- 23 Mayıs 2007
- 3.705
- 1.994
- 723
- Konu Sahibi PinkMermaid
-
Evet söyledikleriniz çok mantikli ama şöyle de bir durum var ; 2 sene sonra tekrar hamile kalmayi planliyorum nasipse, kardeşiyle arası 3-4 yaştan fazla olsun istemiyorum..hamileyken ne bileyim karda kışta işe gitmek çok yorucu geldi düşününce...bir yandan da kardeşinin de olmasini istedigim icin imkanlarimizi mümkün oldugunca yükseltmeliyiz kari-koca diyorum bi yandan da isten eve gel, yemek yap, sofrayi topla , saat oldu 8-9 artik neyse o yorgunlukla ben cocuklarimla mi ilgileneyim kendimi mi dinlendireyim eşimle mi ilgileneyim...En kötü 2,5 yaşına kadar bekleyin çünkü o yaşa kadar çocukların bir kişinin güvenine ihtiyacı var, bu anne ya da anneye yakın birileri olabilir. 2,5-3 yaşından sonra da çalışmasanız bile kreşe verin çünkü kreşte alacağı şeyleri o yaştan sonra veremezsiniz. Şu anda harika kreşler var ve çocuk için evde oturmaktan çok daha faydalı. Evde telefon, televizyon bağımlısı olup enerjilerini atamıyorlar, sıkılıyorlar. Tüm gün ilgilenseniz bile ki bu mümkün değil kreş kadar faydalı olamıyorsunuz.
Bence 2 sene daha sabredin ve sonra çalışın.
Canım kızlarını kreşe verip çalışan bi anne olarak bebişini büyüt derim durumun da iyi bebişin ufak dahaKizlar kafam çok karisik, özellikle bebegini kreşe verip çalışan annelerin yorumlari, tecrübeleri varsa keşkeleri ya da iyikilerini duymak isterim ?
Kizim yakinda 6 aylik olacak,ben is imkani devlette cok fazla olan bir bölümden mezun 2 yıllık ev hanımiyim.Eşim devlette iyi bir kurumda uzman ve maaşi yüksek.Bana çalişma konusunda asla karışmadi, hep sen nasil mutlu olcaksan onu yap dedi ve diyor. Bir yandan o kadar üniversite okudum,zor sınavlarda uykusuz kaldim,boşuna miydi diyorum,bir yandan da bebeğimi krese verip calisma hayatina katilmayi sacma buluyorum,bu zamanlari bir daha geri gelmeyecek cunku..acayip ikilemdeyim,ileride calismadigim icin pisman olur muyum diyorum ya da iyiki evde kalip cocugumu(cocuklarimi) ben buyutmusum mu derim diyorum ?
Not: Kendime ait bir evim de var ,varlikli bir aileden geliyorum,su anda da o evin kirasini aliyorum eve bu sekilde de katkim var maddi olarak .
bölümünüz nedir merak ettim ?Kizlar kafam çok karisik, özellikle bebegini kreşe verip çalışan annelerin yorumlari, tecrübeleri varsa keşkeleri ya da iyikilerini duymak isterim ?
Kizim yakinda 6 aylik olacak,ben is imkani devlette cok fazla olan bir bölümden mezun 2 yıllık ev hanımiyim.Eşim devlette iyi bir kurumda uzman ve maaşi yüksek.Bana çalişma konusunda asla karışmadi, hep sen nasil mutlu olcaksan onu yap dedi ve diyor. Bir yandan o kadar üniversite okudum,zor sınavlarda uykusuz kaldim,boşuna miydi diyorum,bir yandan da bebeğimi krese verip calisma hayatina katilmayi sacma buluyorum,bu zamanlari bir daha geri gelmeyecek cunku..acayip ikilemdeyim,ileride calismadigim icin pisman olur muyum diyorum ya da iyiki evde kalip cocugumu(cocuklarimi) ben buyutmusum mu derim diyorum ?
Not: Kendime ait bir evim de var ,varlikli bir aileden geliyorum,su anda da o evin kirasini aliyorum eve bu sekilde de katkim var maddi olarak .
Siyaset bilimi ve uluslararasi iliskilerbölümünüz nedir merak ettim ?
85 ve üstü puan alabiliceksenız kpssye çalışın derım özel sektör önermem ama atanana kadar zaten bır sure gecıcektır atansanızda guvenlık soruşturması vs nerden baksanız 2 yıl var önunuzde ha deyıp atanamazsınız yada hemen işe başlıyamazsınızSiyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler
Evet söyledikleriniz çok mantikli ama şöyle de bir durum var ; 2 sene sonra tekrar hamile kalmayi planliyorum nasipse, kardeşiyle arası 3-4 yaştan fazla olsun istemiyorum..hamileyken ne bileyim karda kışta işe gitmek çok yorucu geldi düşününce...bir yandan da kardeşinin de olmasini istedigim icin imkanlarimizi mümkün oldugunca yükseltmeliyiz kari-koca diyorum bi yandan da isten eve gel, yemek yap, sofrayi topla , saat oldu 8-9 artik neyse o yorgunlukla ben cocuklarimla mi ilgileneyim kendimi mi dinlendireyim eşimle mi ilgileneyim...kadinlarin hayati neden bu kadar zor...
Hamile iken işe gitmek bebekli iken hele de bebeği kreşe bırakıp vs işe gitmekten kat be kat kolaydır
Bebeğim evimde bakıldı sırf süt sağmak bile ayrı bir meşakkatli
Oğlum 2 yaşında kreşe başladı kaldır giydir götür al vs vs
Keşke hep karnımda kalsa ben nereye gitsem o da gelse dediğim çok olmuştur
Geçen sene 83 puan almistim kpss den..tekrar girerim belki,ohal'de olduğumuzdan cok haklisiniz alim cok fazla yok bu aralar ki ihrac ediliyor bir sürü kişi..85 ve üstü puan alabiliceksenız kpssye çalışın derım özel sektör önermem ama atanana kadar zaten bır sure gecıcektır atansanızda guvenlık soruşturması vs nerden baksanız 2 yıl var önunuzde ha deyıp atanamazsınız yada hemen işe başlıyamazsınız
85 puanda kalmış sizin bölüm tekrar çalışıp sınava giriceksınız sonra açıklanması sonra tercıhler atandıktan sonrada guvenlık soruşturması derken nerden baksanız dedıgım gıbı 2 yıl rahat var bence kpss ye hazırlanın bebegınızde büyümüş olur.Geçen sene 83 puan almistim kpss den..tekrar girerim belki,ohal'de olduğumuzdan cok haklisiniz alim cok fazla yok bu aralar ki ihrac ediliyor bir sürü kişi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?