Evdeki neme çözüüm..

rüyacım 2ay kullanabiliyorsunuz yazıyor kutunun üstünde ama bizimkiler bi ayda iyce eridiler:1shok: olsun işimi görsünde gerisi önemli değil:Saruboceq:

Tavanda oluşan siyahlıklarıda çamaşır suyuyla silin :dance:Ben öle yaptım yalnızca çamasır suyu döküp bi beze sildim, hiç su katmadan. Biraaz baş döndürücü göz yaşartıcı ama olsun. Bi daha da gelmediler.:dance::dance:

Bi de benim evimin üstü teras alt katı boş hiç ısınmıyorsenağlama Allahım Kiracı olmak ne zor. Neyse buna da şükretmek gerek :Saruboceq: Yaz gelsede yeni bir eve çıksaksenağlama

Canım benimde tavanlar kapkara,çamaşır suyu ile silerken yerlere akma oluyor mu?Çünkü
tavanın altında bazalı yatak var...

canım örme lif vardı bitane bizde kullanmıyoduk zaten onu aldım elime bayaa sertti. Kovaya sadece çamaşır suyu döktüm. Hiç su karıştırmadım. Bezi sıkarken iyce yani tüm gücümle sıktım:))
Ama yine de alt tarafa polarlarımdan bitanesini feda ettim serdim. Eşyama gelcene ona gelsin dedim. Bikaç damla damladı ama polar hüp die çekio tabi:) Hiçbişeyim zarar görmedi.

Haziran ayında evlendim. Yazın evimiz çok güzeldi ve kış geldi kapıların camların kapatılmasıyla evin gerçek yüzü de ortaya çıktı. Mutfakta aspiratörüm yetersiz kaldı fayans olduğu için buharı çekemedi tavanlarım siyahlaşmaya başladı:( ve bu oturma odası yatak odasına kdr devam etti, duvarlardan sular akmaya başladı. Evimden nefret etmeye başlamıştım artık.:(
Nem alma cihazlarına baktım fiatları 600-700 civarlarında bazıları daha da pahalı nettede çok araştırdım ve hiçbir çözümünü bulamadım:(

Birgün arkadaşımla msnden konuşurken bi nem alıcı tabletten bahsetti bana. hemen gittim aldım odaya koyduk ve tavandaki yayılmalar durmaya başladı. Gerçekten çok sevindim. Tavanları çamaşır suyu ile sildim tertemiz oldu. Diğer odalara da aynı tabletlerden aldım ve 3 haftadır pırıl pırıl bir evimiz var.

Bunu da sizlerle paylaşmak istedim çünkü gerçekten çok sıkıntı çektim bu konuda, çok üzüldüm. eğer aynı olayı yaşayanlar varsa benim gibi onların da yüzü gülsün istiyorum.
Ay canımcım sağol yaaaaŞenizŞenizŞeniz
Benim yatak odamda var özellikle :delphin:
Alayım bunu canım:1hug::1hug::1hug:

Son düzenleme:
çok sağol arkadaşım bende bugün koçtaştan air max markalı cihazdan oğluma aldırdım inanılır gibi değil birkaç saatte nem azalmaya başladı çok harika bir olay hergün duvarları silmekten sinir oluyordum inş iyi olacak tşk ederim

arkadaşlar bugün tekzene gittim .küçük 7,5 büyük 10 tl. bi daha internete bakiym memnun olanlar varmı diye dedim. yani aliymmi şimdi ma benim pimapenlerin camlarındanda su akıyo dışarısı gözükmüyo . hamam gibi buhar camlar. onada işe yararmı acaba........

benim de annemin evinde var kadıncağız hergün silmekten helak oluyordu hemen alıp deneyeceğim teşekkürler

merb bizdeki rutubet daha çok koku su ve duvarlarda küf yok şimdilik ama eşyalarımda rutubet kokusu varinternette araştırarak aldım bende ürünü 3 4 gündür kullanıoyrum yanlız bi tavsiyem var ben lavanta kokulu aldım kokusu biras rahatsız edici normal olanını tavsiye ederim bu arada ben hepsiburada.com dan aldım...

Ben bu markadan va başka bir marka olanından da kullandım, sabanı tekzenden diğerini bauhaus dan almıştık, tekzenden aldığımız tablet şeklindeydi diğeri granül şeklinde....
ama başa çıkamadım her hafta içine koyduğumuz kabı su ile doluyordu tablet bitiyordu, sürekli tablet alıp koymak durumunda kalıyorduk biz başa çıkamadık evde çok rutubetli değil sadece banyo çok fena, oraya koyduğumuzda bir kaç gün içinde kap su ile doluyordu...
memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim, evin içindeki nemi alıyor muydu bilmiyorum zira kap su ile dolmuş mu diye kontrol etmekten pek farkına varamadım ben

benimde yatak odamde vardı terleme resmen su akıyordu duvarlardan dolabın bile arkası yeşillendi daha sonrada yeşillendi ben bu tabletten aldım ama hiç faydasını görmedim terleme devam etti eğer bu senede devem ederse oda için izalasyon yaptırmayı düşünüyorum

benimde yatak odamde vardı terleme resmen su akıyordu duvarlardan dolabın bile arkası yeşillendi daha sonrada yeşillendi ben bu tabletten aldım ama hiç faydasını görmedim terleme devam etti eğer bu senede devem ederse oda için izalasyon yaptırmayı düşünüyorum

en iyisini yaparsın, biri konu açmıştı küf için tavsiye diye, bende kendi evim olsa öyle yapardım, silikon boya saten boya camların pimapen olması evdeki nem oluşumunu arttıran şeyler, bir de inşaatta harç malzemesi olarak deniz kumu kullanılırsa da o evde rutubet oluyor, eski apt. larda malesef hep deniz kumu var, kuzeye bakan cephelerde daha çok oluyor ben hiç kurtulamadım bu rutubet denen şeyden :dilcikar:

en iyisini yaparsın, biri konu açmıştı küf için tavsiye diye, bende kendi evim olsa öyle yapardım, silikon boya saten boya camların pimapen olması evdeki nem oluşumunu arttıran şeyler, bir de inşaatta harç malzemesi olarak deniz kumu kullanılırsa da o evde rutubet oluyor, eski apt. larda malesef hep deniz kumu var, kuzeye bakan cephelerde daha çok oluyor ben hiç kurtulamadım bu rutubet denen şeyden :dilcikar:

inşallah bu sene olmaz binadaki komşularla konuştunilk yıl olmuş ikinci kışta sorun olmamaz dediler ama bakalım inşallah olmaz canım

Kizlar,

evet havalar sogdu ve evleri isitmak kolay degil ama rutubeti önlemenin önde gelen ilaci "Havalandirmak"

Mutlaka evi günde sik sik ve mümkün oldugunca uzun havalandirin...!

Ayrica bu tablet tavsiyesi icin tesekkür ederim...kayinvalideme alacagim insALLAH ilk firsatta, kendisi toz & soguk´tan dolayi havalandirmaz pek!

Kiracıyız, montalama da yapamıyoruz. Ev sahibi de yalıtım yapıldı deyip duruyor. Dolaptaki elbiselerim, yorganlarımın hepsi küflendi. Sağlığım bozuldu. Yazı bekliyoruz çıkmak için. Hemen hemen de taşınılmıyor ki. Şaşırdım iyice.

Merhaba arkadaşlar,
Kaç gündür çıldırmak üzereyim,mutfak çeşmesi kışın akıtıyordu,haliyle nem oluştu,kışın yaptırdık geçti.Beni delirten mutfak alt dolabının hala berbat koku yayması sürekli açık ve güneş vuruyor ama koku gitmiyor.Tavsiyesi olan varmı? :(

merb bizdeki rutubet daha çok koku su ve duvarlarda küf yok şimdilik ama eşyalarımda rutubet kokusu varinternette araştırarak aldım bende ürünü 3 4 gündür kullanıoyrum yanlız bi tavsiyem var ben lavanta kokulu aldım kokusu biras rahatsız edici normal olanını tavsiye ederim bu arada ben hepsiburada.com dan aldım...

Memnunmusun üründen işe yarıyormu??? Bende almak istiyorum ama çok kişi memnun olmadıgını yazmış kararsız kaldım alıp almamakla.

Back