Evde bebeğine bakmak mı, kreşe verip iş hayatına mi girmek ?

PinkMermaid

👨‍👩‍👧‍👦
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.683
6.172
158
Kizlar kafam çok karisik, özellikle bebegini kreşe verip çalışan annelerin yorumlari, tecrübeleri varsa keşkeleri ya da iyikilerini duymak isterim ?

Kizim yakinda 6 aylik olacak,ben is imkani devlette cok fazla olan bir bölümden mezun 2 yıllık ev hanımiyim.Eşim devlette iyi bir kurumda uzman ve maaşi yüksek.Bana çalişma konusunda asla karışmadi, hep sen nasil mutlu olcaksan onu yap dedi ve diyor. Bir yandan o kadar üniversite okudum,zor sınavlarda uykusuz kaldim,boşuna miydi diyorum,bir yandan da bebeğimi krese verip calisma hayatina katilmayi sacma buluyorum,bu zamanlari bir daha geri gelmeyecek cunku..acayip ikilemdeyim,ileride calismadigim icin pisman olur muyum diyorum ya da iyiki evde kalip cocugumu(cocuklarimi ) ben buyutmusum mu derim diyorum ?
Not: Kendime ait bir evim de var ,varlikli bir aileden geliyorum,su anda da o evin kirasini aliyorum eve bu sekilde de katkim var maddi olarak .

İki yıllık ev hanımı iseniz Bebek 6 aylıkken mi çalışma aklınıza düştü

Bakın ben kadın çalışsın işi asla bırakma diyenlerdenim

kendim de 3,5 aylık bebeği bakıcıya bırakıp haftada 6 gün günde 11 saat ayrı kaldım

Lakin iki yıldır çalışmıyor iseniz bebeği büyütün biraz daha yani yazdıklarınızdan bu aşamada sizi bekleyen bir iş yok gibi anladık

Eğer doğum iznim bitiyor işe döneyim mi diyorsanız dönün ama iş arayıp yeni işe başlayayım diyorsanız en az bir yıl daha bekleyin

Daha önce özel sektörde bir isteydim hamile kalinca ayrildim kendi isteğimle..evliliğimin 7.ayinda hamile kaldim zaten,ekimde tam 2 yillik evli olmus olacagim.

Maddi açıdan zorluk yaşamıyorsanız bence bebeğinize bakın.
Eşinizin duruma zaten iyiymiş eve de katkım var diyorsunuz.
Sosyalleşmek istiyorsanız da bebeğinizle beraber sosyalleşin.
Her zaman iş bulup çalışabilirsiniz.
Ama bebeğinizin o zamanları bir daha geri gelmez.
Okul ya da kreşe verdiğiniz de de çok istiyorsanız çalışırsınız.
Bunlar sadece benim görüşüm.
Siz içinize sineni yapın.

evde çocuğuna bak.Çalışınca ödül mü verecekler. İhtiyacın da yokmuş. Hergün sabah kalkıp gitmek çocuğu birakmatan zevk mi alican. karı var kisi var.

Elbet bi gün çalışacağım diyorsanız işe girin. Ara verip işe dönmek çok zor şans gerektiren bi şey.
Sanırım ben çocuğuma bakardım, eşimin maaşı iyiyse.

2 yaşına gelene kadar bekleyın sız bakın zaten maddı gelırınız var , yanı guvencenız var ve esınızınde gelırı ıyıymıs ve sızden calısmanızı beklemıyormus sonrasında krese verın sızde ıse baslayın en dogrusu bu bence....

Bulacaginiz isin kosullarina bagli. İnsan mecburiyet haricinde keyfen calisiyorsa o calismanin zevki de ayri bir guzel olur. Altinda araban olur,cocugu baglarsin koltuguna, saat 9da evden cikarsin krese birakir ofisine gecersin,aksam 5te cikarsin cocugu alir evine gecersin, boyle calismaya can kurban. Ama sabah 7de cikip aksam 8de eve geliyorsan o is cok zor en azindan cocuk 2 yasina falan gelmeli derim.

Vallahi ben çalışır; çocuğum için birikim yapardım. Özel okula gönderecek kadar paranız olsa bile özel okul var; özel okul var. Ne kadar çok para; o kadar yüksek hayat standartı.

bebeğe bakacak olan anne veya kv olsaydı düşünme çalış derdim ama 6 aylık bebeği kreşe verip çalışmak biraz acımasızlık gibi geliyor bana.
ben de çalışan anneyim hatta oğlum 3,5 aylıkken işe geri döndüm ama benim kv bakıyordu bebeğime gözüm arkada kalmadım. anne veya kv gibi bir seçeneğiniz yoksa ve maddi olarak da ihtiyaç duymuyorsanız ben 2 yaşınıza kadar beklemenizi öneririm.

En kötü 2,5 yaşına kadar bekleyin çünkü o yaşa kadar çocukların bir kişinin güvenine ihtiyacı var, bu anne ya da anneye yakın birileri olabilir. 2,5-3 yaşından sonra da çalışmasanız bile kreşe verin çünkü kreşte alacağı şeyleri o yaştan sonra veremezsiniz. Şu anda harika kreşler var ve çocuk için evde oturmaktan çok daha faydalı. Evde telefon, televizyon bağımlısı olup enerjilerini atamıyorlar, sıkılıyorlar. Tüm gün ilgilenseniz bile ki bu mümkün değil kreş kadar faydalı olamıyorsunuz.

Bence 2 sene daha sabredin ve sonra çalışın.

Maddi imkanlarım ve olanlarım el verse, evde oturur çocuklarımı büyütürüm.
İş hayatı kariyer veya okumuşluk umrumda olmaz.
Zaten şurada ne kadar zaman anne kucağında kalacaklar ki? 3-5 sene daha.
Sonra zaten iş hayatı olur. (Tabii ki uç noktada kariyer planları yoksa)

zaten keyfi olarak çalışacaksınız anladığım kadarıyla,
bu durumda keyfiniz nasıl istiyorsa öyle yapın.
açıkcası beni kira gelirim de varken, hiçbir güç sabahın köründe kaldırıp işe götüremezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…