Evde akrep!!Şoktayım resmen:((

Aynen tamamen dediğiniz gibi gerçekleşti bizim olay da..Balkon tarafındaydı gördük ve kaçtı umarım bir yerlerden çıkmaz yine

Fotoğraf durmuyor ne yazık ki. Kimse inanmak istemedi İstanbul'da yaşıyorum. İlaçlamaya gelen kişi İstanbul'da zehirsiz olduğu söylemişti. Rengi koyu kahve siyah arasıydı boyu elimden biraz küçüktü öyle küçük bir şey değildi. Ben ayakkabılığımızın önünde gördüm, daire kapısının biraz önünde . Nereden geldi hiçbir anlam veremedik ilaçlamaya gelen kişi dahil.

Herkes soguk hava da çıkmaz demiş ama hava soguk mu Allah aşkına ?

Hayvanlar da şaşırdı tabi şubat ayında bahar gibi hava

Sarı kız diye akrebe benzeyen bi örümcek türü var o olabilir mi ki ? Gerçi o da tehlikeli ve zehirli

Bacakları çok olan her böcekten korkuyorum 🕷🕷

Umarım öyle olur..Benim de arkadaşım böcek ilacı sıkmaya çalıştı ama balkon tarafında olduğu için kaçtı gitti , giderlerden çıkmış olabileceğini sanıyorum
Bizim evimizde eski yapı değil girdiği tarafta gider falan da yok küçük böceklerin öldürdüğü ilaçların bunlara etki edeceğini zannetmiyorum canım bizimki de büyük ihtimal pencereden girmişti karşılaşılması çok kötü bir duygu canım dikkat edin

Evet çok benzer bu konuda yaşadıklarımız..Benim gördüğüm de aynı renk koyu kahve ve hemen hemen aynı boyutlardaydı..Sinsi ve iyi kamufle olabilen bir hayvan nası farkettiniz ? Ve en önemlisi o kadar büyük akrebi nası öldürebildiniz ? Ben görünce şok oldum resmen,saldırmaya ya da sokmaya falan çalışmadı mı..Araştırıyorum çok dayanıklı oldukları yazıyor..Nasıl yaklaşıp,nasıl öldürebildiniz peki?Bizimkine bir arkadaş böcek ilacı sıkmaya kalktı pek umursamadan kaçtı,gitti!!

akrebin rengi ne kadar koyuysa o kadar zehirsizdir. siyah akrepler zehirsiz kahverengi ve acik kahverengi olanlar olumcul zehirlidir. disardan gelmis muhtemelen ama disardan bile helmesi ilginc ve korkutucu. bence siz bir sure temkinli olun kukurt demis arkadaslar kukurt bulun filan

bizim kömürlükten çıkmıştı akrep, metal kürekle bile ölmedi en son baltayla öldürdüler.üzerine saldırınca o kuyruğunu dikip savaş pozisyonuna geliyo ninja gibi hayvan resmen.kabuğu çok ama çok sağlam öyle terlikle falan ölmez ki akrep.ya da ayin yapar gibi etrafında ateş çemberi oluşturacaksın kendini sokucak.
bir de istanbulda çıkanlar siyah renk oluyor zehirsiz olan onlarmış, kahverengi olanlar zehirli onlara dikkat.giderlerden, bacalardan, ağaçlık bir alandaysanız zaten oralardan gelir.evlerde mutfak lavabosuna yakın yerlerde o mermerin üstünde reçel pekmez gibi şeyler duruyorsa eğer giderlerden oraya geliyorlarmış (bir defasında minnacık yavru akrep bizim mutfak lavabosundan o deliklerin arasından gözümün önünde tırmana tırmana girdi ben çığlık çığlığa tabi )

Türkiyedeki akreplerde öldürücü bir zehir yok. En kötü soktuğu yer 2 gün şişip zonklar. Akrepler öyle agresifte değillerdir. Bizden çok önceden beri bu dünyada olan bir sürü durumda ayakta kalmış canlılar sonuçta, bir bilgelik var hayvanlarda
Akrepi gördüyseniz faraşla alıp evin dışına koymanız yeterli. Gider zaten o. Yolunu şaşırmış her canlıyı öldürmemeliyiz. Hamamböceği gibi evi işgal etme planları yoktur bence

Site ilaçlanıyorsa kış uykusundan uyanıp yuvadan kaçarak gelmiş olabilir. Ne yapsın hayvan. İnsanların konforu için kendini feda etmiş kaçacak yer arıyor.

Benim balkon kapısını açmayın demekten başka fikrim yok.
O haşeratların alanlarına ev dikip, sonra eve gelmiş diye şikayet etmek ancak insanlık bencilliğinden olur..

Çocukken arka tarafı kömürlük ağaçlık olan bir apartmanda otururduk. Camın önündeki üzüm asmasından bir sürü şey tırmanıp evimize girerdi. Akrep, kertenkele, kedi, sansar vs.
Rutinimiz haline gelmişti evden bişeyler çıkarmak.

Ay öyle de insan ürküyor yahuu, sanki her yerden çıkıverecekmiş gibii sakin sakin doğal ortamına salın diyorsunuz yanii. İnşallah görmem de görürsem de inşallah bu sakinliği gösterebilirim

Ya ben de o kadar mücadele verebilecek cesaret yok zaten,okuyunca şaşırdım epey ve anlaşıldı görürsem eğer evi akrebin üstüne yapıp gidiyoruumm!!

Kentsel dönüşüm bölgesi derseniz yıkılan binalar varsa görülebiliyor çözüm bilmiyorum ama ziraatçiler e danışabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…