Evde almanca mümkün mü ?

ylmzz1717

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
57
-6
Arkadaşlar merhaba,
Evde tek başına herhangi bir kursa gitmeden almanca öğrenebilen var mıdır acaba ? Ve nasıl öğrenebilenler varsa da nasıl bir yol izlediklerine dair fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim

A2ye kadar pek konuşmadan öğrenilebilir. Bir cok YouTube kanalı var, 2 3 kişi izleyip tarzını beğendiğiniz birinden devam edin. B1e gelince de yine başka platformlardan kendinize konuşma partneri bulup düzenli olarak online olarak konuşun. Chatgpt ile de özellikle yazım düzeltme konusunda çalışabilirsiniz. Ben öğrenciyken kendi imkanlariyla dil öğrenmiş biri olarak özellikle ortak diliniz olmayan yabancı biriyle partner olup karşılıklı konuşmanızı tavsiye ederim. En çok bu işe yarıyor. Kursa falan da gittim şimdi almanyada yaşadığım için ama orda bile bazı trickler hariç hep sınıftan arkadaşlarla dışarıda görüşüp konuşarak ilerlettim.
Bu arada a1 ve a2de konuşmayı kelime kelime tekrar ettiren bir hoca vardı mesela o şekilde de calisilabilir.

Begi Begi almanca diye bir youtube kanalı var bir dönem merak salmıştım iyide gidiyordu ama zaman ve heves istiyor. Çünkü kağıt kalemle yada sadece dinleyerek bir aşamaya gelebilirsiniz. Ama heves olursa önerdiği kitapları alıp okumaya almanca sitelerde gezinmeye, almanca müzik dinlemeye yada film izlemeye başlayabilirsiniz. Bebeklerin yürümeyi öğrenmesi gbi düşünün adım adım olur ama olur.
Birde çok dil öğrenebilen insanların youtube videoları var onlarda öğrenme ve çalışma metotlarından bahsediyorlar. Çoğu evde kendi başına çalışıyor. Duolingo diye birde ücretsiz telefon uygulaması var günlük pratikler için onu da kullanabilirsiniz keyifli bir uygulama oyun oynar gibi ilerliyorsunuz..

Youtubeda Oğulcan Dumlu diye bir doktor çocuk var, kendi kendine İleri seviye Almanca öğrenmis. Öneriler vs paylaşıyor, muhtemelen faydası olur.
Ben yinede kurs diyorum bu arada 😊 özellikle testdaf, dsh gibi sınavlara girmeyi düşünüyorsanız
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) Bahsettiğiniz kişinin videolarına göz atayım

A2ye kadar pek konuşmadan öğrenilebilir. Bir cok YouTube kanalı var, 2 3 kişi izleyip tarzını beğendiğiniz birinden devam edin. B1e gelince de yine başka platformlardan kendinize konuşma partneri bulup düzenli olarak online olarak konuşun. Chatgpt ile de özellikle yazım düzeltme konusunda çalışabilirsiniz. Ben öğrenciyken kendi imkanlariyla dil öğrenmiş biri olarak özellikle ortak diliniz olmayan yabancı biriyle partner olup karşılıklı konuşmanızı tavsiye ederim. En çok bu işe yarıyor. Kursa falan da gittim şimdi almanyada yaşadığım için ama orda bile bazı trickler hariç hep sınıftan arkadaşlarla dışarıda görüşüp konuşarak ilerlettim.
Bu arada a1 ve a2de konuşmayı kelime kelime tekrar ettiren bir hoca vardı mesela o şekilde de calisilabilir.
Peki bilen biri olarak A1 ve A2'i 3 ayda bitirmek mümkün müdür ? Ya da nasıl bir çalışma programı yapmamı önerirsiniz

Dualingo uygulamasında aktif olarak 982 günüm var. Orta üstü seviyedeyim şu an, zamanımı almadan çok şey öğrendim.Aynı zamanda film veya dizi izlerken altyazıları almancaya çeviriyorum.Ben direkt olarak oturup dil çalışmayı istemediğim için sanki hayatımın parçasıymış gibi yaptım.

Telefonumun dilini almancaya çevirmekte işime yaradı.Slowly uygulamasında bir ara almanca konuşan insanlarla mektuplaşıyordum.Hem mektupların gelmesini beklemek heyecanlıydı hem de dilime katkısı oldu.Yeni insanlar da tanımış oldum farklı kültürlerden.

Youtubeda çok güzel kanallar var ,gramer vs oradan çalışabilirsin.Kursa gidebilirsin imkanın varsa.Öğrendiğim kelimelerle günlük veya hikaye yazmaya çalışmakta geliştirdi beni.Umarım faydası olur :)

Arkadaşlar merhaba,
Evde tek başına herhangi bir kursa gitmeden almanca öğrenebilen var mıdır acaba ? Ve nasıl öğrenebilenler varsa da nasıl bir yol izlediklerine dair fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim
Öğrenilir you tube vs ama bir sistem olmayınca devam ettiriliyor. Canlı ders ya da kursa gidin daha verimli geçer.

Bir süre online özel ders aldım,sosyal medyada çok fazla Almanca öğreten hesapları ve Alman influencerların hesaplarını takip ettim.Youtube da bazı hocaları konu konu takip ettim.Bir de ben yabancı dil(ingilizce)öğretmeni olduğum için Almanca nin mantığını çözmek çok zor olmadı.

Peki bilen biri olarak A1 ve A2'i 3 ayda bitirmek mümkün müdür ? Ya da nasıl bir çalışma programı yapmamı önerirsiniz
Böyle şeyler sadece rakam meselesi. Sınav belki geçilir ama oturması başka konu. Benim C1 sertifikam var ama günlük hayatta zorlanıyorum

var var ben öğrendim. ancak kendine almanca konuşan birini bulman gerekiyor. ben youtubede begi begi kanalından öğrendim. ardından öğrendiklerim ile chatgpt'ye gidip bana o konu ile ilgili 30 tane soru sormasını istedim. onları çöze çöze ilerledim. geriye bir tek konuşma ve harflerin telaffuzu kalıyor. onlar içinde almanca bilen biriyle konuşman gerekiyor. instagramda almanca konuşma grupları var. kendi aralarında almanca konuşuyorlar. onları araştırıp katılmanı tavsiye ederim

Dualingo uygulamasında aktif olarak 982 günüm var. Orta üstü seviyedeyim şu an, zamanımı almadan çok şey öğrendim.Aynı zamanda film veya dizi izlerken altyazıları almancaya çeviriyorum.Ben direkt olarak oturup dil çalışmayı istemediğim için sanki hayatımın parçasıymış gibi yaptım.

Telefonumun dilini almancaya çevirmekte işime yaradı.Slowly uygulamasında bir ara almanca konuşan insanlarla mektuplaşıyordum.Hem mektupların gelmesini beklemek heyecanlıydı hem de dilime katkısı oldu.Yeni insanlar da tanımış oldum farklı kültürlerden.

Youtubeda çok güzel kanallar var ,gramer vs oradan çalışabilirsin.Kursa gidebilirsin imkanın varsa.Öğrendiğim kelimelerle günlük veya hikaye yazmaya çalışmakta geliştirdi beni.Umarım faydası olur :)
Çok açıklayıcı olmus, hepsini dikkate alacağım. Teşekkür ederim :)

var var ben öğrendim. ancak kendine almanca konuşan birini bulman gerekiyor. ben youtubede begi begi kanalından öğrendim. ardından öğrendiklerim ile chatgpt'ye gidip bana o konu ile ilgili 30 tane soru sormasını istedim. onları çöze çöze ilerledim. geriye bir tek konuşma ve harflerin telaffuzu kalıyor. onlar içinde almanca bilen biriyle konuşman gerekiyor. instagramda almanca konuşma grupları var. kendi aralarında almanca konuşuyorlar. onları araştırıp katılmanı tavsiye ederim
Peki ne kadar sürede hangi seviyeye geldiniz

hicbir dil 3 ayda bitmez. sana bunun vaadini veren yerlerden uzak dur.
a2 dedigin küçümsenecek seviye degil. a2 icin tum kurallara hakim olman gerekiyor. bu cinsiyet olayını kafanda cozmen gerekiyor. ki almancada mantik yok ne disi ne erkek amacsizca sallamışlar ..mesela ruscada a ile bitiyorsa disidir. araba = машина hemen bakip anlarsin dişi diye (tabii tonla istisna haric) ama almancada bu yok. bunun mantiginda oturması bile aylarini alir.
ayrica a2 olabilmek icin 1000den fazla kelimeyi bilmen gerekir. ve hepsinin cumle icinde kullanimi cinsiyete gore baska baska.
tutup da 3 ayda sifirdan a2 falan diyenlere asla inanma.
dil böyle bir sey degil.
benim sevgilim de alman. Buraya gelmeden de epey Türkçe pratik yapti uygulamalar falan calisti. geldiginde en azindan ailemle sohbet edebilecek seviyeye gelecegine inaniyordu. sonuc olarak 4. ayinda hala sey diyor is yaparken mola verelim demek istediğinde "simdi calismak zaman degil. şimdi yatmak. ama sonra çalışmak" 😂😂 bir de yanlis parkedip arabasini engelleyen adami arayip "senin araban dogru degil. sen buraya gel. araban burada, sen gel" falan diyor😂😂😂 ki her gün dile maruz kaliyor.
3 ayi gözünde büyütme üç ayda dil namina bir sey ogrenilemez sadece ezber yapilir. dili ogrenmek uzuuun bir surectir.
sabirli ol:)
almancadan da nefret ediyorum bu arada. hicbir cazibesi olmayan bir dil gibi geliyor bana. ama tabii ogrenmem gerek. ama bebek adimlariyla gidiyrum
bende ise yarayan bir sistemi ogreteyim.
bu cinsiyet kaliplari cook mantiksiz ya.
onlar beynime girsin diye soyle bir sey yapmıştık (hos sıkıldık bıraktık ama) normal günlük ingilizce konuşurken kelimelerin basina der-die-das demeye basladik ki benim beynime girsin. zamanla kendiliginden mantığını oturtmus olayım.
sen de normal Türkçe takilirken icinden mesela der sabah de , der oglen - der mayis, das 2025 falan de.
kendince bazi baglar kur anlaman icin.
misal
Der gün, sabah, ogle, aksam
Die hafta, gece
Der ay
Das yıl
günün her saati erkekken gece kadin mesela, die
ben bu beynimde otursun diye söyle bir sekilde tutttum aklimda. leyla gece demek ya. e leyla da kadin ismi. o guzden sadece gece kadin:)
gibi gibi gibi... kendinde günlük hayatta kullanmaya calis iste.
ama kesinlikle "3 ayda a2 5 ayda b1" falan bu hesaplara girme. ben 8 yildir ingilizce ogreniyorum, ki her gun saatlerce konusuyorum. yine de iyi bir seviyede degilim, bilmedigim coook fazla konu , kleime ve kural var.
online olarak da tandemdi sanırım sohbetli muhabbetli dil uygulamalari var. sen Türkçe ogrenenin yanlislarini duzeltiyorsun almanca bilen seni duzeltiyor falan. oyle appler kullan hem arkadas edinirsin. bol sans diliyorum

Ogm materyalde Almanca kitabı var. Almanca A1.1 Etkileşimli Kitaplar | OGM Materyal
İngilizceniz iyi ise Almanca'yı da İngilizce üzerinden öğrenin, aynı dil ailesindenler.
Almanca telaffuzun daha anlaşılır olması diye düşünüyorum (tartışılır)
Dil öğrenmekte (çoğunlukla) yollar birdir. İnsanlardan İngilizce için duyduğunuz tüm tavsiyeleri, aynen Almanca için kullanabilirsiniz.
Şarkı dinlerken, sözlerini de okuyun. Merak ettiğiniz konuları Almanca araştırın. En çok ne tür içerik tüketiyorsanız, Almanca versiyonunu bulun. Almanca çocuk hikayeleri okuyun. Bir şeylere bakıp, Almanca tanımlamaya çalışın.
Normalde kelime ezberi benlik bir iş değil, çünkü içine girdikçe öğrenme insanıyım. Fakat başlangıç aşamasındaki birisi için bence kelimelere bakılmalı. Zaten İngilizce bilip de kelime ezberini yeren çoğu kişi, aslında okulda kendilerine zorla öğretilmiş temeller sayesinde kelime biliyorlar. Doğrusu yanlışı tartışılır ama kelimeleri okuldaki yazma ödevlerinden geliyor. Oxford'un kelime listeleri falan vardı, İngilizce için. Almanca için de şöyle kaliteli bir kelime listesi araştırın.
Mini not: Almanca bilmiyorum; iyi bir İngilizcem ve henüz gelişmemiş (birkaç aylık) bir Fransızcam var. Oradan geliyor tavsiyeler. (Sorumluluk reddi beyanları gibi oldu 😅)

Yanıtı yazdıktan sonra aklıma geldi, kelime listesini MEB kitaplarının son sayfalarında bulabilirsiniz. Rastgele listelerden daha nitelikli olur

X