Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

KilicBaligi konuyu öyle güzel açmışsın ki yapacaklar içincesaret verici olmuş. Bütün ayrıntılar, dikkat edilmesi gereken ince noktalar var.
Saçıma düzleştirici, maşa tarzı şekillendiriciler kullanmıyorum. Boya gibi kimyasal işlemlerden de geçmiş değil saçlarım.Zaten dalgalılar ve dalgalarını seviyorum. İstediğim şey üstteki kısa katların uzaması ve dalgalarının daha belirgin ve düzenli olması. Onun için maşa kullanmaya başlayabilirim, bu bakıma ilerde ihtiyacım olabilir.
Bakım ve düzleştirme için bu yöntemi uygulayacak olanlara başarılar diliyorum. Birgün ihtiyacım olabilir düşüncesiyle bu konuyu takip edeceğim. Tecrübelilerden tecrübe edineceğim bir müddet.
Teşekkürler:KK71:
Bir iki sorum olacak:
Aycangül, bu bakımı hangi özel tarihlere denk getirmek gerekir?
KilicBaligi, saçları düzleştirmeden bu bakımı yapmak mümkün mü?

Ben yaptığım her iki uygulamayıda AYCANGÜL'ün; zayıf saç kökleri ve saç uçları için saç güçlendirme günleri olarak verdiği tarihlerde uyguladım ve sonuç çok başarılı oldu.
Diğer soruna gelirsek, ürünü saça yedirip 30-40 dakika kadar bekliyoruz bu aşamada saçlar keratini emiyor ve hasarlar gideriliyor, daha sonra fön yardımı ile saçı kurutuyoruz bu sayede saçlarını düzleştirmek istemeyenler bakım olarak uygulayabiliyor ancak burada şöyle bir durum var, benim saçlarım zaten düz olduğu için ilacı saçıma sürdükten sonra saçlarım yine düz, eğer dalgalı olsaydı yine ilacı sürdükten sonra düzleşir miydi bilemiyorum bu yüzden saçları dalgalı olan ve bu işlemi yaptıran arkadaşlara sormak gerek, ilaç saça sürüldükten hemen sonra saçlarınız yine dalgalı mıydı yoksa ağırlıktan dolayı düzleşmeye mi başlamıştı? Eger ilaca rağmen saçlar tıpkı ıslakken olduğu gibi dalgalı ise bakım olarak uygulanıp dalgaların korunması mümkün.

Ben yaptığım her iki uygulamayıda AYCANGÜL'ün; zayıf saç kökleri ve saç uçları için saç güçlendirme günleri olarak verdiği tarihlerde uyguladım ve sonuç çok başarılı oldu.
Diğer soruna gelirsek, ürünü saça yedirip 30-40 dakika kadar bekliyoruz bu aşamada saçlar keratini emiyor ve hasarlar gideriliyor, daha sonra fön yardımı ile saçı kurutuyoruz bu sayede saçlarını düzleştirmek istemeyenler bakım olarak uygulayabiliyor ancak burada şöyle bir durum var, benim saçlarım zaten düz olduğu için ilacı saçıma sürdükten sonra saçlarım yine düz, eğer dalgalı olsaydı yine ilacı sürdükten sonra düzleşir miydi bilemiyorum bu yüzden saçları dalgalı olan ve bu işlemi yaptıran arkadaşlara sormak gerek, ilaç saça sürüldükten hemen sonra saçlarınız yine dalgalı mıydı yoksa ağırlıktan dolayı düzleşmeye mi başlamıştı? Eger ilaca rağmen saçlar tıpkı ıslakken olduğu gibi dalgalı ise bakım olarak uygulanıp dalgaların korunması mümkün.

Teşekkür ederim canım cevabın için.

evde yapılabileceğini hiç düşünmemiştim süper paylaşım :KK71:
malzemeleri nerelerden bulabileceğimizi de belirtseymişsin keşke..:97:

benim saçlarım kılıçbalığı yanık biliyosun ya ben şimdi bu keratin şampuanını alsam normal şampuan sürer gibi sürsem yıkasam kurutsam bittimi işlem sonuç nolur acaba yanık saçlarım için, düzleştirmeden geçtim zaten bakım için yapsam nolur acaba bu keratin nerde satılır şampuana katılanmı varmış birde. :26:

benim saçlarım kılıçbalığı yanık biliyosun ya ben şimdi bu keratin şampuanını alsam normal şampuan sürer gibi sürsem yıkasam kurutsam bittimi işlem sonuç nolur acaba yanık saçlarım için, düzleştirmeden geçtim zaten bakım için yapsam nolur acaba bu keratin nerde satılır şampuana katılanmı varmış birde. :26:

Prennses canım, bu keratin şampuanı değil keratin treatment olarak geçiyor, dediğin şeyi denemedik o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim ama sanırım düzleştirmeden sadece bakım çin yapılaiblir çünkü üstte bir mesajda belirttim, bekleme süresi sonunda saçlar keratini emmiş oluyor ve yanıklar kayboluyor ama tabii yıkadıktan sonra ne olur bunun tecrübesini yapmadım.Bahsettiğin keratin ampul olan anladım ama işe yararmı bilmiyorum canım.

Son düzenleme:

Benim saçlarım hafif dalgalı. keratin sürmeden önce düzleştirmedim ama saçıma keratini sürdükten sonra senin de dediğin gibi keratinin ağırlığından dolayı düzleşme vardı. ama kuruturken tekrar dalgalandı mı derseniz, ona hiç dikkat edemedim. çünkü bi saç kurutma makinesi, bi düzleştirici, olmadı biraz daha saç kurutma makinesi bi daha düzleştirici falan derken bi yandan da kokuyla boğuşmaktan inanın ki hatırlamıyorum.

İstanbul'da olsan ben yardım edeyim ama ...aslında eğer saçını tek başına düzleştirebiliyorsan bunu zaten yaparsın.Kardeşin falan yok mu fıstığım?

biliyorum canım,keşke istanbul da olsam..kardeşim var da hem erkek hem yurtdışında malesef :)

Hımmm du Emre'ye ses edeyim ilgilensin denesin denek hayvanı olsun hatta :KK16::KK16::KK16:

emre ? :))) kız benim tanıdığım erkekler kıl çıkarmaya çalışıyor,emreyi harcamayasın :))

KilicBaligi konuyu öyle güzel açmışsın ki yapacaklar içincesaret verici olmuş. Bütün ayrıntılar, dikkat edilmesi gereken ince noktalar var.
Saçıma düzleştirici, maşa tarzı şekillendiriciler kullanmıyorum. Boya gibi kimyasal işlemlerden de geçmiş değil saçlarım.Zaten dalgalılar ve dalgalarını seviyorum. İstediğim şey üstteki kısa katların uzaması ve dalgalarının daha belirgin ve düzenli olması. Onun için maşa kullanmaya başlayabilirim, bu bakıma ilerde ihtiyacım olabilir.
Bakım ve düzleştirme için bu yöntemi uygulayacak olanlara başarılar diliyorum. Birgün ihtiyacım olabilir düşüncesiyle bu konuyu takip edeceğim. Tecrübelilerden tecrübe edineceğim bir müddet.
Teşekkürler:KK71:
Bir iki sorum olacak:
Aycangül, bu bakımı hangi özel tarihlere denk getirmek gerekir?
KilicBaligi, saçları düzleştirmeden bu bakımı yapmak mümkün mü?

canım kılıçbalığını cevaplamış ben görene kadar zaten..kökleri güçlendirir şeklinde verdiğim günleri kullanabilirsin..

kesinlikle canim müthis bir kesif, bak sen bu konuyla ilgili ünlü olacakmissin gibi bir his var icimde :KK19:

benimde bir gün üreticilerden tehdit alacağım konusunda bir his var:KK53:

Benim saçlarım hafif dalgalı. keratin sürmeden önce düzleştirmedim ama saçıma keratini sürdükten sonra senin de dediğin gibi keratinin ağırlığından dolayı düzleşme vardı. ama kuruturken tekrar dalgalandı mı derseniz, ona hiç dikkat edemedim. çünkü bi saç kurutma makinesi, bi düzleştirici, olmadı biraz daha saç kurutma makinesi bi daha düzleştirici falan derken bi yandan da kokuyla boğuşmaktan inanın ki hatırlamıyorum.

O zaman bir denek bulup uygulama yapayım ben, başka türlü anlayamayacağız...

bu nasıl bir talihtir canım,imrendim :)

sonuç almana çook sevindim canım :)

Epilasyon sonrası himalayan tuzu+limon ama zaten çok az tüyüm vardı, bacaklarımın üzerine epilasyon bile yapmazdım o derece...

canım kılıçbalığını cevaplamış ben görene kadar zaten..kökleri güçlendirir şeklinde verdiğim günleri kullanabilirsin..

benimde bir gün üreticilerden tehdit alacağım konusunda bir his var:KK53:

Onlarda doğru düzgün ürünler üretsinler o zaman :nazar::nazar::nazar:

kılıçbalıgı acil bi sorum var. Sülfatsız şampuan kullanmak lazım demiştin.aldıgımız keratin sonrası şampuanda sls var bunun bi zararı olmuyo mu? Senin bahsettigin farklı bi madde mi yoksa? Ayrica sodium da zararlı mı? Kullandigim bi sac kreminde sodium lu bisey gördüm de sormak istedim. Ona göre kullancam.. Hos ihtiyacim olucak mi onu da bilmiyorum..

kaçkere okudum araştırdım ama cesaretedemedim kızlar saçımda oryal vardı saçımın uzunlugu 25cm uçlarda ise hala var 10cm kadar fakat boya ile kapandı yanlız uçlarda boya var dipte yok bu ürünü denesem hemde dipte aynı etkiyi alırmıyım kalın telli ve kabarık bir saçım var birde okadar çok satış sitesi varmışki fiyatları farklı ortalama ne kadardır yardımcı olursanız sevinirim

kılıçbalıgı acil bi sorum var. Sülfatsız şampuan kullanmak lazım demiştin.aldıgımız keratin sonrası şampuanda sls var bunun bi zararı olmuyo mu? Senin bahsettigin farklı bi madde mi yoksa? Ayrica sodium da zararlı mı? Kullandigim bi sac kreminde sodium lu bisey gördüm de sormak istedim. Ona göre kullancam.. Hos ihtiyacim olucak mi onu da bilmiyorum..

Benim şampuanımda sülfat yok, farklı bir şampuan mı aldın acaba?
Sülfat =sülfirik asit tuzu
sodyum= sodyum klorür yani sofra tuzu her ikiside yasak aslında ama her ikisininde olmadığı şampuanı bulmak zor.

ellerine sağlık çok güzel bi konu olmuş :)

aycangülün başlığında da merakla beklemiştim uygulamanı ve sonuçlarını, saçlarına maşallah :)

işte ilk deneme sonucum =)
saçlarım normalde kurutulunca tiftik tiftikti aşağıdaki fotoğraflardaki gibi. mecburen hep düzleştirirdim bu görüntüyü kapatmak için. tabi bu da zamanla daha çok zarar görmesine sebep oluyordu. boya + düzleştirici falan derken mahvolan saçlarım keratin bakımı sayesinde kendine geldi. artık her gün düzleştirmek gibi bi sıkıntım olmadığı için zarar da görmeyecekler. çok mutluyum =)

$keratin öncesi - hazırlık şampuanı ile yıkanıp kurutulmu&#351.jpg $keratin öncesi - hazırlık şampuanı ile yıkanıp kurutulmu&#351.jpg
$01022011283.jpg $01022011285.jpg

alttaki fotoların ilki yıkayıp kuruttuktan hemen sonra, 2.si ise ertesi akşam çekildi. cep telefonumdan çektiğim için pek kaliteli değiller. uçlarımda hafif çatallaşmalar kaldı. o da 2 gün boyunca 230dereceyle düzleştirdiğim için oldu sanırım. saçımın dipleri ve boyları yağlı gibi kaldığı halde uçlar kurumaya başladı fazla düzleştirmekten.. kendi haline bıraktım ben de. 2. uygulamada daha tecrübeli olacağım için böyle bişey yaşamam diye umuyorum. genel anlamda çok çok memnunum. banyodan sonra saçı 5dk da kurutup öylece bırakmak çok büyük kolaylık benim için. yarım saat 40 dk düzleştirmeye uğraşıyordum hep. saçım %90 iyileştiği gibi bu dertten de kurtuldum. herkese tavsiye ederim. :KK66:

X