- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.953
- 598
Merhaba sevgili pilavseverler :)
Bugün sizlere kolay olduğu kadar lezzetli tarifimi paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı tel şehriye
1 Tavuk göğsü
Tuz, baharat
Tereyağ
Hazırlanışı:
-Pirinçleri nişastasını gidermek için kaynamış su ve tuz ile ıslatıyoruz. Yarım saat kadar bekletiyoruz.
-Tavukları haşlıyoruz. (Düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirdim)
-Pilav tenceresinde iki yemek kaşığı tereyağ ile tel şehriyeleri rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz.
-Suyunu süzdükten sonra pirinçleri de aynı tencerede kavuruyoruz.
-Haşladığımız tavuğun suyundan 2 bardak suyu pirinçlerimizin üzerine ekliyoruz. Bir bardak da normal su ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı kadar da tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakıyoruz.
-Haşlanan tavukları didikleyerek iki yemek kaşığı tereyağını erittiğimiz tavaya koyuyoruz.
-Üzerine tuz ve baharat ekliyoruz. ( Ben karabiber, pul biber ve kekik tercih ettim.)
-Tavuklar çıtır çıtır kızarana kadar kavuruyoruz.
İşte hepsi bu kadar :)
Afiyet olsun canlarım. Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim.
Bugün sizlere kolay olduğu kadar lezzetli tarifimi paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı tel şehriye
1 Tavuk göğsü
Tuz, baharat
Tereyağ
Hazırlanışı:
-Pirinçleri nişastasını gidermek için kaynamış su ve tuz ile ıslatıyoruz. Yarım saat kadar bekletiyoruz.
-Tavukları haşlıyoruz. (Düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirdim)
-Pilav tenceresinde iki yemek kaşığı tereyağ ile tel şehriyeleri rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz.
-Suyunu süzdükten sonra pirinçleri de aynı tencerede kavuruyoruz.
-Haşladığımız tavuğun suyundan 2 bardak suyu pirinçlerimizin üzerine ekliyoruz. Bir bardak da normal su ekliyoruz. Bir tatlı kaşığı kadar da tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakıyoruz.
-Haşlanan tavukları didikleyerek iki yemek kaşığı tereyağını erittiğimiz tavaya koyuyoruz.
-Üzerine tuz ve baharat ekliyoruz. ( Ben karabiber, pul biber ve kekik tercih ettim.)
-Tavuklar çıtır çıtır kızarana kadar kavuruyoruz.
İşte hepsi bu kadar :)
Afiyet olsun canlarım. Misafirim olduğunuz için teşekkür ederim.