Evden Çağrı Merkezinde Çalısma

ndemir37

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
187
261
41
İnternette bilinen bir iş arama sitesinde evden çağrı merkezinde çalışma ile ilgili bir ilana başvurum. İnternet ve telefon paketleri pazarlama üzerine
Telefonda bilgi aldım
Gerekenler:
Bilgisayar
İnternet
Mikrofonlu kulaklık
Onların 350-400 göndereceği program (100 saatlik ilk konuşmada parası iade olacak dediler)

Şartları
Asgari ücret (100 saat konuşma ve 10 satıştan sonra sigorta başlayacak)

Aylık 100 saat konuşma (100 saaten az olan her saat için 40 tl kesinti olacak 60 saat altına Ödem e yok)

Sattığın her ürün için 40 Tl maaşa ilave olacak.

Böyle bir işte çalışan , bilgisi olan var mı

sbilgim yok ama, program parasini siz mi odeyeceksiniz, onu anlamadim.

bir de neden sigorta 2 ay sonra basliyor, deneme suresinde sigorta yapilabilir.

İnternette bilinen bir iş arama sitesinde evden çağrı merkezinde çalışma ile ilgili bir ilana başvurum. İnternet ve telefon paketleri pazarlama üzerine
Telefonda bilgi aldım
Gerekenler:
Bilgisayar
İnternet
Mikrofonlu kulaklık
Onların 350-400 göndereceği program (100 saatlik ilk konuşmada parası iade olacak dediler)

Şartları
Asgari ücret (100 saat konuşma ve 10 satıştan sonra sigorta başlayacak)

Aylık 100 saat konuşma (100 saaten az olan her saat için 40 tl kesinti olacak 60 saat altına Ödem e yok)

Sattığın her ürün için 40 Tl maaşa ilave olacak.

Böyle bir işte çalışan , bilgisi olan var mı
bu tip işlere güvenmiyorum.

Ilk olarak para alıyorlar. Ama 100 saat lik konuşma sonrasında para iade olacak dediler.
Sigortaya başlanması için 100 konuşma ve 10 adet satış yapma şartı var

bu şartlar çok ağır değil mi

yani bu firma bilinen zaten satın alınan bir şey değilse 10 satışı bulmak zor olmayacak mı

şahsen netten ya da telefon ile arayandan böyle bir şey almam

ha derseniz ki GSM operatörü paket tarife değişikliği vs o daha oluru olan bir şey de sıfırdan satmak zor

ayda 100 saat eder size 6000 dakika

6000 dakika da 6 dakikadan 1000 kişi demek

şahsen hiç o kadar uzun bir satışçı ile konuşmadım

ortalamaya vursak 2000 kişi ile aylık konuşmanız lazım

sabah erken akşam geç aranmaz

özetle sanki çalıştırıp 60 saatin altında kaldı deyip para vermeyeceklermiş gibi geldi

gerçek bir işte part time çalışın daha iyi olur gibi

Bebeğim var . O yüzden evde çalışacak iş olarak bakıyorum.
Part -time iş baktım genelde mağazalarda ve marketlerde var . Saatlerine onlar karar veriyor

Part -time iş baktım genelde mağazalarda ve marketlerde var . Saatlerine onlar karar veriyor

ama bebekle evde nasil calisilir ki, hem de 100 saat.

ben bir gun 2 yasindaki oglum hasta diye evde kaldim, evden calisayim dedim,
hasta olmasina ragmen hep oyun oynamak istedi, anca uyudugu 2-3 saatte calisabildim.

siz bebegin oldugu odada bile duramazsiniz telefonla konusurken.

bir de baslangicta para almalari da hic guven vermedi.

anlıyorum ama bebekle bu iş hiç olmaz ki

bebek dediğin ilgi ister sen şurada dur ben satayım zor olur

gündüz 2 saat uyusa zaten full arasan da kotan dolmaz

çevrende imkan varsa sarma pasta börek çörek yap

insanlar satıp kazanıyor valla

annenim yan komşusu satıyormuş okula alıyorlar dedi

nasıl bir beslenme anlayışı varsa veliler okula sarma götürüyormuş

hatta yetişmeyince eşi ile sarıyorlarmış vs

annem çok takdir etmişti

çocuğu var vs ama uğraşıyor diye

zira annem zamanında hep dışarıda çalıştığı için bu tarz şeyler ona çok değişik geliyor

Para kazanmak icin bu kadar agir sartlari olan ve oncesinde ustune karsi tarafa para verecegim bir ise girmem, hic guven vermedi.

Bende güvenmediğim için bir danışayım dedim.
Evde yemek yapıp satacak yer bulamadım .
Örgü dantel bilmem.
Evde yapılacak başka işler aradım.(Davetiye katlama zarflama - nikah şekeri yapma gibi ) bulamadım

Ben evden değil ama ofisten çalıştım bir dönem.Kolay bir iş değil, tanımadığınız numaraları arayıp, karşı tarafın nasıl davranacağını bilmiyor olmak çok stresli.üstelik bu o kadar çok yapıldıki artık insanlar bıktılar tele satış için arayanlardan, eskiden iki dakika ayıracaklarsa bile artık ayırmak istemedikleri gibi birde üstüne çok kötü tersliyorlar.Benim çalıştığım dönemde daha yeniydi, ona rağmen benim için işkence gibiydi.Bedensel olarak saatlerce çalışıp yorulsam bundan daha iyi diye düşünürdüm.Hiçbir tatmin hissi yoktu, üstelik onca emek harcayıp,zamanımı verip elime hiçbir şey geçmeyecek olması sinir bozucuydu.Kaldı ki ben belli bir maaş artı primle çalışıyordum.Çekilir dert değildi açıkçası.Bebeğinizle hiç durmadan dinlenmeden nasıl sürekli telde konuşacaksınız?

Bende güvenmediğim için bir danışayım dedim.
Evde yemek yapıp satacak yer bulamadım .
Örgü dantel bilmem.
Evde yapılacak başka işler aradım.(Davetiye katlama zarflama - nikah şekeri yapma gibi ) bulamadım

bence cevrenize bir duyurun siz,
bu is ilani hic guven vermedi bana.

Önden sizin para vereceğiniz iş, maaşlı bir iş değil ya yatırımdır ya da dolandırıcılıktır. Bu da dolandırıcılık besbelli. Uzak durun, kurumsal, bilinen firmalara iş başvurusu yapın. İllegal işlere karıştırılabilirsiniz, astarı yüzünden pahalıya çıkar.

Bence onların amacı sadece ürün satmak. Sizin gibi bir sürü insana normalde asla kullabmayacagi şeyi satmayı başarıyorlar 'iş hayali' ile .
Eğer düzgün bir firma olsa zaten ellerinde halı hazırda bu program olurdu, işten ayrılandan alıp yeni kişiye verirlerdi. Eğer bozmuşsan etmişsen onun parasını maaştan keserlerdi.
Ya da 'ilk ay küçük bir miktar kesinti olacak, kulaklık seti icin' derlerdi
Issız insandan para almaya çalışan her şeyden nefret ediyorum. İş hayalini sömürüp 60- 120 lira isteyen KPSS dahil

ayy bende böyle bir işe başvurmuştum zamanında(e.... cell diye bişeydi) dedim iş bulana kadar çalışayım para kazanırım dedim buna benzer bir şey dediler. sonra üstüne benden para istedikleri zaman istemedim. bende 2 grup vardı bi gruba sigorta yapılıyor ama asgari ücretin altında para veriyorlar üstüne çıkarsan satışın öyle prim alıyosun . bir gruba sigorta yok ama maaş yüksekti. kabul etmedim. üstüne para vermem dedim. dolandırıcı çıkarlar bi de sizde suçlu olursunuz. bence bulaşmayın derim. bi de bebeğiniz varmış. bebekle zaten o işi yapamazsınız.

X