• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Kaldın

Ya bir şey demek istemiyorum iyi kötü evlilik evlenmek boşanmak mutlu olmak mutsuz olmak hani hayatta her şey insan için onun yaşadığının bin beteri Allah korusun hepimizin başına gelebilir ama herhalde muhteşem bir evliliği olsaydı bana ne derdi kestiremiyorum
Şahsen başıma geldiği için yazdım nasip diye bişey var keşke düşünerek konuşsa insanlar

Zaten bu kafadakiler aman evde kalmayayım diye evleniyor, kuzenimde annesi evlenme dedkce yasım geldi digip 24 yasında evlendi simdi bin pisman. Onunla beraber aynı dönemde evlenen arkadaşlarıda sırf evde kalmayalım diye başımızı yaktık diyorlar.
28 yaşındayım bende, etrafımda böyle imalarda buluna insanlar oldugunda aman siz evlenmişsiniz de mükemmel hayatlarınız var diyorum. O bana bunu söyleme lüksünü buluyorsa bende söylerim kusura bakmasın kimse. Ama çok takmıyorum ben içselleştirmiyorum. Yani ne yapayım nasibim karşıma çıkmadıysa? Yanlış evlilik yapmaktan iyidir. Ama bu arkadaşa mesafe koyun ve ciddiye almayın. Bundan sonra da böyle imalarda bulunanlara ağzının payını verin. İlla yarasından vurmanıza gerek yok. Ama söylücek laf çok, şakayla karışık yapıştırın cevabı ben öyle yapıyorum:)

Ben de tam olarak sizin düşündüğünüz nedenlerden dolayı böyle birine karşı cevap vermezdim. Ama aslında çok güzel bir cevabı da hak ediyor... Takmamak lazım. Herkesin hayat döngüsü ve normali farklıdır. Hayatının aşkını bulamayıp mutsuz bir evlilik yaşamaktansa bekar kalmak en güzelidir.

Başta o insanın yaşadığı olayı buraya dökerek yanlış yapmışsınız o durumu anlatmadanda yanlışı dile getirebilirdiniz yani bana bunu dedi bak ne hayatı var demek hoş mu ? Sizin hayat hikayeniz hala devam ederken bir de .

Kendisinin yüzüne diyemediğiniz bir şeyi içinize atmaya da gerek yok hatalı o iken birde herkes aynı yaşta evlenmiyor sonuçta . Bu kimseyi ilgilendirmez en nihayetinde .
valla bence gayet de hoş.
kendi hayatına bakmadan millete akıl veriyor insanlar. evliliği çok iyiymiş gibi diğerlerine evde kaldın bilmem ne oldun deme hakkına sahip değil.
muhabbetin sonu faydalı bir yere çıkmayacaksa böyle konular açılmamalı. kendi eksikliğini ört bas etmek için saçma sapan konuşursa sen de boynuzları yemişsin derler

Arkadaşlar, iş yerimde bir kız var. Ebelik lisans mezunu. Mezun olur olmaz evlenmiş sonra hemen çocuğu olmuş. Benimle yaşıt ve şimdi ikinciye hamile. Eşi lise mezunu, bu kız ilk atandığı dönem baya zorluk yaşadılar. Yani özel sektörde çalışıyor adam ve eşinin atandığı şehre gelince iş bulamadı haliyle bir dönem kız eve ve ona baktı. Sonra kız biri aracılığı ile kocasına iş buldu, adam o iş yerinde başka biri ile kızı aldattı. Bu hanım iş yerine gelip sinir krizi falan geçirmişti, tüm kurum öğrendi aldatıldığını. Sonra affetti ikinciye hamile kaldı falan. Hatta kendi üzerine kredi çekti araba aldı. Her ay otuz bin krediye ödüyor ama arabayı o değil kocası iş için kullanıyor öyle bir evlilik yani. Ben ona hiç aldatılma konusunu bile açmadım yani ne bileyim üzülsün istemedim herhalde hiç sohbet konusu yapmadım.
Bugün öyle oturuyorduk. Bana "Aleen sen kaç yaşındaydın?" diye sordu. Ben de doğum yılımı söyledim. "Evde kalma sınırına yaklaşıyorsun artık senin de birini bulman lazım. " dedi, ben şok oldum. Yani yirmi yedi yaşındayım, insanlar bu yaşlarda yurt dışına yüksek lisansa falan gidiyor hani söylediğini o anlamda ciddiye almadım. Ama ben elli yaşında olsam da bu nasıl bir düşünce anlam veremedim yani bir an 2026'da mıyız cidden biz diye sorgulamak zorunda kaldım. Ama neyse bu değil de hadi muhteşem bir evliliği olsa yine nispet yapmak gibi bir niyeti var diyeceğim anlayacağım ama bu kadar sorunlu bir evlilik yaşayan biri için bu fazla iddialı değil mi gerçekten? Ciddi söylüyorum şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim. "Evlilerin halini de görüyoruz. Ayrıca evlenmek istesem zaten evlenirdim." dedim ama kızın bu patavatsızlığına aşırı moralim bozuldu ve "Senin gibi aldatan kocam olacağına hiç olmaması daha iyi değil mi?" cümlesini kuramadığım için pişmanım. Hani insan ağzından çıkan cümleler ile sınav olur ya buna inandığım ve hamile birini kırmak istemediğim için bir şey demedim. Ama aşırı saçmalamış gibi hissettim ve sonrasında o şaka yaptım falan diye düzeltmeye çalıştı. Yani moralimin bozulma sebebini söylediğini haklı bulup alınmam sandı ama benim zoruma giden başka bir şeydi onu anlayamadı. Bunu anlatacak bir imada bulunmam gerçekten kötülük mü olur?
Bence ona aynı şekilde cevap vermeniz gerçekten kötülük olmazdı. Ama yerinizde olsaydım ben de cevap vermek,kırmak istemezdim. Hamile kişilere ekstra hassasiyetim var. Bilerek sizi incitmek için mi böyle söyledi yoksa iyi niyetli fakat konuşurken ne dediğini bilmeyen, patavatsız birisi mi bilemem. Bu hayat sizin. Herkes evlenmeli diye bir kural yok. Yaşadığımız imtihanlar farklı. O kötü evliliğin mutsuzluğunu belki de bu şekilde insanlara yansıtıyor. Bazı evli mutsuz kadınlar, çevresindeki bekâr kadınlar da onlar gibi evlenip çeksin,mutsuz olsun ister. İnsanlar konuşuyor fakat boş konuşuyor işte. Daha bugün mesela bir kadın akrabam gelmişti bize. Normalde tesettürlüyüm ama evde saçım açık geziyorum genelde. "Saçların önden çok beyazlamış, sen de yaşlanmışsın baya" dedi. Sonra evlilik meselesinden bahsetti. Dondum kaldım ne diyeceğimi bilemedim. Sanki yaşlandın saçlarına aklar düştü daha da evlenemezsin der gibi konuştu. Şimdi ben bu kadına cevap verip ne yapayım? Beni mutlu etmeyecek ki. Aksine birine kötü cevap verirsem zihnim ,vicdanım susmaz, kendimi kötü hissederim keşke böyle demeseydim diye. O yüzden böyle anlarda sessiz kalmak sonrasında kendimle cebelleşmemek ,saatlerce düşünmemek için daha iyi gibi geliyor bana.

Birlikte çalıştığınız kişi sizin arkadaşınız olmuyor mu hanımefendi?
Olmuyor. Siz çalışmıyorsunuz belli ki. Arkadaş insanların kendi seçimidir. İş yerinde tercih ettiklerimizle değil, mecbur kaldıklarımızla beraberiz. Ben okulda 55 yaş üzeriyle muhatabım hep. Sohbet ediyoruz hep, her şeyini anlatan insanlar da var aralarında. Ama özelde, okul dışında bir kere bile görüp görüşmüşlüğüm yoktur. İş arkadaşı kavramı, arkadaşlık değil. Zorunlu beraberlik.

Başta o insanın yaşadığı olayı buraya dökerek yanlış yapmışsınız o durumu anlatmadanda yanlışı dile getirebilirdiniz yani bana bunu dedi bak ne hayatı var demek hoş mu ? Sizin hayat hikayeniz hala devam ederken bir de .
Öyle tipler için bu kadar duyar kasmaya lüzum yok. Karşısındaki kırılır mı diye düşünmeden dan dun konuşacağına önce kendi hayatına bakmalı insan.

Arkadaşlar, iş yerimde bir kız var. Ebelik lisans mezunu. Mezun olur olmaz evlenmiş sonra hemen çocuğu olmuş. Benimle yaşıt ve şimdi ikinciye hamile. Eşi lise mezunu, bu kız ilk atandığı dönem baya zorluk yaşadılar. Yani özel sektörde çalışıyor adam ve eşinin atandığı şehre gelince iş bulamadı haliyle bir dönem kız eve ve ona baktı. Sonra kız biri aracılığı ile kocasına iş buldu, adam o iş yerinde başka biri ile kızı aldattı. Bu hanım iş yerine gelip sinir krizi falan geçirmişti, tüm kurum öğrendi aldatıldığını. Sonra affetti ikinciye hamile kaldı falan. Hatta kendi üzerine kredi çekti araba aldı. Her ay otuz bin krediye ödüyor ama arabayı o değil kocası iş için kullanıyor öyle bir evlilik yani. Ben ona hiç aldatılma konusunu bile açmadım yani ne bileyim üzülsün istemedim herhalde hiç sohbet konusu yapmadım.
Bugün öyle oturuyorduk. Bana "Aleen sen kaç yaşındaydın?" diye sordu. Ben de doğum yılımı söyledim. "Evde kalma sınırına yaklaşıyorsun artık senin de birini bulman lazım. " dedi, ben şok oldum. Yani yirmi yedi yaşındayım, insanlar bu yaşlarda yurt dışına yüksek lisansa falan gidiyor hani söylediğini o anlamda ciddiye almadım. Ama ben elli yaşında olsam da bu nasıl bir düşünce anlam veremedim yani bir an 2026'da mıyız cidden biz diye sorgulamak zorunda kaldım. Ama neyse bu değil de hadi muhteşem bir evliliği olsa yine nispet yapmak gibi bir niyeti var diyeceğim anlayacağım ama bu kadar sorunlu bir evlilik yaşayan biri için bu fazla iddialı değil mi gerçekten? Ciddi söylüyorum şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim. "Evlilerin halini de görüyoruz. Ayrıca evlenmek istesem zaten evlenirdim." dedim ama kızın bu patavatsızlığına aşırı moralim bozuldu ve "Senin gibi aldatan kocam olacağına hiç olmaması daha iyi değil mi?" cümlesini kuramadığım için pişmanım. Hani insan ağzından çıkan cümleler ile sınav olur ya buna inandığım ve hamile birini kırmak istemediğim için bir şey demedim. Ama aşırı saçmalamış gibi hissettim ve sonrasında o şaka yaptım falan diye düzeltmeye çalıştı. Yani moralimin bozulma sebebini söylediğini haklı bulup alınmam sandı ama benim zoruma giden başka bir şeydi onu anlayamadı. Bunu anlatacak bir imada bulunmam gerçekten kötülük mü olur?
Bence doğrusunu yapmışsın. Emin ol zaten mutlu olsaydı evliliğinde sana bu lafı söylemezdi. İnsanın ağzından çıkanlarla sınav olmasına çok inanıyorum. O yüzden çok takma. Dengesi bozulmuş kadının bence.

Bence doğrusunu yapmışsın. Emin ol zaten mutlu olsaydı evliliğinde sana bu lafı söylemezdi. İnsanın ağzından çıkanlarla sınav olmasına çok inanıyorum. O yüzden çok takma. Dengesi bozulmuş kadının bence.
Çok aşırı dilimin ucunda ama. Hak da ediyor geri zekalı mıdır nedir

Öyle tipler için bu kadar duyar kasmaya lüzum yok. Karşısındaki kırılır mı diye düşünmeden dan dun konuşacağına önce kendi hayatına bakmalı insan.
Konusunu açmıyorum hiç soru sormuyorum diye haberim mi yok zannediyor acaba anlamadım hani ben korkarım yani o da beni kırmak için oradan vurursa ne diyeceğim diye

Ya bir şey demek istemiyorum iyi kötü evlilik evlenmek boşanmak mutlu olmak mutsuz olmak hani hayatta her şey insan için onun yaşadığının bin beteri Allah korusun hepimizin başına gelebilir ama herhalde muhteşem bir evliliği olsaydı bana ne derdi kestiremiyorum
Muhteşem bir evliliği olsa böyle cümleler kurmaz 🤗 bu tür şeyleri ancak kendi içinde mutsuz olup sindiremeyenler söylüyor, evliliği çok iyi olanın umrunda bile olmuyor kim ne zaman evlenmiş evlenmemiş

Kötülük değil de abartı olur artık. Diyeceğini demişsin. Devamını getirmemelisin. Tekrar bu konuyu açacak olursa ki zannetmiyorum şakaya vurabilirsin. Karşı tarafa ders vermeye, aklını başına getirmeye çalışmak hadsizlik olur yani.

Kendisine madalyami takmislar evlenmis die.. ne mal mal muhabbetler bunlar ya. Agzinin payini verin, bir daha cesaret edemesin

Neden kendini kotu hissediyorsun ki su tip icin? O zaman diyememissin simdi de. Yemekte falan yalnizken "yaa gecen bana boyle boyle dedin ya biraz uzuldum. Sonra dusundum. E senin de halin ortada aldatildin falan. O an uzuntum gecti. Dusunsene ya evlenseydim de ben de aldatilsaydim" falan de buna boyle gozlerini devire devire, ezikleye ezikleye : D

Neden kendini kotu hissediyorsun ki su tip icin? O zaman diyememissin simdi de. Yemekte falan yalnizken "yaa gecen bana boyle boyle dedin ya biraz uzuldum. Sonra dusundum. E senin de halin ortada aldatildin falan. O an uzuntum gecti. Dusunsene ya evlenseydim de ben de aldatilsaydim" falan de buna boyle gozlerini devire devire, ezikleye ezikleye : D
Bence de
Ek olarak;

İnsanın kendisini aldatan kocayı nasıl içi alabilir ya, ben olsam midem bulanır
Bir de o adam işsizken sen bakmıştın di mi ona,öyle beleşçi kocayı herkes bulur

Falan böyle şeyler desene

muhteşem bir evliliği olsa yine nispet yapmak gibi bir niyeti var diyeceğim anlayacağım ama bu kadar sorunlu bir evlilik yaşayan biri için bu fazla iddialı değil mi gerçekten?

Evliliği bktan olan insanlar böyle konuşur ve nispet yapmaya çalışır zaten, iyi olanlar değil. "Ben en azından evliyim" düşüncesiyle kendilerini iyi hissetmek isterler ama sizin önünüzdeki iyi evlilik ihtimali de sinirlerini bozar.
En başta da evlenmiş olmak için evlenir zaten böyleleri. Sıfır kriterle evlenip, saçma sapan adamlarla evli kalmak için kendilerini paralarlar.
Onun dünyasında o sizden daha iyi durumda, çünkü evli. Geriye kalan hiçbir şeyin önemi yok.
Cevap vermeye ya da kafaya takmaya değecek biri değil.

Back
X