Evde bebeğine bakmak mı, kreşe verip iş hayatına mi girmek ?

Ayni boyleyim. Ben de kreste kalmadim anneannem falan bakti sagolsun iyi de bakti ama annemi tercih ederdim o yuzden kendim bakiyorum cocuguma. Eve maddi bir katkim da yok.
Konunun disina cikmak istemem ama siz guzel bi ornek vermissiniz. Benide anneannem buyuttu cokta guzel bakti ama o anneyi ugurlama an ve aksam isten gelecek hasreti varya cocuklugumun en zor anlariydi. Calisan bi annenin evladi olarak buyudum bilirim nasil bi duygudur. O yuzden ahim vardi imkanim olursa ben buyutucem demistim. Cok sukur simdi buyutmek nasip oldu.

Evet ben de seni hatirliyorum Şubat annelerinden , hamilelik sürecimizi beraber gecirmistik.. Ben kizimi gece uykusundayken bile özlüyorum ve hislerini çok iyi anliyorum...kizimin uyuma saati aksam 9.30 ve calisiyor olursam muhtemelen o saatlerde ev isleri ile bogusuyor olurum ,hemen de uyuyacaği icin hic kaliteli zaman geciremiycem, üstelik iyi bir kreşe gitsin diye kazandigim paranin belki de yarisini kreşe vericem..

Yorumlari okumadim öncelikle bunu soyleyeyim.
Bir kadının calismasi sadece eve para getirmesi sebebiyle gerekmiyor. Calismak kendi ozel hayatinizi kurmanizi saglar. Hayatinizi cocuk odakli yasamamayi, en deger verdiginiz şeyin annelik kimliginiz degil de kendi oz kimliginiz olmasını saglar. Bizde ne yazik ki cocuga hayatini adamak diye bir sey var. Bundan siyrilmanizi saglar. Bu yuzden bence bir kadin sağlıklı oldukca calismalidir.
6 ay da cok kucuk ama. Onun yerine evinize gelmesi icin bir bakici tutsaniz daha mantikli. Ya da madem 2 senedir calismiyorsunuz, 1 yasina gelene kadar bakip sonra da başlayabilirsiniz.
Cocuk büyütmek adina ev hanimi olmak, bilemiyorum bence alinan egitime pek yakışmıyor.
Bir de calismayi kimse sevmiyor zaten. Biraz bebeklerin arkasina siginiyoruz. Guzel bir bahane çünkü calismamak icin. Babasi da ister her anina sahit olayim bilmem ne diye. Ama hayat boyle bir yer degil. Erkek calismak, para getirmek zorunda; kadin çalışmasa da olur fikri ataerkilligin besledigi bir dusunce yapisi bence.

bu devirde cok zor bir soru...ama tabikide ben cocugunu buyutmenden yanayim..ihtiyacin yokmus ustelik.yazik degilmi o 6 aylik bebege nasil bakarlar orda nasil birakacaksiniz..bezinj degistirwn kisiye nasil guveneceksinjz? neler duyuyoruz herkez seytanlanmis...bu dunyada anne olduktan sora en onemli sey cocuklarumiI yetistirmek degilmi ..o halde lutfen cocugunuzun basinda dueun mecburda degilmissinjz

Maddi durumdan yana sıkıntınız olmadığı için kalıp çocuğunuza bakın en azından belli bir yaşa gelene kadar. Sonra zaten yine çalışırsınız ve size hak veriyorum okuyup emek vermişsiniz ama şu an o daha çok küçük ve emin olun kimse annesi kadar iyi bakamaz ona

7 yıllık evliyim maddi olarak şu an iyi sayılırız ama bu süreçte hep çalıştım.ev aldık krediyle onu ödedik bi yandan araba aldık krediyle neyse hepsi ödendi sorunsuz biraz sıkışarakda olsa.bu arada 5 yaşınd akızım var ve ben hala çalışıyorum artık yoruldum çocuğum 15 aylık itibariyle hep kreşte hiçbişeyini göremiyorum.evde zaman geçiremiyorum.misafirdi temizlikte alışverişti yemek bulaşık derken evde olduğum anlarda bile çocuğumla ilgilenemiyorum.artık yıprandım.siz siz olun çocuğunuza bunu yapmayın.kısmetse 2. çocuk düşünüyoruz ve ben kesilikle çalışmıycam.maddi manevi zor azıcık aşım kaygısız başım.herşeyiyle kendim ilgilenicem.siz herşeyi 4+4 lük yapsanız bile ne allah razı olsun diyen ve nede birgün kıymet bilen.sizde her açıdan düşünün göze alabilrseniz başlayın

ya ben kadının çalışmasından yanayım üretken olmalı kadın. ama maddi zorluk çekmiyorsanız dışardan sigortanızı yatırıp evde de bir şeyler üretebilirsiniz.
zira her gün saçma sapan haberler izleyip üzüntüye boğuluyorum. bakıcı çocuğu düşürüp beynine zarar vermiş, kreşte öğretmen 2,5 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayıp odalara kilitlemiş ağlayasım geliyor bunları gördükçe, üzerine bir de gece tv programı tekrarı izledim . konusu 2 öğrenci kızın işkence yapılarak öldürülüp atılmaları. ha anneleri ev hanımı ama maalesef köy okulu olduğundan çocuklar kendileri gidip gelirlermiş okula. ben evde olsam kendim götürüp getiririm. çalışan bir kadınım. ama maddi tek dayanağım yok. evim gibi, kolay iş bulacak mesleğim gibi falan. o yüzden çalışmaya devam. Allah elimden işimi almasın inş. ama sizin yerinizde olsam çocuklarımı büyütürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…