen yazın.
Yer: istanbul
Biz de 4 ayligiz benzer durumdayim ben de surada takipte kalayim:anne:
 
Merhaba, 8 aylık bebeğim var, çalışmıyorum ama bebeğime koşturmaktan yemek yapamama gibi bir sorunumuz oluyor. Her gün dışardan sipariş ediyoruz, bilirsiniz sulu ev yemeği olmayınca olmuyor. Haftada üç gün yemek, temizlik işinde sadece sil,süpür ve az bir ütü işimizi halledecek bir yardımcı arıyorum. Yarım gün yeterli benim için. Maaşları bilmesem de 1.200-1.500 tl ye halledebilir miyim? Yardımcı kadını olanlar ne işler yaptırıyor? Kaç paraya anlaşıyor ya da bu işi isterken belli başlı önemli noktalar var mı? Nereden bulabilirim bir fikriniz var mı? Ya da bu konuda söyleyecek her hangi bir sözünüz varsa lütfen yazın.
Yer: istanbul
Canım haftada üç gün isteyip bu işleri yarım günde yapanı zor bulursun. Ütü ve yemek zaten yarım gün eder. Yemeği kaç çeşit istediğin de önemli. Ayrıca evinin metrekaresi ilçeside önemli. İstanbulda ortalama günlük fiyatı 200 tl aylık fiyatları daha farklı oluyor tabiki.
 
Her gün yarım gün fazla bence.
Eğer bir yemeği 2 gün yiyen biriyseniz her gün almanıza gerek yok.
Diğer işler de her gün yapılan şeyler değil sonuçta. Haftada 3 güne bölüp çağırın..
 
haftasonu esiniz varken birseyler yapabiliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. pazar gunu yaptiginiz yemek pazartesi de yeter size. temizlik de yine idare eder. sali yemek icim cagirirsiniz biraz fazla yaptirirsiniz. sali ve carsamba yetecek sekilde. carsamba temizlik yaptirirsiniz. eger evdeyseniz haftada bir yarim yeterli olur bence. sil supur yaptiktan sonra siz de dagitmazsiniz. persembe yine iki gune yetecek kadar yemek yaptirirsiniz. sonra haftasonu gelir. utu icinde ayrica yarim gun cagirmak gerekir heralde. yemek yaptigi ginler vakti kalirsa mutfagi toplar. mutfagi topla yemek yap falan bence 4 saat surer zaten. benim suruyor en azindan. fazla fazla yaparsa kalani buzluga da atarsiniz. yemek gunleri o yuzden sadece yemek ve mutfak gibi dusunun. 4 yarim gun gerekir size diye dusunuyorum. yemek olmasaydı sadece temizlik icin ve utu icin 2 yarim gun alirdiniz. 4 yarim gun icin aylik 1200 e birini bulursunuz. ama utu herkes yapmiyor. hem utu hem yemek hem temizlik icin bulabilir misiniz bilmiyorum. olmadi temizlik ve utu icin baska yemek icin baska birini bulabilirsiniz. aylik vermek yerine gunluk verirsiniz. ben yarim gun 80 e cagirmistim en son. ama ayni bana gelen kisi arkadasima 60 a gidiyordu. ben bu tarz konularda pazarlik yapamiyorum. bir de o arkadasim ona çevre saglamisti vs o yuzden indirimli gidiyordu ona ve tum ailesine. konu komsuya sorun. onlarin arkadaslari olur vs. okullardan veliler birbirini taniyor. ben genelde yan komsuma soruyorum. kimseyi tanimiyorim. onun oglunun okulu oldugu icin cok kisiyi taniyor. soruyor soruşturuyor buluyor birini.
 
Annemin yardımcısı haftada 6 gun, gunde 7 saat çalışıyor, asgari ucret aliyor, eger yarim gun gelecekse part time ucreti almali bu da 1000 tl gibi olur.
Düzenli çalışacak kisiyi gundelik ücretinden degil standart asgari ucretten değerlendirmek lazim.
 
Bizim sitede Sancaktrpede bugün konsum anlaştı haftada iki gün düzenli gelecek yarim gün...gunlugu 75 tl. Aylık 600 denk gelir. 1000 yi civarı haftada üç gün çok çok rahat bukursunuz
 
Eğer her gün farklı yemek beklentiniz yoksa daha az masrafla kurtarırsınız. Pazar günü eşiniz evdedir muhtemelen. O zaman siz yaparsınız 2 gün yersiniz. Yardımcıda 2 günde 1 gelir.
 
Patronum yatılı bayana 2600 veriyor yer istanbul. 3 katlı villa bu arada. Bebek cocuk bakımı yok
 
1200 yarım güne gayet iyi. Hafta içi 5 gün bulabilirsiniz. Sa...... com sitesine ilan vererek buldum ben. Yakın çevreden aradığjnuzı velirtin. Gelen kişi referans versin. Yol parası olmazsa onun içşn de çok iyi 4 saat iş.
 
Back
X