Evde yalnız kalma korkusu

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.635
25.380
548
28
Hanımlar,

Özellikle son yıllarda sosyal medyada sürekli gördüğümüz kadın cinayet ve tecavüz haberleri bende büyük bir korku oluşturmaya başladı.

Evde bir iki gün tek kalmam gerekse bile korkuyorum. Birileri evde yalnız kaldığımı öğrenecek, hırsızlık için gelse bile beni tek görünce niyeti değişecek tecavüze yeltenecek, sonra da öldürecek gibi korkular yaşamaya başladım. Kaldığım ev güvenilir bir muhitte bu arada, kapıyı da her gece kilitlerim.

Ama gelin görün ki Türkiye’de sürekli kadınlara yönelik kötü bir haber görmekten tedirginim. Özellikle yazın okuduğum bir haberde (Çağla Tuğaltay) bir kız kendi evine girip evinde bir adam ile karşılaşıyordu ve adam tarafından cinsel saldırıya maruz kalıp öldürülüyordu. Faili hala meçhul. Bu tarz haberlerden fazla etkileniyorum. Malum her yer sapık kaynıyor. Güvende hissedemiyorum kendimi özellikle akşam/gece vakitlerinde. Tek başıma uyurken bir şey olacak korkusu yaşıyorum.

Bu korkularımı nasıl aşabilirim? Hep tek kalmaktan korkan biri olmak istemiyorum yaşım 25 bu arada. Normalde dediğim gibi tek kalmıyorum ama arada tek kaldığımda bu durumları aşabilmeliyim yaşım itibariyle. Lütfen yardımcı olun bana.

Kapinizi kilitleyin. Evde yalnizken kimseye kapıyı acmayin. Ustteki mandal kilitle bile acip bakmayin. Hatta kim o dahi demeyin. Kadin komsunun bile ne yapacagi belli olmaz. Evde kimse yokmus gibi davranın. Oldu ki acmak zorunda kaldiniz. Kapiya yaklasirken ben açarım ahmet mehmet neyse esinizin adi onu soyleyerek açın. Bir kadin arkadasima bu onerileri vermek ne acı. Umarim bu sorunu bizden sonrakiler yasamaz.

Hanımlar,

Özellikle son yıllarda sosyal medyada sürekli gördüğümüz kadın cinayet ve tecavüz haberleri bende büyük bir korku oluşturmaya başladı.

Evde bir iki gün tek kalmam gerekse bile korkuyorum. Birileri evde yalnız kaldığımı öğrenecek, hırsızlık için gelse bile beni tek görünce niyeti değişecek tecavüze yeltenecek, sonra da öldürecek gibi korkular yaşamaya başladım. Kaldığım ev güvenilir bir muhitte bu arada, kapıyı da her gece kilitlerim.

Ama gelin görün ki Türkiye’de sürekli kadınlara yönelik kötü bir haber görmekten tedirginim. Özellikle yazın okuduğum bir haberde (Çağla Tuğaltay) bir kız kendi evine girip evinde bir adam ile karşılaşıyordu ve adam tarafından cinsel saldırıya maruz kalıp öldürülüyordu. Faili hala meçhul. Bu tarz haberlerden fazla etkileniyorum. Malum her yer sapık kaynıyor. Güvende hissedemiyorum kendimi özellikle akşam/gece vakitlerinde. Tek başıma uyurken bir şey olacak korkusu yaşıyorum.

Bu korkularımı nasıl aşabilirim? Hep tek kalmaktan korkan biri olmak istemiyorum yaşım 25 bu arada. Normalde dediğim gibi tek kalmıyorum ama arada tek kaldığımda bu durumları aşabilmeliyim yaşım itibariyle. Lütfen yardımcı olun bana.
Ben 21 yaşına kadar bir kere bile evde tek durmamış biriydim taki evlenene kadar. Eşim vardiyalı çalısıyor o yüzden geceleri tek oluyorum. İlk başta tedirgin oldum ama çok şükür kapımı kitliyorum hiç de korkmuyorum. Şimdi hergün kalırım tek

Korkacak ne var ya neyden korkuyorsunuz demek isterdim
Yıllarca yalnız yaşadım, hala eşim yokken çocuklarla yalnız kalırım. Korkmam ben.
Ama duyduklarımızdan tedirgin olmakta hiç anormal değil.
Eve kamera/alarm sistemi kurdurun
Görüntüsü bile bayağı caydırıcı
Kapı, baca kitleyin. Kimseyi beklemiyorsanız kapıyı açmayın, komşuya bile.
Kapıda eşinize ait ayakkabı dursun. Sokağa bakan odanızda loş bir ışık yansın.

Kapınıza ekstra güvenlik için önlemler alabilirsiniz .Fazla ayakkabı koyanlar duymuştum.isiklari açık bırakıp uyuyanlar.Alarm. Ve korkularınız da çok haklısınız maalesef asla güvende değiliz.

Tek kalınca ışıkları yakıyorum mutlaka, alarm sistemlerini çeşitli videolarda araştırmıştım ama insanlar hep yorumlara bu alarmların pasifleştirme yöntemleri olduğunu yazıyor. Bu yüzden boşuna almış olmak istemiyorum.

Kapinizi kilitleyin. Evde yalnizken kimseye kapıyı acmayin. Ustteki mandal kilitle bile acip bakmayin. Hatta kim o dahi demeyin. Kadin komsunun bile ne yapacagi belli olmaz. Evde kimse yokmus gibi davranın. Oldu ki acmak zorunda kaldiniz. Kapiya yaklasirken ben açarım ahmet mehmet neyse esinizin adi onu soyleyerek açın. Bir kadin arkadasima bu onerileri vermek ne acı. Umarim bu sorunu bizden sonrakiler yasamaz.
Gün içinde dediğim gibi korkmuyorum. Benim korkum geceleri herkes uykudayken başıma bir şey gelmesi ihtimali. Kapıyı hep kilitlerim sokağa bakan ışığı açarım. Ama için huzursuz oluyor yine de. Umarım Türkiye güvenli bir yer haline gelir de yaşamazlar gerçekten.

Ben 21 yaşına kadar bir kere bile evde tek durmamış biriydim taki evlenene kadar. Eşim vardiyalı çalısıyor o yüzden geceleri tek oluyorum. İlk başta tedirgin oldum ama çok şükür kapımı kitliyorum hiç de korkmuyorum. Şimdi hergün kalırım tek

Keşke ben de korkmasam. Yolda yürürken bazı apartman daireleri dikkatimi çekiyor kot1, giriş katı ama demirsiz hatta balkonlu falan. Öyle bir evde saniye duramazdım sanırım. İnsanlar ne güzel korkmuyor.

Eşimin işi dolayısıyla hep tek kalıyorum haftada iki akşam var sadece ilk günler korkuyordum ama alıştım hatta dışarı çıkmak istemiyorum ben de dışarıda korkuyorum evde kendimi güvende hissediyorum bir tek. Önceden yoktu 2 senedir panik biri oldum paranoyak oldum sürekli adamların görünümüne hareketlerine bakıyorum bu neci bunun kafası nasıl bak bu tekin değil gibi kendi kendime düşünüyorum. Ne kötü ya bize bu reva mı gerçekten..

Hanımlar,

Evde eskiden tek kaldığımda bütün ışıklar açık uyurdum kapıyı kimseye açmıyordum küçüklükten öyle yetiştirildim. Gündüz vakti kapıyı açmam gerekse kargo sipariş vs telefonla birini arıyorum o kişi telefondayken işimi hallediyordum kapıya gelen kişinin gittiğinden emin olana kadar ve evde tek olmadığım hissini vermek adına ahmet sipariş geldi yada mehmet kargon geldi diye yüksek sesle konuşuyordum evde, evlilik yüzüğüm olmadan ve o yüzüğüde burnumu kaşımak suretiyle göze sokarak kapıdan iş halletmiyordum. Evliyken de eş kişisini telefonda arıyordum işteyken iş çıkışı ev girişi, eve sipariş kargo vs geldiğinde tek kalmam gerekiyorsa da muhakak telefonla iletişim trafiğim artıyordu. Kapının önüne erkek ayakkabısı da koyuyordum. Gece sipariş vs almıyordum yapabildiğim bütün işleri kargo hariç gündüz yapıyordum. Onun dışında da komşu tanıdık vs demeden kapıyı açmıyordum, cevap vermiyordum gündüzlü geceli böyle alışkınım. Evime gelen kişi anahtarı varsa açıp girebiliyordu. Bu zamanda allah kolaylık versin bütün kızlara kadınlara.

Korkacak ne var ya neyden korkuyorsunuz demek isterdim
Yıllarca yalnız yaşadım, hala eşim yokken çocuklarla yalnız kalırım. Korkmam ben.
Ama duyduklarımızdan tedirgin olmakta hiç anormal değil.
Eve kamera/alarm sistemi kurdurun
Görüntüsü bile bayağı caydırıcı
Kapı, baca kitleyin. Kimseyi beklemiyorsanız kapıyı açmayın, komşuya bile.
Kapıda eşinize ait ayakkabı dursun. Sokağa bakan odanızda loş bir ışık yansın.

Sokağa bakan ışığı yakıyorum, kapıyı evde yalnız değilken bile kilitlerim, alarm sistemlerini de pasifleştirmenin yöntemleri var diye duyduğum için emin olamıyorum.

Normalde insanlar korkmazken demirsiz pencereli tahta kapılı zemin kat evlerde rahat rahat kalırken ben niye bu kadar korkuyorum onu çözemiyorum kafamda.

Eşimin işi dolayısıyla hep tek kalıyorum haftada iki akşam var sadece ilk günler korkuyordum ama alıştım hatta dışarı çıkmak istemiyorum ben de dışarıda korkuyorum evde kendimi güvende hissediyorum bir tek. Önceden yoktu 2 senedir panik biri oldum paranoyak oldum sürekli adamların görünümüne hareketlerine bakıyorum bu neci bunun kafası nasıl bak bu tekin değil gibi kendi kendime düşünüyorum. Ne kötü ya bize bu reva mı gerçekten..

Ne garip değil mi bu ülkede biz kadınlar ya evin içinden ya da evin dışından korkuyoruz ama her türlü ihtimalde bir şeylerden korkmak zorunda kalıyoruz.

Garip görünümlü adamlardan ben de korkuyorum günlük hayatta haberlerde göre göre herkesten tedirgin olur hale geldik.

Evde eskiden tek kaldığımda bütün ışıklar açık uyurdum kapıyı kimseye açmıyordum küçüklükten öyle yetiştirildim. Gündüz vakti kapıyı açmam gerekse kargo sipariş vs telefonla birini arıyorum o kişi telefondayken işimi hallediyordum kapıya gelen kişinin gittiğinden emin olana kadar ve evde tek olmadığım hissini vermek adına ahmet sipariş geldi yada mehmet kargon geldi diye yüksek sesle konuşuyordum evde, evlilik yüzüğüm olmadan ve o yüzüğüde burnumu kaşımak suretiyle göze sokarak kapıdan iş halletmiyordum. Evliyken de eş kişisini telefonda arıyordum işteyken iş çıkışı ev girişi, eve sipariş kargo vs geldiğinde tek kalmam gerekiyorsa da muhakak telefonla iletişim trafiğim artıyordu. Kapının önüne erkek ayakkabısı da koyuyordum. Gece sipariş vs almıyordum yapabildiğim bütün işleri kargo hariç gündüz yapıyordum. Onun dışında da komşu tanıdık vs demeden kapıyı açmıyordum, cevap vermiyordum gündüzlü geceli böyle alışkınım. Evime gelen kişi anahtarı varsa açıp girebiliyordu. Bu zamanda allah kolaylık versin bütün kızlara kadınlara.

Başımızdan tehlikeyi savmak için erkeklere sığınmak zorunda olmamız çok acı yüzük, adıyla seslenme vesaire… Ama ne yapalım işe yarıyor mu yarıyor. Ben de kargo ve sipariş durumum yoksa hiç açmam oldu bitti korkarım.

Sokağa bakan ışığı yakıyorum, kapıyı evde yalnız değilken bile kilitlerim, alarm sistemlerini de pasifleştirmenin yöntemleri var diye duyduğum için emin olamıyorum.

Normalde insanlar korkmazken demirsiz pencereli tahta kapılı zemin kat evlerde rahat rahat kalırken ben niye bu kadar korkuyorum onu çözemiyorum kafamda.
Alarm sistemini pasifleştirmek okadar basit değil. Ana merkeze ulaşmaları gerekir. Onun etrafına çelik kasa yaptırdık biz. Oda evin içinde zaten. Yani onu kırmak için epey bir uğraş ve gürültü gerekirki sistemi kapatabilsinler. Alarmın çıkardığı sese inanamazsınız. Öyle basit kapıya takılan bir alarmdan bahsetmiyorum tabii.

Apartmanınıza toplanti sırasında kamera takılmasını teklif edebilirsiniz. Bizim apartmanda da bir komşu teklif etmiş toplantıda ve bir senedir apartman bahçesinde, zillerin olduğu dış kapıda ve asansörde kameralar var. Ayrıca apartmanın bahçesine hareket sensörlü ışıklar takıldı. Kedi girse pavyon gibi ışıl ışıl oluyor bahçe :) bu mümkün değilse arkadaşların da önerdiği gibi kendi evjnize alarm taktırabilirsiniz. Kapınızın önüne erkek ayakkabısı koyun mutlaka. Kapıyı üstten 3 kere kilitli ve mandalını her daim kapalı tutun. Hepimizin yaptığı gibi eve kargo vs gelirse mutlaka içerde erkek varmış gibi "baba kargo geldi, ali yemek siparişin geldi" vs seslenin. Benim bir arkadaşım da eşi işteyken korktuğu için tv açık uyurdu. Hafif bir ses ve ışık olması rahatlatıyormuş. Bilmiyorum sizde nasıl etki eder.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ya uykudayken biri eve girerse düşüncesi çok korkutuyor. Ben de yaklaşık bir ay boyunca evde tek başıma kalmıştım. Geceleri uyumuyordum, güneşin doğmasını bekliyordum. Keşke bu korkuyu aşabilsek.

Keşke ben de korkmasam. Yolda yürürken bazı apartman daireleri dikkatimi çekiyor kot1, giriş katı ama demirsiz hatta balkonlu falan. Öyle bir evde saniye duramazdım sanırım. İnsanlar ne güzel korkmuyor.
Başımızdan tehlikeyi savmak için erkeklere sığınmak zorunda olmamız çok acı yüzük, adıyla seslenme vesaire… Ama ne yapalım işe yarıyor mu yarıyor. Ben de kargo ve sipariş durumum yoksa hiç açmam oldu bitti korkarım.
Gerçekten sizin gibi düşünüyorum maalesef çok acı bir durum. Başka çaremiz yok. Bende ev değiştirdim siteye kendi evime çıktım. Şimdi burdada kimseyle çok muhatap olmamaya çalışıyorum. Boşandığımı ailem hariç kimse bilmiyor söylememeleri konusunda da epey tembihledim kimsenin niyeti alnında yazmıyor gene yüzük takıyorum. Ortak alanlarda da kimseyle göz göze bile gelmemeye çalışıyorum. Bir ton aidat ödüyorum güvenlik için burda da çok saçma birşey oldu o korku o his yetti bana o yüzden işle ev arası mekik dokuyorum. Alışverişide toplu yaptığımdan iş dışında dışarıyla pek bir bağım yok.

Kac yasina geldim ben de hala evde tek olmaktan korkuyorum.
Bekarken aile apartmaninda oturuyorduk
Kuzenim eve girmis anahtari ustunde unutmusum
Supurge yapiyordum sesini de duymamisim bir anda karsimda gorunce ciglik atarak donup kalmistim
Bu olaydan sonra bir sure gunduz bile tek kalmaya korkmustum.

Evliligimin ilk zamanlarinda da cok korkuyordum.
Zaten yapi olarak korkak biriyim sanirim ama ruyalarimda da hep hirsizlik goruyordum.
Benim ruyalarim cikar genelde, ertesi sabah bir kalktik esim ve benim kac cift ayakkabimiz yok.
Bu beni evde bulundugum odanin kapisini kilitlemeye kadar goturmustu.
Biz tasindiktan sonra da karsi komsumuzun evine girmis hirsizlar.
Boyle bir duyum aldiysaniz ya da yasadiysaniz ekstra olarak korkmaniz cok normal.

Sadece evde degil maalesef her yerde herkesten korkuyoruz, cok haklisiniz.
Benim de henuz buna bir carem yok, yalnizca dini inancim geregi dualarimi okurum, tedbirimi alirim, cogunlukla endiselerimden kurtulmasam da gerisi Allaha emanet demeye calisirim
Pencereleriniz ve varsa balkon kapiniz demirlidir diye dusunuyorum ama bunun disinda ben eve şu camlara takilan kucuk alarmlardan takmistim cok kalitesiz olursa en ufak bir seye otuyor ama orta hallisi iş gorebilir hala varsa.
Ya da butceniz uygunsa alarm sistemi.
Babam bir sure taktirmisti kendi evine ve icinde yangin dedektorunden tutun kapilarin kacta acilip kacta kapanacagini not ettiginiz ve buna ayarli saat sistemine kadar her sey vardi.

Bir de kurmayin, biliyorum soylemesi kolay ama ne kadar dusunurseniz o kadar korkarsiniz.
İnsan beyni cok acayip bir sey

Allah korusun butun masumlari

Back
X