Evdeki Balık Kokusu Nasıl Çıkar ?

fahriye35

Kelebek misali..
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
19
12
3
62
Sevgili KK takipçileri, evlerimizde balık pişirdiğimiz de ortalığı saran kokudan hepimiz müzdaripiz. Fakat balık yararlı olduğu kadar lezzetlidir de.Gider bir güzel alırız balığımızı , ayıklarız ve salatamızı da hazırlarız.Fakat iş balık pişirme safhasına gelince durumlar biraz değişir.Çünkü hem yemesi lezzetli hem de bir o kadar yararlı olan balık, evde pişirildiği zaman ortalığı öyle bir koku sarar ki , uzun süre çıkmaz.Evdeki balık kokusu bizi , hatta komşularımızı bile ciddi şekilde rahatsız edebilmektedir.

Evdeki balık kokusunu gidermek için sizinle bazı pratik bilgiler paylaşacağım.

• Balığı kızartırken bir kaç adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
  • Balığı kızarttıktan sonra kızgın yağa limon kabuğu atabilirsiniz.
  • Kokulu mum ya da tütsüyü balık kızarırken yakabilirsiniz.
  • Aynı zamanda ocağın üzerinde limonu yakabilirsiniz.
  • Evinizde limon yoksa , portakal ya da mandalin kabuğu da kısmen bu işe yarayabilir.
  • Toz ya da kesme şeker eritme de kullanılan bir yöntem.Bir fincana bir miktar şeker koyarak , eritebilirsiniz.
  • Elinizdeki balık kokusunu gidermek için limon sürebilirsiniz.Daha sonra elinizi bol su ile yıkayınız.
  • Balık pişirme işlemi bittikten sonra bir kaba su , defne yaprağı , tarçın , karanfil , sirke ve limon koyun.Bu karışımı kaynatın.Bu sayede eviniz balık kokusundan arınacak ve hoş bir kokuya sahip olacaktır.
  • Ayrıca balığı kızarttığınız tavaya , bir kaç tutam maydonoz da atabilirsiniz.
  • Balık yerken ve pişirirken kullandığınız tencere , tabak , çatal , bıçak v.b. mutfak eşyalarınızı hemen yıkayın.
  • Evinizi havalandırın ve hava sirkülasyonu olmasını sağlayın.
  • Oda spreyi ya da deodorantlar geçici çözüm de sağlayabilir.
Evinizin balık kokmasını hiç istemiyorsanız , çatı ya da balkonunuzda balığı pişirebilirsiniz.Ben kendim, sadece balık ve diğer kızartmalar için küçük bir tüp aldım.Bu tüpü balkonumda tutuyorum ve kızartma yapacağım zaman onu kullanıyorum.Siz de bu yöntemi deneyebilirsiniz.

...

Son düzenleyen: Moderatör:
daha önceki forumlarda bununla ilgili sorunlar yaşayanlar drmat koku giderici kullanıyodu yumuşatıcı gibi kokuyo kendim de kullandım ole karanfille falan uğraşmıyosun direk kokuyu gideriyo

Balkonda çatıda pişirince komşuların çamaşırları neolacak?
Balık yemeyen ve kokusundan nefret eden bi insan olarak evde veya evin herhangi biyerinde balık pişirmeyin.
Balık satıp pişiren yerler var.
Sipariş verin pişirip getirsinler 5-10 lira pişirme parası alıyolar evi ve kendinizi kokuttuğunuza değmez.

balık kızartmaktan korkmayınız lütfen!!! kızartın bi güzel sonrada bi güzel silin oldu bitti sonrada camdan havalanıp gidiyor zaten

Haftada bir baligimi kızartırim sonrada bi güzel her yeri silerim sabaha ne koku kalır nede balıklardsn eser koku bu kadar gözünüzde büyümes her yeri silince hiçbişey kalmıyor

Pisirirken defne yaprağı koy kokmaz. Koku varsa evde sirke kaynat.

Back
X