Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Bahsettiğiniz kişinin videolarına göz atayımYoutubeda Oğulcan Dumlu diye bir doktor çocuk var, kendi kendine İleri seviye Almanca öğrenmis. Öneriler vs paylaşıyor, muhtemelen faydası olur.
Ben yinede kurs diyorum bu arada özellikle testdaf, dsh gibi sınavlara girmeyi düşünüyorsanız
Peki bilen biri olarak A1 ve A2'i 3 ayda bitirmek mümkün müdür ? Ya da nasıl bir çalışma programı yapmamı önerirsinizA2ye kadar pek konuşmadan öğrenilebilir. Bir cok YouTube kanalı var, 2 3 kişi izleyip tarzını beğendiğiniz birinden devam edin. B1e gelince de yine başka platformlardan kendinize konuşma partneri bulup düzenli olarak online olarak konuşun. Chatgpt ile de özellikle yazım düzeltme konusunda çalışabilirsiniz. Ben öğrenciyken kendi imkanlariyla dil öğrenmiş biri olarak özellikle ortak diliniz olmayan yabancı biriyle partner olup karşılıklı konuşmanızı tavsiye ederim. En çok bu işe yarıyor. Kursa falan da gittim şimdi almanyada yaşadığım için ama orda bile bazı trickler hariç hep sınıftan arkadaşlarla dışarıda görüşüp konuşarak ilerlettim.
Bu arada a1 ve a2de konuşmayı kelime kelime tekrar ettiren bir hoca vardı mesela o şekilde de calisilabilir.
Öğrenilir you tube vs ama bir sistem olmayınca devam ettiriliyor. Canlı ders ya da kursa gidin daha verimli geçer.Arkadaşlar merhaba,
Evde tek başına herhangi bir kursa gitmeden almanca öğrenebilen var mıdır acaba ? Ve nasıl öğrenebilenler varsa da nasıl bir yol izlediklerine dair fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim
Böyle şeyler sadece rakam meselesi. Sınav belki geçilir ama oturması başka konu. Benim C1 sertifikam var ama günlük hayatta zorlanıyorumPeki bilen biri olarak A1 ve A2'i 3 ayda bitirmek mümkün müdür ? Ya da nasıl bir çalışma programı yapmamı önerirsiniz
Çok açıklayıcı olmus, hepsini dikkate alacağım. Teşekkür ederim :)Dualingo uygulamasında aktif olarak 982 günüm var. Orta üstü seviyedeyim şu an, zamanımı almadan çok şey öğrendim.Aynı zamanda film veya dizi izlerken altyazıları almancaya çeviriyorum.Ben direkt olarak oturup dil çalışmayı istemediğim için sanki hayatımın parçasıymış gibi yaptım.
Telefonumun dilini almancaya çevirmekte işime yaradı.Slowly uygulamasında bir ara almanca konuşan insanlarla mektuplaşıyordum.Hem mektupların gelmesini beklemek heyecanlıydı hem de dilime katkısı oldu.Yeni insanlar da tanımış oldum farklı kültürlerden.
Youtubeda çok güzel kanallar var ,gramer vs oradan çalışabilirsin.Kursa gidebilirsin imkanın varsa.Öğrendiğim kelimelerle günlük veya hikaye yazmaya çalışmakta geliştirdi beni.Umarım faydası olur :)
Peki ne kadar sürede hangi seviyeye geldinizvar var ben öğrendim. ancak kendine almanca konuşan birini bulman gerekiyor. ben youtubede begi begi kanalından öğrendim. ardından öğrendiklerim ile chatgpt'ye gidip bana o konu ile ilgili 30 tane soru sormasını istedim. onları çöze çöze ilerledim. geriye bir tek konuşma ve harflerin telaffuzu kalıyor. onlar içinde almanca bilen biriyle konuşman gerekiyor. instagramda almanca konuşma grupları var. kendi aralarında almanca konuşuyorlar. onları araştırıp katılmanı tavsiye ederim
Ne kadar sürede C1 sertifikasını aldınız peki ? Aslında ben de C1 için istiyorumBöyle şeyler sadece rakam meselesi. Sınav belki geçilir ama oturması başka konu. Benim C1 sertifikam var ama günlük hayatta zorlanıyorum
hicbir dil 3 ayda bitmez. sana bunun vaadini veren yerlerden uzak dur.Peki bilen biri olarak A1 ve A2'i 3 ayda bitirmek mümkün müdür ? Ya da nasıl bir çalışma programı yapmamı önerirsiniz
6 ay b2 seviyesine geldim.Peki ne kadar sürede hangi seviyeye geldiniz