• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Ev Yapımı Sabunla Gürleşen Saçlara Merhaba Deyin :)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

HazalSnyzl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
20
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar forumu bayadır takip ediyorum ama ilk defa yazma fırsatı buldum.
Saçlarım lise yıllarımda çok boyattığım için baya yıprandı ve döküldü kel kalkmaktan korkmuştum.
Ananemin saçları bilek kalınlığında 3 örgü yapılıyor ve saçlarını kendi yaptığı özel sabunla yıkıyor. bende yıkamaya basladım 3 4 aydır ve annem arkadaşlarım çevremdeki herkes saçların gürleşmiş ne kullanıyorsun diye soruyorlar. hem ev yapımı zararıda yok hemde sağlıklı. Yapılışını öğrenmek isteyenlere anneanneme sorup tarif edebilirim :)

Merhaba arkadaşlar forumu bayadır takip ediyorum ama ilk defa yazma fırsatı buldum.
Saçlarım lise yıllarımda çok boyattığım için baya yıprandı ve döküldü kel kalkmaktan korkmuştum.
Ananemin saçları bilek kalınlığında 3 örgü yapılıyor ve saçlarını kendi yaptığı özel sabunla yıkıyor. bende yıkamaya basladım 3 4 aydır ve annem arkadaşlarım çevremdeki herkes saçların gürleşmiş ne kullanıyorsun diye soruyorlar. hem ev yapımı zararıda yok hemde sağlıklı. Yapılışını öğrenmek isteyenlere anneanneme sorup tarif edebilirim :)

öğrenmek istiyoruz, evde zeytinyağıyla filan mı yapıyor?

Laf olsun diye konu açmış işte,ne bekliyosun? ilgimi? Ne kadar ilgi gelirse ona göremi anlatacaksın?

Arkadaşlar insanların işi olabilir değil mi? keyfimden konu açıp gitmiyorum burda anlamadan dinlemeden laf etmeyin insanlara.
Merak edenlere de anlatıyorum ben faydalandım sizde faydalanın.

Evinizde olan zeytinyağlı sabunu yada yeşil sabununuzu rendeleyin ve bir tencereye koyun 2.5 3 su bardağı su koyun üzerine ve kaynamaya bırakın.Tam kaynamadan rondoya ısırgan otu yada ıstedıgınız otu koyun ve cevzi büyüklüğünde taş sodayla birlikte rondodan geçirin. daha sora kaynayan tencerenızın ıcerısıne atın 3 4 dakika kaynatın veb boş bir kabın içerisine dokun bırakın balkonunuzda donsun kalıp halıne gelınce kabtan cıkarırsınız.

dıyelım sabunu yaptık. tencereden nasıl cıkartıcaz ? ve bunun saça faydası ne tam olarak. bu sabunla yıkadık dıyelım sacımızı kokusu nasıl oluyor ve de sac kremı kullanılabiliyor mu sabundan sonra ?

:19: Saçlarım gür fakat gürleştirmeye çalışıyorum iyice.
:1: Ama bu formülü deneyemeyeceğim sanırım.
Biraz uğraştırıcı, gereksiz geldi:25:

dıyelım sabunu yaptık. tencereden nasıl cıkartıcaz ? ve bunun saça faydası ne tam olarak. bu sabunla yıkadık dıyelım sacımızı kokusu nasıl oluyor ve de sac kremı kullanılabiliyor mu sabundan sonra ?

başka bir kaba aktarın demiş ya, kalın bir poşet, yada benzeri bişey koy ısıya dayanıkl falan. poşeti kaldırınca sabuunda kalkar zaten.

Saca faydasi en once dogal olusu. Isirgan basli basina saca fayalidir zatrn
Sacta koku gibi birsey olmuyor koku verecek bi madde yok ama guzel koksun
Derseniz menekse yagi ekleyebilirsiniz.
Sac kremi kullanilabilir ama saci taranmicak bi hale getirmiyor.
Sacim boyali ve cok rahatlikla kullaniorum cok zahmetli br is degil saciniz icin yapabilirsinz :)

Saca faydasi en once dogal olusu. Isirgan basli basina saca fayalidir zatrn
Sacta koku gibi birsey olmuyor koku verecek bi madde yok ama guzel koksun
Derseniz menekse yagi ekleyebilirsiniz.
Sac kremi kullanilabilir ama saci taranmicak bi hale getirmiyor.
Sacim boyali ve cok rahatlikla kullaniorum cok zahmetli br is degil saciniz icin yapabilirsinz :)

tesekkur ederım canım..

Tarif için teşekkürler, ev yapımı doğal tariflere bayılıyorum. Şu anki şampuanımla bir sorunum yok aslında fakat doğal tarifler hep dikkate değer

Back