Merhaba,bu benim ilk forum deneyimim ve ilk üyeliğim umarım çare olursunuz. 20yaşındayım ve fazlasıyla titizim,bugün ablamda bit oldğunu farkettik hemen paranit sprey uyguladık,annem ve kendime de uyguladık. Tarakla da iyice taradık. Ama koltuklarda falan da yaşayabilir diye okudum,çözüm için ne yapmalıyım? Çok huylanıyorum,lütfen yardım (
Merhaba,bu benim ilk forum deneyimim ve ilk üyeliğim umarım çare olursunuz. 20yaşındayım ve fazlasıyla titizim,bugün ablamda bit oldğunu farkettik hemen paranit sprey uyguladık,annem ve kendime de uyguladık. Tarakla da iyice taradık. Ama koltuklarda falan da yaşayabilir diye okudum,çözüm için ne yapmalıyım? Çok huylanıyorum,lütfen yardım (
bit yaşamaz, saçtan düştüğü an hareket edemz, en fazla 48 saat içinde ölür.
ama evet sirke koltuklar, yastık kılıfları gibi tutnabileceği, tüylü yüzeylerde 14-20 gün yaşar
ve o süreçre o bölgeye bir saç değerse tekrar tutunur
mutlaka koltuklarda saçların değdiği yerleri süpürmeniz, nevresimleri yıkamanız gerekir
Aynen katılıyorum arkadaşın dediklerine Çok panik olmuşsunuz benim kızımada bulaşmıştı okuldan şampuan tak diye çözdüüü iki yıkamada eser kalmadı şimdide okula giderlerken sprey sıkıyorum arka ense ve gömleklerinin yakalarına kesinlikle bulaşmıyor birdaha
Aynen katılıyorum arkadaşın dediklerine Çok panik olmuşsunuz benim kızımada bulaşmıştı okuldan şampuan tak diye çözdüüü iki yıkamada eser kalmadı şimdide okula giderlerken sprey sıkıyorum arka ense ve gömleklerinin yakalarına kesinlikle bulaşmıyor birdaha
canım 3 sene önce benim kızımın okulunda bit salgını oldu
ben ve bazı anneler, çocuklarımızı korumak için okulda bilgilendirme çalışmaları yaptık
uzmanlar çağırdık, velilere bilgi verdirttik
gerçekten konu o kadar basit değil
tek bir sirke 10 gün civarı erişkin hale gelip, bi 10 gün sonra da yumurtlamaya başlıyor
bazı aileler dikkatsiz davrandıkları için 2 yıl kurtulamadılar bu illetten, hepimiz rahatsız olduk
belki sizler daha kafasını sarmadan yakalayıp atlatmışsınızdır
ama bazen her tedbiri almak gerekiyor