- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.629
- Konu Sahibi KilicBaligi
KilicBaligi konuyu öyle güzel açmışsın ki yapacaklar içincesaret verici olmuş. Bütün ayrıntılar, dikkat edilmesi gereken ince noktalar var.
Saçıma düzleştirici, maşa tarzı şekillendiriciler kullanmıyorum. Boya gibi kimyasal işlemlerden de geçmiş değil saçlarım.Zaten dalgalılar ve dalgalarını seviyorum. İstediğim şey üstteki kısa katların uzaması ve dalgalarının daha belirgin ve düzenli olması. Onun için maşa kullanmaya başlayabilirim, bu bakıma ilerde ihtiyacım olabilir.
Bakım ve düzleştirme için bu yöntemi uygulayacak olanlara başarılar diliyorum. Birgün ihtiyacım olabilir düşüncesiyle bu konuyu takip edeceğim. Tecrübelilerden tecrübe edineceğim bir müddet.
Teşekkürler
Bir iki sorum olacak:
Aycangül, bu bakımı hangi özel tarihlere denk getirmek gerekir?
KilicBaligi, saçları düzleştirmeden bu bakımı yapmak mümkün mü?
Ben yaptığım her iki uygulamayıda AYCANGÜL'ün; zayıf saç kökleri ve saç uçları için saç güçlendirme günleri olarak verdiği tarihlerde uyguladım ve sonuç çok başarılı oldu.
Diğer soruna gelirsek, ürünü saça yedirip 30-40 dakika kadar bekliyoruz bu aşamada saçlar keratini emiyor ve hasarlar gideriliyor, daha sonra fön yardımı ile saçı kurutuyoruz bu sayede saçlarını düzleştirmek istemeyenler bakım olarak uygulayabiliyor ancak burada şöyle bir durum var, benim saçlarım zaten düz olduğu için ilacı saçıma sürdükten sonra saçlarım yine düz, eğer dalgalı olsaydı yine ilacı sürdükten sonra düzleşir miydi bilemiyorum bu yüzden saçları dalgalı olan ve bu işlemi yaptıran arkadaşlara sormak gerek, ilaç saça sürüldükten hemen sonra saçlarınız yine dalgalı mıydı yoksa ağırlıktan dolayı düzleşmeye mi başlamıştı? Eger ilaca rağmen saçlar tıpkı ıslakken olduğu gibi dalgalı ise bakım olarak uygulanıp dalgaların korunması mümkün.