Arkadaşlar, iş yerimde bir kız var. Ebelik lisans mezunu. Mezun olur olmaz evlenmiş sonra hemen çocuğu olmuş. Benimle yaşıt ve şimdi ikinciye hamile. Eşi lise mezunu, bu kız ilk atandığı dönem baya zorluk yaşadılar. Yani özel sektörde çalışıyor adam ve eşinin atandığı şehre gelince iş bulamadı haliyle bir dönem kız eve ve ona baktı. Sonra kız biri aracılığı ile kocasına iş buldu, adam o iş yerinde başka biri ile kızı aldattı. Bu hanım iş yerine gelip sinir krizi falan geçirmişti, tüm kurum öğrendi aldatıldığını. Sonra affetti ikinciye hamile kaldı falan. Hatta kendi üzerine kredi çekti araba aldı. Her ay otuz bin krediye ödüyor ama arabayı o değil kocası iş için kullanıyor öyle bir evlilik yani. Ben ona hiç aldatılma konusunu bile açmadım yani ne bileyim üzülsün istemedim herhalde hiç sohbet konusu yapmadım.
Bugün öyle oturuyorduk. Bana "Aleen sen kaç yaşındaydın?" diye sordu. Ben de doğum yılımı söyledim. "Evde kalma sınırına yaklaşıyorsun artık senin de birini bulman lazım. " dedi, ben şok oldum. Yani yirmi yedi yaşındayım, insanlar bu yaşlarda yurt dışına yüksek lisansa falan gidiyor hani söylediğini o anlamda ciddiye almadım. Ama ben elli yaşında olsam da bu nasıl bir düşünce anlam veremedim yani bir an 2026'da mıyız cidden biz diye sorgulamak zorunda kaldım. Ama neyse bu değil de hadi muhteşem bir evliliği olsa yine nispet yapmak gibi bir niyeti var diyeceğim anlayacağım ama bu kadar sorunlu bir evlilik yaşayan biri için bu fazla iddialı değil mi gerçekten? Ciddi söylüyorum şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim. "Evlilerin halini de görüyoruz. Ayrıca evlenmek istesem zaten evlenirdim." dedim ama kızın bu patavatsızlığına aşırı moralim bozuldu ve "Senin gibi aldatan kocam olacağına hiç olmaması daha iyi değil mi?" cümlesini kuramadığım için pişmanım. Hani insan ağzından çıkan cümleler ile sınav olur ya buna inandığım ve hamile birini kırmak istemediğim için bir şey demedim. Ama aşırı saçmalamış gibi hissettim ve sonrasında o şaka yaptım falan diye düzeltmeye çalıştı. Yani moralimin bozulma sebebini söylediğini haklı bulup alınmam sandı ama benim zoruma giden başka bir şeydi onu anlayamadı. Bunu anlatacak bir imada bulunmam gerçekten kötülük mü olur?