Evde ucan kelebek

redbarby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
146
4
68
İstanbul
Arkadaslar temizlik ya da evi isleriyle ilgili bir baslik bulamadim ben buraya yaziyorum. Evde her yil nisan ayinda kelebege benzer ama tirnagim kadar kahverengi bir canli yuva yapmis gibi ucmaya basliyor. Ama her yil ortalama uc ayda 15 tane falan yakaliyorum.. Giysilerin icine baktim tahillarin icine baktim yok bulamadim hic basiniza boyle bisey geldii bence iyerde yuvasi var amaben bulamiorum :((:14:

Arkadaslar temizlik ya da evi isleriyle ilgili bir baslik bulamadim ben buraya yaziyorum. Evde her yil nisan ayinda kelebege benzer ama tirnagim kadar kahverengi bir canli yuva yapmis gibi ucmaya basliyor. Ama her yil ortalama uc ayda 15 tane falan yakaliyorum.. Giysilerin icine baktim tahillarin icine baktim yok bulamadim hic basiniza boyle bisey geldii bence iyerde yuvasi var amaben bulamiorum :((:14:

nerden cikiyor mutfaktan mi her yerden mi ?kucuk kelebeklerdenmi bahsediyorsun acaba?

ben mutfaktan geldiklerini farzederek yaziyorum benim eski evimdede bu bahsettigin kelebeklerden cikiyordu ilk once 1 yada iki tane goruyodum mutfakta hep ama aldirmiodum disardan geliyorlar diye sonra uzgunum ama olduruodum korkarim cunku bocekten filan ALLAH AFFETSIN...neyse bi gun tavanda kurt gordum 1 tane bu kurt daha sonra kelebek oluyomus iste,bi dolabim vardi kiler gibi kullandigim dolabtaki herseyi bi cikardim bir suru kelebek kozasi vardi paketlerin uzerinde filan kavanozun icine kadar girmisler nasil girmislerse ben tabi herseyi cope attim dolabida bi guzel temizledim birsey kalmadi tekrar koydum esya oraya ama ordan kelebekler cikmaya devam ediyordu sonra bosalttim o dolabi markette ilac gibi seyler var bu tur seyler icin ondan aldim koydum dolaba bayagi bi cikmadi kelebek ordan zaten sonrada tasindik o evden ama evden tasinmaya yakin o kelebeklerden yine tek tuk cikmaya basladi galiba dolabin arka tarafinda filan yuva yapmislardi cunku o dolabim sonrada konmus oraya bide firina yakindi sicak diemi bilemedim yani ne varsa mutfakta filan vardir iyice baksaydin belki birseyler kurtlanmistir elbiselerin arasindan filan ciktigini sanmiyorum:31:

canım açıkta kalan bakliyatlardan cıkıyormuş bu kelebekler. geçen sene benimde olmuştu hava almayan kavanozlarda olması gerekiyormuş bakliyat tarzı şeylerin.

Valla tum yazdiklariniz icin emeginize salik. Evet ben de duvarda koza gibiseylerden gordum hepsini temiLedim ama mutfak dolaplarinda bisey bulamadim benim tum bakliyatlarim kavanozlarda acikta bisey yok ama bitun herhalde tahmin edemedigim biyerden cikicak yuvalari

aynen ya benim mutfaktada var ne varsa cikardim balkona temizlemedigim yer kalmadi,yinede bir iki tane geziyo evde,kelebekdesen kelebek degil sinek desen sinek degil,cekirdek kadar bisey,acaba ust katta oturan komsumdan geliyor olabilirmi cok temizledim mutfagi yok bisey yani..

benimde yaklaşık bir ay önce evimde oldu aynı durum.
ben kelebeklerin mevsimi diye düşünmüştüm dışardan geliyordur dedim ama kayınvalidem yarma denilen dene den vermişti bana.
ben pek kullanmam onu.Onda varmış kurt ve kelebek oluyormuş içine tuzda atmıştım halbüki.Bende farkedince hemen attım çöpe.mutfağımıda temizleyip havalandırdım şimdi çok şükür yok

Back