Evde tasarruf için neler yaparsınız hanımlar?

ashkom

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
784
3
643
42
çok merak ediyorum.sizinde yaptığınız şeyler varmı.mesela ben elişleri yapıp satıyorum
ütüyü hep gece 10 dan sonra yapıyorum
ekmeği evde yapıyorum
sizinde önerilerinizi bekliyorum

eeeeee yazık bu kocişlere canım çalış çalış yine para yetişmiyo:teselli:
bizde elimizden geleni yapalım dimi

Mesela ekmek ısrafına çok karşıyım ben.ınsan yiyeceği kadar ekmek
almalı.Çöpe atılan her ekmek için canım yanar sanki...................
Bulamayan ne çok insan vardır o atılan ekmeği..............................

bende baktım meraktan ama bulamadım oyüzden yeni konu açtım

yemeğin dökülmesinden ekmeklerin bayatlamasından nefret ediyorum..
ailemle yaşıyorum ben ve resmen hepsinin lokmalarına takmş haldeyım..

accık bişi kalmıs baba atsana şunu agzına yazık çöpe gitmesin...

tarzında repliklerim meşhurdur..

elektiriklere fılanda takıntılıyım mesela..
monitör çok elektirik yakıyo kıslar akılınızda olsun..
pc kapatmasanızda ekranı kapatın mutlaka..

su zaten baslı baslına ayı bı topik kanımca :delphin:

Ev için alış veriş yapacaksam marketlerin halk gününü beklerim marketlerden indirimli ürünlerin bulunduğu broşürü alırım veya bazı marketlerin internetten aktüel ürünlerine bakarım çok uygun ürünler oluyor çünkü.Evde gereksiz ışık yakmam musluk için tek dokunuşlu bir aparat var onu aldım çok işe yarıyor hıımmm bide pazara akşam üstü giderim o da çok yararlı bir de bayatlamış ekmekleri bi şekilde değerlendiririm çünkü küflenmesinden nefret ederim içim acır ve evin bereketinin azalmasından çok korkarım birde çöpe yemek atmamak için elimden geleni yaparım yiyeceğimiz kadar yemek yaparım daha düşünsem çok var ama....:1rolleyes:

su gerçekten artık mücevher değerinde o yüzden dikkatli kullanmak lazım.su tasarrufu için evde
klozet rezervuarına küçük şişelere su doldurup koydum her sifonu çekmede daha az su gidiyo
lavabolarda çeşmelere gelen su hortumlarında küçük vanalar var onları kısıyorum
banyoda duş yerine kova kullanıyorum
merdivenleri yıkamak yerine siliyorum

aklıma geldikçe yazıcam........

bende bulaşıkları durulama suyuyla balkonu yıkıyrum.banyoda kova kullanıyorum.wc de sifon yerine elimi yıkadığım sabunlu suyu wc ye döküyorum.abdest alırken de kova içerisine yıkıyorum tasarruf işte.çamaşır makinesinin giderini leğene akıtyorum temiz se suyu başka çamaşır varsa onları ıslatıyorum.

yatmadan önce tüm fişleri prizden çekiyorum,meyve sebze yıkadığım suyu dökmüyorum balkonu yıkıyorum ya da çicekleri suluyorum,aldığım ekmeği dışarıya koymam buzdolabında muhafaza ederim,hazır konserve,reçel vs. almam,evde yaparım hem ekonomik olur hemde sağlıklı,çamaşırları biriktirip makinayı öyle açarım,yiyebileceğimiz kadar yemek pişiririm hiç bir zaman ne yemek ne de ekmek atmamışımdır,kullanmadığım giymediğim giyeceklerimi içlerinden iyilerini ayırıp ihtiyacı olanlara veririm,iyi durumda olmayanları silme bezi yaparım,aklıma gelenler şimdilik bunlar :kahve:

bende bulaşık ve çamaşır makinamı saat 10 dan sonra gece çalıştırıyorum sebze meyve yıkadığımda suyunu çiçeklere veriyorum yada wc yi yıkıyorum .

kızlar valla ben sizin yaptıklarınızı oluyunca hiç tasarruf yapmadığımı anladım onun suyunuona bununkini buna ay yok uğraşamam okadar

ben bayat ekmekleri robottan çekip buzluğa atıyorum köfte için

çamaşır,bulaşık mak termisifon tv pc bunların fişlerini sadece kullanacagım zaman takıyorum ne olursa olsun orda statikte olsa bir akım var elektrkten tasarruf klimaların şartellerini uzun kalllanmayacaksam indiriyorum muslukların contalarıyla beraber başlıklarını degiştirdim damla kaçırmıyor
aynı şartlarda kullandıgım arkadaşlarıma göre %50 faturalarım az geliyor

bulaşık makinasını akşam10dan sonra calıştırırım gereksiz yere elektirik harcamam fişleri hep çekerim ki bu bile baya tasarruf yaptırı özellikle tv ve bilgisayar fişlerini çekerim ama çamasır makinasını akşam 10dan sonra calıştıranlara tepkiliyim çok gürültü yapyor banyolar genelde yatak odası yanında bizim alt komsu çalıştırıyor gece 12den sonra hadi uyu uyuyabilirsen bence çok çirkin bir davranış insan biraz komsununu düşünür ama bulaşık makinası mutfakta ve bir odayla alakalı olmuyor en fazla salonla üstelik çamasır makinası kadarda ses çıkarmıyor lütfen buna dikkat edelim
bayat ekmekleride küp küp doğrra fırınlarım yada robottan geciririm en çok yaptıklarım bunlar

Back