Eve tıkılıp kalmak istemiyorum :(

EceCigdem

Kalbimin prensine bir prenses..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
3.455
3.925
30
Cocuk gelisimi lise mezunuyum. Iki yillik universitenin birinci yilinda kacarak esimle evlendim. Mutlaka tamamlarim dedim. Hemen hamile kalinca da okulun ustune dusemedim dondurmadim. Simdi aradan 4 yil gecti ve ikinci bebegime hamileyim. Ama ikinci cocugumda okul yasina gelene kadar ogrenimimi yukseltip calismak istiyorum. Meslegimi seviyorum ve eve tıkılıp kalmak istemiyorum. Bilen birileri yardim edebilir mi oncelikle ne yapmaliyim nereden baslamaliyim?

Böyle konular üzüyor beni. NormAl sıralama:
1. Okul biter. Meslek sahibi olunur.
2. Evlenilir ve çocuk sahibi olunur.

Sıra değişince sonuç elde etmek de zorlaşıyor maalesef. İki tane çocukla daha da zor olur ama eğer gerçekten istiyorsanız imkansız değil. TAbi çocuklarınızın zamanından çalmanız gerekecek orası d bir gerçek.

Oncelikle bıraktığın okuldan bilgi al af sınav geri dönüş için ne gerekir.şu haldede calisabilirsin bende lise çocuk gelişimi mezunuyum hem çalışıp hem okursun belki aciktan ama hamilesin ben az 2 yaşına gelince calisabilirsin İda zor olur.en iyisi çocukları büyütürken mezun olmaya bak sonra milli eğitime bağlı kreslere girmeye bak rahat olur

Uzaktan egitim olarak devam etme sansin yok mu canım?

İsteyen insan herseyi başarır bence :)
Lisans seviyesinde egitim alamiyorsan bile hic değilse halk egitimden filan sertifika alabilirsin alanınla ilgili. Calismasan bile evlatlarina faydalı bir anne olursun.

Kizlar yasim daha genc. 22 yasindayim. O yuzden yapabilecegime inaniyorum. Yani hicbirdey icin gec degil. Biraz arastirma yaptim ama net sonuc alamadim. Bazilari yardimci ogretmenlik yapabilirsin dedi bazilari tekrar sinava girmen lazim dedi falan bilmiyorum yani. Olmazsa tekrar sinava girip acik ogretim fakultesine basvuracagim. Biraktigim okuldan uardim alamiyorum cunku ikisi arasi cok uzak. Memleketimde olsam yine kolay olurdu arastirmam da uzak bir memlekete gelin olunca oda biraz zorlasti. Burada da yani biraz erkek kadin ayrimi var yani pek baska iste calisamam ama meslegimi rahatlikla yapabilirim

Insallah basaracagim. Dogurana kadar arastirmalarimi bitirmem lazim. Dogumdan sonra da bir yerden baslamam lazim artik

Tekrar sınava gir açıktan okumaya başla, başarılı olursun. istersen yapamayacağın hiçbir şey yok. Kadının eğitimli olması çocuklarını yetiştirmesi için de önemli. Hiçbir şey için geç değil yaşın da küçükmüş ne güzel. Ayrıca lisede çocuk gelişimi okuyanlar ana sınıflarında ablalık da yapıyor yakınında varsa sorabilirsin ihtiyaç var mı diye. Akmasa da damlar.

Çocuk gelişimi lise bölümünden mezun olduğun için tekrar üniversite sınavlarına girmen yeterli. Açık öğretimden okuma hakkın var.

Herşeye kader diyoruz ama bize bahşedilen bir nimet var oda akıl.
Eşim benimle 2.snftayken evlilikten bahsettgi anda susturdum.4 yıllik okulumu tamamladim.sonra calistim.evlendim.kpss olmadan çocuk olmaz dedim.kabul etti ve destek oldu.simdi hayallerime kavustum ve kızıma kavusmama haftalar kaldı şükür.
Siz hem okulu birakip üstüne kaçıp ailenize büyük haksizlik etmissiniz.
Yetmemiş hemen çocuk yetmemis 2.çocuk yapmissiniz.ben 2 çocukla hersey basarilir gibi utopik cumleler kurmayacagim.100 kisiden 1 kisi baaariyordur bunu.ancak cocuklar biraz buyur kres yaslari gelir belki okulu bitirrsiniz ki o kadar mezun varki sonrasinda kpss var.özel sektör düsünebilirsiniz.inaan önce plan yapip istikrarlı olmali.ins bundan sonrasi için hayirlisi olur sizin icin

Herşeye kader diyoruz ama bize bahşedilen bir nimet var oda akıl.
Eşim benimle 2.snftayken evlilikten bahsettgi anda susturdum.4 yıllik okulumu tamamladim.sonra calistim.evlendim.kpss olmadan çocuk olmaz dedim.kabul etti ve destek oldu.simdi hayallerime kavustum ve kızıma kavusmama haftalar kaldı şükür.
Siz hem okulu birakip üstüne kaçıp ailenize büyük haksizlik etmissiniz.
Yetmemiş hemen çocuk yetmemis 2.çocuk yapmissiniz.ben 2 çocukla hersey basarilir gibi utopik cumleler kurmayacagim.100 kisiden 1 kisi baaariyordur bunu.ancak cocuklar biraz buyur kres yaslari gelir belki okulu bitirrsiniz ki o kadar mezun varki sonrasinda kpss var.özel sektör düsünebilirsiniz.inaan önce plan yapip istikrarlı olmali.ins bundan sonrasi için hayirlisi olur sizin icin
Ben yazacaktim kirmak istemedim doğru ifade edemem diye.boyle bir niyet var ikinci çocuk niye yapılır anlamıyorum.iki cocukla zor işiniz ama imkansız değil
Uzulerek söylüyorum artık okumakta zor ise girmekte herkes iki yıllık okuo_Oyor ve alım fazla diye bazı bölümlere yukleniliyor.hemde kontenjan falan yok yani...iki ucu pis değnek.. .bunuda 4 artı 2 yıllık bir üniversite bitiren bir işsiz olarak yazıyorum malesef

Çocuklara bakacak kimse var mı? Bir arkadaşım iki çocuk+boşanma sonucunda doktora yapıyor şu an amaaa çocuklara annesi destek oluyor. Çok yoruluyor ama değiyor diyor.

Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz. Kactim baba uvey daha fazla ayni evde durmak istemedim. Ikinci cocugu yaptim daha yasim kucuk tam egitimim icin birseyler yapacakken ikinci cocukla onumu kapatmasinlar diye. Hayatta neler basaran insanlar var. Elbet kolaylik olacak yollar cikar karsima. Simdi hamile iken sinava hazirlanmak istiyorum. Zaten hamilelik surecinde pek yogun isim olmuyor. Oglumla da babasi ilgileniyor cogunlukla. Biraz gecemden biraz gunduzumden kısarım gerekirse. Zaten aciktan okumak icin baraj gecmek yeterli oluyor. Iki yili bitirirken staj mecbur isteyecekler. Kucuge kayinvalidem bakar bende oglanin zaten anaokulu zamani gelir hem onu okula gotururum hmde stajimi yaparim. Bakarsiniz sans yuzume guler ustune ek 2 yil daha tamamlarim. Hayat iste her zaman istedigin gibi olmuyor. Ama istedigin gibi olmasi icin elinden geleni yaparsan icinde bir burukluk kalmaz. En azindan bir sansimi deneyeyim diyorum. Ayrica lisede teknik okudugun icin rehabilitasyon merkezlerinde de gorev yaptim ozel egitim dersi de almistim. Buda bir avantaj diye dusunuyorum

Kayinvalidemle altli ustlu oturuyoruz. Kactim baba uvey daha fazla ayni evde durmak istemedim. Ikinci cocugu yaptim daha yasim kucuk tam egitimim icin birseyler yapacakken ikinci cocukla onumu kapatmasinlar diye. Hayatta neler basaran insanlar var. Elbet kolaylik olacak yollar cikar karsima. Simdi hamile iken sinava hazirlanmak istiyorum. Zaten hamilelik surecinde pek yogun isim olmuyor. Oglumla da babasi ilgileniyor cogunlukla. Biraz gecemden biraz gunduzumden kısarım gerekirse. Zaten aciktan okumak icin baraj gecmek yeterli oluyor. Iki yili bitirirken staj mecbur isteyecekler. Kucuge kayinvalidem bakar bende oglanin zaten anaokulu zamani gelir hem onu okula gotururum hmde stajimi yaparim. Bakarsiniz sans yuzume guler ustune ek 2 yil daha tamamlarim. Hayat iste her zaman istedigin gibi olmuyor. Ama istedigin gibi olmasi icin elinden geleni yaparsan icinde bir burukluk kalmaz. En azindan bir sansimi deneyeyim diyorum. Ayrica lisede teknik okudugun icin rehabilitasyon merkezlerinde de gorev yaptim ozel egitim dersi de almistim. Buda bir avantaj diye dusunuyorum

açıköğretim için barajı geçmek yeterli değil
o eskidendi
artık her bölümün kontenjanı var
o kontenjan dahilinde yerleşmeniz gerekiyor

bence hazır çocuk gelişimi mezunusunuz
lisede öğrendiklerinizi 2 çocuğunuzu yetiştirerek değerlendirebilirsiniz.

diğer türlü de açıktan okuyabilirsiniz
zaten kazanırsanız sınavlarda barajlar 30 puan
bi kaç senede biter çok bir zorluğu olmaz size.

Hem çocuk hem kariyer yaparmıyım diyorsun.sizde o kabiliyet güç varsa neden olmasın..hiç birşey için geç deĝil...evde boş durmaktansa denersin...içinizden geliyorsa yaparsınız....

Kizlar yasim daha genc. 22 yasindayim. O yuzden yapabilecegime inaniyorum. Yani hicbirdey icin gec degil. Biraz arastirma yaptim ama net sonuc alamadim. Bazilari yardimci ogretmenlik yapabilirsin dedi bazilari tekrar sinava girmen lazim dedi falan bilmiyorum yani. Olmazsa tekrar sinava girip acik ogretim fakultesine basvuracagim. Biraktigim okuldan uardim alamiyorum cunku ikisi arasi cok uzak. Memleketimde olsam yine kolay olurdu arastirmam da uzak bir memlekete gelin olunca oda biraz zorlasti. Burada da yani biraz erkek kadin ayrimi var yani pek baska iste calisamam ama meslegimi rahatlikla yapabilirim
Hayırlı olsun kuzuların eşin iyiyse mutluysan üzülme çocuklarını büyüt o arada aöf da iki yıllık çocuk gelişimi okursun seneye ygsye gir hazırlan ama nette gezene kadar konu oku soru çöz yaparsın çocuklar büyüyünce uzaktan öğretimden 4 yıllığa tamamlarsın hem onlar büyür hem sen evden okursun imkansız değil da değil devlet bu imkanı veriyor sana sen yeter ki çabala

Su zihniyet ortadan bir kalksa sorun olmayacak zaten. Bazi insanlarin onceligi aile kurmaktir bazilarinin okumaktir. Okuyanlar nasil aile kurmaktan vazgecmiyorsa, evlenen cocuk yapanlarda okumaktan vazgecmiyor.

Okulunuza gidin once. Atilmadiysaniz eger bir sorun kac yil daha boyle gitmeme hakkiniz var. Okullar 4 yilin sonunda ucret almaya basliyir devan etmen icin. Onu hallet. Ve kaydin varsa aciktan hemen onbasvuru yap sosyal hizmetlere. 2 yillik. Ama dgs ile gecis yapabilirsin, 4 yila tamamlayabilirsin.

Eger atildiysan sinava gir aciktan oku.

2 yillik cocuk gelisimi mezunuyum. 3. Yilimda evlendim ve dgsye girerek okul oncesine gectim. 4. Sinifta cocugum oldu. Okulla mesafem 2.5 saat oldugu icin gidemedim. O bekliyor. Aciktan 2. Universite hakkimla sosyal hizmetlere basladim. Seneyede 2. Cocugumu dusunuyorum. Bos laflarla canini skma. Kimse kimseye niye kariyer yaptin demiyorsa, niye cocuk yaotinda demesin bi zahmet. 22 daha hicbir sey. Insanlar o yasa kadar yil kaybediyor, universiteye bile giremiyor. Senin 2 cocugun var suan. :)

Son düzenleme:
Su zihniyet ortadan bir kalksa sorun olmayacak zaten. Bazi insanlarin onceligi aile kurmaktir bazilarinin okumaktir. Okuyanlar nasil aile kurmaktan vazgecmiyorsa, evlenen cocuk yapanlarda okumaktan vazgecmiyor.

Okulunuza gidin once. Atilmadiysaniz eger bir sorun kac yil daha boyle gitmeme hakkiniz var. Okullar 4 yilin sonunda ucret almaya basliyir devan etmen icin. Onu hallet. Ve kaydin varsa aciktan hemen onbasvuru yap sosyal hizmetlere. 2 yillik. Ama dgs ile gecis yapabilirsin, 4 yila tamamlayabilirsin.

Eger atildiysan sinava gir aciktan oku.

2 yillik cocuk gelisimi mezunuyum. 3. Yilimda evlendim ve dgsye girerek okul oncesine gectim. 4. Sinifta cocugum oldu. Okulla mesafem 2.5 saat oldugu icin gidemedim. O bekliyor. Aciktan 2. Universite hakkimla sosyal hizmetlere basladim. Seneyede 2. Cocugumu dusunuyorum. Bos laflarla canini skma. Kimse kimseye niye kariyer yaptin demiyorsa, niye cocuk yaotinda demesin bi zahmet. 22 daha hicbir sey. Insanlar o yasa kadar yil kaybediyor, universiteye bile giremiyor. Senin 2 cocugun var suan. :)
Canim ne guzel konusmussun:-) okuldan atilmadim. 2013-2014 ogretim yili iki yillik universiteye basladim ama evlenince biraz da kacinca karisiklik falan derken dondurmadim kaydimi. Aradan da iki sene gecince kaydin siliniyor hakkin bitiyor dediler. E ben evleneli 4 sene oldu yani okuldan kaydim silindi diye biliyorum. Tabi tekrar arastirmam lazim. Tekrar sinava git e sorunu olmadan direk acik ogretim fakultesine kayit yaptirabilseydim daha iyi olurdu ama sinava girmem gerekirse gircen tabi

Simdi sifremi unuttum diyerek obs sayfama girmeye calistim. Girdigin bilgilerle sistemdeki bilgiler ayni degil sifre yenilenemedi diyor. Ne demek ki ?

X