• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVDEN ÇIKMAYAN YANIK KOKUSU

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.810
548
31
Arkadaşlar Merhaba,

Geçen hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece ocağa 2 tencere koyup sonra oğlumu uyuturken uyuya kalmışım. gece 2buçukta bir kalktım ev duman altı resmen..

ve o günden beri duvar sildim, dolap sildim, yerleri sildim, yıkanacak şeyleri yıkadım, perdeleri yıkadım. Ama koku evde çıkmıyor. Sirke kaynattım, yumuşatıcı kaynattım, vanilya kavurdum/kaynattım. Yani çeşit çeşit şeyler denedim ama olmuyor..

Kapı pencere kış günü sonuna kadar dayalı kaç gündür kvalidemlerde kalıyoruz. eve gidip temizliyorum sonra kvalidemlere kalmaya gidiyoruz.. Çocukta hasta bu sırada , rezilliğimizi anlatamam size yani..

Demem o ki; yok mu bu işin bir çözümüü.. nasıl çıkar bu melem koku bu evden.. eşimlede tartıştık biraz koku çıkmıyor kaç gündür perişanız diye..

Yardımlarınızı bekliyorum :KK17:

geçmiş olsun

yangın çıkmamış sağlığınız yerinde en azından

ne vardı tencerelerde

süt yanığı çok kokuyormuş mesela

bir de kokuyu herkes mi alıyor sadece siz mi

bazen olur ya öyle

yani silip yıkamışsınız çıkması lazım koku bu altı üstü

Ben de ocakta tencere çok unuttum ama başka eve geçmeyi hiç düşünmememiştim.
Zamanla geçer koku inşallah.
koku o kadar sinmiş durumda ki mide bulantırıyor başımızı ağrıtıyor cemları kapattığımızda. açık bırakınca da evde kalamıyoruz malum kış günü çocuk hasta..

geçmiş olsun

yangın çıkmamış sağlığınız yerinde en azından

ne vardı tencerelerde

süt yanığı çok kokuyormuş mesela

bir de kokuyu herkes mi alıyor sadece siz mi

bazen olur ya öyle

yani silip yıkamışsınız çıkması lazım koku bu altı üstü
birinde kuru fasulye birinde nohut buzluğa atacaktım güya kolay olsun diye..

eşimde bende alıyoruz başka kimseyi eve sokamam su koku gidene kadar zaten :KK43:

birinde kuru fasulye birinde nohut buzluğa atacaktım güya kolay olsun diye..

eşimde bende alıyoruz başka kimseyi eve sokamam su koku gidene kadar zaten :KK43:

Bu kadar abartmayın

Koku altı üstü eve kimseyi sokamam vs gereksiz

Hunter ablanın dediği gibi boyatacaksın o Zaman

Bir de ocağın kenarında lastik sünger gibi bir parça var mı ankastrelerde oluyor bazen o da koku tutar

Bu kadar abartmayın

Koku altı üstü eve kimseyi sokamam vs gereksiz

Hunter ablanın dediği gibi boyatacaksın o Zaman

Bir de ocağın kenarında lastik sünger gibi bir parça var mı ankastrelerde oluyor bazen o da koku tutar
ocağım fırınla birleşik tiplerden. yinede bakayım gözümden bişe kaçtı mı diye çok sağolun

ayrıca gerçekten iğrenç kokuyor. dün akşam yönetici ile karşılaştık eşimde vardı yanımda. ' gelin bizi öldürüyodun geçen gün naptın öyle gece yatamadık kokudan' dedi. bende o zaman gelip uyandırsaydınız yada bi baksaydınız iyi miyiz diye ya ölseydik zehirlenip diye tersledim eşim de bozuldu duruma o da biraz söylendi yneticiye onunda gerginliğini yaşadık dün akşam

Allah beterinden korusun
Bir akrabamda yaşadı bu durumu yaklaşık 20 gün önce. Aynı sizdeki gibi bütün apartman duymuş kokuyu
İnternetten öğrendiklerimizle 2 gün ful temizliğe ayırdık tüm zamanımızı ve 3. Gün hiç koku kalmamıştı evde

Bütün koku mobilyalara ve duvarlara sindiği için gitmiyor

Yazacaklarımı yapacaksanız eğer evde çocuk, yaşlı vs yokken yaparsanız daha iyi olur çünkü çok ağır geliyor çocuklar için

1) Cezve içine sirke koyup her odada önce sirke sonra yumuşatıcı kaynatacaksınız.
Biz küçük tüple çözdük bu sorunu. ( Sirke duvarlardaki ve mobilyalardaki kokuyu dışarı atıyormuş ve sonra o kokuyu yumuşatıcı ile odanın dışına atmış oluyorsunuz)
(Yumuşatıcı BİM’den bulut marka olursa iyi olur zira en ağır koku onda var birtek o geçirdi. Sulandırarak kaynatın diyordu. Ama o şekilde gitmediği için biz sulandırmadan kaynattık.)
Bütün bunları yaparken odalardaki kapı ve pencereler açıktı tabi

2) Bütün mobilyaları mutfak dolaplarıda dahil halı yıkama şampuanı ile sildik. (Yoksa mobilyadaki kokular çıkmıyor.)
Sonrada önce normal su ile sonrada sirkeli su ile sildik. Dezenfekte olması açısından.

3) Bütün perdeler yumuşatıcı ile yıkandı

4) Halılarda yıkamaya verildi.

3. Gün evde kokudan eser kalmadı. Halı yıkama şampuanı ne alaka diye düşünmüştük. Ama o olmadan asla evdeki kokular gitmezdi. İlk mutfaktan başladık temizlemeye eğer mutfaktaki koku gitmeseydi Bizde mutfağı temizleyip boyatmayı düşünüyorduk.
Ama mutfak bittiğinde kokudan eser kalmamıştı

Siz bütün bunlardan sonrada evde koku var falan diye rahatsız olursanız tavada vanilya yada Türk kahvesi kavurun

perdeleri örtüleri yıksyın bol yumuşatıcıyla. kışın daha zor geçiyor koku. mutfaktaki her şeyi yoğun kokulu bir şeyle silin arap sabunuyla da üzerinden geçin. ben de çok tencere tava yaktığımdan biliyorum o durumu. aspiratörü çalıştırın bir de kapı pencere açmaktan daha etkili olur.

Geçmiş olsun iyi ki büyük birşey cikmadi allah korumuş. Yapılacak herşeyi yapmışsınız acaba duvarları mi boyatsaniz

Geçen ben de çaydanlığı unuttum, yorgan mı kokuyor yeaa diye düşünürken bir hışım mutfağa koştum sonuç çaydanlık çöpe :KK53:

Çok kötü bir koku vardı ben limon tuzu kaynatıyordum bi de. Dolapları,fayansları,halıyı her şeyi sildim. Oda parfümünü mutfağa koydum camları açtım 3-4 saat sonra kokudan eser kalmamıştı.. çocuk kv deyken eve gidip güzelce bir havalandırsanız mı acaba,bu kadar zamana çıkmamış olması ilginç :KK57:

Back
X