Evdeki neme çözüüm..

herbishey

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
180
0
296
İstanbul
Haziran ayında evlendim. Yazın evimiz çok güzeldi ve kış geldi kapıların camların kapatılmasıyla evin gerçek yüzü de ortaya çıktı. Mutfakta aspiratörüm yetersiz kaldı fayans olduğu için buharı çekemedi tavanlarım siyahlaşmaya başladı:( ve bu oturma odası yatak odasına kdr devam etti, duvarlardan sular akmaya başladı. Evimden nefret etmeye başlamıştım artık.:(
Nem alma cihazlarına baktım fiatları 600-700 civarlarında bazıları daha da pahalı nettede çok araştırdım ve hiçbir çözümünü bulamadım:(

Birgün arkadaşımla msnden konuşurken bi nem alıcı tabletten bahsetti bana. hemen gittim aldım odaya koyduk ve tavandaki yayılmalar durmaya başladı. Gerçekten çok sevindim. Tavanları çamaşır suyu ile sildim tertemiz oldu. Diğer odalara da aynı tabletlerden aldım ve 3 haftadır pırıl pırıl bir evimiz var.

Bunu da sizlerle paylaşmak istedim çünkü gerçekten çok sıkıntı çektim bu konuda, çok üzüldüm. eğer aynı olayı yaşayanlar varsa benim gibi onların da yüzü gülsün istiyorum.

herbishey nerden alınıyor bu tablatler adları ne acaba benim evimde de çok nem var ve artık bıktım belki tabletler çözüm olabilir ..

Tekzen ve koçtaş mağazalarında var. Markası Saban, fiyatı da sadece 8,50ytl.
Resmini eklemek istiyorum ama beceremedim :(

bende aynı dertten muzdaribim,duvarlardan su akıyor,
koltukların arkasındaki parkeler şişme yaptı,
bende en kısa zamanda almayı düşünüyorum.
çok teşekkürler a.s.

ooofff ben bıkmtım artık yaa
Sürekli temizlik grektiriyor
Psikolojim bozuldu valla
Oturup ağlayasın geliyor
Her yer yeşil yeşil oluyor yaaa
Bende bakayım bi koçtaşa en kısa zamanda

tekzende bende görmüştüm.yuvarlak bir tablet biraz büyük .tablet 5 ytl idi.ama birde tableti içine koyacağınız plastik bir makine gibi bişi vardı oda 12 ytl.benim evimdede çok rutubet var.almayı düşündüm ama ne kadar etkilidir bilemedim.tabletler nekadar süre kullanılıyor acaba...

687900001qp8.th.jpg

sonunda resim ekleyebildim:sm_cool:

Umarım herkesin evi için iyi olur ve çiçek gibi evlerimiz olur:Saruboceq:
Deneyince lütfen sonuçları yazınkaydirigubbakcemile4

ay inşallah işe yarar da bende bol bol dua ederim size..
2 tane alacağım salon, yatak odasına.. başka yerde yok küf Allahtan..
hayırlısı..

herbişey tatlım aynı dert bende de var,bizim evde en üst kat ve inanılmaz terleme,nemlenme yapıyor,dediğin gibi şıpır şıpır sular akıyor...biz de sürekli siliyoruz,havalandırıyoruz ama baş edilmiyor....benim evim de 2,5 senelik,yeni bi ev,kendi evimiz...özene özene oturduk,bazı yerler göğerdi,yeşillendi çok üzülüyorum...
tabletlere bakacağım inşallah işe yarar,çok sağol paylaştığın için...bebekten fırsat bulabilirsek mutlaka alacağım...

:( ben de haziranda taşınmıştım. yeni ev. güneş görüyor sıcacıkdı yazın.. şimdi nokta nokta duvar köşelerinde toz gibi küf gibi bişiler olmaya başladı. sinir oluyorum. fatura yüzünden az yakıyoruz kombiyi. üstümüz boş. altımızda az çok yakıyo gibi. çok üzülüyorum.
bu tabletleri en yakın zamanda deniycem.
başka neler yapılabilir bilgisi deneyimi olan lütfen paylaşır mı?

tekzende bende görmüştüm.yuvarlak bir tablet biraz büyük .tablet 5 ytl idi.ama birde tableti içine koyacağınız plastik bir makine gibi bişi vardı oda 12 ytl.benim evimdede çok rutubet var.almayı düşündüm ama ne kadar etkilidir bilemedim.tabletler nekadar süre kullanılıyor acaba...

rüyacım 2ay kullanabiliyorsunuz yazıyor kutunun üstünde ama bizimkiler bi ayda iyce eridiler:1shok: olsun işimi görsünde gerisi önemli değil:Saruboceq:

Tavanda oluşan siyahlıklarıda çamaşır suyuyla silin :dance:Ben öle yaptım yalnızca çamasır suyu döküp bi beze sildim, hiç su katmadan. Biraaz baş döndürücü göz yaşartıcı ama olsun. Bi daha da gelmediler.:dance::dance:

Bi de benim evimin üstü teras alt katı boş hiç ısınmıyorsenağlama Allahım Kiracı olmak ne zor. Neyse buna da şükretmek gerek :Saruboceq: Yaz gelsede yeni bir eve çıksaksenağlama

arkadaşım bende yenı bır eve taşındım ve rutubetlı sanırım salon ve mutfakta küflenme var bıraz. bunu alırsam tamamen gider mi sence? bırde sadece duvarlardaki küfler için değilde sanki boyle evde rutubetlı bır hava oluyor ve ıyı değil. evin içindeki nemide hissedilir ölçüde çekiyor mu peki?
ve tableti ayrı mavı kutusu ayrı mı satılıyor? zaten bır suru masraf çıktı bırde ayrı ayrı almak ıstemem açıkcası.

biz tavanı elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla süpürüyoruz çok güzel oluyo ama bi süre sonra yine tavanda siyahlaşma oluyo.. Teşekkürler HERBİRSHEY bende alıcam bundan :)

arkadaşım bende yenı bır eve taşındım ve rutubetlı sanırım salon ve mutfakta küflenme var bıraz. bunu alırsam tamamen gider mi sence? bırde sadece duvarlardaki küfler için değilde sanki boyle evde rutubetlı bır hava oluyor ve ıyı değil. evin içindeki nemide hissedilir ölçüde çekiyor mu peki?
ve tableti ayrı mavı kutusu ayrı mı satılıyor? zaten bır suru masraf çıktı bırde ayrı ayrı almak ıstemem açıkcası.

Evet :( Bizim ev öle bişeydiki. İşten geldiğimde şalımı Yatak odasında dolabın kapağına asıyordum. Sabah işe giderken aldığımda şalın üzerindeki nemi hissedebiliyordum resmen :( Ama artık yok öle bişey:dance:

Mavi kutuyu alınca içinde tabletide var. Fiatı da 8,5 tl. İçindeki tablet nemi emip eridiğinde yedek tabletlerden alıosun yani içindeki beyaz yıvarlağı :D o da 5,5tl.

Umarım herkeste işe yarar:Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşlar benim bu seneye kadar böyle bi sorunum yoktu. hatta badana yaptıralı 4 sene falan oldu yani. bi leke yoktu. bu sene dış cephe yalıtımla evin camlarını pimapen yaptırdık. Allahhhhh gelinde camdan akan suya ve tavandaki siyehlara bakın . neyapsak şaşırtdım. alsakmı parada yok. çıldırcam valla . genede şükür ama. bakarız bi bugün markete... saol arkadaşım

Umarım resimde görülen ufacık şey işe yarar ama benim bildiğim en iyi yöntem rutubet için dışardan mantolama yaptırmak.

nasıl sevindim bu konuyu görünce anlatamam mersinde yaşıyorum ve kış olmasına rağmen ev rutubet kokuyo. markete gider gitmez alıcam işe yarar umarım.

Başka nerlerde satılıyor acaba sadece tekzendemi? tekzen bize çok uzak.

vizontelecim Koçtaş mağazalarında da var.

Belki benzer ev gereçleri /yapı malzemeleri satan diğer mağazalarda da vardır ama kesin bilgim olmadığı için bişey diyemiycem.

Ama koçtaş ve tekzende kesin eminim. Kendi ellerimle aldım çünkü :)

geçen haftasonu aldık koçtaştan. dün baktık su olmuş içi epey..demekki gerçekten emiyor. bakalım nasıl gidicek bu durum. hafif koku var bir odamda o kokuda bir çıksa....
baharda yada yazda da inşallah mantolama yaptırırsak binaya kurtulurum inşallah..
çamaşır suyu ile silmekten bahsetmiş bazı arkadaşlar... her duvara olur mu boya bozulur mu bilen var mı... sonra eşim bana çok kızar da :(

Back