• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizliği/düzenini nasıl yapıyorsunuz?

Mihrumahh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
40
25
88
30
Merhaba hanımlar.21 yaşında öğrenciyim annemin sağlık problemlerinden dolayı evin temizliği ve düzeniyle ben ilgilenmek zorundayım.sorun şu: üç oda bir salon mutfak banyo wc tüm bunların temizlik ve düzenini en hızlı pratik yoldan nasıl yapsbilirim? :110:

Sabah erken saatlerde yataklardan başlayarak odayı topla düzenle sil süpür toz al ön odalara doğru gel bitince en son tuvalet banyo temizlersin Mis gibi olur erkenden tüm işler bitmiş olur sana uzun zaman kalır. Genelde böyle yapıyorum

Aldigini aldigin yere muhahakkak hemen koyarak başla, kirlini asla odada birakma okula gitmeden once wc icini çamaşır suyu cif ne ise bi fircala .lavaboyu da sil ..eger vaktin olursa heer gun evi Süpür.ve toz al.. hafta sonu da silme isini yaparsın bi bakmissin 15 dk da bitmis çünkü nduzenli olarak toz alio supuruyorsun ..wc unutma ama..ve evdeki tum yaşayanların da buna uymasi lazım. .3 kisi pisligini saga sola birakirsa 4.isin icinden çıkamaz, gecmis olsun öğrencisin zor gelebilir yardim al istersen

Annenize geçmiş olsun öncelikle.Sana da kolaylıklar.
Çok anladığım için yazmıyorum yorumu ama kendi sistemini oturtursun zamanla.Senden başka yardımcı olabilecek varsa işleri bölüşün.Yoksa da çöp biriktirme,kirlendikçe temizle,ev hanımı değilsin sonuçta,her gün mümkün değil.

Biriktirmeden yapmak benim en büyük sırrım.
Bazıları çamaşır günü yapar, gün boyu makina durmaz. Ben biriktikçe çalıştırıyorum. Hele ütü aman Allah'ım dağ gibi yapanlar sıkılmıyor mu?
1 tane bile olsa kuruduktan sonra ütülerim. Bekler halde görmek gerer beni.
Her gün temizlik yapmak zorunda değilsin ki. Genel olarak neler lazımsa onu yaparsın.

"Temizlikle geçen hayat boşa geçen bir hayattır" filan diyip yırtmayı dene.
Yırtamazsan eve temizlikçi kadın almaya çalış.
Aldıramazsan işte o zaman hapı yuttun. Haftada bir bütün evi süpür, toz al. Ayda bir camları sil. Çamaşırları yıkadıkça ütüle, ütülenecekleri biriktirme. Klozet ve lavaboları her gün sil.

Benimde bi oğlum var sabah uyuyo ona kadar bnde uyuyorum ogleden sonraya kalıyo hep islerim günde bitiyo bu sefer erken kalkan yol alır da sabah süpürge açamıyorum uyuyo diye bu kez işlerim yetismiyo

Merhaba hanımlar.21 yaşında öğrenciyim annemin sağlık problemlerinden dolayı evin temizliği ve düzeniyle ben ilgilenmek zorundayım.sorun şu: üç oda bir salon mutfak banyo wc tüm bunların temizlik ve düzenini en hızlı pratik yoldan nasıl yapsbilirim? :110:
Bozulan şeyi anında düzeltip, bulaşığı gece yatmadan yıkayıp, çamaşırları telden alırken katlayarak alırsan baya kolaylık olur. Boş oldukça da silip süpürürsün :)

Ve yeni üyeliklerde konuyu açıp kaybolan konu sahibine bakışım tekrar eski halini alırr,elimde değill...

sabah namazından sonra uyumuyorum elim sürekli evin üzerinde.çalıştığım için genede yeterli olmuyor.ama çoook isterdim çoook ben işe gidince eve biri girsin silsin süpürsün ocağa iki kap yemek koysun bende akşam gelince yiyip içim çayımı laıp koltuğa geçem.hayaller paris gerçekler anadolunun kucağı.:KK70:

sabah namazından sonra uyumuyorum elim sürekli evin üzerinde.çalıştığım için genede yeterli olmuyor.ama çoook isterdim çoook ben işe gidince eve biri girsin silsin süpürsün ocağa iki kap yemek koysun bende akşam gelince yiyip içim çayımı laıp koltuğa geçem.hayaller paris gerçekler anadolunun kucağı.:KK70:
ah kıyamam yaa :KK45:

Rutin işlerimi yapıyorum. .
Çamaşır bulaşık süpürge sil toz. .
Lavabo banyo yıkıyor ..
En son Balkonu yıkıyorum. .

düzen oturtmuş isem haftada bir silme süpürme toz alma yapıyorum hafta sonu, işten gelince yemek pişiriyorum ancak. sonrada onları kaldırıp çay falan içeriz. çamaşır işi de hafta sonuna kalır.

ama eşim de ben de çok dağınığız 2-3 ayda bir pes edip bırakıyorum herşeyi. eşim artık temizleyelim belediyeden gelecekler çöp ev ihbarı aldık diye dediğinde bir gayret toparlayıp yardımcı alıyorum temizlemeye de. bugün de o günlerden biri.

kadınlar eve geldiler temizliğe ve başladıktan sonra fiyattan caydılar sinirim tepeme çıktı, bırakın istemiyorum dedim bu sefer de yok öyle demek istemediğe bağladılar. birazdan eve gidicem bakalım sonuç ne olmuş:KK33:

ama kimseyle muhattap olmamak için biriktirmeden kendim temizlesem en temizi olacak:KK51:

Sabah erken saatlerde yataklardan başlayarak odayı topla düzenle sil süpür toz al ön odalara doğru gel bitince en son tuvalet banyo temizlersin Mis gibi olur erkenden tüm işler bitmiş olur sana uzun zaman kalır. Genelde böyle yapıyorum
Bunların hepsi günlük mü yapılıyor :KK53: bir kısmınınyapıyorum ama diğerleri...:))

:KK53:
Aldigini aldigin yere muhahakkak hemen koyarak başla, kirlini asla odada birakma okula gitmeden once wc icini çamaşır suyu cif ne ise bi fircala .lavaboyu da sil ..eger vaktin olursa heer gun evi Süpür.ve toz al.. hafta sonu da silme isini yaparsın bi bakmissin 15 dk da bitmis çünkü nduzenli olarak toz alio supuruyorsun ..wc unutma ama..ve evdeki tum yaşayanların da buna uymasi lazım. .3 kisi pisligini saga sola birakirsa 4.isin icinden çıkamaz, gecmis olsun öğrencisin zor gelebilir yardim al istersen
Annem bazı şeyleri yapabiliyor ama oturarak yapılabilecek şeyler tamamı değil..tüm evi toparlıcam temizliem derken kendi odamı sona bırakıyorum okula yetişeyim derken odamı öyle dağınık bırakıp çıkıyorum :KK53: o da toplanıcak inşallah o_O

Bunların hepsi günlük mü yapılıyor :KK53: bir kısmınınyapıyorum ama diğerleri...:))

Annem günlük yapıyo ama ben silmeyi hergün yapmıyorum toz almakta Öyle... ama oturma odası koridor mutfak hergün bide sık kullandığımiz levabo hergün temizleniyor

düzen oturtmuş isem haftada bir silme süpürme toz alma yapıyorum hafta sonu, işten gelince yemek pişiriyorum ancak. sonrada onları kaldırıp çay falan içeriz. çamaşır işi de hafta sonuna kalır.

ama eşim de ben de çok dağınığız 2-3 ayda bir pes edip bırakıyorum herşeyi. eşim artık temizleyelim belediyeden gelecekler çöp ev ihbarı aldık diye dediğinde bir gayret toparlayıp yardımcı alıyorum temizlemeye de. bugün de o günlerden biri.

kadınlar eve geldiler temizliğe ve başladıktan sonra fiyattan caydılar sinirim tepeme çıktı, bırakın istemiyorum dedim bu sefer de yok öyle demek istemediğe bağladılar. birazdan eve gidicem bakalım sonuç ne olmuş:KK33:

ama kimseyle muhattap olmamak için biriktirmeden kendim temizlesem en temizi olacak:KK51:
Bakalım ben be zaman pes edicem :KK16: :))

Back
X