• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Evde boyalı saçı oryalsiz açmak

Dea-tacita

Hayat bana güzel!
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
878
817
128
45
Saçlarımla çok oynadım yıllardır.
Mavi siyahlar, mavi siyahtan oryalle kumrala döndüm, kumraldan sarıya..
Sarıdan direkt siyaha, siyahtan yine oryalle kumrala,
kumraldan kızıla, kızıldan siyaha falan derken saçlarım öyle yıprandı ki. 3 yıl önce kısacık kestirmek zorunda kaldım çünkü saç değil lastiğimsi bir şekle bürünmüştü saçlarım. Dökülmesi de cabası. Kıvırcıklığı gitmişti mısır koçanı haline dönmüştü.
Siyahtan boyayla açmaya çalıştım saçımı olmadı. Altta kızıl vardı tabi..
Kahve tonları boyasam da hep siyah durdu. Kuaförler bile kahve yok bu saçta siyah bu saç diyorlardı. Orijinal saç rengim kahvedir aslında..

3 yıldır saçlarım epey uzadı tabi. Uzarken de kıvırcıklığı geri geldi, oryalli bölümler kesile kesile sağlıklı saç olarak uzadılar.
Ben yine kahve tonları diye sayıklıyorum tabi her kuaföre gidişimde ama hepsi bana oryal gerekir diyor. Ama artık oryale cesaretim yok.
Geçenlerde nette araştırırken evde boyalı saçları 1-2 ton açacak bir yöntem okudum. Hemen de not aldım.
Karbonat C vitamini ve şampuanın karışımından oluşuyor. Saçınız istediğiniz tona gelene kadar 2 günde bir uygulanabiliyormuş.

Az önce uyguladım saçlarıma. 2 saat bu şekilde bekleyeceğim.

Umarım gerçekten işe yarar, bizler de bu oryal olayından kurtuluruz.
Tabi oryalle kuaförde 3 saat içinde açılacak saç için belki bir hafta evde uğraşmak gerekecek ama bence değer.
Her uygulamadan sonra sonucu buraya yazacağım.
Bakalım işe yaracak mı?

Bu yontemde cok yiprattigi gibi esit oranda acim yapmamisti arkadaslarima yaptik yazlikta iki yil once.
Yine de oryalden daha iyidir diye düşündüm. Saçımı az önce yıkadım. Hala nemli ama görünürde fark ettiğim bir açılma yok. Tabi siyahın 1 tonu açıldıysa farkedilmemesi normaldir.

Back