Eve yardımcı kadın alma hakkında

Bibliyo

…..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
1.275
1.722
333
İstanbul
Merhaba, 8 aylık bebeğim var, çalışmıyorum ama bebeğime koşturmaktan yemek yapamama gibi bir sorunumuz oluyor. Her gün dışardan sipariş ediyoruz, bilirsiniz sulu ev yemeği olmayınca olmuyor. Haftada üç gün yemek, temizlik işinde sadece sil,süpür ve az bir ütü işimizi halledecek bir yardımcı arıyorum. Yarım gün yeterli benim için. Maaşları bilmesem de 1.200-1.500 tl ye halledebilir miyim? Yardımcı kadını olanlar ne işler yaptırıyor? Kaç paraya anlaşıyor ya da bu işi isterken belli başlı önemli noktalar var mı? Nereden bulabilirim bir fikriniz var mı? Ya da bu konuda söyleyecek her hangi bir sözünüz varsa lütfen yazın.
Yer: istanbul

Son düzenleme:
Yaşadığınız şehre göre değişebilir bu durum. Temizliğe gelen ablalardan bazıları yarım gün gelmek istemiyorlar tam gün parası alabilmek için , kimisi hem temizlik hem yemek yapmıyor. Konuyu takipteyim bende, bilen birisi yazar mutlaka.

Bu saydığınız işleri yardımcı yarım gün gelerek halledebilir. Yarım gün geldiği için de 1200 uygun olur gbi.

Büyük şehirlerde bu paraya hafta beş gün çok çok zor.
Gündelik ücretler yüksek olduğu için gelecek kimse bulamazsınız.
Ya haftada 3 gün şeklinde düşünün ya da fiyatı artırın.

Yaklasik 10 sene oncesine kadar annemin yardimcisi vardi ,sabah 9 da gelirdi yemek yapardi , camasir yikar utu yapardi , temizlik yapardi yani bir evde yapilmasi gereken ne yaparsa yapardi , saat 5 de cikardi , haftada 5 gun gelirdi
Ama maas olarak o zamanlar bin civari aliyordu diye hatirliyorum
Yani su anda 1200 dusuk bir rakam geldi bana
Benim de gecen seneye kadar yatili bakicim vardi , ben isteyken bebege bakar yemek yapardi , ben gelince bebekle ben ilgilenirdim o da gunluk isleri yapardi , ben 2.200 veriyordum

Yaklasik 10 sene oncesine kadar annemin yardimcisi vardi ,sabah 9 da gelirdi yemek yapardi , camasir yikar utu yapardi , temizlik yapardi yani bir evde yapilmasi gereken ne yaparsa yapardi , saat 5 de cikardi , haftada 5 gun gelirdi
Benim de gecen seneye kadar yatili bakicim vardi , ben isteyken bebege bakar yemek yapardi , ben gelince bebekle ben ilgilenirdim o da gunluk isleri yapardi , ben 2.200 veriyordum
Sizin cok iyiymis yatilular cok istitor turki cumhuriyetlerden miydi ordakiler az istiyor

İstanbulda mı 2200 veriyorsunuz?

Yarım gün temizliğe gelen yardımcım 80 alıyor haftada 3 olsa 240 olur 4 hafta olsa 1000 civarı olur

Düzenli gelince fiyatlar düşüyor

1500 civarı çok rahat bulursunuz gibi

Ev yardımcısı piyasası geniş bakıcıdan farklı zira siz evdesiniz zaten geç de çıkmayacak

Aslında benim önceliğim yemek. Genel temizlikte sil,süpür sadece. Ben de çok bimediğim için fikir alayım istedim.

Hicbir bilgim yok ama okuyunca olur diye düsünmüstüm suan sasırdım,gerçekten fiyatlar bu kadar uçuk mu? Yarım gün ve neredeyse asgari ücret fiyatları sasırdım.Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz

Yarım gün temizliğe gelen yardımcım 80 alıyor haftada 3 olsa 240 olur 4 hafta olsa 1000 civarı olur

Düzenli gelince fiyatlar düşüyor

1500 civarı çok rahat bulursunuz gibi

Ev yardımcısı piyasası geniş bakıcıdan farklı zira siz evdesiniz zaten geç de çıkmayacak
Temizlik işi sadece silip süpürme kadar olacak önceliğim de yemek. Büyükşehir de tanıdık da yok sora sora buluruz İnşallah

Hicbir bilgim yok ama okuyunca olur diye düsünmüstüm suan sasırdım,gerçekten fiyatlar bu kadar uçuk mu? Yarım gün ve neredeyse asgari ücret fiyatları sasırdım.Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz
İş yemeğe gelince fiyatı yükseltiyorlarmış ben d öyle duydum. Doğrusu yemek dediğin 1 saatini alır. Temizlik desen sil süpür. Ben de öyle fiyatlara şaşırıyorum. Yarım gün sigorta isteyen bile varmış

Back
X