Ev tutacağım kira kadar emlakçı parası?

BugsBunnyyy

Bile bile lades...
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
391
397
23
Merhaba arkadaşlar benim eşimden ayrılacağımi Aralık gibi konu açıp anlatmistim.
Şimdi ev bakıyorum sonunda ev param birikti.
Size sorum şu aylık kiralık daire 650 TL 1+1 ev güzel tutacağım.
Emlakçılar veriyor evi 650 TL istiyor normal mi?
Kira kadar alması ve miktarı???

Hepinize teşekkür ediyorum yorumları tek okudum ve sahibinden kiralık daire buldum kapora bile verdim yani teşekkür ederim kızlar 🙏🌼 bugün bütün gün evde ilgilendim sonunda buldum ve geldim.

Bu hafta taşınıyorum hayırlısıyla.
Bir sorum daha var eşyaları hurçlara mı koysam
Bohça mı yapsam
kolilere mi koysam?
fikirleri bekliyorum.
Birde eski gazete parayla mı satılıyor?
Mutfak eşyaları zaten koli olacak.
Yastık yorgan nevresim battaniye gibi şeyleri nasıl toparlamak gerek?

Son düzenleme:
En gereksiz meslek grubu emlakçılar. Havadan para kazanıyorlar. Emlakçısız bulmaya çalışın. Yoksa bir kira bedeli alıyorlar gerçekten.

Şu an oldukça pahalı bir evde oturuyorum ve ev sahibi meslektaşım olduğu için emlakçısız bulduk. Evi emlakçıya vermiş aslında ama ev sahibim onu devre dışı bıraktı. O fahiş parayı emlakçıya yar etmedim ya, içimin yağları eridi.

En gereksiz meslek grubu emlakçılar. Havadan para kazanıyorlar. Emlakçısız bulmaya çalışın. Yoksa bir kira bedeli alıyorlar gerçekten.

Şu an oldukça pahalı bir evde oturuyorum ve ev sahibi meslektaşım olduğu için emlakçısız bulduk. Evi emlakçıya vermiş aslında ama ev sahibim onu devre dışı bıraktı. O fahiş parayı emlakçıya yar etmedim ya, içimin yağları eridi.
Sahibinden bulmak da zOr artık. Internete sahibinden koyanları bile emlakçılar arayıp ya da mesaj atıp bize verin evinizi diyor. Sizin hicbi4 ödeme yapmanıza gerek yok her şeyi biz halledeceğiz diyor. Çoğu insan da veriyor. Ben de emlakcilardan çok hazzetmedigim için vermedim ama evimizi koyunca zamanında baya arayan oldu. Yine de vermedim ama:) sonra ne oldu arayanlardan biri arayıp sizin eve alıcı bulduk dedi..yani ben vermediğim halde yine de bir şekilde göstermişler. Değişik işler anlayacağınız.

Sahibinden bulmak da zOr artık. Internete sahibinden koyanları bile emlakçılar arayıp ya da mesaj atıp bize verin evinizi diyor. Sizin hicbi4 ödeme yapmanıza gerek yok her şeyi biz halledeceğiz diyor. Çoğu insan da veriyor. Ben de emlakcilardan çok hazzetmedigim için vermedim ama evimizi koyunca zamanında baya arayan oldu. Yine de vermedim ama:) sonra ne oldu arayanlardan biri arayıp sizin eve alıcı bulduk dedi..yani ben vermediğim halde yine de bir şekilde göstermişler. Değişik işler anlayacağınız.
Göstermişler derken fotoları göstermişler beni de arayıp evi görebilecekleri zaman dilimi nedir hatta ev tam olarak nerdedir diye soruyorlar:))

Yıllık kiranin %10unu da isteyebiliyorlar. Ama genelde bir aylik kira olarak veriliyor komisyon. Emlakciyla pazarlik yapip anlasmayi deneyebilirsiniz ama bir kira istemesi normal.

Evet malesef öyle bi hakları var. Ayrıca fiyat cok uygunmuş, hangi şehirdesiniz merak ettim bende 1+1 evde oturuyorum ama 2 katından daha fazlasını ödüyorum

Tabiki normal hatta yıllık kiranın %10-12 sini talep edenler de oluyor. Çok kurumsal firmalardan biri değilse pazarlık şansınız mutlaka vardır. Hatta bulunduğunuz yere göre değişir ama taksitlendirmede yapabilirler.
Ha ben komisyon ödemek istemem derseniz sahibinden ev bakın. Şanslıysanız denk getirirsiniz. Ama artık çoğunluk kendi uğraşmak istemiyor. Kurnaz kiracılar yüzünden, bomboş gezenlerden vs dolayı sık sık evi göstermemek için emlakçıya veriyorlar.

Hepinize teşekkür ediyorum yorumları tek okudum ve sahibinden kiralık daire buldum kapora bile verdim yani teşekkür ederim kızlar 🙏🌼 bugün bütün gün evde ilgilendim sonunda buldum ve geldim.
Bu hafta taşınıyorum hayırlısıyla.
Bir sorum daha var eşyaları hurçlara mı koysam
Bohça mı yapsam
kolilere mi koysam?
fikirleri bekliyorum.
Birde eski gazete parayla mı satılıyor?
Mutfak eşyaları zaten koli olacak.
Yastık yorgan nevresim battaniye gibi şeyleri nasıl toparlamak gerek?

Arabanız varmı ?
Bende yakın zamanda ev taşıdım arabam kombi o yüzden bir çok şeyi kolilere koyup taşıdım . Zaten evden kendi şahsi eşyalarım dışından pek bişey almamıştım . Mobilya, beyaz eşya vs onları aldığım şirket eve kadar teslim etti .

Back
X