- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
- 598
- Konu Sahibi PinkMermaid
-
Bir kreş öğretmeni olarak neden 4 yaşina kadar vermezdiniz cok merak ettim ? Bebeğiniz hayirli olsun bu arada..Su an hamileyim. Bebegim dogmadan önce annemin oldugu sehre tayin istemeyi düşünüyorum. Çünkü calismk zorundayim. Çalışmazsam esim tek basina giderleri karsilayamaz. Bebegimi ise guvenip birakabilecegim tek kisi annem. Benim sizin gibi imkanim olsa calismaz bebegime bakardim. Kres ogretmeni olarak söylüyorum 4 yasina kadarda krese vermezdim
İstismar konusunda çok haklisiniz ve üstelik kiz bebek annesiyim, erkek bebeğe göre istismara daha cok acik ...zaten kizim bana cok bagimli,arkamdan kesin cok aglar, yüreğim nasil dayanir...ki o ruh haliyle kendimi işe de veremem hep onu düsünürüm..Bu konuda kendi fikrim ise baslamamk olur ilk olarka 6 aylik bir cocuk anne sutu emiyor altina yapiyor konusamiyor derdini anlatamiyor.krese verildiinde herhangi bir cinsel istismar siddet olaylari yasanip yasanmadigini size anlatabilcek bi cocuk degil.cocuklarda mahremiyet dugusunun gelismesi icinde tehlikeli bi donem cunku bezini de ogretmen ya da ogretmen yardimcisi degistirecek.Anne baba disinda kimse degistirmemeli bana gore.2 yil sonra tekrar cocuk istediginiz soliyosunuz yani tekrar isi birakma donemine gireceksiniz aktif olraka sadece 2 yil calisacaksiniz bu 2 yil icinde mesleginizde cok bi ilerleme yasiyamuyacaginizi varsayarak soluyorum(kotu anlamda degil tabi ki ) kendinize ait maddi geliriniz varken çocuklarınızi bosuna madur etmeyin.sadece size ihtiyac duydugu bi donem.Calisma isteğinize saygi duyarim bi kadin olarak ama ben anne gozuyle bakmayai tercih ediyorum bu durumda.
Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler
Bir kreş öğretmeni olarak neden 4 yaşina kadar vermezdiniz cok merak ettim ? Bebeğiniz hayirli olsun bu arada..
Anlamadım bölümün ne tam olarak
N nurella3449 kreş öğretmeniymiş, onun cümlesini kullanarak soru sordum kendisine ,sorun mu var ?Anlamadım bölümün ne tam olarak
Yorumu yapan kreş öğretmeni
Konu sahibi ona sormuş
Türkçeyi doğru okumak ve doğru yorumlamak
Kreslerden kaynakli oldugu icin degil ama coxuklari kucuk yasta okula verince cocuk icine kapanik oluyor. Okuldan bikiyor. Zaten nerdeyse 23 24 senemiz okulda geciyor. Birakin 4 senesi annesiyle gecsin. Ben sabah 8 oglen 12 olmak uzere 4 saat calismama ragmen ne bakiciya birakabilirim ne de krese. Cocugum anneannesinin yaninda büyüsün. Aile ortami görsün. Okul fobisi olusmasin erken yasta. Tabi imkaniniz el veriyosa en iyisi annenin bakmasi.Bir kreş öğretmeni olarak neden 4 yaşina kadar vermezdiniz cok merak ettim ? Bebeğiniz hayirli olsun bu arada..
3 yıllık evliyim. İşimi bıraktım 6 aylık hamileyim. Kreş çok yakın olmasına rağmen ve iyi bir kreşe yakın olmama rağmen yürüyüp konuşana kadar kreşe vermeyeceğim. Hiç çalışmazsam bile eğitimi için vereceğim. Ama 4-5 yaşlarında ..Kizlar kafam çok karisik, özellikle bebegini kreşe verip çalışan annelerin yorumlari, tecrübeleri varsa keşkeleri ya da iyikilerini duymak isterim ?
Kizim yakinda 6 aylik olacak,ben is imkani devlette cok fazla olan bir bölümden mezun 2 yıllık ev hanımiyim.Eşim devlette iyi bir kurumda uzman ve maaşi yüksek.Bana çalişma konusunda asla karışmadi, hep sen nasil mutlu olcaksan onu yap dedi ve diyor. Bir yandan o kadar üniversite okudum,zor sınavlarda uykusuz kaldim,boşuna miydi diyorum,bir yandan da bebeğimi krese verip calisma hayatina katilmayi sacma buluyorum,bu zamanlari bir daha geri gelmeyecek cunku..acayip ikilemdeyim,ileride calismadigim icin pisman olur muyum diyorum ya da iyiki evde kalip cocugumu(cocuklarimi) ben buyutmusum mu derim diyorum ?
Not: Kendime ait bir evim de var ,varlikli bir aileden geliyorum,su anda da o evin kirasini aliyorum eve bu sekilde de katkim var maddi olarak .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?