Su zihniyet ortadan bir kalksa sorun olmayacak zaten. Bazi insanlarin onceligi aile kurmaktir bazilarinin okumaktir. Okuyanlar nasil aile kurmaktan vazgecmiyorsa, evlenen cocuk yapanlarda okumaktan vazgecmiyor.
Okulunuza gidin once. Atilmadiysaniz eger bir sorun kac yil daha boyle gitmeme hakkiniz var. Okullar 4 yilin sonunda ucret almaya basliyir devan etmen icin. Onu hallet. Ve kaydin varsa aciktan hemen onbasvuru yap sosyal hizmetlere. 2 yillik. Ama dgs ile gecis yapabilirsin, 4 yila tamamlayabilirsin.
Eger atildiysan sinava gir aciktan oku.
2 yillik cocuk gelisimi mezunuyum. 3. Yilimda evlendim ve dgsye girerek okul oncesine gectim. 4. Sinifta cocugum oldu. Okulla mesafem 2.5 saat oldugu icin gidemedim. O bekliyor. Aciktan 2. Universite hakkimla sosyal hizmetlere basladim. Seneyede 2. Cocugumu dusunuyorum. Bos laflarla canini skma. Kimse kimseye niye kariyer yaptin demiyorsa, niye cocuk yaotinda demesin bi zahmet. 22 daha hicbir sey. Insanlar o yasa kadar yil kaybediyor, universiteye bile giremiyor. Senin 2 cocugun var suan. :)